Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

Son dakika Yıldız Teknik Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yıldız Teknik Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yıldız Teknik Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yıldız Teknik Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yıldız teknik üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.311 yıldız teknik üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm yıldız teknik üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
Sami Er kimdir? AK Parti Malatya belediye başkan adayı kim oldu, Sami Er Ak Parti Malatya belediye adayı mı, nereli?
Sami Er kimdir? AK Parti Malatya belediye başkan adayı kim oldu, Sami Er Ak Parti Malatya belediye adayı mı, nereli? Sami Er kimdir? AK Parti Malatya adaylığında adı geçen Sami Er'in biyografisi için araştırmalar arttı. Sami Er özellikle Malatya'da yaşayan ve Malatyalı olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sami Er'in hayatı ve kariyeri için araştırmalar yoğunlaştı. Peki, Sami Er kimdir? AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylığı için adı geçen Sami Er aslen nereli, kaç yaşında? Sami Er'in biyografisi…
18.01.2024 Gündem
'Sopalı' ev sahibi kiracısına "Evimden çıkacaksın” diyerek saldırdı
'Sopalı' ev sahibi kiracısına "Evimden çıkacaksın” diyerek saldırdı Rumeli Hisarı’nda ev sahibi bir kadın, 5 kat artırmak istediği kirayı kabul etmeyen 3 öğrenci gençten birine sokak ortasında sopayla saldırdı. "Evimden çıkacaksın" diye bağıran kadının saldırı anı kameralara yansıdı. Gençler, olaydan sonra bir grup tarafından tehdit edildiğini iddia etti.
14.01.2024 Gündem
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Beşiktaş'taki İBB arsası ihaleyle satıldı: 'Maaş ödeyemiyorsanız ihalede ne işiniz var'
Beşiktaş'taki İBB arsası ihaleyle satıldı: 'Maaş ödeyemiyorsanız ihalede ne işiniz var' İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bin 882 metrekarelik, İSPARK açık otoparkının da aktif olarak hizmet verdiği Beşiktaş'ta bulunan arsa satıldı. Arsa İki isteklinin bulunduğu kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ihalede 665 milyon liraya KİPTAŞ A.Ş ve İstanbul İmar A.Ş ortaklığına satıldı. Arsanın, 11 kat iznine sahip olduğu ve zemin altı otopark-turizm-ticari yapı inşa izni bulunduğu öğrenildi. Satış sırasında İBB Encümeni ile KİPTAŞ Genel Müdürü arasında gerçekleşen fiyat diyalogu ise dikkat çekti.
14.12.2023 Gündem
AFAD İstanbul'da 15 ilçe için alarm verdi! Zemin sıvılaşması tehlikesi
AFAD İstanbul'da 15 ilçe için alarm verdi! Zemin sıvılaşması tehlikesi İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken uyarı AFAD'dan geldi. AFAD İstanbul'da zemin sıvılaşması olan 15 ilçe hakkında bilgi verdi. Zemin sıvılaşması riskine göre belirlenen ilçeler için Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez, "Önceden yer altı su seviyesinin ölçülmesi gerekiyor. Eğer burada 15 metrenin aşağısındaysa risk düşüktür. Bunun yukarısındaysa, 0 ila 10 metrenin arasındaysa yer altı su seviyesi risk oluşturur ve sıvılaşma risk analizinin yapılması gerekir. Boşluk fazla bulunan yerlerde bağlayıcı malzemesi çimento olan malzemeyle doldurulması veya fore kazık dediğimiz kazık yöntemleri kullanılarak ağırlık merkezinin aşağı doğru çekilmesi yapılabilir. Zemin sıvılaşması olan bu 15 ilçede hiçbir şekilde bina yapılmaz diye bir şey söylenemez" dedi. İşte İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken detaylar...
14.09.2023 Gündem
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz"
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz" 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden bugün tam 24 yıl geçti. Ancak geçen bu süre zarfında depreme hala hazırlıklı değiliz. Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.08.2023 Gündem
MFÖ Fuat öldü mü, yaşıyor mu? Fuat Güner kimdir, kaç yaşında, nereli?
