Zeka Geriliği

Zeka Geriliği

Son dakika zeka geriliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zeka geriliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zeka geriliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zeka Geriliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zeka geriliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 245 zeka geriliği haberi bulunmuştur. Tüm zeka geriliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cesedi tandırda bulunan Eymen'in katili: Görüntüler ne benim telefonumdan çekildi ne de yayıldı
Cesedi tandırda bulunan Eymen'in katili: Görüntüler ne benim telefonumdan çekildi ne de yayıldı İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) istismara uğrayıp, öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet ile 38 yıl hapis cezasına çarptırılan Serkan Elçetin (40), 'müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak' suçundan yargılandığı davanın duruşmasında savunma yaptı. Elçetin, telefonunun incelenmesini isteyip, "Eymen Sadık Durak'a cinsel istismarda bulunmadım. Davaya konu olan görüntüler ne benim telefonumdan çekildi ne de yayıldı" dedi.
20.02.2024 Gündem
Küçük Eymen tandır çukurunda poşette elleri ve ayakları bağlı bulunmuştu! Annesinin ifadesi ortaya çıktı
Küçük Eymen tandır çukurunda poşette elleri ve ayakları bağlı bulunmuştu! Annesinin ifadesi ortaya çıktı İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) öldürülmesiyle ilgili haklarında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38'er yıl hapis cezası verilen sanıklardan anne Mine Durak (28) ile sevgilisi Serkan Elçetin'in (39) cezaları Yargıtay'da da onandı.
28.11.2023 Gündem
Kızına cinsel istismar sanığı babaya 47 yıl hapis istemi
Kızına cinsel istismar sanığı babaya 47 yıl hapis istemi Zonguldak'ta kızı G.V.’ye (11) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan maden işçisi Murat V. (41), önceki 3 farklı ifadesinde suçunu itiraf etmesine karşın mahkemedeki ilk savunmasında tüm suçlamaları reddetti. Mütalaasını veren savcı, sanığın kızına karşı defalarca nitelikli cinsel istismar suçunu işlediğini belirterek 47 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
3.05.2023 Yaşam
3 yaşındaki kızını öldürmüştü! Akıl sağlığı raporu çıktı
3 yaşındaki kızını öldürmüştü! Akıl sağlığı raporu çıktı Ankara'da, 3 yaşındaki kızı Elif Lülecioğlu'nu terlikle döverek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Şerife Lülecioğlu'nun (36) cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi.
10.01.2023 Yaşam
Eymen'in katillerinin cezası, istinafta onandı
Eymen'in katillerinin cezası, istinafta onandı İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) öldürülmesiyle ilgili davada sanıklar annesi Mine Durak (27) ile sevgilisi Serkan Elçetin'e (38), 3 farklı suçtan verilen ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38'er yıl hapis cezası, istinafta onandı.
10.10.2022 Gündem
Çöp evde bulunan Cem Muhammet'in ilk sözü yürek yaktı! 'İlk kez çok iyi insanlar gördüm'
Çöp evde bulunan Cem Muhammet'in ilk sözü yürek yaktı! 'İlk kez çok iyi insanlar gördüm' Bursa'da 1 yıl boyunca çöp evin bir odasında tutulan ve o evden perişan halde çıkarılan 9 yaşındaki Cem’in hastanedeki ilk sözü, “İlk kez çok iyi insanlar gördüm” oldu. Cem Muhammet'in aylarca kilitli odada alıkonulması tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Onu eve kapatan teyzesinin 'hasta mı', 'cani mi' olduğu sorusu gündeme geldi. Cem ne kadar zamanda iyileşir? Süreç nasıl devam edecek? Teyzesi ceza alır mı? Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi, psikiyatrist Prof. Dr. Fatih Öncü değerlendirdi...
28.07.2022 Gündem
4,5 yaşındaki Eymen'in cesedi tandırda bulunmuştu... Katillerinin cezası belli oldu!
4,5 yaşındaki Eymen'in cesedi tandırda bulunmuştu... Katillerinin cezası belli oldu! İzmir'in Bornova ilçesinde, cesedi tandırda bulunan 4,5 yaşındaki Eymen Sadık Durak’ın öldürülmesi davasında sanıkların cezaları belli oldu. Sanıklar, Eymen'in annesi Mine Durak ve onun erkek arkadaşı Serkan Elçetin, üç farklı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından mahkeme başkanının yazdığı gerekçeli kararda, "Dileğimiz Eymen bebeğin bu dünyaya sığan kısacık ve acılar dolu ömrünün diğer dünyada ödüllendirilmesi ve hak ettiği mutluluğu diğer dünyada yaşaması olacaktır" ifadelerine yer verildi.
19.07.2022 Yaşam
Adana’da film gibi olay! Resmiyette yaşamıyor: 'Kimlik olmayınca bana bakmadılar'
Adana’da film gibi olay! Resmiyette yaşamıyor: 'Kimlik olmayınca bana bakmadılar' Adana’da 77 yaşındaki Fatma ninenin, doğduğu günden bugüne nüfus cüzdanı olmadı. Ölen anne, baba ve eşinin de kimliği olmayan kadının hikayesi akıllara Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği ‘Ay Lav Yu’ adlı filmi getirdi.
