Yüzde 50

Yüzde 50

Son dakika yüzde 50 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüzde 50 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüzde 50 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüzde 50

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüzde 50 gelişmeleri de dahil olmak üzere 29.023 yüzde 50 haberi bulunmuştur. Tüm yüzde 50 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekliye destekler peş peşe geldi! Yeni zam için oranlar ortaya çıktı
Emekliye destekler peş peşe geldi! Yeni zam için oranlar ortaya çıktı Emekli maaşı zammıyla ilgili flaş açıklama geldi. Emekliye destekler peş peşe yapıldı. Ocak döneminde SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 11,68 ek zam ile yüzde 49,25'e yükseldi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. İkramiyeler yüzde 50 arttı. Sırada emekliye refah paketi var. Tarih belli oldu. Bu paketin ardından da Temmuz zammı ile tüm emekli maaşları artacak. İşte emekliye zam ve taban maaşlar için merak masadaki rakamlar ile refah paketinin detayları...
29.04.2024 Çalışma Hayatı
Emekli zammında taban maaş ve refah payı detayı: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu emeklileri kapsıyor
Emekli zammında taban maaş ve refah payı detayı: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu emeklileri kapsıyor Ocak döneminde SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 11,68 ek zam ile yüzde 49,25'e yükseldi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. İkramiyeler yüzde 50 arttı. Sırada Temmuz zammı var. Temmuz zammı ile tüm emekli maaşları artacak. İşte emekliye zam ve taban maaşlar için merak masadaki rakamlar...
28.04.2024 Çalışma Hayatı
Mevduat hesabında 32 gün detayı! Kazanç artıyor, faiz kararı sonrası oran değişti
Mevduat hesabında 32 gün detayı! Kazanç artıyor, faiz kararı sonrası oran değişti Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Karar sonrasında ise Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada Türk lirası mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranının yükseltildiği belirtildi. Peki Merkez Bankası’nın faiz kararı ve atılan yeni adım sonrasında bankalarda mevduat faizleri daha da yükselir mi?
27.04.2024 Ekonomi
Faiz kararı açıklandı dolar ve altın için yeni tahmin geldi!
Faiz kararı açıklandı dolar ve altın için yeni tahmin geldi! Yatırımcıların ve ekonomi piyasalarının beklediği faiz kararı Merkez Bankası tarafından açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit bıraktı. Altın gram fiyatı ONS öncülüğünde geriledi. İç piyasada 2430 liradan işlem gören gram altın serbest piyasalarda 2500 TL altına düştü. Dolar ve altında beklentiler neler? Altın alım fırsatı veriyor mu? Ekonomist Muhammet Bayram ve İslam Memiş rakam vererek tahminlerini açıkladı.
25.04.2024 Ekonomi
Faiz kararı sonrası dolar ve altın için yeni tahmin belli oldu!
Faiz kararı sonrası dolar ve altın için yeni tahmin belli oldu! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası değişti. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki dolar ve altında beklentiler neler? İşte son dakika haberin detayları...
25.04.2024 Ekonomi
TÜRKBESD Başkanı Sığın, yeni evlenecekleri uyardı!
TÜRKBESD Başkanı Sığın, yeni evlenecekleri uyardı! Türkiye Beyaz Eşya Sanayiciler Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Gökhan Sığın, 2024 yılı ilk çeyreğinin değerlendirmesini yapmak için basın toplantısı düzenlendi. Beyaz eşya fiyatlarında da artış olacağını vurgulayan Sığın, "Enflasyon hala yüksek. Türk parasının değer kaybı da, kuru da takip ediyoruz" dedi.
25.04.2024 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için araştırmalar hızlandı. Dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları gözlerini Merkez Bankasına çevirdi. TCMB faiz kararı öncesinde, ekonomistler nisan ayı faiz beklentilerini de açıkladı. Peki, nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
24.04.2024 Ekonomi
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Bunun yanında 1 Temmuz itibarıyla BES katılımcıları birikimlerinin yüzde 50'sini belli şart dahilinde kullanabilecekler.
23.04.2024 Çalışma Hayatı
Çöpten servet çıktı! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar
Çöpten servet çıktı! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar Ünlü şef Refika Birgül, İstanbul Kuzguncuk’ta çöp konteynerlerine girdi. Birgül, bağ bağ roka, maydanoz, poşette ekmek ve keke kadar sayısız gıda atığını çöpten çıkardı ve israfı önleme çağırsı yaptı.
22.04.2024 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.
21.04.2024 Dünya
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Bankaların faiz yarışı kızıştı! 100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı!
Bankaların faiz yarışı kızıştı! 100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı! Mevduat faizleri rekor seviyeye ulaştı. 100 bin lirasını mevduat faizine yatıran büyük kazanç sağlıyor. Merkez Bankası yaptığı son hamle ile politika faizini yüzde 50'ye yükseltti. Bankalar da politika faiz oranıyla birlikte daha yüksek faizler vermeyi taahhüt etmeye başladı. Müşteri yarışına giren bankalar üç aylık mevduatta faizi yüzde 67.48'e kadar yükseltti. Bankalarda mevduat hesabı açarken Merkez Bankası'nın kamuya açıkladığı oranları talep edebilir ve yüksek faiz getirisi elde edebilirsiniz. İşte mevduat faizleriyle ilgili tüm detaylar...