MFÖ Fuat öldü mü, yaşıyor mu? Fuat Güner kimdir, kaç yaşında, nereli? MFÖ grubu, Türk müzik tarihinde eşsiz bir yere sahip olan ve milyonlarca hayranı bulunan bir müzik topluluğudur. Grubun üyelerinden Fuat Güner’in hayatı merak ediliyor. Peki, MFÖ Fuat öldü mü, yaşıyor mu? Fuat Güner kimdir, kaç yaşında, nereli?
8.07.2023 Magazin
Türk tarihinin en eski ve köklü sanatları Ayvalık’ta sergileniyor
Türk tarihinin en eski ve köklü sanatları Ayvalık’ta sergileniyor Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Türk tarihinin en önemli sanatlarından açılan minyatür ve tezhip sergisi Ayvalık Belediyesi’ne ait Kırlangıç AVM’de açıldı.
22.06.2023 Kültür Sanat
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün’ü atadı.
5.06.2023 Ekonomi
Eylül Öztürk'ten anlamlı hareket!
Eylül Öztürk'ten anlamlı hareket! İş temposundan fırsat buldukça üniversitelerde öğrencilerle bir araya gelen sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk, geçtiğimiz günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Teknolojileri Kulübü (KİMTEK) 'Bahar Şenliği'ne katıldı.
28.05.2023 Magazin
İstanbul’da ilk oylar kullanılmaya başlandı
İstanbul’da ilk oylar kullanılmaya başlandı Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri için ilk oylar kullanılmaya başlandı. İstanbul’da da ilk oylar kullanıldı.
28.05.2023 Gündem
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı Türkiye'de bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerin 2'nci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Oy verme işlemi de saat 08.00 itibarıyla başladı.
28.05.2023 Gündem
bizz@kampüs’te 790 takım yarıştı
bizz@kampüs’te 790 takım yarıştı Üniversitelerin 3., 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencilerinin yarıştığı ‘bizz@kampüs’te, “InnoTeam” takımı “Ülker Dankek” için hazırladığı projeyle birinciliğe layık görüldü. 115 farklı üniversiteden 790 takım ve 1800’den fazla öğrencinin başvurduğu yarışmada, ilk 3’e giren takımlar toplam 127 bin 500 TL ödül ve uzun süreli staj yapma hakkı kazandı.
25.05.2023 Eğitim
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
İstanbul'da 30 bin 803 sandıkta oy verme işlemi başladı
İstanbul'da 30 bin 803 sandıkta oy verme işlemi başladı Cumhurbaşkanı ve 28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, İstanbul'da saat 08.00'de 30 bin 803 sandıkta oy verme işlemi başladı. 98 milletvekili ile en çok milletvekili çıkaracak il olan İstanbul'da, 11 milyon 350 bin 969 seçmen oy kullanacak.
14.05.2023 Gündem
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Söylenenin aksine üniversitelerimizin insan kaynağı kapasitesi, araştırma altyapıları kapasitesi hamdolsun günden güne gelişiyor. Artık dünya basınında Türk teknoloji girişimcilerinin başarılarıyla ilgili haberler görmek kimse için sürpriz değil" dedi. Varank törende, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını da açıkladı; ilk sırada ODTÜ, ikinci sırada Sabancı Üniversitesi, üçüncü sırada ise İstanbul Teknik üniversitesi yer aldı.
1.04.2023 Ekonomi
4 üniversiteden deprem master planı! İstanbul'da riskli olmayan semt yok
4 üniversiteden deprem master planı! İstanbul'da riskli olmayan semt yok Olası Marmara depreminde İstanbul’un durumuna ilişkin endişeler sürüyor. Kentin 7 ve üzeri bir depreme nasıl bir direnç göstereceği bilinmezliğini korusa da Deprem Master Planı, kentin röntgenini gösteren en önemli çalışma olarak kabul ediliyor. Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden onlarca uzmanın hazırladığı planda bulunan uyarıların çok azı hayata geçirildi.
