Yeni Kararlar

Yeni Kararlar

Son dakika yeni kararlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni kararlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni kararlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Kararlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni kararlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.870 yeni kararlar haberi bulunmuştur. Tüm yeni kararlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı?
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı? Kredi kartı taksitleri kalkacak mı, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkıyor mu? Kredi kartına taksitlendirme işlemi ile vatandaşlar sorgulamalarını arttırdı. Kredi kartı taksitlendirmelerinin kalkacağına yönelik sosyal medyada gündeme gelen iddiaların ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi.
31.03.2024 Ekonomi
Rüyada Pantolon Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Pantolon Giymek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Pantolon Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Pantolon Giymek Nasıl Yorumlanır? Pantolon, rüyada en sık görülen semboller içinde yer alır. Rüyada pantolon gören rüya sahipleri ise, rüyalarının anlamlarını sık sık araştırıyor. Rüyada pantolon görmenin en bilinen yorumu ise, rüya tabircileri tarafından titizlikle açıklanır.
14.01.2024 Eğitim
Rüyada Kaçırıldığını Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kaçırılmak Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Kaçırıldığını Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kaçırılmak Nasıl Yorumlanır? Rüyada kaçırılmak genellikle açık sözlülük olarak yorumlanan bir rüyadır. Rüyasında kaçırıldığını gören kişilerin açık sözlü ve gerçekçi insanlar oldukları düşünülür. 
12.01.2024 Eğitim
Rüyada İkiz Erkek Bebek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada İkiz Erkek Bebek Sevmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada İkiz Erkek Bebek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada İkiz Erkek Bebek Sevmek Nasıl Yorumlanır? Rüyada ikiz bebek görülmek, rüya tabircileri tarafından hayırlı bir rüya olarak yorumlanır. Aynı zamanda bu rüya, hayırlı haberler alınacağına delalet eder. Rüya yorumcuları, ikiz bebek görmek ile ilgili çok fazla olumsuz bir tabirde bulunmamışlardır.
11.01.2024 Eğitim
Torba yasada bağ kur affı var mı, Bağkur affı gelecek mi 2023? 80 maddelik torba yasada Bağkur 7200 var mı, Meclis'ten geçti mi?
Torba yasada bağ kur affı var mı, Bağkur affı gelecek mi 2023? 80 maddelik torba yasada Bağkur 7200 var mı, Meclis'ten geçti mi? 80 maddeli yasa teklifi TBMM'ye sunuldu. Torba yasa içerisinde Kur korumalı mevduat hesaplarını içeren yeni kararlar alındı. AK Part Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan emekliye ikramiye çalışması yapılması talimatı verdiğini açıkladı. Güler, "Toplumumuz için önemli düzenlemeler içeren 80 maddelik yasa teklifimizi bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Teklif uluslararası ekonomiye destek sağlamayı amaçlıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak" dedi. Peki, 80 maddelik torba yasada Bağkur affı var mı, torba yasada neler var? Bağkur 7200’e düştü mü, bağkur affı torba yasaya dahil edildi mi?
25.11.2023 Ekonomi
24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?
24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı? Emeklilere kasım ayında 5 bin TL cumhuriyet ikramiyesi verilecek. Emeklilere cumhuriyet ikramiyesi verileceğinin açıklanmasının ardından kasım ayı içerisinde kutlanan öğretmenler için de ikramiye verilip verilmeyeceği gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan çalışma yılı takvimi ile birlikte 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibariyle başladı. Peki, 24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?
14.10.2023 Çalışma Hayatı
Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü! 6'dan fazla dersten başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak
Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü! 6'dan fazla dersten başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan liselere ilişkin yeni kararlar geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre liselerde sınıf tekrarının detayları belli oldu.
8.09.2023 Gündem
Plastik poşet ücretleri değişti
Plastik poşet ücretleri değişti Plastik poşet ücretleri güncellendi. 1 Ocak 2019'da başlatılan marketlerde poşetlerin paralı olması uygulaması kapsamında poşet başına 25 kuruş ödeniyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar plastik poşet ücretleri değişti.
2.08.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Artık bu harcamalar için taksit yapılamayacak
Kredi kartı kullananlar dikkat! Artık bu harcamalar için taksit yapılamayacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni kararlar aldı. Alınan karara göre, havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurtdışı harcamalara taksit yapılmayacak.
31.07.2023 Ekonomi
Falda Flamingo Görmek Ne Demek? Kahve Falında Flamingo Nasıl Yorumlanır?
Falda Flamingo Görmek Ne Demek? Kahve Falında Flamingo Nasıl Yorumlanır? Fal baktırmaya merakı olan kişiler için çok dikkat çeken yorumlar görmek mümkündür. Bu yorumlar neticesinde falda çıkan unsurları değerlendirmek daha kolay olur. Falda çıkan semboller arasında flamingo çıkması da muhtemeldir. Buna göre falın anlamı kısmet ve şans olarak bilinir. Falın çıktığı kişiyi bekleyen hayırlı günler vardır. 
