Yaz lastiği uygulaması başladı, uzmanı uyardı: Yakıt tüketimini artırıyor
Yaz lastiği uygulaması başladı, uzmanı uyardı: Yakıt tüketimini artırıyor Türkiye genelinde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari ve özel araçlarda kış lastiği uygulaması, 1 Nisan günü itibarıyla sona erdi. Kırıkkale'de oto lastik tamircisi Furkan Özmert, yaz mevsiminde kış lastiğinin yakıt tüketimini artırdığını belirterek, "Kışın yaz lastiği, yazın da kış lastiği kullanmak hem yakıtı artırıyor hem de ses yapıyor" dedi.
4.04.2023 Ekonomi
Kış lastiği ve yaz lastiği arasındaki fark nedir? İşte karlı yol koşullarında araç kullanımında dikkat edilmesi gerekenler!
Kış lastiği ve yaz lastiği arasındaki fark nedir? İşte karlı yol koşullarında araç kullanımında dikkat edilmesi gerekenler! Türkiye'de hissedilen karlı hava, şehir içi ve şehirler arası yollarda aksamalara neden oluyor ve karlı havada yol ve sürüş güvenliğinin önemini daha da artırıyor. Karlı hava koşullarında sürüş güvenliği için lastik ve araçla ilgili bazı durumlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, Kar lastiği ve yaz lastiği arasındaki fark nedir? Karda takip mesafesi kaç olmalı? Aracın görüş mesafesini artırmak için neler yapılmalı? Pazarlama Müdürü Erkal Özürü, karlı yol koşullarında lastik seçimi ve araç kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
25.01.2022 Gündem
Yazlıkların vakti geldi
Yazlıkların vakti geldi Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona eriyor. Artık yazlıklara geçme zamanı. Çünkü hava ve yol koşullarına en uygun lastiği kullanmak lastiğinizin ömrünü uzatır, yakıt tüketiminizi azaltır ve en önemlisi güvenli yolculuk sağlar.
24.03.2019 Ekonomi