Yerli Araç

Yerli Araç

Son dakika yerli araç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli araç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli araç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Araç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli araç gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.728 yerli araç haberi bulunmuştur. Tüm yerli araç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin yeni yüzde 100 yerli elektrikli aracını 16 yaşındaki gençler de kullanabilecek! İşte piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı
Türkiye'nin yeni yüzde 100 yerli elektrikli aracını 16 yaşındaki gençler de kullanabilecek! İşte piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı Türkiye'nin yüzde 100’e yakın yerli yeni aracı fuarda görücüye çıktı. Amperino Ceo’su Haluk Özbek, uluslararası standartlarda bir araç üreteceklerini belirterek, “16 yaşındaki gençlerimiz motosiklet ehliyetiyle aracımızı kullanabilecekler. Dolayısıyla aynı zamanda gençlerimiz ilk şoförlüklerini öğrendiği araç da olacak” dedi. Ayrıca, ilk araç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilecek.
16.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'un Gemlik tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'un Gemlik tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu.
24.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Hiçbir provokasyona pabuç bırakmayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Hiçbir provokasyona pabuç bırakmayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki temaslarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında kritik görüşmeler yaptı. Erdoğan, Endonezya ziyareti sonunda gazetecilerle söyleyişi gerçekleştirdi. İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili net mesaj veren Erdoğan, 'Biz hiçbir provokasyona Allah’ın izniyle pabuç bırakmayız. Gereği neyse bunun gereğini yaparız ve yapacağız' dedi. Togg için Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan gelen talebi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'ye de 6'lı masa için çağrı yaptı.
17.11.2022 Siyaset
Türkiye'ye çağ atlatacak! İşte TOGG'un gururlu yolculuğu
Türkiye'ye çağ atlatacak! İşte TOGG'un gururlu yolculuğu Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un Gemlik'teki fabrikasının açılışı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı tören ile gerçekleşti. TOGG, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TOGG Teknoloji Kampüsü'nde üretilen akıllı cihazların gelişim sürecini aktardı.
30.10.2022 Ekonomi
Yerli otomobil TOGG'da heyecanlandıran gelişme! Paylaşım merak uyandırdı
Yerli otomobil TOGG'da heyecanlandıran gelişme! Paylaşım merak uyandırdı Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye’nin heyecanla beklediği yerli araç TOGG 2023’ün ilk aylarında yola çıkması beklenirken yeni gelişme yaşandı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla merak uyandırdı.
12.09.2022 Ekonomi
TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! Geri sayım başladı: İşte yollarda olacağı tarih
TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! Geri sayım başladı: İşte yollarda olacağı tarih TOGG ile ilgili son dakika gelişmesi. Yerli otomobil TOGG'dan heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Yerli otomobil TOGG'un Bursa Gemlik'teki fabrikasında 2 yıl boyunca hangi adımlar atıldığı sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Açıklamada, "Deneme üretimine geri sayım başladı" ifadelerine yer verildi. Ayrıca TOGG, Avrupa normlarında teknik yeterlilik terslerinin tamamlanmasının ardından 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollarda olacak. İşte son dakika haberinin tüm detayları...
18.07.2022 Ekonomi
Afet kriminal inceleme birimi İnterpol’e parmak ısırttı
Afet kriminal inceleme birimi İnterpol’e parmak ısırttı İnterpol Fransa’daki merkezi Lyon’da 31’inci Afet Mağdurlarını Kimliklendirme Konferansı düzenledi. Konferansa Türkiye’den ABD’ye, İtalya’dan Brezilya’ya Almanya’dan Avustralya’ya kadar 59 üye ülkenin kolluk birimi temsilcileri katıldı. Konferansta Türkiye’deki Afet Kriminal İnceleme faaliyetlerini inceleyen bir çok ülkenin temsilcisi şaşkındı. Henüz üç yıllık mazisi olan Türk AKİ’sinin Bilim ve teknolojiyi etkin kullanması yerli araç, gereç ve bilişim sistemleri kullanılarak verimli ve etkili çalışmalar sergilemesi büyük övgü topladı.
