Zatürre Aşısı

Zatürre Aşısı

Son dakika Zatürre aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zatürre aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zatürre aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zatürre Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zatürre aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 195 zatürre aşısı haberi bulunmuştur. Tüm zatürre aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Özel hastanede 'gizli ve paralı' aşı yapıldığı iddiası! 'Doktor bana belki de virüs enjekte etti'
Özel hastanede 'gizli ve paralı' aşı yapıldığı iddiası! 'Doktor bana belki de virüs enjekte etti' İstanbul’da otel işleten Emre Eken, yılbaşından önce genel kontrollerini yaptırmak için Türkiye’nin önde gelen özel hastanelerinden birine gitti. Doktor ise kendisine hastane yönetiminden habersiz 'evden getirdiği' bir aşı yaptı. Psikolojisi bozulan Eken, aşının içeriğini merak ediyor. 'Kulağınıza ütopik gelebilir ama bana yapılan aşı belki bir virüstü' diyen Emre Eken'e karşılık olarak aşıyı yapan o doktordan da iddialara yanıt geldi.
23.01.2023 Gündem
Kış aylarında sık görülen zatürre ölüme sebep olabiliyor!
Kış aylarında sık görülen zatürre ölüme sebep olabiliyor! Kış aylarında hastalıkların artmasıyla beraber soğuk algınlığı şeklinde başlayan pnömoni (zatürre) vakaları da arttı. Akciğer dokusundaki hava keseciklerinin iltihaplı sıvı ile dolması sonucu oluşan zatürrenin ölüme sebep olabileceği belirtilirken, merak edilenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nurşen Avkan anlattı.
30.12.2022 Sağlık
Kimler ücretsiz zatürre aşısı olabilir? Zatürre aşısı 65 yaş üstüne ücretsiz mi?
Kimler ücretsiz zatürre aşısı olabilir? Zatürre aşısı 65 yaş üstüne ücretsiz mi? Akciğer iltihabı zatürre her yıl dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan bir hastalıktır. Hastalıktan korunmanın en önemli ve risksiz yolu ise aşı yaptırmaktır. Peki, Kimler ücretsiz zatürre aşısı olabilir? Zatürre aşısı 65 yaş üstüne ücretsiz mi?
12.11.2022 Sağlık
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı  Solunum yolu hastalıklarında yaşanan artışın özellikle KOAH ve astım hastaları için risk oluşturduğuna işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, alerji veya viral enfeksiyonlar nedeni ile zayıflayan bağışıklık sisteminin KOAH ve astım hastalarının atak geçirmesine, yaşam kaybıyla sonuçlanabilecek zatürrelere neden olabileceğine dikkat çekti.
24.10.2022 Sağlık
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
1800 günde emeklilik! 4/a, 4/b ve 4/c'lileri kapsıyor, yaş şartı yok
1800 günde emeklilik! 4/a, 4/b ve 4/c'lileri kapsıyor, yaş şartı yok Erken emeklilik fırsatı! Pek çok çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu çalışanları kapsıyor. Yaş şartı aranmıyor. Erken emeklilik hayali kuranlar bazı durumlarda bu hayalini gerçekleştirebiliyor. Erkekler askerlik borçlanması, kadınlar ise doğum borçlanması yaparak emeklilik tarihini öne çekebiliyor. Ayrıca bazı sağlık sorunları da erken emekli olma hakkı doğuruyor. Kalp hastalıklarında erken emeklilik imkanı sağlanıyor. İşte çalışanların merak ettiği konun detayları...
8.06.2022 Emekli
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca....
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca.... SGK tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Pek çok kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5 yıl süre ile karşılanıyor. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaş için rapor şartı da bulunmuyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında birçok hizmet tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bu hizmetler kalp hastaları için hayati öneme sahip. Örneğin kalp hastalarının zatürre aşıları 5 yıl boyunca SGK tarafından karşılanıyor. Peki kalp hastaları için başka hangi hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
12.04.2022 Çalışma Hayatı
Sonbahar hastalıklarına karşı 25 etkili öneri!
Sonbahar hastalıklarına karşı 25 etkili öneri! Yaşam alışkanlığımızda yapacağımız basit düzenlemelerle sonbahar hastalıklarından büyük oranda korunmamız ise mümkün olabiliyor. İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya, sonbahara özgü bulaşıcı hastalıklardan korunmak için almamız gereken önlemleri sıraladı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
18.10.2021 Sağlık
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan, grip riskini ve ciddi komplikasyonlarını azaltmanın en iyi yolunun her yıl aşı yaptırmak olduğunu belirterek, "6 aydan daha büyük tüm bireyler, ideal olarak ekim ayı sonuna kadar yıllık grip aşısı olmalıdır." ifadesini kullandı.
7.10.2021 Sağlık
65 yaş ve üzeri bireyler zatürre ve grip aşısı olmalı!
