Yeni Yargı Paketi

Yeni Yargı Paketi

Son dakika yeni yargı paketi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni yargı paketi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni yargı paketi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Yargı Paketi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni yargı paketi gelişmeleri de dahil olmak üzere 519 yeni yargı paketi haberi bulunmuştur. Tüm yeni yargı paketi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek Evli kadına bekârlık soyadını kullanma hakkı tanıyan AYM kararı bugün yürürlüğe giriyor. TBMM’de aksi bir düzenleme yapılmadığı takdirde evli kadınlar isterlerse bugünden itibaren dava açmadan sadece kendi soyadını taşıyabilecek.
28.01.2024 Gündem
8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var? YARGI PAKETİ MADDELERİ NELER?
8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var? YARGI PAKETİ MADDELERİ NELER? Meclis’in açılmasının ardından yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri yeniden gündeme geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 60'tan fazla maddenin yer aldığı 8. Yargı Paketinde ocak ayını işaret etmişti. Kadınların evlilikte yalnızca kendi soyadını kullanması, hapis cezası ve ön ödeme koşulları gibi birçok maddenin yer aldığı yargı paketinin ne zaman çıkacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, 8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var?
17.01.2024 Gündem
Yılın ilk kabinesi toplanıyor! Masada kritik konular var
Yılın ilk kabinesi toplanıyor! Masada kritik konular var Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak.
9.01.2023 Gündem
Nafaka ile ilgili flaş gelişme!
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! Yeni yargı paketiyle birlikte nafaka ve çocuk teslimi konusunda önemli değişikliklerin gerçekleşmesi bekleniyor. Nafakada ya üst sınır belirlenecek ya da evlilik süresi esas alınacak. Çocukların icra yolu ile teslimine ise son verilmesi bekleniyor.
29.12.2020 Gündem
Bakan Gül'den tepki çeken olay hakkında net açıklama!
Bakan Gül'den tepki çeken olay hakkında net açıklama! Adalet Bakanı Gül, İzmir'de Alevi vatandaşın evinin duvarına yazı yazılmasına ilişkin, "O eve yazılan yazı hepimizin evine yazılan yazıdır. Çünkü Türkiye 82 milyon hepimizin evidir." dedi.
29.11.2019 Gündem
İcradaki malı sahibi satabilecek
İcradaki malı sahibi satabilecek Yeni yargı paketiyle birlikte icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek.
21.11.2019 Ekonomi
Af yasası haberleri: Af yasası onaylanacak mı? Adalet Bakanı açıkladı!
Af yasası haberleri: Af yasası onaylanacak mı? Adalet Bakanı açıkladı! Af yasası ne zaman çıkacak? Af yasası kimleri kapsayacak? Af yasasında son durum? Diye sorarken, cevap Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, yeni yargı paketi ve ceza indirimi konusuna değindi. Peki, Af yasası onaylanacak mı? İşte af yasası son dakika haberleri...
19.11.2019 Gündem
Binlerce kişi bekliyordu! Süresiz nafakanın adı bile yok...
Binlerce kişi bekliyordu! Süresiz nafakanın adı bile yok... Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde süresiz nafakayla ilgili bir çözüme yer verilmemesi bu konuda beklentisi olanlarda hayal kırıklığına uğrattı. Düzenlemenin ek madde ile hayata geçirilebileceği de dile getiriliyor...
5.10.2019 Yaşam
Yargı paketinde yeni gelişme! AK Parti, CHP'ye sundu
Yargı paketinde yeni gelişme! AK Parti, CHP'ye sundu AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yargı paketi taslak metnini CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a teslim etti. AK Parti paketi İYİ Parti'ye de sundu.
23.09.2019 Siyaset
Yeni yargı paketiyle ilgili flaş gelişme!
Yeni yargı paketiyle ilgili flaş gelişme! AK Parti yargı paketi taslak metnini MHP'ye sundu.Paket daha sonra CHP ve İYİ Parti'ye de sunulacak.
20.09.2019 Gündem
Batmaz belgesiyle yeni iade talebi!
