Kış Lastiği

Kış Lastiği

Son dakika kış lastiği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kış lastiği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kış lastiği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kış Lastiği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kış lastiği gelişmeleri de dahil olmak üzere 359 kış lastiği haberi bulunmuştur. Tüm kış lastiği haberleri aşağıda listelenmiştir.
TESK Başkanı'ndan Bayram öncesi trafik açıklaması
TESK Başkanı'ndan Bayram öncesi trafik açıklaması Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram tatillinde şehirlerarası yolculuğa çıkacak vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Bayram tatilini keyifle geçirebilmek için trafik kurallarına mutlaka riayet etmeli ve ihmallerden kaçınmalıyız” dedi.
6.04.2024 Gündem
Kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor, kışlık lastikler ayın kaçında kalkacak?
Kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor, kışlık lastikler ayın kaçında kalkacak? Kış lastiği zorunluluğu için son günlere girildi. Türkiye'deki kış lastiği zorunluluğu, tüm ticari araçlar (kamyon, kamyonet, otobüs vb.) için geçerlidir. Binek araçlar ve diğer araçlar için ise kış lastiği kullanımı zorunlu değildir. Peki, kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitecek? İşte, o detaylar
16.03.2024 Gündem
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Sürücülere kritik uyarı!  ‘Bilinçli taksir suçu’ oluşturabilir
Sürücülere kritik uyarı! ‘Bilinçli taksir suçu’ oluşturabilir Avukat Fatih Şen, kar yağmasına gerek olmadan mevzuatta belirtildiği gibi kış lastiklerinin takılması gerektiğini söyleyerek, “İhmalden kaynaklı ve bilinçli taksiri oluşturan ölümlü kazalarda sürücü direkt cezaevine gidecek” dedi.
20.12.2023 Gündem
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı! Denetimler hızlandı
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı! Denetimler hızlandı Gümüşhane’de zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte denetimler başladı.
3.12.2023 Gündem
Lastikçilerde son gün yoğunluğu! Sanayinin yolunu tuttular
Lastikçilerde son gün yoğunluğu! Sanayinin yolunu tuttular Türkiye genelinde 1 Aralık'ta başlayacak olan kış lastiği uygulaması öncesinde Edirne’de lastikçilerde lastik değiştirme yoğunluğu yaşandı.
30.11.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kış hazırlıklarımız tamam
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kış hazırlıklarımız tamam Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kış hazırlıklarımız tamam. Karayolları ekiplerimiz, vatandaşlarımızın konforlu ve trafik güvenliği sağlanmış bir ortamda yolculuk yapması için kar ve buzla mücadele çalışmalarına devam edecek" dedi.
30.11.2023 Gündem
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Fiyatlar 7 bin TL'den başlıyor
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Fiyatlar 7 bin TL'den başlıyor Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düşmesiyle servislerde kış lastiği maratonu başladı. Lastikçilerde kuyruklar yola taşarken, geçtiğimiz yıllarda kış lastiği alan sürücüler şanslıydı. Çünkü, bu sene orta sınıf yeni bir takım kış lastiği alacak sürücülerin otomobilde en az 7 bin TL’yi, SUV’larda en az 8 bin 400 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Üst sınıflarda lastiğin takımı 20 bin TL’lere ulaşıyor. Bu sene sürücülerin mevcut lastiklerle yola devam etmeyi tercih ettiğini belirten lastik satıcıları, bütçesi olmayanların takımı 2 bin 500 TL’den başlayan ikinci el lastikleri tercih ettiğini söylüyor.
27.11.2023 Ekonomi
Kış erken geldi, lastikçilerde yoğunluk başladı
Kış erken geldi, lastikçilerde yoğunluk başladı Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından lastikçilerde yoğunluk oluştu. Sürücüler kış lastiği için uzun kuyruklar oluşturuyor.
