Yeni Tip

Yeni Tip

Son dakika yeni tip haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni tip ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni tip haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Tip

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni tip gelişmeleri de dahil olmak üzere 16.107 yeni tip haberi bulunmuştur. Tüm yeni tip haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık. Sınırlarımız içinde ve dışında, terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz” dedi.
19.01.2024 Gündem
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.
3.01.2024 Ekonomi
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Son uyarı geldi, iptal edilecek
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Son uyarı geldi, iptal edilecek Kimlik ve ehliyeti olan milyonlarca vatandaşa uyarı geldi. Yeni yıla sayılı günler kala yetkililerden son dakika uyarısı geldi. 1 Ocak 2016 düzenlemesiyle yeni tip sürücü belgeleri kullanıma alınmıştı. Alınan kararın ardından yeniden değiştirilme sürecine girildi. Değiştirme süreçleri hızla devam ederken yeni bir uyarı yapıldı. O tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere büyük ceza kesilecek. Öte yandan Kimliklerini yenilemeyenler içinde dikkat çeken detay ortayaçık. Yeni kimliklerin yeni yıl ile birlikte zorunluluk alanları da genişledi. 31 Aralık 2023'e sayılı günler kala, bankalar da değişime ayak uydurdu. Artık çipli kimlik kartı olmayanlar, banka işlemlerinde sıkıntı yaşayacak.
12.12.2023 Gündem
Ehliyeti olanlara kritik uyarı geldi! İptal edilecek, son çağrı yapıldı
Ehliyeti olanlara kritik uyarı geldi! İptal edilecek, son çağrı yapıldı Ehliyeti olan milyonlarca vatandaşa uyarı geldi. Yeni yıla sayılı günler kala yetkililerden son dakika uyarısı geldi. 1 Ocak 2016 düzenlemesiyle yeni tip sürücü belgeleri kullanıma alınmıştı. Alınan kararın ardından yeniden değiştirilme sürecine girildi. Değiştirme süreçleri hızla devam ederken yeni bir uyarı yapıldı. O tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere büyük ceza kesilecek. Kritik uyarı geldi, iptal edilecek.
11.12.2023 Gündem
Bakan Soylu: Bugün dağlardaki terörist sayısı 77'ye düşmüştür
Bakan Soylu: Bugün dağlardaki terörist sayısı 77'ye düşmüştür Şişli'de Jandarma ve Sahil Güvenlik personelleriyle kahvaltı programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu " Bugün dağlardaki terörist sayısı 77'ye düşmüştür. Son 6 yıl önce bu sayı 3 binler seviyesindeydi" dedi.
27.05.2023 Gündem
Türkiye için sevindiren gelişme! Denizaltı Hızırreis göreve başladı
Türkiye için sevindiren gelişme! Denizaltı Hızırreis göreve başladı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni tip denizaltı projesinin ikinci gemisi Hızırreis'in bugün suya indirildiğini duyurdu.
25.05.2023 Gündem
Dünyada bir ilk! Ziyarete açılıyor: 'TCG Anadolu harp tarihindeki yerini aldı'
Dünyada bir ilk! Ziyarete açılıyor: 'TCG Anadolu harp tarihindeki yerini aldı' Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, demirlediği Sarayburnu'nda vatandaşların ziyaretine açılıyor. “TCG Anadolu Türkiye’nin özellikle denizlerdeki yeteneklerini önemli ölçüde geliştirdi” diyen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Kemal Olçar, “Gemi, Türk ordusunun hem ulusal hem bölgesel hem de NATO faaliyetlerinde kuvvet çarpanı olarak harp tarihindeki yerini aldı” şeklinde konuştu.
17.04.2023 Gündem
Kastamonu’da şap nedeniyle bir ilçe karantinaya alındı
Kastamonu’da şap nedeniyle bir ilçe karantinaya alındı Kastamonu’nun İnebolu ilçesi, SAT-2 tipi şap virüsü görülmesi üzerine karantinaya alındı. İlçede hastalık sebebi ile hayvan hareketliliği yasaklandı.
