Yerli Turist

Yerli Turist

Son dakika yerli turist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli turist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli turist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Turist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli turist gelişmeleri de dahil olmak üzere 856 yerli turist haberi bulunmuştur. Tüm yerli turist haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlk çeyrek turizm gelirinde rekor! Bakan Ersoy rakamlarla açıkladı
İlk çeyrek turizm gelirinde rekor! Bakan Ersoy rakamlarla açıkladı Türkiye'de 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin turizm verileri açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Tarihimizdeki en yüksek ilk çeyrek turizm gelirini elde ettik. Yılsonu hedefi olan 60 milyon ziyaretçi hedefine uyumlu şekilde ilerliyoruz" dedi. Antalya'da milliyet farkı nedeniyle fazla ücret tahsil eden otele inceleme yapıldığını açıklayan Ersoy, 54 bin liralık cezanın otele uygulandığını ve fazla ücretin misafire geri iade edildiğini söyledi.
30.04.2024 Ekonomi
Okullar 9 gün tatil oluyor! Kişi başı geceleme maliyeti 2 bin liradan başlıyor
Okullar 9 gün tatil oluyor! Kişi başı geceleme maliyeti 2 bin liradan başlıyor Okullar 9 günlük tatile giriyor. Antalya'da sezon sonuna yaklaşıldığı günlerde turizmcinin gözü, ara tatilde hareketlilik oluşturacak yerli turistte. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte geçen yılki ara tatil turizm hareketliliğine oranla yüzde 20 artış var. Yerli turist, kentte kişi başı geceliği 2 bin ile 5 bin lira arası tatil yapabilecek.
9.11.2023 Ekonomi
Bodrum’da yaz sezonu uzadı, vatandaşlar sahillere akın etti
Bodrum’da yaz sezonu uzadı, vatandaşlar sahillere akın etti Bodrum’da Eylül ayının son haftasında sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Kavurucu sıcakların geldiği ilçede hava sıcaklığı 38 derecelere kadar ulaştı.
23.09.2023 Yaşam
Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'den başlıyor
Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'den başlıyor Muğla'nın turizmde lokomotif ilçesi Bodrum'da yerli turist hareketliliği azalırken, ilçe yabancı turistlere kaldı. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "Orta yaş grubu misafirlerimiz Bodrum'a gelmeye başladı. Şu an otellerde yüzde 80 bandında doluluk oranı görünüyor" dedi.
10.09.2023 Ekonomi
50 Plaka Neresi? 50 Hangi Şehrin Plakası? 50 Hangi İlin Plaka Kodu?
50 Plaka Neresi? 50 Hangi Şehrin Plakası? 50 Hangi İlin Plaka Kodu? Plaka kodları 1893 yılında Fransa ülkesinde ortaya çıkmıştır. Daha sonra ülkemizde de tüm araçlar için zorunlu bir hale gelmiştir. Plaka sayesinde araçlar kolaylıkla denetlenebiliyor. Aynı zamanda plaka bilgisi tüm taşınlar için önemli bir yere sahiptir. 
27.08.2023 Yaşam
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi Doğal ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan Karadeniz Bölgesi’ne yabancı turist ilgisi çok hızlı artıyor. İlk yedi ayda Trabzon’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılı neredeyse ikiye katladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Artan ilgi yolcu trafiğine de yansıyor. Trabzon bir cazibe merkezi oldu” dedi. Trabzon’un turizmde çok hızlı büyüdüğünü anlatan turizmciler ise “Trabzon, Antalya gibi bir destinasyon oluyor. Turizm çok güzel ama dengeli ve kontrollü büyümeliyiz. Tüm Karadeniz’e yaymalıyız” ifadelerini kullandı.
17.08.2023 Ekonomi
Otelde yangın çıktı, tatilciler panik oldu
Otelde yangın çıktı, tatilciler panik oldu Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otelde çıkan yangın Kurban Bayramı tatiline gelen yerli turistleri korkuttu.
29.06.2023 Gündem
Turizmde bayram yoğunluğu! Fiyatlar yükselişe geçti
Turizmde bayram yoğunluğu! Fiyatlar yükselişe geçti Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve erken açıklanması, iç pazarda rezervasyonları hızlandırdı. Çeşitli bölgelerde bu kapsamda otellerin yüzde 100 doluluk beklediği ifade ediliyor.
