Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir?
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir? Sarı ve kırmızı renklerin kullanıldığı virgül içerisinde ateş şeklinin bulunduğu sembol yanıcı madde işareti olarak ele alınır. Bu işaretler farklı biçimlerde kullanılacak alana bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Özellikle de yanıcı ve yakıcı maddeyi anlatabilmek için içerisinde ‘oksitleyici’ yazısı yer alır.
3.02.2024 Yaşam
Uykuda kardeş dehşeti! 'Oh ne iyi yaptım, seni yaktım'
Uykuda kardeş dehşeti! 'Oh ne iyi yaptım, seni yaktım' Sakarya'nın Hendek ilçesinde uykusundayken üzerine yanıcı madde dökülen 3 çocuk babasının yüzü tanınmaz hale geldi. Yanıcı maddeyi kız kardeşinin döktüğünü, sonrasında ise "Oh ne iyi yaptım, seni yaktım" dediğini ileri süren Ahmet Sarılar, "Ben bu zor durumu yaşarken, beni bu hale getiren kişinin dışarıda rahat bir şekilde hareket ediyor olması beni gerçekten rahatsız ediyor" dedi.
26.01.2022 Gündem
Merdiven altı üretilen spreyler için 'tehlike' uyarısı
Merdiven altı üretilen spreyler için 'tehlike' uyarısı Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, "Bazı spreylerin içindeki yanıcı madde, yüksek sıcaklık ve basınç altında kalırsa patlamalara sebep oluyor." dedi.
30.05.2020 Sağlık
İstanbul'da 3 ilçede 8 araç kundaklandı
İstanbul'da 3 ilçede 8 araç kundaklandı İstanbul Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’de meydana gelen kundaklama olaylarında 8 araç kullanılamaz hale geldi.
18.12.2015 Yaşam