23.06.2022 Gündem
Afet kriminal inceleme birimi interpol’e parmak ısırttı
Afet kriminal inceleme birimi interpol’e parmak ısırttı İnterpol Fransa’daki merkezi Lyon’da 31’inci Afet Mağdurlarını Kimliklendirme Konferansı düzenliyor. Konferansa Türkiye’den ABD’ye, İtalya’dan Brezilya’ya Almanya’dan Avustralya’ya kadar 59 üye ülkenin kolluk birimi temsilcileri katıldı. Konferansta Türkiye’deki Afet Kriminal İnceleme faaliyetlerini inceleyen bir çok ülkenin temsilcisi şaşkındı. Henüz üç yıllık mazisi olan Türk AKİ’sinin Bilim ve teknolojiyi etkin kullanması yerli araç, gereç ve bilişim sistemleri kullanılarak verimli ve etkili çalışmalar sergilemesi büyük övgü topladı. Özellikle Afet sonrası yaşanabilecek suç olaylarına ilişkin de saha da etkin ve verimli bir çalışma sergileyerek soruşturmacı birimlere de destek verme özelliği gösteren Türk AKİ'siyle bir çok ülke ortak tatbikatlar gerçekleşmek için temasa geçti.
23.06.2022 Dünya
Sıfır araba satışıyla ilgili son dakika gelişmesi! Böylesi görülmedi, 5 ay...
Sıfır araba satışıyla ilgili son dakika gelişmesi! Böylesi görülmedi, 5 ay... Araba alacakları çok yakından ilgilendiriyor. Pandemi süreci ve çip krizi nedeniyle otomotiv sektöründe tedarik sorunu yanmaya başladı. Salgın sürecinde pek çok otomotiv devi üretime ara verdi. Çip krizi de dönemsel olarak üretimin gecikmesine neden oldu. Koronavirüs pandemisinde normalleşme süreci dünya genelinde başladı. Ancak yaşanan çip krizi hala otomotiv sektörünü etkilemeye devam ediyor. Yaşanan süreç araba fiyatlarının fahiş fiyatlara çıkmasına neden oldu. Öyle ki bazı araba modellerinde fiyatlar ev fiyatları ile yarışır hale geldi. Ucuz otomobil bulmak ise neredeyse imkansız. Araba fiyatlarının mayıs listesi yayınlandığında 300 bin TL'ye sadece tek bir model kaldığı görüldü. Fiyatlardaki fahiş artış da fırsatçıları harekete geçirdi. Bazı fırsatçı bayiler, ellerinde stok otomobil olmasına rağmen vatandaşa 3 ay sonraya gün veriyor. Eğer aracı hemen isterseniz karşınıza yüklü bir fatura çıkıyor.
16.05.2022 Ekonomi
Otomotiv üretiminde düşüş sürüyor!
Otomotiv üretiminde düşüş sürüyor! Bu yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 azalarak 409 bin 903 adet, otomobil üretimi yüzde 20 azalarak 229 bin 200 adet olarak gerçekleşti.
15.05.2022 Otomobil
Otomobil üretimi geriledi!
Otomobil üretimi geriledi! Ocak-Mart döneminde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 azalarak 302 bin 730 adet, otomobil üretimi ise yüzde 21,5 azalarak 166 bin 363 adet oldu.
10.04.2022 Otomobil
Türkiye'nin bilinmeyen yerli arabaları! Onların sonu hüsranla bitti, Togg ile bir rüya gerçek oldu
Türkiye'nin bilinmeyen yerli arabaları! Onların sonu hüsranla bitti, Togg ile bir rüya gerçek oldu Türkiye’nin yerli otomobili Togg, ilk kez görücüye çıktı. Çok yakında yollarda olacak ve dünya pazarında boy gösterecek Togg, akıllara bugüne kadar üretilen fakat başarıya ulaşamayan yer arabaları getirdi. Türk mühendisler tarafından 129 gün gibi kısa bir sürede üretilen Devrim'den, Derman adlı hafif ticari araç projesine kadar bilinmeyen birçok yerli araba Togg kadar şanslı olamadı. İşte Türkiye’nin başarıya ulaşamayan ve bilinmeyen yerli arabaları...
30.03.2022 Otomobil
Son dakika otomobil açıklaması! Rakamlar duyuruldu, yüzde 20 azaldı
Son dakika otomobil açıklaması! Rakamlar duyuruldu, yüzde 20 azaldı Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) rakamları açıkladı. Yılın ilk iki ayını kapsayan dönemde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12, otomobil üretimi de yüzde 20 azaldı.