23.06.2022 Yaşam
Ev sahibinin engelli kızına cinsel istismarda bulunan kiracıya 15 yıl hapis
Ev sahibinin engelli kızına cinsel istismarda bulunan kiracıya 15 yıl hapis Zonguldak'ta ev sahibinin yüzde 70 zihinsel engelli 59 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ahmet Sarı (50), 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ahmet Sarı, kararın ardından tutuklandı.
3.06.2022 Yaşam
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı!
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı, 1 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
1.06.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor! Sakın böyle tüketmeyin, uzmanlar uyardı...
Zeka geriliğine neden oluyor! Sakın böyle tüketmeyin, uzmanlar uyardı... Zeka geriliğine neden oluyor, potasyum düşüklüğü ve kalp yetmezliği yapıyor. 9 haftadan fazla kullanılırsa çok zararlı, kemoterapi esnasında da kullanılmaması öneriliyor. Hamilelerde erken doğuma sebebiyet veriyor, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Dikkat eksikliği yapıyor, ciddi sağlık sorunlara sebep olduğu açıklandı. Vücuttaki yağların yakılmasında çok etkili olarak bilinen bu besin, son zamanlarda zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından da tüketiliyor. İşte fazla ve bilinçsiz tüketildiğinde sağlık sorunlarına sebep olan bu besinle ilgili önemli uyarılar...
14.05.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor, dikkat eksikliği yapıyor! Kalp yetmezliği, erken doğum, yüksek tansiyon...
Zeka geriliğine neden oluyor, dikkat eksikliği yapıyor! Kalp yetmezliği, erken doğum, yüksek tansiyon... Zeka geriliğine neden oluyor, beyin gelişimini olumsuz etkiliyor, dikkat eksikliği yapıyor. Kalp yetmezliği yapıyor, kemoterapi sürecinde kullananlar için çok tehlikeli, hamilelerde erken doğuma sebebiyet veriyor. Fazla tüketildiğinde vücuda çok fazla zararı olan bu besin, yüksek tansiyon hastaları için kesinlikle tavsiye edilmiyor.
29.01.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği...
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği... Küresel bir sağlık meselesi haline gelen iyot eksikliğinin zeka geriliğine sebep olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, Dünya nüfusunun üçte birinin iyot eksikliği bulunduğunu belirtti.
27.01.2022 Sağlık
Zeka geriliği olan erkek çocuğa cinsel istismara 30 yıl hapis
Zeka geriliği olan erkek çocuğa cinsel istismara 30 yıl hapis Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, yüzde 70 zeka geriliği olan 17 yaşındaki H.İ.yi cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla yargılanan Nazim Ziya Aksoy (66), 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
26.01.2022 Gündem
Eşini boğazından bıçaklayarak öldürmüştü! Akıl sağlığı yerinde çıktı
Eşini boğazından bıçaklayarak öldürmüştü! Akıl sağlığı yerinde çıktı Samsun'da öğretmen eşi Mihrican Ekmenci'yi (46) boğazından bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan elektrik mühendisi Oğuz Ekmenci (51) hakkında istenilen akıl sağlığı raporu hazırlandı. Raporda, “Oğuz Taner Ekmenci’nin suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu oy birliği ile mütalaa olunur” ifadesi yer aldı.
15.12.2021 Gündem
Kanser ve diyabete neden oluyor, zeka geriliğine yol açıyor! Erken bunama sebebi...
Kanser ve diyabete neden oluyor, zeka geriliğine yol açıyor! Erken bunama sebebi... Kanser, diyabet ve kalp hastalıklarına neden olduğu biliniyordu, beyin yaşlanmasında da etkili olduğu ortaya çıktı. Erken bunamayı 10 yıl daha ileri çekiyor, zeka seviyesi düşürüyor, alzheimer riskini çoğaltıyor. Aşırı kilonun insan sağlığı üzerindeki etkisini araştıran bilim insanları, beyin kütlesinin son 50 yılda yüzde 5’ten fazla küçüldüğünü tespit etti. Bunun ana sebeplerinden birini ise aşırı kilolar olarak açıklandı. İşte obezite ve aşırı kilonun insan sağlığı açısından büyük zararları...
2.12.2021 Sağlık
Çocuklarda özgül öğrenme bozukluğu belirtileri
Çocuklarda özgül öğrenme bozukluğu belirtileri Özgül öğrenme bozukluğu (ÖÖB), zekası normal ve normalin üzerinde olan bir çocuğun, standart veya iyi eğitim alıyor olmasına rağmen okuma, yazma veya matematik becerilerinde yaşıtlarına ve zekasına göre başarılı olamaması durumu olarak tanımlanır. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Dr. Öğr. Üyesi Günay Budagova, 1-7 Kasım Özgül Öğrenme Bozukluğu Farkındalık Haftası dolayısıyla hastalığa ilişkin bilgi verdi.
