Zekeriya Kuzu

Zekeriya Kuzu

Son dakika Zekeriya Kuzu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zekeriya Kuzu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zekeriya Kuzu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zekeriya Kuzu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zekeriya kuzu gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 zekeriya kuzu haberi bulunmuştur. Tüm zekeriya kuzu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanına suikast girişiminde, eski başyaver ile albayın hapis cezaları onandı
Cumhurbaşkanına suikast girişiminde, eski başyaver ile albayın hapis cezaları onandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi suikast girişiminde bulunan ekibe, Erdoğan'ın kaldığı oteli bildirdiği ileri sürülen eski başyaver Ali Yazıcı'ya Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince verilen ağırlaştırılmış müebbet ile Dalaman eski Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı'ya verilen 13 yıl 4 ay hapis cezaları, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesince onandı.
2.11.2022 Gündem
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
FETÖ'cü eski Başçavuş Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz son dakika hamlesi!
FETÖ'cü eski Başçavuş Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz son dakika hamlesi! 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan ve KHK ile TSK'dan ihraç edilen eski Başçavuş Zekeriya Kuzu, görevine geri dönme talebiyle OHAL Komisyonu'na başvurdu. Kuzu, yakalandığı menfez nedeniyle 'menfez paşası' diye anılıyor. İşte FETÖ'cü hainin akılalmaz son dakika girişimi.
5.01.2021 Gündem
Eski Başyaver Yazıcı'ya ağırlaştırılmış müebbet
Eski Başyaver Yazıcı'ya ağırlaştırılmış müebbet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi saldırı düzenlenmesiyle ilgili Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada haklarında verilen kararlar Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından bozulan, Cumhurbaşkanı eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı ile eski Albay Cenk Bahadır Avcı ile beraat eden eski Yarbay Hüseyin Yılmaz'ın yeniden yargılanmasına devam edildi. Yazıcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, Avcı ise 'Anayasayı ihlalden' 13 yıl 4 ay hapse çarptırıldı. Yılmaz hakkında verilen beraat kararı bozulurken, dosyasının Akıncı Üssündeki dava ile birleştirilmesine karar verildi.
17.07.2020 Gündem
Suikast timindeki tek firari! 4 yıldır her yerde aranıyor
Suikast timindeki tek firari! 4 yıldır her yerde aranıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında saldırı düzenleyen suikast timinde yer alan ve firari konumdaki tek kişi olan eski yüzbaşı Burkay Karatepe, her yerde aranıyor.
14.07.2020 Gündem
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar....
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar.... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emellerini 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit ederek gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün hain planında olayların merkez üssü Ankara oldu. Peki, 15 Temmuz darbe girişimi ne zaman, saat kaçta oldu?
15.07.2020 Gündem
Marmaris'e giden suikast timini yöneten binbaşının cezası belli oldu
Marmaris'e giden suikast timini yöneten binbaşının cezası belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasında karar. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'e giden suikast ekibini komuta ettiği belirlenen eski binbaşı Şükrü Seymen hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
19.11.2019 Gündem
15 Temmuz'un 3. yıldönümü! Saat saat milli birlik destanı...
15 Temmuz'un 3. yıldönümü! Saat saat milli birlik destanı... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 15 Temmuz'da 251 kişi şehit oldu 2 bin 196 gazimiz var. İşte saat saat o gün yaşananlar...
15.07.2019 Gündem
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı devletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 3 yıl geçti.
13.07.2019 Gündem
Darbe girişimi davalarının ceza bilançosu
Darbe girişimi davalarının ceza bilançosu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin açılan 289 davadan 265'i mahkeme heyetleri tarafından karara bağlandı, 24'ünde ise sanıkların yargılanmasına devam ediliyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından cumhuriyet başsavcılıkları tarafından 100 binin üzerinde soruşturma yürütüldü.
13.07.2019 Gündem
FETÖ'nün kritik isimlerine ceza yağdı
FETÖ'nün kritik isimlerine ceza yağdı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki ihanet girişiminin ardından Ankara merkezli yürütülen soruşturmalar sonucu çok sayıda dava açıldı.
12.07.2019 Gündem
Eski başyaver Ali Yazıcı yeniden yargılanacak
Eski başyaver Ali Yazıcı yeniden yargılanacak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada, Yargıtayın bozma kararının ardından eski başyaver Ali Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu 3 sanık yeniden yargılanacak.
24.06.2019 Gündem
Suikast timine Öcalan maddesi
Suikast timine Öcalan maddesi 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bazı hükümlülerin müddetnameleri hazırlandı. Hükümlülerin cezaları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan gibi ‘hiçbir halde koşullu salıverme yapılmaksızın’ ölünceye kadar kapalı cezaevinde infaz edilecek.
25.05.2019 Gündem
Darbeci subay, kalp rahatsızlığına rağmen pilot yapılmış
Darbeci subay, kalp rahatsızlığına rağmen pilot yapılmış İzmir'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen eski binbaşı Nihat Kafes'e "Kalp kapağı rahatsızlığı"na rağmen "Jet pilotu olabilir" raporu verildiği ortaya çıktı.
27.03.2019 Gündem
FETÖ'nün suikast timine verilen cezayı Yargıtay onadı!
