Deprem Sigortası

Deprem Sigortası

Son dakika deprem sigortası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem sigortası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem sigortası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Sigortası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem sigortası gelişmeleri de dahil olmak üzere 314 deprem sigortası haberi bulunmuştur. Tüm deprem sigortası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evi olan herkese zorunlu olacak! Detaylar ortaya çıktı
Evi olan herkese zorunlu olacak! Detaylar ortaya çıktı Evi olan herkesi ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Geçen hafta, Gaziantep’te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleşen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yılın ikinci yarısından sonra zorunlu afet sigortasını getirecekleri açıkladı. İşte evi olan herkesi ilgilendiren tüm ayrıntılar...
11.03.2024 Ekonomi
Deprem sigortası prim ve metrekare bedelleri artırıldı! Azami teminat tutarı 1 milyon 272 bin TL'ye çıkarıldı
Deprem sigortası prim ve metrekare bedelleri artırıldı! Azami teminat tutarı 1 milyon 272 bin TL'ye çıkarıldı Zorunlu Deprem Sigortası'nda asgari prim tutarları ile sigorta hesabına esas olan metrekare bedelleri artırıldı.
28.12.2023 Gündem
Zorunlu afet sigortası geliyor! İşte 2024'te devreye girecek uygulamanın detayları
Zorunlu afet sigortası geliyor! İşte 2024'te devreye girecek uygulamanın detayları Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Zorunlu deprem sigortası geliyor. Gelecek yıl uygulamaya girecek afet sigortasıyla birlikte, bina tamamlama ve yapı sorumluluk sigortası da yaygınlaştırılacak. Kat malikleri, kiracılar eşyalarını sigortalayabilecek Modelle üzerinde çalışmalar tamamlandı, ürünün çıkmasıyla birlikte sigorta şirketleri sisteme entegre olacak, poliçe satışları başlayacak. Program'ın afet yönetimi bölümünde politika ve tedbirler 32 başlıkla sıralandı. Zorunlu deprem sigortasının beyanı ve ödemesinin etkin takibi sağlanacak. Bina tamamlama sigortası yaygınlaştırılacak.
11.09.2023 Ekonomi
Ev sigortasında dikkat çeken değişiklikler! Önemli kararlar alındı
Ev sigortasında dikkat çeken değişiklikler! Önemli kararlar alındı Son yıllarda gittikçe artan riskler özellikle yaşadığımız konutlar için ciddi birer tehdit. Evinizi beklenmedik risklere karşı korumanın en önemli yolu ise sigorta. SEDDK, yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrasında ev sigortaları ile ilgili önemli kararlar aldı. Öte yandan Deprem sigortası 'DASK' ile ilgili dikkat çeken açıklama gelmişti. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), eksikliklerin giderilmesi için geçen haftalarda ilk adımı attı ve DASK dışındaki konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortasının şartlarını baştan sona değiştirdi; yeni düzenleme de 1 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Artık Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) olmayacak, yerini Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) alacak.
21.08.2023 Ekonomi
DASK kalkıyor, ZAS geliyor! Enflasyona endekslenecek
DASK kalkıyor, ZAS geliyor! Enflasyona endekslenecek Deprem sigortası 'DASK' ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), eksikliklerin giderilmesi için geçen haftalarda ilk adımı attı ve DASK dışındaki konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortasının şartlarını baştan sona değiştirdi; yeni düzenleme de 1 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Artık Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) olmayacak, yerini Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) alacak. Böylece DASK hem depremi hem de sel afetini kapsayacak. İşte detaylar...
14.08.2023 Ekonomi
DASK ile ilgili ev sahibi ve kiracıları kapsayan flaş gelişme! Şartlar değişti
DASK ile ilgili ev sahibi ve kiracıları kapsayan flaş gelişme! Şartlar değişti DASK ile ilgili ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren flaş gelişme ortaya çıktı. Deprem sigortasının şartları değişti, fiyat ve teminatlar arttı, yeni düzenleme 1 Ağustos'ta uygulamaya girdi. Peki kim ne kadar ödeyecek? Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı merak edilen soruları cevapladı.