8.06.2023 Ekonomi
Bodrum'da yerli turist ikinci tura kaldı
Bodrum'da yerli turist ikinci tura kaldı Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci tura kalmasının ardından yerli turist tatil planlarını erteledi. Turizmciler, ülkenin geleceği için seçimlerin ikinci tura kalmasının sektörde problem olmayacağını açıkladı.
16.05.2023 Yaşam
Tatil planı yapanlar dikkat! Fiyatlar değişti, zam geldi
Tatil planı yapanlar dikkat! Fiyatlar değişti, zam geldi Tatil planı yapacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Oteller 2023 yılı yaz sezonunu açmaya başladı. Bu yaz da yerli turist için ‘her şey dahil’ denize yakın tesislerde ailecek tatil yapmak pahalıya gelecek. İşte haberin detayları...
29.03.2023 Ekonomi
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı Cep telefonu almayı düşünen herkes ilgilendiren gelişme! Yılın son aylarında üst segment akıllı telefon turizmi patlama yaptı. Kayıt dışı cep telefonlarını kayıt altına almak isteyenler, IMEI alabilmek için sınırlara akın etti. Konuyla ilgili ise uzmanlardan önemli uyarılar geldi.
27.12.2022 Ekonomi
Turistik Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır? Doğu Ekspresi seferi ne zaman başlıyor? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?
Turistik Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır? Doğu Ekspresi seferi ne zaman başlıyor? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Kış sezonu başlarken Doğu Ekspresi seferlerine ilgi de arttı. Turistik Doğu Ekspresi sadece kış aylarında haftanın 3 günü Ankara’dan hareket ediyor. Talep yoğunluğu artarken bilet fiyatları da merak ediliyordu. Aralık ayında başlayacak seferler için bilet fiyatları belli oldu. Peki, Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Turistik Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır? Doğu Ekspresi seferi ne zaman başlıyor? İşte Doğu Ekspresi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
7.11.2022 Ekonomi
Alanya sahillerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor
Alanya sahillerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kleopatra plajında hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.
17.09.2022 Gündem
Bodrum'da plajlar yabancı turistlere kaldı
Bodrum'da plajlar yabancı turistlere kaldı Muğla’nın Bodrum ilçesinde, eğitim öğretim yılının yarın başlayacak olması nedeniyle plajlarda yerli turist sayısı azalırken, yabancı turistler denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkardı.
11.09.2022 Yaşam
Turizmde sevindiren gelişme! Bu yıl ilk kez oluyor, boş yastık bile kalmadı
Turizmde sevindiren gelişme! Bu yıl ilk kez oluyor, boş yastık bile kalmadı Antalya turizmi, iki yıllık pandemi sürecinin ardından temmuz ve ağustos aylarında tarihin en iyi dönemi 2019 yılı sayılarına ulaştı. Turizm sektörü temsilcileri, Antalya'daki otellerin ağustos ve eylül ayı ortasına kadar tamamen dolu olduğunu, bazı otellerde boş yastık bile kalmadığını açıkladı. Bu yıl ilk defa ana pazar çeşitliliği de artış gösterdi.
6.08.2022 Ekonomi
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor Türkiye için sevindiren gelişme. Turizmde yeni rekor geliyor. Dünyadaki pandemi ve savaş ortamı koşullarına rağmen Türkiye turizmde yeni bir rekora odaklandı. Bu açıdan ağustos rezervasyon akışı da bu rekorun önemli destekleyicisi olacak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, ağustosta yerli ve yabancı turistin ilgisinin devam edeceğinin görüldüğüne dikkat çekerken, “Birebir rezevarsyonlar bunu gösteriyor. Rusya’nın kapalı olması diğer pazarlara olan pazarlama çalışmalarında iyi oluğumuzu gösterdi. Kaybolanın yeri dolmaz ama dünya şartlarına rağmen bu rakamlara oldukça iyi diyebiliriz” şeklinde konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Türkiye'nin cennet bölgesinde yabancı turist akın etti! Yerli turist neredeyse yok! Günlüğü 300 dolar
Türkiye'nin cennet bölgesinde yabancı turist akın etti! Yerli turist neredeyse yok! Günlüğü 300 dolar Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, yaz sezonunda yerli turistlerin yanı sıra charter uçak seferleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelenleri ağırlıyor. Otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı turizm merkezinde yoğun rağbet gören ahşap bungalov evlerin geceliği 300 doları aştı. Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, "Genelde Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet olduğu için biz de konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık. Diğer tatil yerlerine bakıldığı zaman fiyatlarımız uygun" dedi.
