Vergi Reformu

Vergi Reformu

Son dakika vergi reformu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi reformu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi reformu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Reformu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi reformu gelişmeleri de dahil olmak üzere 309 vergi reformu haberi bulunmuştur. Tüm vergi reformu haberleri aşağıda listelenmiştir.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, seçimler sonrası açıklama yaptı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, seçimler sonrası açıklama yaptı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası basın açıklaması yaptı. Hisarcıklıoğlu,"4 yıllık seçimsiz bir dönem ülkemiz için önemli bir fırsattır. Ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye odaklanmalıyız" dedi.
1.04.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz'dan dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi
Cevdet Yılmaz'dan dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi reformuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayın programında vatandaşlara vergi müjdesi verdi. Yılmaz, doğrudan vergilerin artacağına belirterek "Gelir düzeyine göre vergi alınmasını hedefliyoruz" dedi.
16.09.2023 Ekonomi
Gelire göre vergi sistemi geliyor! Yeni vergi reformu geliyor, işte 6 adımlı sistem
Gelire göre vergi sistemi geliyor! Yeni vergi reformu geliyor, işte 6 adımlı sistem Ekonomi yönetimi 6 adımlı vergi reformu için kolları sıvadı. Vergi türleri azaltılacak, mevzuat sadeleştirilecek. Elektronik defter tüm mükellef gruplarına yaygınlaştırılacak. Ödeme gücüne göre artan oranda vergi mekanizmaları artacak. İşte 6 adımlı vergi reformunun detayları...
11.08.2023 Ekonomi
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
130 ülke arasında dev ekonomi anlaşması! Aralarında Türkiye de var
130 ülke arasında dev ekonomi anlaşması! Aralarında Türkiye de var Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları ülkelerde en az yüzde 15 vergilendirilmesi konusunda 130 ülkenin anlaşmaya vardığını bildirdi.
1.07.2021 Dünya
Ekonomi Paketi ne zaman açıklanacak? Yeni teşvikler olacak mı? Vergi reformu olur mu?
Ekonomi Paketi ne zaman açıklanacak? Yeni teşvikler olacak mı? Vergi reformu olur mu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklamasının ardından gözler gelecek hafta kamuoyuyla paylaşılacak ekonomi paketine çevrildi. Kasım ayından bu yana değişen ekonomi politikalarının yanı sıra reformların uygulanacağına yönelik beklentiler gündemde. Peki, Ekonomi paketi ne zaman açıklanacak? Yeni teşvikler olacak mı? Vergi reformu olur mu? İşte ekonomi paketi ile ilgili detaylar...
5.03.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 2020 yılı büyüme hedefini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 2020 yılı büyüme hedefini açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay, "Son çeyrekte de önemli bir sıçrama ile büyümenin artmasını ve 2019 yılını yüzde 0,5 oranında pozitif bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz. 2020 yılı büyüme hedefimiz yüzde 5 olarak belirlenmiştir" dedi.
9.12.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan flaş istihdam açıklama!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan flaş istihdam açıklama! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yeni Ekonomi Programı’na göre, gelecek 3 yılda istihdamı 3,2 milyon kişi artırarak, 2022’de işsizliği yüzde 9,8 indirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
24.10.2019 Ekonomi
Gelir vergisine yeni düzen!
Gelir vergisine yeni düzen! AK Parti, Yeni Ekonomi Programı’nın hedefleri arasında yer alan, “vergi adaleti” için vergi reformu paketi hazırlıyor.
11.10.2019 Ekonomi
Son dakika haberi: Bakan Berat Albayrak, 3 yıllık Yeni Ekonomi Programını açıkladı
Son dakika haberi: Bakan Berat Albayrak, 3 yıllık Yeni Ekonomi Programını açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 3 yılın yol haritası niteliği taşıyan ve enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat ve cari açık gibi temel göstergeler ile makro politikalar, ilkeler ve hedeflerin belirlendiği Yeni Ekonomi Programı (YEP) toplantısında konuştu. Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'nın bu yılki ana temasının "Değişim Başlıyor" olduğunu açıkladı. Yeni programda enflasyon hedefleri, 2019 için yüzde 12, 2020 için yüzde 8,5, 2021 için yüzde 6, 2022 için yüzde 4,9 oldu. Büyüme hedefleri ise, 2019 yılı için yüzde 0,5, sonraki 3 yıl için yüzde 5'er olarak belirlendi.
30.09.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak'tan vergi reformu açıklaması
Bakan Albayrak'tan vergi reformu açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Mükellef dostu bir yapı ile vatandaşlarımızın memnuniyetini en ileri seviyeye taşıyacağız" dedi.
25.04.2019 Ekonomi
Üç ayaklı vergi reformu
Üç ayaklı vergi reformu Ekonomi reform paketinin en önemli ayağı yeni vergi sistemi hayata geçirilecek. Buna göre az kazanandan az vergi alınacak, asgari ücretlinin vergi yükü azalacak. Geçici olarak yüzde 22'ye çıkarılan Kurumlar Vergisi kademeli olarak düşürülecek.
