Zorunlu afet sigortası geliyor! İşte 2024'te devreye girecek uygulamanın detayları
Zorunlu afet sigortası geliyor! İşte 2024'te devreye girecek uygulamanın detayları Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Zorunlu deprem sigortası geliyor. Gelecek yıl uygulamaya girecek afet sigortasıyla birlikte, bina tamamlama ve yapı sorumluluk sigortası da yaygınlaştırılacak. Kat malikleri, kiracılar eşyalarını sigortalayabilecek Modelle üzerinde çalışmalar tamamlandı, ürünün çıkmasıyla birlikte sigorta şirketleri sisteme entegre olacak, poliçe satışları başlayacak. Program'ın afet yönetimi bölümünde politika ve tedbirler 32 başlıkla sıralandı. Zorunlu deprem sigortasının beyanı ve ödemesinin etkin takibi sağlanacak. Bina tamamlama sigortası yaygınlaştırılacak.
11.09.2023 Ekonomi
Ev sigortasında dikkat çeken değişiklikler! Önemli kararlar alındı
Ev sigortasında dikkat çeken değişiklikler! Önemli kararlar alındı Son yıllarda gittikçe artan riskler özellikle yaşadığımız konutlar için ciddi birer tehdit. Evinizi beklenmedik risklere karşı korumanın en önemli yolu ise sigorta. SEDDK, yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrasında ev sigortaları ile ilgili önemli kararlar aldı. Öte yandan Deprem sigortası 'DASK' ile ilgili dikkat çeken açıklama gelmişti. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), eksikliklerin giderilmesi için geçen haftalarda ilk adımı attı ve DASK dışındaki konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortasının şartlarını baştan sona değiştirdi; yeni düzenleme de 1 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Artık Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) olmayacak, yerini Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) alacak.
21.08.2023 Ekonomi
DASK kalkıyor, ZAS geliyor! Enflasyona endekslenecek
DASK kalkıyor, ZAS geliyor! Enflasyona endekslenecek Deprem sigortası 'DASK' ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), eksikliklerin giderilmesi için geçen haftalarda ilk adımı attı ve DASK dışındaki konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortasının şartlarını baştan sona değiştirdi; yeni düzenleme de 1 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Artık Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) olmayacak, yerini Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) alacak. Böylece DASK hem depremi hem de sel afetini kapsayacak. İşte detaylar...
14.08.2023 Ekonomi
Evi olan herkes için geçerli! Zorunlu olacak, harekete geçildi
Evi olan herkes için geçerli! Zorunlu olacak, harekete geçildi Evi olan herkesi ilgilendiriyor. Harekete geçildi. Zorunlu Afet Sigortası geliyor. Çalışmalara başlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığının tek hissedar olarak kuruluşunda yer aldığı Türk Reasürans AŞ, 2. yılını geride bıraktı. Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, "Ülkemizde sıkça yaşanmaya başlayan afetleri göz önünde bulundurarak Zorunlu Deprem Sigortası ürününün kapsamını, sel başta olmak üzere genişletmeyi hedefledik. Sektör paydaşlarımızın da görüşlerini alarak Zorunlu Afet Sigortası çalışmalarına başladık." ifadelerini kullandı.
6.09.2021 Ekonomi