27.03.2023 Gündem
Jandarmadan sahte evrak operasyonu: 1 gözaltı
Jandarmadan sahte evrak operasyonu: 1 gözaltı İstanbul'da düzenlenen operasyonla, sahte kimlik, sürücü belgesi ve sahte ikamet izin belgesi düzenleyerek piyasaya sürdüğü tespit edilen E.D. yakalandı. Operasyonda; çeşitli kurumlara ait çok sayıda sahte mühür, sahte nüfus cüzdanı ve sahte belgelerin yapımında kullanılan özel üretim ve basım malzemeleri ele geçirildi. Şüpheli E.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2023 Gündem
14 bin 200 kişiyi dolandıran hacker çetesi çökertildi! Çete lider 22 yaşında çıktı
14 bin 200 kişiyi dolandıran hacker çetesi çökertildi! Çete lider 22 yaşında çıktı Türkiye genelinde birçok ilde vatandaşların telefonlarına farklı içerikli linkleri mesaj olarak gönderen hacker çetesi üyeleri, linklere tıklayanlardan elde ettiği bilgilerle 14 bin 200 kişiyi dolandırdı. Konya Polisinin yaptığı çalışma sonrasında 5 ilde düzenlenen operasyonla çetenin 22 yaşındaki lideri ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden çete liderinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı.
28.01.2023 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net uyarı: Aklınızı başınıza alın
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net uyarı: Aklınızı başınıza alın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz Yunanistan'ın tahriklerine kapılmadan, hiçbir oldubittiye izin vermeyecek, hakkımızı çiğnetmeyeceğiz. Bu konuda azimli ve kararlıyız" dedi.
9.01.2023 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gazetecilerle bir araya geldiği 'Teknopark İstanbul'da, 2022 yılı savunma sanayii icraat ve verilerini açıklayarak, 2023 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi. Demir, “Bugün bize vermek için yalvarsalar dahi, kritik ve stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz" dedi.
8.01.2023 Ekonomi
Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler?
Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler? Milyonlarca sürücü ehliyet değiştirme işlemleri ile ilgili bilgileri merak ediyor. İçişleri Bakanlığı, ehliyet değiştirme süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklama yapmıştı. Eski sürücü belgesi değiştirmek için pek çok kişi işlemlerini yaparken, kimi de ehliyeti değiştirme için tanınan süreyi merak ediyor. Peki, Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirme ne zaman bitecek? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler? İşte detaylar…
15.12.2022 Ekonomi
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin "Kardeşimizin bundan sonra da bir hayatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Özellikle resimlerinin kamuoyu nezdinde paylaşılmaması içinde bulunduğu durumun yaralarını sarması açısından son derece önemlidir. Çocuğun ikincil örselenmesinin önüne geçmek için, yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için; öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatırım" dedi.
13.12.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez. İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin" ifadelerini kullandı.
25.11.2022 Siyaset
Kimlik, ehliyet ve pasaport randevuları için flaş karar! Sınır getirildi
Kimlik, ehliyet ve pasaport randevuları için flaş karar! Sınır getirildi Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemeyle birlikte eski kimlik kartlarından çipli kimliklere geçildi. Yeni ehliyet sistemine geçildiğinden itibaren 2016 yılı öncesinde sürücü belgesi alanların 31 Aralık 2022 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemesi gerekiyordu. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgesinin değiştirilme süresini 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzattı. Nüfus cüzdanını çipli hale getirmek için de ilk etapta 2023 yılına kadar süre tanınsa da daha sonra bu kısıtlama kaldırıldı. Öte yandan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, randevularına gelemeyecek vatandaşlar için yeni bir karar verdi. İşte detaylar...
31.10.2022 Gündem
Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, nereye ödenir, hangi bankaya? Ehliyet süresi uzatma ücreti!
Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, nereye ödenir, hangi bankaya? Ehliyet süresi uzatma ücreti! İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 31 Aralık 2024'e kadar uzatılan ehliyet yenileme için istenilen ücreti açıkladı. Peki, Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, nereye ödenir, hangi bankaya? İşte ehliyet süresi uzatma ücreti…
24.10.2022 Ekonomi
Kimlik ve ehliyet ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen ilan edildi, yeni tarih verildi
Kimlik ve ehliyet ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen ilan edildi, yeni tarih verildi Kimlik ve ehliyet ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Kimlik ve ehliyette yeni dönem başlıyor. Ehliyet eğitiminde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Sertifika ayrımı yapılmaksızın sürücü adaylarına emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek. Amaç, sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak olacak. Öte yandan kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyordu ama ehliyetler için süre değişti. Eski ehliyetler için yıl sonu dolacak olan değişm süresi uzaltıldı. Eski ehliyetler için son tarih 31.12.2024 oldu. Bunun yanında 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. Kimlik kartlarının kullanım alanlarında zamanla genişlemeler yaşanıyor. Yeni kimlikler ehliyetle birlikte kullanılabiliyordu. Harekete geçildi ve yapılan son bir duyuru ile artık yeni kimlik kartları kredi kartı olarak kullanılabilecek. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Kimliklere entegre edilecek ödeme sistemi ile artık vatandaşlar kimlik kartlarını alışverişte ya da çeşitli işlemlerde kullanabilecek. Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
20.10.2022 Gündem
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler! 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? Ehliyet yenilemek için son tarih!