10.08.2023 Ekonomi
Deprem sigortasıyla ilgili uyarı geldi! Çantacılar türedi
Deprem sigortasıyla ilgili uyarı geldi! Çantacılar türedi Deprem sigortasıyla ilgili dikkat çeken uyarı geldi. DASK'tan fazla para alacaklarını söyleyerek vatandaşı kandıran şirketlerin oyunu ifşa oldu. İşte dikkat çeken detaylar...
29.05.2023 Ekonomi
DASK ile ilgili dikkat çeken üç uygulama! Tamamen değişiyor, işte detaylar
DASK ile ilgili dikkat çeken üç uygulama! Tamamen değişiyor, işte detaylar DASK ile ilgili son dakika gelişmesi! Kahramanmaraş depremi sonrası hem bina kalitesi hem de sigorta sistemi ön plana çıktı. Özellikle deprem bölgesinde her iki konuttan birinin DASK kapsamında olması ve konut hasarlarının büyük çoğunluğunun DASK tarafından ödenmesi; sistemin önemini gösterdi. AK Parti’nin Seçim Beyannamesi’nde yer alan DASK ile ilgili köklü bir değişiklik gündemde. Bundan böyle zorunlu deprem sigortası olmayacak. İşte evi olan milyonları ilgilendiren değişikliğin detayları...
13.04.2023 Ekonomi
Kredi ile konut alanlar dikkat! Hemen poliçenizi kontrol edin
Kredi ile konut alanlar dikkat! Hemen poliçenizi kontrol edin Deprem, vatandaşta ciddi sigorta bilinci oluşturdu. Bir taraftan deprem bölgesinde binlerce konutun yıkılması, her iki konuttan birinin zorunlu deprem sigortası ile sigortalı olması ve konutlardaki hasarların DASK tarafından ödenmesi; diğer taraftan beklenen İstanbul depremine yönelik senaryolar, sigortayı gündeme taşıdı.
3.04.2023 Gündem
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından DASK ve konut sigortası detayları merak ediliyor. Depremde evi hasar görenler, zararın bir kısmını DASK'tan tahsil edebiliyor. Eğer özel şirketlere konut sigortası yaptırmışlarsa kalan zararı da oradan tazmin edebiliyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları hakkında bilgi verirken, poliçe ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
23.03.2023 Ekonomi
DASK ile ilgili kritik detay! ‘Tazminat alamaz’ deyip açıkladı: Cezası var
DASK ile ilgili kritik detay! ‘Tazminat alamaz’ deyip açıkladı: Cezası var Deprem sonrası DASK ile ilgili merak edilen sorular cevap buldu. Zorunlu deprem sigortası teminatı kapsamında olan bankalar açıklandı. Deprem kaynaklı hasar sonucunda yapılacak incelemede binanın kolonlarını kesen kişiye tazminat ödenmeyeceğini belirten uzmanlar, bu kişiler hakkında dava açılabileceğini söyledi.
17.03.2023 Gündem
DASK prim artışında bilinmeyen detay! Yenilemeyen teminatın yarısını alacak
DASK prim artışında bilinmeyen detay! Yenilemeyen teminatın yarısını alacak Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) yönetim kurulu üyesi Osman Tüken, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), metrekare için 1508 TL olan teminat bedelini 2022 Aralık ayında 3 bin 16 TL'ye artırdığını belirterek “Deprem 6 Şubat'ta yaşandı. Sigortalılar bu bedel artışını yaptırmadıysa, örneğin 100 metrekarelik ev için 150 bin 800 TL, yaptırdıysa 301 bin 600 TL teminat alabilecek" dedi.