Batmaz belgesiyle yeni iade talebi! Gülen’in ABD’den iadesi için yollanan talepnamelere bir yenisi daha eklenecek. Akıncı’da darbecileri idare eden isimlerden olan Kemal Batmaz’ın Gülen’in evinde kaldığına dair ortaya çıkan belgeyle bir iade talebinde daha bulunulacak
29.09.2021 Gündem
MİT takibinde atama!
MİT takibinde atama! Cumhurbaşkanlığının hükümete başvurusu ile terör örgütü olarak değerlendirilmeye başlanan Paralel Yapı ile mücadelede yeni döneme girildi. Artık kamudaki kritik atamalar MİT süzgeçinden geçiyor. Yeni yargı paketi yasalaşınca yargıda da temizlik yapılacak.
29.09.2021 Gündem
Makul şüphe incelenecek
Makul şüphe incelenecek Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda ‘yeni yargı paketi’ olarak bilinen kanunun iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle CHP’nin yaptığı başvurunun ilk incelemesini tamamlayarak, başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi...
29.09.2021 Gündem
AYM'den 2 kritik karar
AYM'den 2 kritik karar Anayasa Mahkemesi'nden 2 kritik karar...
29.09.2021 Gündem
Yargıtay Başkanı'na sert yanıt!
Yargıtay Başkanı'na sert yanıt! Bakanlık: Senin vazifen uygulamak!
29.09.2021 Gündem
Bekir Bozdağ'dan Yargıtay Başkanı'na yanıt!
Bekir Bozdağ'dan Yargıtay Başkanı'na yanıt! Adalet Bakanlığından, TBMM'deki yasama faaliyetlerinin, yürütme ve yargıya müdahale olmadığı bildirildi.
29.09.2021 Gündem
'Af' sadece ona yarayacak!
'Af' sadece ona yarayacak! TBMM Adelet Komisyonu'nda yeni yargı paketi ile görüşmeleri sırasında 'Hakimlik sınavını kazandıkları halde HSYK’ca mesleğe kabul edilmeyenlere yeni sınav hakkı' düzenlemesinin tek bir kadın hakim adayını kapsamasına CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal tepki gösterdi...
29.09.2021 Gündem
Yargı paketi komisyona gönderildi
Yargı paketi komisyona gönderildi Yeni Yargı Paketi, Adalet Alt Komisyonu'na gönderildi.
29.09.2021 Gündem
Sürecin yol haritası Kandil’e iletildi
Sürecin yol haritası Kandil’e iletildi HDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, Kandil’de görüştükleri KCK yöneticilerine çözüm süreciyle ilgili yol haritası taslağını iletti...
29.09.2021 Gündem
Yargı paketi görüşülecek
Yargı paketi görüşülecek TBMM'nin bu hafta yoğun bir gündemi bulunuyor...
29.09.2021 Gündem
Bir dönem sona eriyor!
Bir dönem sona eriyor! Noterlik işlemlerinin bundan sonra elektronik imza kullanılarak yapılması öngörülüyor...
29.09.2021 Gündem
CHP’den Çiçek’e ‘paket’ mektubu
CHP’den Çiçek’e ‘paket’ mektubu Polis ve yargının yetkilerini artırdığı için eleştirilen ve 'yeni yargı paketi 21 Ekim salı günü Adalet Komisyonu’ndaki görüşülecek...
29.09.2021 Gündem
‘Makul şüphe’ için açıklama
‘Makul şüphe’ için açıklama AK Parti’nin kamuoyunda tartışmalara neden olan ‘Yeni Yargı Paketi’nde imzası bulanan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, eleştirilere karşılık şöyle dedi: “Bu bir yargı paketidir...
29.09.2021 Gündem
Türkiye'de bir ilk gerçekleşti
Türkiye'de bir ilk gerçekleşti CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül tarafından kısa süre önce onaylanarak yürürlüğe giren yeni yargı paketinde esrar elde etmek için kenevir ekme suçunun ceza alt sınırı 1 yıldan, 4 yıla yükseltildi. Ceza alt sınırının yükselmesi üzerine Diyarbakır'da bir mahkeme ilk kez kenevir ekiminden dolayı 2 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.
24.07.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Yargı Paketi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni yargı paketi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.