Gazete Vatan Logo

50 Plaka Neresi? 50 Hangi Şehrin Plakası? 50 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka kodları 1893 yılında Fransa ülkesinde ortaya çıkmıştır. Daha sonra ülkemizde de tüm araçlar için zorunlu bir hale gelmiştir. Plaka sayesinde araçlar kolaylıkla denetlenebiliyor. Aynı zamanda plaka bilgisi tüm taşınlar için önemli bir yere sahiptir. 

50 Plaka Neresi? 50 Hangi Şehrin Plakası? 50 Hangi İlin Plaka Kodu?

50 Plaka Neresi?

50 plaka kodu Nevşehir'e aittir. Önceden Nevşehir Niğde'ye bağlıydı. Daha sonra 1962 yılında il olarak kabul edilmiştir. 1962 yılında alınan bir karar ile her ilin bir plakası olma durumu meydana geldi. Alfabetik sıralamaya göre Nevşehir 50 numaraları plakaya sahip oldu.

İl sayıları arttıkça plakaların sayıları da arttı. Nevşehir doğası ve güzelliği ile ön plana çıkan bir ildir. Nevşehir ilinin yüz ölçümü kilometrekare olarak bilinmektedir. Nevşehir İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Nevşehir'de bulunan ve 50 plaka koduna sahip olan 136 bin 642 taşıt bulunmaktadır. 

50 Hangi Şehrin Plakası?

50 plaka kodu Nevşehir iline aittir. Tüm Türkiye'de ve Nevşehir ilinde plaka kodları kendi özel grup şeklinde belirlenmektedir. Aracın hangi ilçede kayıt olduğu ise sonraki harf grubundan belli olmaktadır. 

50 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de şu an 81 il bulunmaktadır. Her bir ilin kendine özgü bir plaka kodu vardır. Bu plaka kodları özellikle trafikte çok büyük rol oynamaktadır. Trafikte araçlar plaka koduna göre tanınmaktadır. Nevşehir ilinin plaka kodu 50 olarak geçmektedir. Nevşehir ili, tarihi dokusu ve yapısı ile ön plana çıkan bir ildir. Çok fazla yabancı ve yerli turist bu bölgeyi ziyaret etmektedir. Burada çok çeşitli turistik yerler de mevcuttur. 

Haberin Devamı

Nevşehir İlinin Plaka Kodu

Nevşehir ili oldukça popülerdir. Burada kayıtlı çok sayıda taşıt vardır. Dolayısı ile plaka kodu da merak edilmektedir. Bu şehrin plaka kodu 50 olarak geçmektedir. Trafikte plaka kodun çok önemli bir yere sahiptir. 

50 Plaka Kodu

50 olarak geçen plaka kodu Nevşehir iline aittir. Bu plaka kodu genelde insanlar tarafından merak edilmektedir. Plaka kodunda yer alan harf sırası ise aracın hangi ilçeye bağlı olduğunu belirtmektedir. Trafikte yer alan motorlu araçların plaka kodları vardır. Plaka kodları aracın tespiti için son derece önemlidir.