Zekai Aksakallı

Zekai Aksakallı

Son dakika Zekai Aksakallı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zekai Aksakallı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zekai Aksakallı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zekai Aksakallı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zekai aksakallı gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 zekai aksakallı haberi bulunmuştur. Tüm zekai aksakallı haberleri aşağıda listelenmiştir.
15 Temmuz'un destansı kahramanı: Ömer Halisdemir
15 Temmuz'un destansı kahramanı: Ömer Halisdemir Gecenin en önemli anlarından biri, darbe girişiminin başındakilerden, Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi’nin Silopi’den yanında 100 kişilik bir ekiple Ankara’ya gelmesiydi. Ekibini ikiye ayırdı. 40 kişiyle gece 02.00 sıralarında işgal amacıyla Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı bastı.
15.07.2022 Gündem
Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü, kaç kurşunla şehit oldu, rütbesi ne?
Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü, kaç kurşunla şehit oldu, rütbesi ne? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde gündeme gelen isimlerden Ömer Halisdemir ile ilgili aramalar arttı. 15 Temmuz darbesinin seyrini değiştiren kişi olarak bilinen Şehit Ömer Halisdemir hayatı yeniden gündeme geldi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin seyrini değiştiren 2 çocuk babası Halisdemir, darbeci general Semih Terzi'yi etkisiz hale getirdikten sonra şehit edilmiştir. Peki 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir kimdir, nereli, Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu, rütbesi ne? İşte İşte Ömer Halisdemir’in mezarı ve hayat hikayesi...
15.07.2022 Gündem
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Ömer Halisdemir doğum gününde anılıyor! Ömer Halisdemir kimdir?
Ömer Halisdemir doğum gününde anılıyor! Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz’da şehit olan Ömer Halisdemir doğum gününde anılıyor. 20 Şubat 1974’te doğan ve 2 çocuk babası olan Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ölümü, üzerinden 6 yıl geçti. Şehit Ömer Halisdemir, doğum gününde de unutulmadı. Peki, Ömer Halisdemir kimdir? İşte Ömer Halisdemir’in biyografisi!
20.02.2022 Gündem
Türk milleti böyle direndi, hainlere geçit vermedi
Türk milleti böyle direndi, hainlere geçit vermedi Sıcak bir temmuz gecesi... Ev halinde, iş halinde, kendi halindeydi Türkiye, bazı vatan hainlerinin sinsi planlarından habersiz. Karanlığın içinde dolaşan ‘darbe’ fısıltıları, ‘Şehit olur, vatanı böldürmeyiz’ haykırışına dönüştü. Hep birlikte meydanlara koştu Türk milleti. Birleşti, devleşti ve darbeye geçit vermedi!
15.07.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop, “Ben Ömer” belgeselinin özel gösterimine katıldı
TBMM Başkanı Şentop, “Ben Ömer” belgeselinin özel gösterimine katıldı Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in hayatını anlatan "Ben Ömer" belgeselinin galasına katıldı. Şentop, darbe girişimini hafif göstermeye çalışanların gafil ya da düşman olduklarını söyledi.
14.07.2021 Gündem
Metin İyidil hakkında karar verildi!
Metin İyidil hakkında karar verildi! Ankara 2 Ağır Ceza Mahkemesi, eski korgeneraller İyidil ve Barutcu ile eski tümgeneral Koçyiğit'i 12 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırdı. Hükümle birlikte tutuksuz sanık Barutcu'nun tutuklanması kararlaştırıldı.
2.02.2021 Gündem
Yargıtay, Nazire Terzi'ye verilen 18 yıl hapis cezasını bozdu!
Yargıtay, Nazire Terzi'ye verilen 18 yıl hapis cezasını bozdu! Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci general Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi'ye, "Anayasa'yı ihlal suçuna yardım etmekten" verilen 18 yıl hapis cezasını bozdu. Terzi'ye "terör örgütü üyeliğinden" ceza verilmesi gerektiği belirtildi.
19.10.2020 Gündem
Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı emekli oldu!
Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı emekli oldu! Yüksek Askeri Şûra’da 30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Emekliye sevk edilen paşalar arasında 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da var. Peki, Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı'nın askeri kariyeri...
23.07.2020 Gündem
Aydın Şirin kimdir? Eski Tümamiral yeni Koramiral Aydın Şirin darbe gecesi rehin alınmıştı!
Aydın Şirin kimdir? Eski Tümamiral yeni Koramiral Aydın Şirin darbe gecesi rehin alınmıştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık ettiği YAŞ toplantısı 45 dakika sürdü. Kritik toplantıda alınan kararlarla 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi. 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere Tümamiral Aydın Şirin koramiralliğe terfi ettirildi. Tümamiral Aydın Şirin kimdir?
23.07.2020 Gündem
Yaş kararları listesi 2020: 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe terfi etti (Askeri Şura YAŞ kararları 2020)
Yaş kararları listesi 2020: 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe terfi etti (Askeri Şura YAŞ kararları 2020) Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından alınan kararları imzaladı. İşte 2020 yaş kararları ve askeri şura terfi listesi…
23.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.