15.04.2019 Ekonomi
İş dünyası 'Yapısal Dönüşüm Adımları'nı nasıl değerlendirdi?
İş dünyası 'Yapısal Dönüşüm Adımları'nı nasıl değerlendirdi? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"a ilişkin iş dünyasından açıklamalar geldi.
11.04.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak reform paketini 10 Nisan'da açıklayacak
Bakan Albayrak reform paketini 10 Nisan'da açıklayacak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, reform paketini 10 Nisan Çarşamba günü kamuoyuna açıklayacak.
7.04.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak: Süreç bugünden itibaren normalize oldu
Bakan Albayrak: Süreç bugünden itibaren normalize oldu Bakan Albayrak, piyasalardaki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Süreç bugünden itibaren normalize oldu." ifadelerini kullandı.
29.03.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak'tan önemli açıklamalar
Bakan Albayrak'tan önemli açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "31 Mart yerel seçim sonucu ne olursa olsun, seçim sonrası önümüz çok açık. Atılacak adımlar hazır, önümüzdeki hafta bir kısmını paylaşacağız. Nisan ayıyla birlikte yol haritasını açıklayacağız." dedi.
23.03.2019 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan KDV müjdesi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan KDV müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,"KDV uyuşmazlığında son noktaya geldik, imzaları tamamladık, Külliye az önce imzaladı, hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konut kredi faizleri ile ilgili de konuşan Albayrak, "Konut faizleri yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1'in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak" ifadelerini kullandı.
21.03.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak: Bu yıl içinde somut adım atacağız
Bakan Albayrak: Bu yıl içinde somut adım atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'deki yerli ve yabancı yatırım yapan tüm reel sektörün, küresel rekabet ikliminde çok daha avantajlı konuma geleceğinin altını çizerek, "Çok detaylı bir vergi reformu süreci başladı. Bu yıl içinde bununla ilgili çok somut adım atacağız" dedi.
8.03.2019 Gündem
Bakan Albayrak: Bu yıl içinde somut adım atacağız
Bakan Albayrak: Bu yıl içinde somut adım atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'deki yerli ve yabancı yatırım yapan tüm reel sektörün, küresel rekabet ikliminde çok daha avantajlı konuma geleceğinin altını çizerek, "Çok detaylı bir vergi reformu süreci başladı. Bu yıl içinde bununla ilgili çok somut adım atacağız" dedi.
7.03.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak: Önümüzdeki hafta süreci başlatacağız
Bakan Albayrak: Önümüzdeki hafta süreci başlatacağız Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, özel bir televizyon programında gençlerin sorularını yanıtladı. Sebze - meyve fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan Albayrak, "Devlet olarak biz büyükşehirlerimiz başta olmak üzere bu fiyat artışlarını engellemek için önümüzdeki hafta İstanbul'da 50 Ankara'da 30'tan fazla noktada başlamak üzere süreci başlatacağız. Bu adımı hızlı bir şekilde atıyoruz, atacağız" ifadelerini kullandı.
7.02.2019 Gündem
Bakan Albayrak'tan gıda fiyatları ile ilgili flaş açıklama
Bakan Albayrak'tan gıda fiyatları ile ilgili flaş açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Albayrak, "Gıda fiyatlarıyla ilgili önümüzdeki hafta adım atacağız" açıklamasında bulundu.
6.02.2019 Ekonomi
Son dakika... Trump'tan ABD'ye tehdit!
Son dakika... Trump'tan ABD'ye tehdit! ABD borsalarında son yaşanan hareketlere ilişkin yorumlarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer hisselerinizin düşmesini istiyorsanız kesinlikle Demokratlara oy verin" dedi.
30.10.2018 Dünya
ABD yönetiminden üst düzey yetkili Trump'a "direnişi" anlattı
ABD yönetiminden üst düzey yetkili Trump'a "direnişi" anlattı ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde görevli üst düzey bir yetkilinin kaleme aldığı makale, yönetim içinde Trump'a yönelik "direniş" oluştuğunu gözler önüne serdi. "The New York Times" gazetesi, "Trump Yönetimi İçindeki Direnişin Bir Parçasıyım" başlıklı yazıyı isim vermeden yayımladı.
7.09.2018 Dünya
Yerinde saymamak için 10 maddelik talep
Yerinde saymamak için 10 maddelik talep TİM dün yeni yönetimini ve başkanını seçerken, 71 bin olan ihracatçı sayısının 120 bine çıkabilmesi ve ihracatta yerimizde saymamamız için Hükümet’e de 10 yeni talep iletildi
30.06.2018 Ekonomi
Otobana nasıl çıkarız?
Otobana nasıl çıkarız? Seçim heyecanı bitti, sıra ekonomiye geldi. Yeni dönemde, ‘Türkiye ekonomisi otoban hızına ulaşacak’ diyen iş dünyası temsilcileri, bu yola çıkarken yapılması gerekenlerin rotasını çizdi. Yeni dönem beklentileri arasında, OHAL’in kaldırılması, reformlara odaklanılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve kısa vadeli teşvikler yerine uzun dönemli yol haritalarının belirlenmesi var
25.06.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Reformu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi reformu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.