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler! 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? Ehliyet yenilemek için son tarih! Eski sürücü belgelerinin kullanım süresi yıl sonu sona eriyor. Yıl sonuna kadar vatandaşlar eski ehliyetlerini kullanabilecek, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ise eski kimliklerin işlevi sona erecek. Ehliyetini değiştirmeyenlere Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Peki, 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? İşte Ehliyet yenileme için gerekli belgeler…
18.10.2022 Gündem
Ehliyet yenileme için evraklar nelerdir, ehliyet yenileme ücreti ne kadar?
Ehliyet yenileme için evraklar nelerdir, ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme için verilen süre 31 Aralık 2022’de doluyor. Yenilenmeyen eski tip ehliyetler geçersiz sayılacak. Eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Peki, ehliyet yenileme için gerekli evraklar nelerdir, ehliyet yenileme ücreti ne kadar?
14.10.2022 Ekonomi
Türkiye'den yeni hamle: Deniz altına seyyar havuz!
Türkiye'den yeni hamle: Deniz altına seyyar havuz! Türk Savunma Sanayii ambargolara rağmen karada, havada ve denizde yakaladığı başarıyı deniz altında da hayata geçirmek için başlattığı hamleyi sürdürüyor.
8.10.2022 Gündem
Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alacak! İşte uzman erbaş alımı başvuru şartları!
Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alacak! İşte uzman erbaş alımı başvuru şartları! Sahil Güvenlik Komutanlığı duyurdu! Uzman erbaş alınacak. Yayımlanan ilana göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere topçu, motorcu ve şoför kadrolarında 150 uzman erbaş alınacak. Başvurular, 10-20 Ekim tarihleri arasında alınacak. Peki, Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır? Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı şartları ve başvuru ekranı!
6.10.2022 Personel Alımı
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Resmen ilan edildi, son tarih verildi
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Resmen ilan edildi, son tarih verildi Kimlik ve ehliyet ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Kimlik ve ehliyette yeni dönem başlıyor. Ehliyet eğitiminde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Sertifika ayrımı yapılmaksızın sürücü adaylarına emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek. Amaç, sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak olacak. Öte yandan kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Ehliyet için yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. Öte yandan kimlik kartlarının kullanım alanlarında zamanla genişlemeler yaşanıyor. Yeni kimlikler ehliyetle birlikte kullanılabiliyordu. Harekete geçildi ve yapılan son bir duyuru ile artık yeni kimlik kartları kredi kartı olarak kullanılabilecek. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Kimliklere entegre edilecek ödeme sistemi ile artık vatandaşlar kimlik kartlarını alışverişte ya da çeşitli işlemlerde kullanabilecek. Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
20.09.2022 Gündem
Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor! Yıl sonu için harekete geçildi, zaman daralıyor!
Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor! Yıl sonu için harekete geçildi, zaman daralıyor! Ehliyet ve kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kimliklerde yeni dönem başlıyor ve tamamen değişiyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. Öte yandan kimlik kartlarının kullanım alanlarında zamanla genişlemeler yaşanıyor. Yeni kimlikler ehliyetle birlikte kullanılabiliyordu. Harekete geçildi ve yapılan son bir duyuru ile artık yeni kimlik kartları kredi kartı olarak kullanılabilecek. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Kimliklere entegre edilecek ödeme sistemi ile artık vatandaşlar kimlik kartlarını alışverişte ya da çeşitli işlemlerde kullanabilecek. Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
19.09.2022 Gündem
30 Ağustos noterler açık mı, yarım gün mü? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda noterler çalışıyor mu, resmi tatil mi?
30 Ağustos noterler açık mı, yarım gün mü? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda noterler çalışıyor mu, resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı noterler açık mı, resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Salı günü yani hafta içine denk gelmesi vatandaşların resmi kurumların açık olup olmamasını sorgulamaya başladı. Noterlerde işi olanlar da arama motorlarına yönelerek “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda noterler çalışıyor mu, yarım gün mü açık?
29.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Tip ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni tip haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.