15.03.2023 Ekonomi
DASK ile ilgili merak edilen detaylar açıklandı!
DASK ile ilgili merak edilen detaylar açıklandı! Depremzedelerden çokça soru geliyor. Kimileri ödenen hasarı beğenmiyor, kimileri teminat artışından neden yararlanamadığını soruyor. Bunlara ek, zorunlu deprem sigortası yenilenmediği için mağdur olan depremzedeler ise sorumlu arıyor. İşte DASK ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.03.2023 Ekonomi
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, yıkılan binaların altında kalan otomobillerde teker teker çıkartılmaya devam ediyor. Deprem nedeni ile binlerce otomobil hurdaya çıkarken vatandaşlar, kasko poliçeleri kapsamında zararlarını temin edebilmek için başvurulara başladı. Poliçe uyarısında bulunan uzmanlar ise hangi risklerin teminat dışında kaldığını açıkladı.
3.03.2023 Ekonomi
Deprem hasarları sigortadan karşılanacak mı?
Deprem hasarları sigortadan karşılanacak mı? Deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarının başlamasıyla birlikte sigorta şirketlerinin hasarları karşılayıp karşılamayacağı merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili detaylar ortaya çıktı.
27.02.2023 Ekonomi
Hak Sahipliği için başvuru süreci açıklandı
Hak Sahipliği için başvuru süreci açıklandı  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için çalışılırken, hasar tespit çalışmalarından sonra başlayacak AFAD Afetzede Hak Sahipliği için başvuru sürecine ilişkin ayrıntılar da belli olmaya başladı.
23.02.2023 Gündem
Deprem sonrası kayıp arabalarla ilgili 'hırsızlık teminatı' detayı
Deprem sonrası kayıp arabalarla ilgili 'hırsızlık teminatı' detayı Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların enkazı altında kalan çok sayıda araba zarar gördü. Hurdaya dönen binlerce otomobil, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alanda toplanmaya başlandı. Peki aracını bulamayanlar ne yapacak? Kasko hangi durumlarda geçerli olacak? İşte detaylar...
16.02.2023 Ekonomi
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konuyla ilgili merak edilen DASK hangi hasarları kapsar? Hangi konutlar kapsamda? DASK, ne kadar hasar ödeyecek? Zararın tamamı ödenir mi? Hasar ihbarı nasıl yapılacak? sorularına uzman isimler ve sektör temsilcileri cevap verdi. İşte detaylar...
15.02.2023 Gündem
Depremde hasar gören arabaların zararını kasko karşılıyor mu? Açıklama geldi
Depremde hasar gören arabaların zararını kasko karşılıyor mu? Açıklama geldi Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem binlerce de konutun yıkılmasına neden olurken, onlarca kişi de hayatını kaybetti. Tüm Türkiye yaraların bir an evvel sarılması için harekete geçerken, DASK ve kasko ile ilgili detaylar yeniden gündeme geldi. Deprem bölgesinde konut hasarlarının çoğunluğu zorunlu deprem sigortası kapsamında DASK tarafından karşılanacak. Arabalarda ise otomatik deprem teminatı olduğu için hasarın yüzde 100’ü karşılanıyor. Peki depremde zarar gören araçlar ne olacak? Araç sahibi depremde hayatını kaybettiyse ne olacak? DASK ne kadar hasar ödeyecek, sigortalılar hasar almak için ne yapacak? İşte kasko ve DASK ile ilgili merak edilen her şey...
14.02.2023 Gündem
Kredi, banka ve sigorta üçgeni! Borç kaldıysa devam edecek
Kredi, banka ve sigorta üçgeni! Borç kaldıysa devam edecek Depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Zorunlu deprem sigortası ödemeleri başladı. Afet bölgesinde yıkılan konutlar içerisinde, kredi ile satın alınanların kredi geri ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceği ise merak konusu. 'Depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi? Evin yıkılmış olmasının bankanın alacağını ortadan kaldırır mı?' soruları vatandaşlar tarafından araştırılırken, banka kredisi çeken kişinin vefat etmesi durumunda borcunun mirasçısından talep edileceği için hukuken yakınlarının nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor. İşte detaylar...