22.07.2022 Ekonomi
Hafta sonları nüfus 10 katına çıkıyor
Hafta sonları nüfus 10 katına çıkıyor Karadeniz’in Bodrum’u olarak adlandırılan Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde nüfus, hafta sonları 10 katına çıkıyor.
17.07.2022 Yaşam
Bodrum'da nüfus 1 milyonu buldu, 250 bin araç giriş yaptı! Tatil bitti, dönüş çilesi başladı
Bodrum'da nüfus 1 milyonu buldu, 250 bin araç giriş yaptı! Tatil bitti, dönüş çilesi başladı Kurban Bayramı tatili için Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen tatilciler, dönüş yolculuğuna başladı. Arefe gününden itibaren ilçeye giren araç sayısı 250 bine ulaşırken, 181 bin olan nüfus 1 milyonu buldu. İlçede bu süre zarfında 10 bin ton çöp toplandı.
15.07.2022 Yaşam
Son dakika tatilcilerine 'dolandırıcı' uyarısı
Son dakika tatilcilerine 'dolandırıcı' uyarısı 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi rezervasyonlarını son dakikaya bırakan tatilcilere, dolandırıcı uyarısı geldi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, web sitelerinde yanıltıcı reklam içeren, şahsi IBAN numaralarına havale isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini, güvenilir rezervasyonun dijital doğrulama sistemi olan acente sitelerinden yapılması gerektiğini bildirdi.
7.07.2022 Yaşam
Bayram öncesi akın ettiler! 'Rezervasyonsuz gelmeyin'
Bayram öncesi akın ettiler! 'Rezervasyonsuz gelmeyin' Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, "Otellerde şu an doluluk yüzde 80- 90 civarında. Üst segment otellerde doluluk yüzde 100'e ulaştı" dedi. TAV Milas-Bodrum Havalimanı Genel Müdürü İclal Kayaoğlu da bayram boyunca geliş-gidiş toplam 60 iç hat, 80 dış hat uçuş beklediklerini açıkladı.
6.07.2022 Yaşam
Bodrum, bayram öncesi hareketlendi
Bodrum, bayram öncesi hareketlendi Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, "Otellerde şu an doluluk yüzde 80- 90 civarında. Üst segment otellerde doluluk yüzde 100'e ulaştı" dedi. TAV Milas-Bodrum Havalimanı Genel Müdürü İclal Kayaoğlu da bayram boyunca geliş-gidiş toplam 60 iç hat, 80 dış hat uçuş beklediklerini açıkladı.
6.07.2022 Ekonomi
Antalya Havalimanı'nda 'uçak' rekoru! Akın akın geliyorlar
Antalya Havalimanı'nda 'uçak' rekoru! Akın akın geliyorlar Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Cumartesi günü 1003 uçak indi ve kalktı. İstanbul Havalimanı'ndan sonra en çok uçuşu olan havalimanıyız. Büyük bir rekor kırdık. 81 bin 104 misafirimiz geldi" dedi.
28.06.2022 Ekonomi
Bayramda ucuz tatil! Otobüs bileti fiyatına 3 gece 4 gün...
Bayramda ucuz tatil! Otobüs bileti fiyatına 3 gece 4 gün... Ucuz tatil için harekete geçildi. Otobüs bileti fiyatına tatil yapma imkanı sağlandı. Genç turizmciler hazırladıkları kampanyayla bilet fiyatına tatil sunuyor. Bayramda Bodrum’a otobüsle gidiş-dönüş bileti 1.000 TL iken, 3 gece 4 günlük tatil, ulaşım dahil 1.300 TL.
17.04.2022 Ekonomi
Bulgar turistler akın etti! Adım atacak yer kalmadı: 'Pazarda fiyatların çok iyi'
Bulgar turistler akın etti! Adım atacak yer kalmadı: 'Pazarda fiyatların çok iyi' Soğuk ve yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasıyla birlikte Edirne'de Bulgar turist bereketi yaşandı. Gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar her türlü ihtiyacını Edirne'den karşılayan komşu ülke Bulgaristan vatandaşları, aldıklarını bavullara doldurdu. Kentte her hafta Cuma günü kurulan ve sosyete pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmazken, Bostan Pazarı esnafının yüzü de yine Bulgar turistlerle güldü.
9.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Turist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli turist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.