65 yaş ve üzeri bireyler zatürre ve grip aşısı olmalı! Kış ayları yaklaştıkça özellikle riskli gruptaki hastaların zatürre ve grip aşısı olmaları öneriliyor. Zatürre aşısının bağışıklığı canlı tutarak Covid-19 virüsü üzerine oluşabilecek ikinci bir bakteriyel enfeksiyonu önlediğini belirten uzmanlar, grip hastalığının zatürreye dönüşmesini önleyebilmek için de grip aşısının yapılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar, 65 yaş altındaki hastalıkları olan bireyler ile 65 yaş üzeri bireylerin grip ve zatürre aşısı olmaları gerektiğinin altını çiziyor.
13.09.2021 Sağlık
Covid 19 geçirenler ne zaman aşı olacak?
Covid 19 geçirenler ne zaman aşı olacak? 55 yaş üstü vatandaşların aşılama süreci resmen başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama süreci ile ilgili yaptığı açıklamada "Aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum." dedi. Aşılama sürecine yeni grubun dahil edilmesiyle birlikte daha önce covid 19 geçirenler de 'Covid-19 geçirdim, yine de aşı yaptırmalı mıyım?' sorusunu araştırıyor. Peki, Covid geçirenler ne zaman aşı olacak? İşte aşılama süreci ile ilgili detaylar...
20.04.2021 Sağlık
Kovid-19 geçirenlere 'kardiyolojik kontrol' uyarısı
Kovid-19 geçirenlere 'kardiyolojik kontrol' uyarısı Prof. Dr. Ulus, Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan kişilerin üçte birinde kalp dokusunda hasar ve kalp krizi riski oluşabildiğini, bu nedenle iyileşme sonrası kardiyolojik kontrolün önem taşıdığını belirtti.
14.01.2021 Sağlık
Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı?
Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı? Soğuk havanın kalp yetersizliği, kalp ritmi bozuklukları, hipertansiyon atakları, kalp spazmı ve kalp krizi oranlarında belirgin bir artışa yol açtığı uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Kalp krizlerinin en sık görüldüğü durumlar genellikle kar küremek, rüzgârlı ve soğuk havada yürümek, karlı havada araba lastiği değiştirmek, buzlu suya düşmek (sauna sonrası şok havuzu da dâhil) gibi sıcak ortamdan soğuğa ani geçişin olduğu durumlardır. Soğukta ortaya çıkan kalp sorunları kalp krizi olabileceği gibi, ani ölüm şeklinde de olabilir” dedi. Peki, Soğuk havaya bağlı kalpteki değişimler ne tür kalp hastalıklarına yol açar? Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı? Kalp hastaları nasıl beslenmeli? Kalp hastaları ile ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Hakan Uçar anlattı.
8.01.2021 Sağlık
Uzmanından grip aşısının yanında zatürre aşısının da yaptırılması önerisi
Uzmanından grip aşısının yanında zatürre aşısının da yaptırılması önerisi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, "Özellikle 65 yaş üstü bireylerin, kronik rahatsızlığı olanların, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananların mutlaka grip aşısının yanında zatürre aşısını da yaptırması gerekiyor" dedi.
29.12.2020 Sağlık
Virüs bulaşma korkusu kalbi vuruyor!
Virüs bulaşma korkusu kalbi vuruyor! Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazan Kanal kış aylarında kap hastalarının dikkat etmeleri gereken 10 kuralı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu. Kanal, sonbahar ve kış mevsiminde mevsimsel grip ve benzeri enfeksiyonların artışıyla birlikte Covid-19’a yakalanma riskinin artmasına dikkat çekerek, “Bugüne kadarki tecrübeler virüs enfeksiyonu öncesi kronik sağlık sorunları olanların olmayanlara göre hastaneye yatırılma olasılığının 6 kat ve ölme riskinin 12 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.” uyarısında bulundu.
15.12.2020 Sağlık
Kış aylarında koronavirüsten korunmanın yolları
Kış aylarında koronavirüsten korunmanın yolları Dünya 11, Türkiye ise 9 aydır COVID-19 pandemisi ile mücadele ediyor. Küreselleşen ve küçülen dünyamızda hastalığın çok hızla yayıldığını belirten Academic Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Öğretim Üyesi Doktor Nilüfer Aykaç, tüm salgın hastalıklarda olduğu gibi Covid-19’da da kişisel önlemlerin büyük önem taşıdığını belirtiyor.
9.12.2020 Sağlık
Kovid-19 salgını zatürre kaynaklı ölümleri artırdı
Kovid-19 salgını zatürre kaynaklı ölümleri artırdı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Öcal, DSÖ'nün raporuna göre, zatürrenin tüm dünyada mikroplara bağlı ölümler içinde hala birinci sırayı koruduğunu Kovid-19 ile bu rakamların hızla yükseldiğini belirtti.
