Gazete Vatan Logo

Hamaney'den Ruhani'ye ilginç uyarı

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesi ve Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri (Rusya, Çin, ABD, İngiltere, Fransa) ile önceki gün imzalanan tarihe geçecek nitelikteki anlaşma sonrası ilk kez konuştu.

Hamaney'den Ruhani'ye ilginç uyarı

Zorlu müzakere sürecinde kırmızı çizgileribi belirleyen ve her defasında anlaşmaya varılsa dahi ABD ile mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye mektup yazdı ve anlaşmanın uygulanması konusunda 'bazı' ülkelere güvenmemesi uyarısı yaptı.

'DÖNÜM NOKTASI'

Hamaney ve başta ülkede kahraman gibi karşılanan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif olmak üzere tüm müzakerecileri 'bitmez bilmez çabaları' için tebrik eden Hamaney, müzakereleri nihayete erdirmenin 'dönüm noktası' olduğunu yazdı.

'BAZILARI GÜVENİLİR DEĞİL, SEN DE FARKINDASIN'

Öte yandan anlaşmanın onaylanmadan önce 'dikkatlice irdelenmesi' gerektiğinin altını çizen Hamaney, kendi internet sitesinde yayımlanan mektubunda, "Ruhani diğer tarafların verdiği sözlerin olası ihlallerine karşı dikkatli olmalı ve bu ihlallere giden tüm yolları kapatmalıdır" ifadelerini kullandı: "Müzakere sürecinde yer alan 6 ülkeden bazılarının hiç de güvenilir olmadığının sen de farkındasın."

Kaynak: Sputnik