21.03.2023 Gündem
Bina güçlendirmede 'yüzde 40' uyarısı! Uzman isim, 'çok yanlış biliniyor' deyip tek tek anlattı
Bina güçlendirmede 'yüzde 40' uyarısı! Uzman isim, 'çok yanlış biliniyor' deyip tek tek anlattı Türkiye'nin 11 ilini etkileyen felaket sonrası İstanbul’da deprem olacağına ilişkin öngörüler, vatandaşları harekete geçirdi. Fakat bu kez de binalarına güçlendirme çalışmaları yaptırmak isteyenler, fırsatçıların kurbanı olmaya başladı. Dolandırıcıların kullandığı yöntemleri anlatan YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, olması gereken güçlendirme çalışması süreçlerini detayları ile anlattı. Koçak, 'karot alma' ile ilgili yanlış bilinen bir gerçeği de açıkladı.
6.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Ersoy: Deprem sonrası tsunamide en potansiyel tehlike Doğu Marmara'da
Prof. Dr. Ersoy: Deprem sonrası tsunamide en potansiyel tehlike Doğu Marmara'da 1’inci Bezmiâlem Uluslararası Afet Hemşireliği Sempozyumu’nda konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara’da meydana gelebilecek herhangi bir depremin tsunamiyi de beraberinde getirebileceğini belirterek, “Bu açıdan en potansiyel tehlike yeri Doğu Marmara’dır. Çınarcık açığı ve Tuzla açıklarında tsunaminin yüksek olmasını sağlayacak koşullar var. Denizaltı heyelanları olabilecek potansiyel yerler orada fazla” açıklamasında bulundu.
2.03.2023 Gündem
Hastaneler için kritik uyarı! 'Hepsi derinlemesine incelenmeli'
Hastaneler için kritik uyarı! 'Hepsi derinlemesine incelenmeli' Depremden sonra hastaneler için eski yapılı hastanelerin aciliyetle incelenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Barış Sevim, “Mevcut hastanelerin derinlemesine incelenmesi gerekiyor, bu incelemelerden sonra ya güçlendirecek ya da yıkılıp yenisinin yapılması gerekiyor. Hastane binalarının tarihi yapıları varsa daha fazla önem gösterilmesi gerekiyor. Eski haline getirilmesi için maliyeti de bir kenara bırakarak ne gerekiyorsa yapılmalıdır” dedi.
2.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy riskli illeri tek tek saydı! Güvenli sanılan ilin altından fay çıktı
Prof. Dr. Şükrü Ersoy riskli illeri tek tek saydı! Güvenli sanılan ilin altından fay çıktı Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Jeoloji Profesörü Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Eninde sonunda bölgede küçük depremler dışında, büyük depremler de olacak çünkü bölge buna müsait. Dolayısıyla İstanbul çevresinde, Marmara Denizi'nin içerisinde, İzmir ve Muğla'da da deprem olacak. Muğla büyük bir deprem bölgesidir. Türkiye'nin en tehlikeli yeri, bütün kıyılarının girintili çıkıntılı olmasının nedeni, işte bu faylar ve depremler. Dolayısıyla elbette riskleri de var. Konya'dan Tuz Gölü fayı geçiyor. Biz depremden kurtulamayız" dedi.
28.02.2023 Gündem
Doç. Dr. Irmak: Tek bir deprem içinde farklı enerji boşalımları oldu
Doç. Dr. Irmak: Tek bir deprem içinde farklı enerji boşalımları oldu Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Serkan Irmak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremle ilgili araştırmalarının tamamlandığını belirterek, "Bu depremde zaman içinde farklı enerji boşalımları görüyoruz. Dolayısıyla birçok araştırmacı, bunu aynı anda meydana gelen farklı depremler gibi açıklayabilir ama bu tek bir deprem içerisinde farklı enerji boşalımları olarak açıklamak daha doğru olacaktır" dedi. 
17.02.2023 Gündem
Jet Fadıl tutuklandı mı? Jet Fadıl olayı nedir, Fadıl Akgündüz kimdir, nereli, şu an nerede?
Jet Fadıl tutuklandı mı? Jet Fadıl olayı nedir, Fadıl Akgündüz kimdir, nereli, şu an nerede? İstanbul'daki gayrimenkul projelerinde paraları topladığı halde inşaatı tamamlamadığı için dolandırıcılık iddiası suçundan yargılanan Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut davasında karar çıktı. Peki, Jet Fadıl tutuklandı mı? Jet Fadıl olayı nedir, Fadıl Akgündüz kimdir, nereli, şu an nerede?
27.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yıldız Teknik Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yıldız teknik üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.