Zühtü Arslan

Zühtü Arslan

Son dakika Zühtü Arslan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zühtü Arslan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zühtü Arslan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zühtü Arslan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zühtü arslan gelişmeleri de dahil olmak üzere 191 zühtü arslan haberi bulunmuştur. Tüm zühtü arslan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Peki, Kadir Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında?
21.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Gündem
30 Ağustos Zafer Bayramı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçiriyoruz
30 Ağustos Zafer Bayramı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu devlet-millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleri ile buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
30.08.2023 Gündem
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise "15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı" ifadelerini kullandı.
15.07.2023 Gündem
AYM Başkanı Arslan: İhlal tespiti kanundan kaynaklıysa, kanun hükmü ortadan kaldırılmalı
AYM Başkanı Arslan: İhlal tespiti kanundan kaynaklıysa, kanun hükmü ortadan kaldırılmalı Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi, bir ihlal tespiti yapıp, bunun kanundan kaynaklandığını ortaya koyduğunda artık yapılması gereken bu kanun hükmünün ortadan kaldırılması ve yeni ihlallere yol açılmasının engellenmesidir" dedi.
12.06.2023 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir'de '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir" dedi.
29.04.2023 Gündem
AYM Başkanı Arslan: Cumhuriyetin geleceği, yargı bağımsızlığına bağlıdır
AYM Başkanı Arslan: Cumhuriyetin geleceği, yargı bağımsızlığına bağlıdır ANAYASA Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Demokratik cumhuriyetin geleceği, hukuksal ve siyasal düzlemde kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve bu kapsamda özellikle yargı bağımsızlığının tam manasıyla hayata geçirilmesine bağlıdır" dedi.
25.04.2023 Gündem
AYM heyetinden Anıtkabir'e ziyaret
AYM heyetinden Anıtkabir'e ziyaret Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan başkanlığındaki heyet, AYM'nin 61'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. 
25.04.2023 Gündem
Boşanan çiftleri ilgilendiren nafaka kararı!
Boşanan çiftleri ilgilendiren nafaka kararı! Evli milyonlarca çifti ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay, boşanmış çiftleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. İşte çocuğun okul ve servis giderleri için yapılan harcamalarla ilgili dikkat çeken kararın detayları.
3.02.2023 Gündem
Zühtü Arslan kimdir? Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan kaç oy aldı, nereli, kaç yaşında? AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın biyografisi!
Zühtü Arslan kimdir? Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan kaç oy aldı, nereli, kaç yaşında? AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın biyografisi! Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle Yüksek Mahkemede bugün başkanlık seçimini yaptı. Görev süresi biten Arslan, yeniden aday olarak seçildi. Peki, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan kimdir? Zühtü Arslan kaç oy aldı, nereli, kaç yaşında? AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın biyografisi…
3.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zühtü Arslan'a tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zühtü Arslan'a tebrik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanlığına yeniden seçilen Zühtü Arslan'ı tebrik etti.
2.02.2023 Gündem
AYM Başkanlığı'na Zühtü Arslan yeniden seçildi
AYM Başkanlığı'na Zühtü Arslan yeniden seçildi Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle Yüksek Mahkemede bugün başkanlık seçimini yaptı. Görev süresi biten Arslan, yeniden aday olarak 8 oyla seçildi.
2.02.2023 Gündem
Anayasa Mahkemesi seçimi ne zaman? Anayasa mahkemesi başkanı görev süresi nedir, kaç yıllığına seçilir?
Anayasa Mahkemesi seçimi ne zaman? Anayasa mahkemesi başkanı görev süresi nedir, kaç yıllığına seçilir? Zühtü Arslan’ın görev süresinin dolması nedeniyle Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi yapılacak. Peki, Anayasa Mahkemesi seçimi ne zaman? Anayasa mahkemesi başkanı görev süresi nedir, kaç yıllığına seçilir?
25.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı gösterdiği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır" diyerek tepki gösterdi.
