Gazete Vatan Logo

Hac başvurusu nasıl yapılır? Hac kura çekimi ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan Hac kayıtları devam ediyor. Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen vatandaşlar merakla araştırıyor. Hac başvurusu nasıl yapılır? Hac başvurularında son gün ne zaman?

Hac başvurusu nasıl yapılır? Hac kura çekimi ne zaman?

Hac başvuruları 8 Aralık tarihinde başladı. 14 Aralık tarihinde sona erecek olan Hac başvuruları nasıl yapılır? Peki hac kura çekimi ne zaman gerçekleşecek?

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

8-14 Aralık tarihleri arasında alınacak olan Hac kayıtlarının ardından hac kuraları 28 Aralık Cuma günü saat 15:00'da çekilecek ve aynı gün internet üzerinden ilan edilecek.

HAC KAYITLARI NASIL YAPILIR?

İlk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra "www.hac.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvurarak yaptırabilecek.

Hacı adaylarının kuraya birlikte katılmak istediği kişi veya kişiler varsa mutlaka bunları da belirtmeleri gerekecek. Adaylar, fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak "oda tercihli" veya "otel" konaklama türlerinden birini tercih edecek.

HAC BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