18.07.2023 Gündem
Araba fiyatları için düğmeye basıldı! Fahiş fiyatlara sert adımlar yolda
Araba fiyatları için düğmeye basıldı! Fahiş fiyatlara sert adımlar yolda Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Araba fiyatlarındaki fahiş zamlar sonrası hükümet harekete geçti. Hükümet tarafından yapılan açıklamalar araba fiyatlarıyla ilgili yeni adımların atılacağının sinyalini verdi. Öte yandan Araç alım- satımına ilişkin yeni kararlar alındı. 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı bir yıl daha uzatıldı. Peki bu kararla birlikte araç fiyatlarında düşüş olur mu? Araba fiyatları ne zaman düşecek? İşte araba piyasasıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
22.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Tüm tarafların içine sinecek neticeye inanıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Tüm tarafların içine sinecek neticeye inanıyorum Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda ekonomi öncelikli gündem oldu. Asgari ücrete yapılacak ara zam ve deprem bölgesine yönelik çalışmaların da ele alındığı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları canlı yayında açıkladı. Erdoğan, "Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemesini erkene alıyor ve kardeşlerimizi sevindiriyoruz. Asgari ücret komisyonumuz çalışmalara başladı. Görüşmeler yapıcı şekilde ilerliyor. Memur artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz." dedi.
14.06.2023 Gündem
MEB'den son dakika kararı! Resmen değişti, ücretsiz olacak
MEB'den son dakika kararı! Resmen değişti, ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Anaokullarıyla ilgili son dakika kararı verildi. MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre devamsızlıktan ücretlere karar yeni kararlar alındı. İşte detaylar...
12.05.2023 Eğitim
Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası yeni kararlar
Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası yeni kararlar Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesinde ilave havayolu seferi için mutabakata varıldığı ve Türkiye'nin sattığı domates kotasının da 500 bin tona çıkarıldığını aktardı.
28.04.2023 Gündem
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı Kaharamanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşı korumak adına yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Son olarak Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zaman aşımına uğrayan tasarruflarla ilgili hak sahiplerine ek süre tanıdı.
28.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 11 kentte 319 bin konut, toplamda ise 650 bin konut inşa edilecek
Bakan Kurum: 11 kentte 319 bin konut, toplamda ise 650 bin konut inşa edilecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 kentte 650 bin konut inşa edileceğini kaydederek, "Yeni konutlarımızı, yeni iş yerlerimizi, yeni hayat alanlarımızı; akademisyenlerimizin, iş insanlarımızın, STK’larımızın, vatandaşlarımızın görüşlerini, fikirlerini alarak inşa ediyoruz. Yeni şehirlerimizi Türkiye Ulusal Risk Kalkanı modeline uygun olarak fay hattından uzak bölgelere, en sağlam zeminlere, en uygun mühendislik uygulamalarıyla inşa edeceğiz" dedi.
30.03.2023 Gündem
YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Üniversiteler 3 Nisan'da açılıyor
YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Üniversiteler 3 Nisan'da açılıyor Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar üniversitelerin 3 Nisan'da açılacağını ve isteyenlerin okula gidebileceğini, devam şartının aranmayacağını duyurdu.
30.03.2023 Eğitim
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı...
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı... Yabancı işçiler için beklenen kararlar Alman hükümeti tarafından açıklandı. Hükümet, ülkeyi nitelikli iş gücü için daha cazip hale getirmeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı. Puanlama sistemine dayalı Fırsat Kartı’yla Almanya’ya geldikten sonra da iş aranabilecek.
30.03.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
20.03.2023 Gündem
Nisanda üniversiteler açılacak mı, yüz yüze mi olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler açılıyor mu?
Nisanda üniversiteler açılacak mı, yüz yüze mi olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler açılıyor mu? Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından YÖK üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildiğini açıklamıştı. Teorik ve uygulamalı bölümler için yeni kararlar alınırken üniversitelerdeki durumun nisan ayında yeniden değerlendirileceği aktarıldı. Söz konusu açıklamanın ardından “Üniversiteler ne zaman açılacak, nisansa üniversitelerde yüz yüze eğitim mi olacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, üniversitelerde eğitim nasıl olacak, yüz yüze mi, online mı?
17.03.2023 Eğitim
Bankalar harekete geçti! Flaş kredi, ek hesap ve limit kararı!
Bankalar harekete geçti! Flaş kredi, ek hesap ve limit kararı! Bankalar tek tek harekete geçti. Yeni kararlar verildi. 35 milyonluk banka müşterisinin yüzde 15’i depremden etkilenen 11 ilde bulunuyor. Bölgedeki vatandaşların bankalara olan toplam kredi borcu 2022 sonu itibarıyla 724 milyar lira. Depremzedeler asrın felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken bankalar da buna destek oluyor. İşte bankaların aldığı yeni kararlar...
24.02.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul ile ilgili yeni kararlar tek tek açıklandı!
Borsa İstanbul ile ilgili yeni kararlar tek tek açıklandı! Borsa İstanbul beş günlük kapatmanın ardından bugün açılıyor. Borsa açılmadan bir gün önce alınan tedbirler tek tek açıklandı. Hisse alımında stopaj oranı sıfırlandı. Varlık Fonu Fiyat İstikrarı Fonu üzerinden borsayı destekleyecek. Şirketler genel kurul şartı aranmaksızın geri alım yapabilecek.
15.02.2023 Ekonomi
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki depremin ardından tüm ülke destek için seferber oldu. Devletin tüm kurum ve kuruluşları yardım için harekete geçerken, SGK da depremzedeler için bir genelde yayımladı. Bu kapsamda afet bölgesindeki vatandaşlara pek çok alanda kolaylık tanındı.
12.02.2023 Gündem
10 yaş altı çocuğu olanlar tatil mi? Kamu çalışanı anneler idari izinli mi?
10 yaş altı çocuğu olanlar tatil mi? Kamu çalışanı anneler idari izinli mi? Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yeni karar daha geldi. Deprem nedeniyle ara verilen eğitim öğretimden sonra kamu çalışanlarına da kolaylık sağlayacak yeni kararlar alındı. Peki 10 yaş altı çocuğu olanlar tatil mi?
10.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Kararlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni kararlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.