14.02.2023 Ekonomi
DASK nasıl yapılır? Zorunlu deprem sigortasında yüzde 55 artış
DASK nasıl yapılır? Zorunlu deprem sigortasında yüzde 55 artış Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş depreminden sonra Türkiye genelinde Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) yeniden önem kazandı. DASK ile ilgili birçok soru gündeme geldi. Zorunlu deprem sigortası poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.
14.02.2023 Ekonomi
Müteahhitler hem tazminat ödeyecek hem hapis yatacak
Müteahhitler hem tazminat ödeyecek hem hapis yatacak Türkiye'nin yüreğini yakan deprem sonrası sorumlular hakkında harekete geçildi. Bina sorumluları için yurt dışına çıkma yasağı talep edildi. Bazı müteahhitler ise farklı şehirlerde gözaltına alındı. Avukat Rafet Ersöz konuyla ilgili detaylardan bahsederek çöken binalardan sorumlu olanların yargılanma süreciyle ilgili bilgi verdi.
13.02.2023 Gündem
Deprem sonrası DASK ile ilgili dikkat çeken gelişme! İşte sigortalıların hasar almak için yapması gerekenler
Deprem sonrası DASK ile ilgili dikkat çeken gelişme! İşte sigortalıların hasar almak için yapması gerekenler Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem binlerce de konutun yıkılmasına neden olurken, onlarca kişi de hayatını kaybetti. Tüm Türkiye yaraların bir an evvel sarılması için harekete geçerken, DASK yeniden gündeme geldi. Deprem bölgesindeki 10 ilde toplam zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 1.3 milyonun biraz üzerinde olduğu tespit edildi. Konutların büyük çoğunluğu yıkık olduğu için de bölgede konut hasarlarının çoğunluğu zorunlu deprem sigortası kapsamında DASK tarafından karşılanacak. Peki, DASK ne kadar hasar ödeyecek, sigortalılar hasar almak için ne yapacak? İşte, DASK konusunda merak tüm detaylar...
13.02.2023 Gündem
DASK süreci deprem sonrası nasıl işleyecek? İşte detaylar
DASK süreci deprem sonrası nasıl işleyecek? İşte detaylar Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde art arda iki deprem meydana geldi. 10 ili etkileyen depremler geniş bir bölgeyi vurdu. Büyük can kaybının yaşandığı depremde binlerce binanın yıkıldığı ve hasar gördüğü de biliniyor. Depreme karşı en güçlü finansal önlemlerden biri ‘Zorunlu Deprem Sigortası’ (ZDS) olarak biliniyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) bu kapsamda yüzde 100 sigortalılık hedefine ulaşmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Peki deprem sonrası DASK süreci nasıl işleyecek?
8.02.2023 Ekonomi
Bakan Kurum TOKİ konut müjdesi! Ödemelere yüzde 50 indirim
Bakan Kurum TOKİ konut müjdesi! Ödemelere yüzde 50 indirim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Gölbaşı TOKİ Kura Çekimi"ne katıldı. Bakan Kurum "TOKİ Başkanlığımızdan ev alan kardeşlerimiz bu haberi sabırsızlıkla bekliyor. TOKİ memur maaş zammına göre artış yapıyordu. Bu yıl memur maaş zammı yüzde 30 oldu. TOKİ vade artış oranını yüzde 15.40'ta tuttuk. Vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk' dedi. Öte yandan Bakan Kurum'dan 'ikinci el konuta kampanya' açıklaması geldi. İkinci el konutların da vatandaşların alabilmeleri için çalışma yapılacağını belirten Bakan Kurum "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız.' dedi.
10.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Sigortası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem sigortası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.