FETÖ'nün suikast timine verilen cezayı Yargıtay onadı! Yargıtay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında, FETÖ'nün suikast timine verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Erdoğan'a suikast girişimi davasında, eski başyaver Ali Yazıcı'ya "suça yardım"dan verilen hapis cezasını az buldu.
22.03.2019 Gündem
"Menfez paşası" yalanlarıyla hayal gücünün sınırlarını  zorladı
"Menfez paşası" yalanlarıyla hayal gücünün sınırlarını zorladı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) suikast timinde yer alan eski astsubay Zekeriya Kuzu, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Marmaris'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emniyetini sağlamak için gittiğini, yakalandığı menfeze ise serinlemek için girdiğini söyleyerek, örgütün inkar stratejisinin en çarpıcı örneklerini sergiledi.
31.01.2019 Gündem
"Menfez paşası" ile irtibatlı sanığa 15 yıla kadar hapis istemi
"Menfez paşası" ile irtibatlı sanığa 15 yıla kadar hapis istemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimine ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli sürelerde hapis cezalarının yanı sıra "nitelikli yağma"dan 54 yıl hapis cezasına çarptırılan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Çiğli üs imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı eski başçavuş Zekeriya Kuzu ile irtibatı belirlenen eski teğmen hakkında, 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
6.12.2018 Gündem
204 davada, 2 bin 619 darbeci mahkum oldu!
204 davada, 2 bin 619 darbeci mahkum oldu! 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 289 davadan bugüne kadar 204’ünde karar çıktı. 1760’ı ömür boyu olmak üzere, 2 bin 619 sanık hapis cezası aldı
18.08.2018 Gündem
729 darbeciye ağırlaştırılmış müebbet hapis
729 darbeciye ağırlaştırılmış müebbet hapis Adalet Bakanlığı’ndan alınan son bilgilere göre darbe teşebbüsünün ardından Türkiye genelinde açılan 289 davadan 184’ü karara bağlandı. Sanıklardan 729’u ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Darbe sanıklarına ayrıca toplam 112 milyon 524 bin 783 liralık tazminat davası açıldı...
15.07.2018 Gündem
İstinaftan Erdoğan'a suikast girişimi davasına ilişkin karar
İstinaftan Erdoğan'a suikast girişimi davasına ilişkin karar İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin aralarında eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski binbaşı Şükrü Seymen, eski binbaşı Taner Berber, FETÖ'nün "Çiğli üs imamı" olarak anılan eski başçavuş Zekeriya Kuzu ve Cumhurbaşkanı eski başyaveri Ali Yazıcı'nın da bulunduğu 37 sanık hakkında yerel mahkemenin verdiği kararı onadı, 5 sanık hakkındaki kararı ise bozdu.
6.06.2018 Gündem
Generallerin yaverlerini "menfez paşası" seçmiş
Generallerin yaverlerini "menfez paşası" seçmiş İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturmada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan İ.T, örgütün "Çiğli üs imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı eski başçavuş Zekeriya Kuzu'nun bazı generallerin yaverlerinin atamasında aktif rol oynadığını anlattı.
12.04.2018 Gündem
'Menfez Paşa'sı şehit ailesini tehdit etmiş
'Menfez Paşa'sı şehit ailesini tehdit etmiş Marmaris'te, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan askerler arasında yer alan ve bir menfezde yakalanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nün 'Paşa' lakaplı örgüt imamı eski astsubay Zekeriya Kuzu'nun, istekleri dışında hareket eden şehit ailesini tehdit ettiği ortaya çıktı.
4.04.2018 Gündem
"Menfez Paşası"nın eski uzman çavuş oğlu savunma yaptı
"Menfez Paşası"nın eski uzman çavuş oğlu savunma yaptı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 sanığın yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi.
7.03.2018 Gündem
Marmaris'te suikast timiyle çatışmaya giren başkomiser M.O.'ye FETÖ'den hapis cezası
Marmaris'te suikast timiyle çatışmaya giren başkomiser M.O.'ye FETÖ'den hapis cezası MARMARİS'te 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana suikast girişimi sırasında çatışma devam ederken, mermisinin bittiğini söyleyerek olay yerini terk ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Marmaris Karakol Amiri Başkomiser M.O.nun, 'ByLock' kullanıcısı olduğu ve ardından Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava sonucu başkomiserin 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.
14.01.2018 Gündem
FETÖ'cü Kuzu "Hava Kuvvetleri Komutanlığı ele geçti" demiş
FETÖ'cü Kuzu "Hava Kuvvetleri Komutanlığı ele geçti" demiş Darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 279 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada ifade veren tutuklu sanık eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un emir astsubayı Enis Çakır, bazı itiraflarda bulundu. Sanık Çakır: "Akın Öztürk'ün kuvvet komutanı olduğu dönemde örgütle bağlantısı olan muvazzaf astsubay ve subaylar hiç sektirilmeden Hava Kuvvetlerine alındı. Bunu Zekeriya Kuzu bizzat anlattı. Kuzu, 'Hava Kuvvetleri Komutanlığı ele geçti. Bizden olmayan hiç kimse artık kolay kolay buraya giremez.' dedi. FETÖ'den olmayanlar çok başarılı olsalar dahi bir bahane bulunarak sınavdan eleniyordu. Darbe girişiminden önce görev yapan HKK'daki emir astsubayların genç isimlerden olması dikkat çekicidir"
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zekeriya Kuzu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zekeriya kuzu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.