26.11.2023 Gündem
Kış lastiği kullanma zorunluluğu İstanbul’da bugün başladı
Kış lastiği kullanma zorunluluğu İstanbul’da bugün başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başlayıp 4 ay süreceğini belirterek, “Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Trafikte güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım” dedi.
25.11.2023 Gündem
Lastikçilerde kış mesaisi başladı
Lastikçilerde kış mesaisi başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri çerçevesinde 1 Aralık-1 Nisan döneminde tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu başlarken, lastik bakım ve onarım bayilerinde yoğunluk arttı.
25.11.2023 Gündem
İstanbul'da rüşvet operasyonunda 46 polis gözaltına alındı! Valilik açıklama yaptı
İstanbul'da rüşvet operasyonunda 46 polis gözaltına alındı! Valilik açıklama yaptı İstanbul'da hafriyat kamyonlarının eksik evraklarına rağmen geçişlerine izin verdikleri öne sürülen şüphelilere yönelik operasyonda 46 polis gözaltına alındı. Polislerin İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatıyla açığa alındığı öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemler sürüyor.
22.11.2023 Gündem
Lastikçilerde '25 Kasım kış lastiği' yoğunluğu
Lastikçilerde '25 Kasım kış lastiği' yoğunluğu İstanbul'da ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği zorunluluğu İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla 25 Kasım'a çekildi. Meteorolojik verilere dayanılarak alındığı bildirilen karar sonrasında oto lastikçilerinde yoğunluk oluştu. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda otobüs şoförlerinin kış lastiğine geçiş için sıra beklediği görüldü.
22.11.2023 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Günler kaldı, ceza yağacak
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Günler kaldı, ceza yağacak İstanbul'da meteorolojik veriler çerçevesinde kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Aralık'tan 25 Kasım'a çekildiğinin açıklanmasıyla lastikçilerde yoğunluk yaşandı. Alınan kararla sürücüler kış lastiği zorunluluğunun başlamasına günler kala lastikçilere akın etti.
22.11.2023 Ekonomi
Kış lastiği cezası ne kadar? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu, kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor? Kış lastiği takmama cezası 2023…
Kış lastiği cezası ne kadar? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu, kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor? Kış lastiği takmama cezası 2023… Kış lastiği takma zorunluluğu öne çekildi. Kış mevsimiyle birlikte trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen kar lastiği uygulaması için Valilik açıklaması geldi. Peki, 2023 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor, hangi araçlarda zorunlu?
22.11.2023 Ekonomi
Vali Gül tarih verdi! İstanbul'a kar geliyor
Vali Gül tarih verdi! İstanbul'a kar geliyor İstanbul'da 26 Kasım'da beklenen kar yağışı öncesinde İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, 'Kış Tedbirleri Toplantısı' yapıldı.  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) yapılan toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.
21.11.2023 Gündem
Kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım'a çekildi
Kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım'a çekildi İstanbul'da meteorolojik veriler çerçevesinde kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Aralık'tan 25 Kasım'a çekildiği açıklandı.
21.11.2023 Gündem
Araç sahipleri dikkat! Sayılı günler kaldı, herkes oraya akın etti
Araç sahipleri dikkat! Sayılı günler kaldı, herkes oraya akın etti Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesinde Bolu’da geçtiğimiz günlerde mevsimin ilk karının yağmasıyla birlikte lastikçilerde kış lastiği mesaisi başladı. Kış lastiğinin değiştirilmesi gerektiğini belirten lastik onarım ve değişim ustabaşı Ünsal Bayrak, “Kış lastiği taktırmazsak, araç kayabilir, kazaya sebebiyet verebilir” dedi.