19.04.2024 Ekonomi
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024 Gündem
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları...
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları... Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü.
16.04.2024 Gündem
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde Meşelidere-1 petrol kuyusu açarak petrol arayacak.
15.04.2024 Ekonomi
Mazbatasını 6 gün önce alan beledİye başkanı 3’üncü vaadini gerçekleştiriyor
Mazbatasını 6 gün önce alan beledİye başkanı 3’üncü vaadini gerçekleştiriyor Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, büyük bir köyden büyük bir kent olma hedefiyle seçim sürecinde verdiği sözlerden 3’üncü sözünü tutarak, belediye binasını başka bir alana taşıyıp, yerine Büyük Ceyhan Oteli’ni kurmak için çalışma başlattı. Yapımı 9 ay sonra tamamlanacak otelin konaklama ücreti öğretmenevini geçmeyecek, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 75, cenaze ve düğün için ilçeye gelecek olanlara ise yüzde 50 indirim sağlanacak.
12.04.2024 Adana
BES'te yeni dönem başladı! Sakın yapmayın, hesabınızdaki paradan çekiliyor
BES'te yeni dönem başladı! Sakın yapmayın, hesabınızdaki paradan çekiliyor Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. BES'te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlilik, konut satın alma, üniversite eğitimi ve doğal afet durumlarında BES kullanıcılarına sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekme hakkına sahip. 1 Temmuz’dan itibaren BES’teki birikmiş tutarın yarısı evlenme, konut satın alma ve doğal afet gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve hak kaybına uğramadan çekilebilecek. İşte şartlar...
12.04.2024 Ekonomi
BES'te bir dönem kapanıyor! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kritik detay belli oldu: Asgari ücretin beş katı
BES'te bir dönem kapanıyor! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kritik detay belli oldu: Asgari ücretin beş katı Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. BES'te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlilik, konut satın alma, üniversite eğitimi ve doğal afet durumlarında BES kullanıcılarına sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekme hakkına sahip. 1 Temmuz’dan itibaren BES’teki birikmiş tutarın yarısı evlenme, konut satın alma ve doğal afet gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve hak kaybına uğramadan çekilebilecek. İşte şartlar...
10.04.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Para çekme kolaylaştı, toplu ödeme için sistemden çıkmaya gerek kalmadı
BES'te yeni dönem! Para çekme kolaylaştı, toplu ödeme için sistemden çıkmaya gerek kalmadı Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. BES'te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlilik, konut satın alma, üniversite eğitimi ve doğal afet durumlarında BES kullanıcılarına sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekme hakkına sahip. 1 Temmuz’dan itibaren BES’teki birikmiş tutarın yarısı evlenme, konut satın alma ve doğal afet gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve hak kaybına uğramadan çekilebilecek. İşte şartlar...
9.04.2024 Ekonomi
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı 2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
8.04.2024 Gündem
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var Yılın ilk çeyreğinin geride kalmasıyla geleneksel ve dijital varlıkların ilk çeyrek karnesi de belli oldu. Bitcoin'in yılın başından 28 Mart'a kadar yüzde 65 değer kazandığını gösterdi. İlk çeyrek performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,"Kripto para biriminin bu yılki karnesinin oldukça iyi" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek İnternet fiyatlarına son aylarda yüzde 50'leri aşan zam geldi. Aydın'da internet abonesi olan bir tüketici vergileri bahane ederek fiyat yükselten şirketle anlaşmazlık yaşadı. Soluğu mahkemede alan tüketiciye mahkemeden emsal bir karar çıktı. İşte mahkemenin internet fiyatlarıyla ilgili verdiği emsal karar...
5.04.2024 Ekonomi
AOSB'de 5 sanayi parseli açık artırma ile satışa sunulacak! 10 Mayıs'ta başlıyor
AOSB'de 5 sanayi parseli açık artırma ile satışa sunulacak! 10 Mayıs'ta başlıyor Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, sınırları dahilinde bulunan 5 sanayi parselini tahsis/satış ihalesini açık artırma usulü ile yapılacak.
4.04.2024 Adana
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok Eğirdir Gölü için tedbir alınmazsa su seviyesinin 913 metreye gerileyeceği ve gölün ikiye ayrılacağını söyleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, "Mutlaka yüzde 50 sınırlı sulamayla başlamamız gerekiyor. Daha sonra ise sulamaların rehabilitasyonu ve damlama sulamaya geçmemiz gerekiyor" dedi.
3.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yüzde 50 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüzde 50 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.