23.12.2022 Gündem
AYM Başkanı Arslan: 123 bine yakın bireysel başvuru var
AYM Başkanı Arslan: 123 bine yakın bireysel başvuru var Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Bugün itibarıyla mahkememize 123 bine yakın bireysel başvuru var. Dünyanın hiçbir anayasa mahkemesinde, hiçbir ulusal insan hakları mahkemesinin önünde bu kadar başvuru yok" dedi.
1.11.2022 Gündem
Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlükleri koruyor
Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlükleri koruyor Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi, anayasanın üstünlüğü ilkesini hayata geçiren, varlık nedeni olan temel hak ve özgürlükleri koruyan bir mahkeme olarak yoluna devam etmektedir” dedi.
31.10.2022 Gündem
Devlet erkanı Anıtkabir'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG vurgusu
Devlet erkanı Anıtkabir'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG vurgusu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. "Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, ''Bu tarihi günü TOGG'un açılışıyla taçlandırıyoruz'' açıklamasında bulundu.
29.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi İnce’nin yemin törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi İnce’nin yemin törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Muhterem İnce’nin yemin törenine katıldı.
17.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde tebrikleri kabul etti.
30.08.2022 Siyaset
Türkiye aşkına, vatan uğruna! 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, binler Saraçhane Meydanı'na akın ediyor...
Türkiye aşkına, vatan uğruna! 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, binler Saraçhane Meydanı'na akın ediyor... 15 Temmuz 2016 günü Türkiye, demokrasisine yönelen büyük tehlikeyi canlarını ortaya koyan halkın verdiği destansı mücadele sayesinde bertaraf etti. Millet iradesini hiçe sayan cuntacıların girişimi, sokaklara dökülen halk tarafından tarihin çöplüğüne gömüldü. O gün şehit ve gazi olan kahramanların anısı ise yaşatılmaya devam ediyor.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde “Türkiye Aşkına” temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında binlerce anma etkinliği düzenleniyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Saraçhane Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliklere katılacak ve millete seslenecek.
Etkinliğe MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.
15.07.2022 Gündem
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye bu hain tertibi boşa çıkardı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye bu hain tertibi boşa çıkardı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "15 Temmuz, darbelerle oluşan tarihi dönemin kapatıldığının tescil edildiği bir gecedir. Bu yönüyle 15 Temmuz'a çok net bir şekilde halk hareketi diyebiliriz. Böyle bir hareket dünya tarihinde de yoktur" dedi.
15.07.2022 Siyaset
AYM Başkanı Arslan: AYM'lere düşen OHAL'in olağanlaşmasını engellemek
AYM Başkanı Arslan: AYM'lere düşen OHAL'in olağanlaşmasını engellemek Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Dünyanın her yerinde olağanüstünün olağanlaşması diye bir olgudan bahsedilir. Bu da olağanüstü hal (OHAL) rejiminin bir süre sonra olağan araçlarla OHAL rejimi ilan edilmeden devam etmesi anlamına gelir. Bu belki de OHAL rejimlerinin sonrasındaki en büyük tehlikedir. Dolayısıyla Anayasa Mahkemelerine düşen de olağanüstünün olağanlaşmasını engellemektir" dedi.
16.05.2022 Gündem
AYM Başkanı Arslan: Bireysel başvuruda ihlallerin kaynağını kurutmalıyız
AYM Başkanı Arslan: Bireysel başvuruda ihlallerin kaynağını kurutmalıyız Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Bireysel başvuruda iş yükünü radikal bir şekilde çözmenin yolu, bireysel başvurunun objektif etkisinin hayata geçirilmesidir. Daha açık bir ifadeyle ihlallerin kaynağını kurutmaktır. Bu da ancak AYM bir ihlal kararı verdikten sonra ihlale sebep olan kanun veya idari makamların kararları veya yargı kararlarının ortadan kaldırılmasıyla mümkündür" dedi.
25.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'ı kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'ı kabul etti
21.04.2022 Siyaset
HDP, kapatma davasında savunmasını AYM'ye teslim etti
HDP, kapatma davasında savunmasını AYM'ye teslim etti HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan kapatma davası kapsamında, esas hakkındaki savunmasını Anayasa Mahkemesi’ne teslim etti.
19.04.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Zühtü Arslan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zühtü arslan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.