6.11.2021 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş genelge! Yenidoğanlar için...
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş genelge! Yenidoğanlar için... Sağlık Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle, tüm yenidoğanlara yapılan K vitamininin uygulama dozu, düşük doğum ağırlıklı bebekler için yeniden düzenlendi.
5.11.2021 Sağlık
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir 21 Ekim Küresel İyot Eksikliği gününde İyot tüketiminin önemi hakkında bilgiler veren Endokrinoloji uzmanı Dr. Cafer Kaya, yeterli iyot alımının çocukların zeka gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Kaya, Dünyada iyot eksikliği nedeniyle yeterli seviyede zeka gelişimini tamamlamamış yaklaşık 30 milyon çocuk olduğunun altını çizdi.
21.10.2021 Sağlık
Motor bozukluk sorunu, erkek çocuklarda daha sık görülüyor
Motor bozukluk sorunu, erkek çocuklarda daha sık görülüyor Çocuklarda görülen nörogelişimsel bozukluklar arasında yer alan motor bozukluk sorunu, vücudun kas sisteminin gelişiminde yaşanan bir sorun nedeniyle ortaya çıkıyor. Merdiven çıkmak, düğme iliklemek ya da bağcık bağlamak gibi motor işlevlerde sorun yaşanmasıyla ortaya çıkan bu bozukluk, ergenlik öncesi teşhis ediliyor ve erkek çocuklarda daha sık görülüyor.
20.08.2021 Sağlık
İyot eksikliğinden korunmak için 5 adım
İyot eksikliğinden korunmak için 5 adım Vücudumuzun üretemediği, bu nedenle sofra tuzu başta olmak üzere deniz ürünleri, et, süt ve yumurta gibi besinlerden karşılanabilen iyotun fazlası da azı da zarar. Bu nedenle her şeyde olduğu gibi iyotu da kararında tüketmek gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Kocakaya, iyot eksikliğinin tiroit sorunlarından çocuklarda gelişme ve zeka geriliğine dek bir çok hastalığa yol açtığını belirterek “Fazla iyot almak da tiroit hastalıklarını kötüleştirebiliyor. Bu nedenle tiroit hastalığı olanların mutlaka doktorlarına danışarak gerekirse iyotsuz tuz kullanmaları gerekebiliyor” diyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Kocakaya, 1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası kapsamında iyot eksikliğinden korunmanın yollarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
1.06.2021 Sağlık
Çocuklarda büyüme ve gelişme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar!
Çocuklarda büyüme ve gelişme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar! Çocukları dünyaya geldiği andan itibaren tüm ebeveynler yetiştirme süreciyle ilgili doğruları yapmak konusunda endişe duyar. Üstelik bu dönemde babaanneler, anneanneler, komşular hatta tanıdıklar çocuk yetiştirme konusunda kendi deneyimlerini paylaşıp tavsiyelerde bulunur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Meltem Uğraş, çocuk gelişiminde elbette deneyimlerin önemli olduğunu ancak her çocuğun farklı olduğunu unutmamak gerektiğini hatırlattı. Tüm edinilen bilgilerle birlikte gelen yanlış bazı bilgilerin de olabildiğini belirterek, çocuk gelişimiyle ilgili doğru zannedilen bilgileri anlattı
6.05.2021 Sağlık
Çocuklarda büyüme ve gelişme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
Çocuklarda büyüme ve gelişme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar Birçok ebeveynin, çocuklarını yetiştirme sürecinde endişe duyabildiğini ve bu süreçte çevrelerindeki birçok kişinin de deneyimlerini paylaştığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meltem Uğraş, her çocuğun farklı olduğunu hatırlatarak çocukların gelişme sürecindeki doğru bilinen yanlışlıkları anlattı.
15.04.2021 Sağlık
Aileler endişeli; Otizmle karıştırılıyor! Sebebi ise...
Aileler endişeli; Otizmle karıştırılıyor! Sebebi ise... Her bir çocuk için konuşma yaşı farklılık gösterebiliyor. Uzmanlar ise, çok fazla televizyon, telefon, bilgisayara maruz kalan çocuklarda uyaran eksikliğinden kaynaklı konuşma gecikmesi yaşandığını söylüyor. Çocuk ve ergen psikiyatristi Prof. Dr. Mazlum Çöpür, ailelerin belirtileri otizmle karıştırdığına değinerek, “Çocuk bütün gün televizyon seyrettiği için konuşma ve ses uyaranı alamıyor, uyaran alamadığı için de konuşması gecikiyor” dedi.
28.02.2021 Sağlık
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi...
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi... Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Beyinde meydana gelen bir hastalık olan Serebral Palsi yaşla birlikte değişebilir, hareketleri kısıtlayıcı motor fonksiyon kaybına neden olabilir. Hastalarda epilepsi, zekâ geriliği, davranış bozukluğu, yutma sorunları, kas iskelet bozukları gibi sorunlar da görülebilir. Peki, Serebral Palsi ile ilgili merak edilenler…
19.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Zeka Geriliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zeka geriliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.