Depremlerin ardından yüzde 15 arttı! Dengemiz bozuldu
Depremlerin ardından yüzde 15 arttı! Dengemiz bozuldu Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, depremlerin ardından uykusuzluk, yoğun kaygı ve stresin vertigoyu tetiklediğini belirterek, “Nüfusun yüzde 15’inde denge sorunları arttı” dedi.
13.04.2023 Sağlık
Kaygı  ve baş dönmesi varsa dikkat! Vertigoya neden oluyor!
Kaygı ve baş dönmesi varsa dikkat! Vertigoya neden oluyor! olmadığımı nasıl anlarım? Vertigo sorunu yaşayan kişiler, dış dünyanın sürekli hareket ettiği hissini yaşıyor. Kişide kaygı var ise baş dönmesinin ölüyormuş hissi yaşattığını belirten uzmanlar, güvensizlik hissinin de korkuya yol açtığını ifade ediyor. Uzmanlar, nadiren beyincikle ilgili de olsa vertigoya daha çok iç kulak terazindeki bozulmanın yol açtığını, tedavide ilaç kullanımının fayda sağlamadığını ve özel bir manevra ile kulak kristallerinin yerine oturtularak sorunun giderildiğini vurguluyor.
24.02.2022 Sağlık
Vertigo sorunu olanlar bunlara dikkat!
Vertigo sorunu olanlar bunlara dikkat! Vertigo, herhangi bir hareket olmaksızın ortaya çıkan baş dönmesi hissidir. Beyninize, vücudunuzun dengede olmasa bile dengesiz olduğunu söyleyen duyularınızdan kaynaklanır. Uzmanlar, vertigonun, kendi başına bir tanı değil, altta yatan bir durumun semptomu olduğunu belirtiyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Duygu Aygün, vertigo ile ilgili merak edilenleri anlattı.
24.01.2021 Sağlık
Baş dönmesi hayatınızı mahvetmesin!
Baş dönmesi hayatınızı mahvetmesin! Baş dönmesi rahatsızlığı olarak bilinen "Vertigo" önlem alınmadığı takdirde ileride ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor.
26.01.2014 Sağlık