18.11.2023 Gündem
Kış Lastiği ne zaman takılacak? 2023 Kış lastiği takmama cezası ne kadar, hangi araçlarda olacak? Resmi Gazete'de yayınlandı
Kış Lastiği ne zaman takılacak? 2023 Kış lastiği takmama cezası ne kadar, hangi araçlarda olacak? Resmi Gazete'de yayınlandı Kış lastiği uygulaması bu yıl 1 Aralık'ta başlıyor. Yağışların başlamasıyla birklikte sürücülerin kış lastiği telaşı başladı. Özellikle şehirler arası yük taşıyan ticari araçlarda kış lastiği uygulamasıyla mal ve can güvenliği sağlanacak. Zorlu kış koşullarında uygulanacak kış lastiği uygulaması Nisan 2024'e kadar devam edecek. Peki 2023 kış lastiği takmama cezası ne kadar? Hangi araçlarda kış lastiği zorunlu olacak? İşte Resmi Gazete'de yayınlanan kış lastiği başlama tarihi ve diğer bilgiler.
14.11.2023 Gündem
Bayram öncesi arabası olana kritik uyarı! 60 bin liralık masraf çıkartıyor
Bayram öncesi arabası olana kritik uyarı! 60 bin liralık masraf çıkartıyor Kurban Bayramı'nın 9 güne çıkmasının ardından arabayla yol yapacak olan vatandaşlara kritik uyarı geldi. Oto tamircisi Musa İnan araçların, lastikleri, yağ ve su seviyesi, aydınlatması ve sileceklerine dikkat edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. İnan ayrıca sahte yağ konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.
23.06.2023 Ekonomi
Nisan ayında yağan kar şaşırttı
Nisan ayında yağan kar şaşırttı Sivas’ta Zara ve Suşehri ilçelerini birbirine bağlayan Geminbeli geçidinde kar yağışı etkili oluyor.
6.04.2023 Gündem
Yaz lastiği uygulaması başladı, uzmanı uyardı: Yakıt tüketimini artırıyor
Yaz lastiği uygulaması başladı, uzmanı uyardı: Yakıt tüketimini artırıyor Türkiye genelinde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari ve özel araçlarda kış lastiği uygulaması, 1 Nisan günü itibarıyla sona erdi. Kırıkkale'de oto lastik tamircisi Furkan Özmert, yaz mevsiminde kış lastiğinin yakıt tüketimini artırdığını belirterek, "Kışın yaz lastiği, yazın da kış lastiği kullanmak hem yakıtı artırıyor hem de ses yapıyor" dedi.
4.04.2023 Ekonomi
Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı! Milyonları ilgilendiriyor
Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı! Milyonları ilgilendiriyor Kış soğuk yüzünü göstermeye başladı. Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı yapıldı. Öte yandan sürücülere kış lastiği hatırlatması yapıldı. Avukat Cansen Erdoğan, kış lastiği zorunluluğuna uymayan sürücülerin kazaya karışması durumunda büyük cezaların beklediğini belirtti. Sürücüler ise havaların soğumasıyla birlikte bakım için sanayilere akın etti. İşte arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
6.02.2023 Gündem
AFAD'dan İstanbullular için uyarı mesajı: Fırtına ve kuvvetli rüzgara dikkat
AFAD'dan İstanbullular için uyarı mesajı: Fırtına ve kuvvetli rüzgara dikkat AFAD, İstanbul'da yaşayanlar için telefonlara uyarı mesajı gönderdi. Gönderilen mesajda, "Meteorolojiye göre yarın İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" ifadeleri yer aldı.
4.02.2023 Yaşam
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar yüzde 150 arttı, yeni dönem başladı
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar yüzde 150 arttı, yeni dönem başladı Arabası olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Fiyatlar arttı, yeni dönem başladı. Bu yıl periyodik+kış bakım, geçen seneye göre yüzde 110, yedek parçada ortalama yüzde 150 oranında arttı. Fiyatlar ise tek tek açıklandı. Soğuk havalarda lastik kullanımı ve kış lastikleri ile ilgili kritik bir uyarı geldi.
2.02.2023 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Kış Lastiği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kış lastiği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.