23.07.2020 Siyaset
Gözler Yüksek Askeri Şura toplantısına çevrildi... Değişiklik olmayacak
Gözler Yüksek Askeri Şura toplantısına çevrildi... Değişiklik olmayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının bu ay sonunda gerçekleşmesi planlanıyor. Görevdeki süreleri dolan üç Kuvvet Komutanının da Şura'da temdit edilmesi beklenirken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinde değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
16.07.2020 Gündem
Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü?
Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü? FETÖ'nün darbe girişiminde, darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişimini engelleyen isimlerin başında gelen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında unutulmadı. Şehit Ömer Halisdemir 15 Temmuz'da en kritik yerde, darbe girişiminin seyrini değiştiren isim oldu. Peki, Ömer Halisdemir kimdir? Ömer Halisdemir nereli? 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir ne yaptı? İşte 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir hakkında merak edilenler...
15.07.2020 Gündem
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar....
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar.... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emellerini 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit ederek gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün hain planında olayların merkez üssü Ankara oldu. Peki, 15 Temmuz darbe girişimi ne zaman, saat kaçta oldu?
15.07.2020 Gündem
Kardeş Halisdemir: Ağabeyime ilk kurşunu daha önce 2 kez hayatını kurtardığı asker sıktı
Kardeş Halisdemir: Ağabeyime ilk kurşunu daha önce 2 kez hayatını kurtardığı asker sıktı Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 15 Temmuz gecesi darbeci general Semih Terzi'yi vurarak öldürüp, darbe girişiminin seyrini değiştiren, kendisi de şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, "Ağabeyime ilk kurşunu, hayatını 2 kere kurtardığı Hasan isminde asker sıktı" dedi.
14.07.2020 Gündem
Şehit Uzman Çavuş, Edirne'de gözyaşlarıyla uğurlandı
Şehit Uzman Çavuş, Edirne'de gözyaşlarıyla uğurlandı Irak'ın kuzeyinde sürdürülen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Günay (27), memleketi Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı törenin ardından, gözyaşları arasında toprağa verildi.
14.01.2020 Gündem
15 Temmuz'un 3. yıldönümü! Saat saat milli birlik destanı...
15 Temmuz'un 3. yıldönümü! Saat saat milli birlik destanı... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 15 Temmuz'da 251 kişi şehit oldu 2 bin 196 gazimiz var. İşte saat saat o gün yaşananlar...
15.07.2019 Gündem
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı devletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 3 yıl geçti.
13.07.2019 Gündem
Bakan'dan 104'üncü yıl mesajı: En anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir
Bakan'dan 104'üncü yıl mesajı: En anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümünde Şehitler Abidesi’nde anma töreni düzenlendi. Törende, gurur ve hüzün bir arada yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale müdafaası, aziz milletimizin sadece vatan topraklarını savunduğu bir mücadele değildir. Mehmetçik savaş alanında, inancı gereği taşıdığı metaneti ve merhametiyle insanlık değerlerini de savunmuş, korumuş ve kurtarmıştır. Bugün dünyada hızla yayılan ırkçılık ve İslamofobi’ye en anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir" dedi.
24.04.2019 Gündem
Milli SİHA Bayraktar Katar görevine hazır
Milli SİHA Bayraktar Katar görevine hazır Türkiye'de güvenlik güçlerinin muharebe sahasındaki en önemli yardımcılarından Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), ilk ihracat başarısı kapsamında Katar'da üstleneceği görevlere hazırlandı.
1.02.2019 Gündem
Akıncı Üssü davasında savcı mütalaasını sundu
Akıncı Üssü davasında savcı mütalaasını sundu FETÖ'nün darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanıklı davada, Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını sundu.
21.01.2019 Gündem
Kumpas mağduru komutanlar da terfi etti
Kumpas mağduru komutanlar da terfi etti Yeni sistemin ilk YAŞ toplantısında daha önce Balyoz ve Ergenekon davasından mağdur olan isimler de terfi etti. Kumpasın ortaya çıkmasının ardınan göreve dönen ve çukur eylemleri sırasında Nusaybin'i 21 günde terör örgütünden temizleyen Tuğgeneral Levent Ergün tümgeneralliğe terfi ederken, Poyrazköy davasında yıllarca cezaevinde yatan Albaylar Ercan Kireçtepe ve Mustafa Turhan Ecevit de tuğamiralliğe terfi eden isimler oldu.
2.08.2018 Gündem
Halk demokrasiye kalkan oldu
Halk demokrasiye kalkan oldu Darbeciler ilk hamleyi ne zaman nerede yaptı? Cumhurbaşkanı yurttaşları nasıl meydanlara davet etti? Halk darbeyi nasıl püskürttü? İşte dakika dakika Türkiye’nin ateşten gecesi...
14.07.2018 Gündem
'Efsane komutan Aksakallı,  Halisdemir'in mezarını sık sık ziyaret ediyor
'Efsane komutan Aksakallı, Halisdemir'in mezarını sık sık ziyaret ediyor Özel Kuvvetler Komutanı olarak yıllarca sınır ötesinde terör örgütlerine yönelik harekatlar yürüten Korgeneral Zekai Aksakallı'nın yakınları, evladı gibi sevdiği 15 Temmuz kahramanı Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabrini sık sık ziyaret ettiğini ifade etti.
12.07.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zekai Aksakallı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zekai aksakallı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.