29.11.2020 Sağlık
Zatürreden korunmanın en etkili silahı güçlü bir bağışıklık sistemi
Zatürreden korunmanın en etkili silahı güçlü bir bağışıklık sistemi Side Anadolu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Döndü Güneylioğlu, tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen ve en fazla ölüme neden olan hastalıklar arasında bulunan zatürreden korunmanın en etkili yönteminin güçlü bir bağışıklık sistemi olduğunu söyledi.
28.11.2020 Sağlık
Koronavirüs aşısıyla ilgili umutlandıran sözler!
Koronavirüs aşısıyla ilgili umutlandıran sözler! Çin'de geliştirilen Covid-19 aşısı, sağlık çalışanlarının ardından gönüllü vatandaşlar üzerinde de uygulanıyor. Kendisi de gönüllü olarak aşı olan Göğüs Hastalıkları ve Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedat Altın “Gerçekten aşı dışında şu anda bizim başka bir seçeneğimiz yok” dedi. Gönüllü olarak hastaneye aşı olmaya gelen Murat Çelik ise, “Herhangi bir tedirginliğim yok. Bizim bu virüsle tanışacağımızı düşünüyorum. Bence bu şekilde kontrollü olarak tanışmak daha doğru olacak” diye konuştu.
24.11.2020 Sağlık
Yaşlılarda grip ve zatürre aşısı enfeksiyonların seyrini azaltıyor
Yaşlılarda grip ve zatürre aşısı enfeksiyonların seyrini azaltıyor Yaşlılarda grip ve zatürre hastalıklarının sık ve bu hastalıklara bağlı ölüm oranlarının daha fazla görüldüğü, aşı yaptıranlarda ise enfeksiyonların daha az ya da hafif seyrettiği ve ölüm oranlarının daha düşük olduğu belirtildi.
23.11.2020 Sağlık
"En büyük tedavi, sigaranın bırakılmasıdır"
"En büyük tedavi, sigaranın bırakılmasıdır" Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Görgülü, KOAH hastalarının pandemi sürecinde daha fazla risk taşıdığını hatırlatarak, "KOAH hastası, COVID-19’a yakalandığında, diğer hastalardan daha çok zorlanır. En büyük tedavi ise sigaranın bırakılmasıdır" dedi.
20.11.2020 Sağlık
Diş çürükleri zatürre riskini artırıyor
Diş çürükleri zatürre riskini artırıyor Zatürrenin (pnömoni) toplum sağlığını tehdit eden ciddi bir enfeksiyon hastalığı olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, "Ağız sağlığı ve hijyeni vücut direnci açısından çok önemli, diş çürükleri zatürre riskini artırıyor" dedi.
11.11.2020 Sağlık
Zatürre yaşlıları ve çocukları tehdit ediyor
Zatürre yaşlıları ve çocukları tehdit ediyor Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Salih Bilgin, zatürreye yakalanan her 100 kişiden 5’i hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Zatürre, böbrek, şeker, kalp veya akciğer hastalığı gibi kronik bir sağlık sorununa sahip olanlarda, sigara kullananlarda ve bağışıklık sistemini baskılayan bir hastalık veya ilaç kullanımı varlığında daha sık görülüyor” dedi.
10.11.2020 Sağlık
Numan Kurtulmuş’tan ABD'ye S-400 tepkisi
Numan Kurtulmuş’tan ABD'ye S-400 tepkisi AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, " S-400 meselesinin bugüne gelmesi, Türkiye'nin tercihi değildir. Bu işin bu noktaya gelmesindeki temel neden de ABD'deki politikacılarının tutumu." dedi.
24.10.2020 Gündem
3 aşamada grip aşısı uygulaması! Grip aşısı için adım adım izlenecek yol…
3 aşamada grip aşısı uygulaması! Grip aşısı için adım adım izlenecek yol… Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği grip aşısı, yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlar için uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar grip aşısı yaptırmak için soluğu eczanelerde aldı ancak yeterli grip aşısı yok. Vatandaşlar aşı için soluğu eczanelerde alırken devlet risk gruplarına göre aşıda puanlama sistemine geçti. Edirne Eczacı Odası Denetim Kurulu Başkanı Şükrü Ciravoğlu, koronavirüs dolayısıyla kentte talep patlaması yaşanan aşı için eczanelerde tutulan listelerin iptal edildiğini ve prosedüre bağlandığını ifade ederek, "Her şey prosedürüne göre, kesinlikle her aşaması kayıt altında işlemle yapılıyor. Bunların dışında ne eczanelerin ne de aile hekimlerinin bir aşı talep etme imkanı yok. Tamamen bu sistem içerisinde adına özel belirlenmiş şekilde yurttaşlarımız grip aşısını temin edecekler" dedi. İşte 3 aşamada grip aşısı uygulaması...
23.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zatürre Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zatürre aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.