14.03.2022 Ekonomi
Araç üretimi yüzde 12 geriledi
Araç üretimi yüzde 12 geriledi Toplam araç üretimi ilk 2 ayda yüzde 12 azalarak 196 bin 194 adet, otomobil üretimi yüzde 20 azalarak 109 bin 322 adet olarak gerçekleşti.
13.03.2022 Otomobil
2021'de otomotiv üretimi yüzde 2 azaldı
2021'de otomotiv üretimi yüzde 2 azaldı 2021’de otomotiv üretimi geçen yıla göre yüzde 2 azalarak 1 milyon 276 bin 140 adet oldu. Geçen yıl otomotiv ihracatı ise 30 milyar dolara yaklaştı.
17.01.2022 Otomobil
Yerli otomobil TOGG'dan heyecanlandıran görüntü!
Yerli otomobil TOGG'dan heyecanlandıran görüntü! Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli araç üretiminden yeni görüntüler paylaştı. TOGG'dan yapılan açıklamada, "Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeni Lige yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor" denildi.
31.10.2021 Ekonomi
Selçuk Bayraktar 'Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katıldı
Selçuk Bayraktar 'Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katıldı TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen 'Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katılarak, takımları ziyaret etti. Takımların projeleri hakkında bilgi alan Bayraktar, "Bu yarışmacı kardeşlerimizin ülkemizi dünya çapında önemli noktaya getireceğini değerlendiriyoruz" dedi.
16.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından "araç kiralama işinde açık ihale  yapılmadığı" iddialarına yanıt
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından "araç kiralama işinde açık ihale yapılmadığı" iddialarına yanıt Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kısıtlı süreyi kapsayan araç kiralama ihalesinin doğrudan kamu hizmetlerine dokunan işlerinin aksamaması için zaruri haller nedeniyle geçici kiralamayla yapıldığını ve işlemlerin hepsinin kanuna uygun olduğunu bildirdi.
25.08.2021 Gündem
Otomotiv üretimi yüzde 23, ihracatı yüzde 18 arttı!
Otomotiv üretimi yüzde 23, ihracatı yüzde 18 arttı! Otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 532 bin 441 adet, otomobil üretimi de yüzde 23 artarak 353 bin 580 adet olarak gerçekleşti.
14.06.2021 Otomobil
Bakan Varank: Yol haritası hazırlandı
Bakan Varank: Yol haritası hazırlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin Otomobili" başta olmak üzere elektrikli araçların gelişimi için kritik öneme sahip şarj altyapısını inşa etmek üzere kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını bildirdi.
18.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Otomotivde üretim yüzde 28, ihracat yüzde 18 arttı!
Otomotivde üretim yüzde 28, ihracat yüzde 18 arttı! Otomotiv Sanayii Dernegˆi (OSD) Ocak-Nisan dönemine ilişkin verileri açıkladı. Bu dönemde, otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 415 bin 187 adet, otomobil üretimi yüzde 18 artarak 288 bin 211 adet olarak gerçekleşti.
10.05.2021 Otomobil
Otomotivde üretim ve ihracat düşüşte!
Otomotivde üretim ve ihracat düşüşte! Ocak-Şubat döneminde toplam otomotiv üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 azalarak 222 bin 264 adet, otomobil üretimi yüzde 16 azalarak 136 bin 882 adet olarak gerçekleşti.
15.03.2021 Otomobil
Otomotiv üreticileri 2021’den umutlu!
Otomotiv üreticileri 2021’den umutlu! Otomotiv Sanayii Dernegˆi verilerine göre 2020’de toplam otomotiv üretimi 2019’a göre yüzde 11 azalarak 1.29 milyon adete düştü. 2021 beklentisi ise 1.4 milyon adede çıkmak.
18.01.2021 Otomobil
Bakan Varank'tan yerli otomobille ilgili flaş açıklama
Bakan Varank'tan yerli otomobille ilgili flaş açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilde dünyada rekabetçi olacak çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu araçlar 2022'nin sonunda yola çıktığında yerlilik oranı yüzde 51 olacak. 2026 yılında yerlilik oranı yüzde 68 seviyelerine çıkacak." dedi.
18.11.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Araç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli araç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.