Vaşak

Vaşak

Son dakika vaşak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vaşak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vaşak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vaşak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vaşak gelişmeleri de dahil olmak üzere 87 vaşak haberi bulunmuştur. Tüm vaşak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Avcının kaçak müzesi ortaya çıktı! Anadolu Kaplanı'nı vurdu
Avcının kaçak müzesi ortaya çıktı! Anadolu Kaplanı'nı vurdu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen Ali Haydar Üstay'ın iki farklı adresine operasyon düzenledi. Operasyonda, 405 ayrı hayvana ait tahnit ele geçirildi. Öte yandan Üstay'ın Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi.
19.03.2024 Gündem
Kastamonu'da nesli tehlike altında olan vaşak yol kenarında ölü bulundu
Kastamonu'da nesli tehlike altında olan vaşak yol kenarında ölü bulundu Kastamonu’nun Daday ilçesinde bir haftada içerisinde yolda iki vaşak ölüsü bulundu. Vaşakların araç çarpması neticesinde telef olduğu değerlendiriliyor.
1.11.2022 Yaşam
Köye inen bozayı ağıla girip 17 küçükbaş hayvanı öldürdü
Köye inen bozayı ağıla girip 17 küçükbaş hayvanı öldürdü Sivas'ın Divriği ilçesinde köye inen bozayı girdiği ağılda 200 küçükbaş hayvandan 17'sini öldürdü.
23.08.2022 Yaşam
Sınır kapılarında hayvan kürkü ile postları ele geçirildi!
Sınır kapılarında hayvan kürkü ile postları ele geçirildi! Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule ve Sarp sınır kapılarında yapılan 2 operasyonda, yasa dışı yollarla ülkeye sokulmak istenen 120 gelincik kürkü, 85 çinçilla postu, 20 sansar postu, 3 vaşak postu ile 3 işlenmiş vizon kürkünden manto ele geçirildi.
30.03.2022 Gündem
Vaşak avcısına 16 bin 500 lira ceza
Vaşak avcısına 16 bin 500 lira ceza Tunceli'de, nesli tükenme tehdidi altında olan vaşağı tüfekle vurarak öldüren avcıya, 16 bin 500 lira ceza kesildi.
19.02.2022 Yaşam
D harfi ile hayvan isimleri - D ile başlayan hayvanlar...
D harfi ile hayvan isimleri - D ile başlayan hayvanlar... Hayvan adları özellikle oyunlarda ve bulmacalarda insanların karşılarına sık sık çıkmaktadır.
18.02.2022 Gündem
Samsun'da fotokapana böyle yakalandı!
Samsun'da fotokapana böyle yakalandı! Samsun'un farklı bölgelerine yerleştirilen fotokapanlar sonucunda nesli tükenme tehlikesinde olan vaşak ve yaban kedisi görüntülendi.
10.02.2022 Yaşam
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Dünyada YHT hattı üzerine ilk ekolojik köprüyü inşa ettik
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Dünyada YHT hattı üzerine ilk ekolojik köprüyü inşa ettik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yaban hayvan popülasyonuna destek olmak için Yüksek Hızlı Tren hattına dünyada ilk demiryolu ekolojik köprüsünü inşa ettik. Köprüye kurulan fotokapanlar sayesinde yabani hayvanların ortama uyum sağladıklarını da tespit ettik” dedi.
22.12.2021 Ekonomi
Muğla'da fotokapana böyle yakalandı! Nesli tükenme tehlikesinde...
Muğla'da fotokapana böyle yakalandı! Nesli tükenme tehlikesinde... Muğla'da nesli tükenme tehlikesi altındaki karakulak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin tarafından araziye yerleştirilen fotokapan tarafından görüntülendi.
18.04.2021 Yaşam
Muğla'da nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' ölü bulundu
Muğla'da nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' ölü bulundu Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, Türkiye'de sayısı çok az olan ve nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' (Caracal caracal) adıyla bilinen yabani kedi türü, çiftçi Yusuf Siper (30) tarafından ölü bulundu.
10.04.2021 Yaşam
Nesli tükenmekte olan vaşak, ağzı ve elleri bağlanmış ölü bulundu
Nesli tükenmekte olan vaşak, ağzı ve elleri bağlanmış ölü bulundu Niğde'de dağcı Serdal Televi, Aladağlar Milli Parkı bölgesinde nesli tükenmekte olan ve av yasağı bulunan vaşağı, ölü buldu. Ayakları ve ağzı bağlı vaşağın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Televi, "Bu hayvanı yıllarca bölgede vakit geçirmeme rağmen görme şansım olmamıştı. Kim bilir nasıl avladılar" sözleriyle paylaştı.
3.04.2021 Yaşam
Kaçak avcılar, nesli tükenmekte olan vaşağı öldürdü!
Kaçak avcılar, nesli tükenmekte olan vaşağı öldürdü! Erzurum'un Oltu ilçesi Çengelli köyü merasında nesli tükenmekte olan üç yaşındaki vaşak, sağ arka ayağından tek kurşunla vurulmuş halde bulundu.
23.01.2021 Yaşam
Mağaralarda yapılan araştırmalar bilim dünyasına 20 yeni tür kazandırdı
Mağaralarda yapılan araştırmalar bilim dünyasına 20 yeni tür kazandırdı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Konya, Gümüşhane, Kırklareli, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 15 ildeki 62 mağarada yapılan araştırmalar tamamlandı.
2.01.2021 Bilim ve Teknoloji
En net görüntü! Anadolu Parsı böyle görüntülendi
En net görüntü! Anadolu Parsı böyle görüntülendi Nesli tamamen yok olduğu düşünülen Anadolu Parsı'na ait olduğu iddia edilen ve Güneydoğu'da çekilen bir görüntü paylaşıldı. Yaban hayatı uzmanları görüntüdeki hayvanın Anadolu Parsı olduğunu ve Anadolu'da varlığına ilişkin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün elinde başka görüntüler olduğunu açıkladı. Henüz yayınlanmayan görüntülerden birinin de Akdeniz'deki bir Anadolu Parsı'na ait olduğu öne sürüldü.
27.08.2020 Yaşam
Türkiye’de ilk kez görüntülendi! 'Covid-19'u insana geçiren tür olabilir'
Türkiye’de ilk kez görüntülendi! 'Covid-19'u insana geçiren tür olabilir' Kuzeydoğa Derneği ekibinin Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda fotokapanla görüntülediği, Covid-19'un yaban hayatından insana geçişindeki ara tür olabileceği değerlendirilen rakun köpeğinin Türkiye'deki ilk kaydı, bilimsel literatüre girdi. KuzeyDoğa Derneği ekibi: Bu Türkiye için çok önemli bir kayıt ama sevindirici bir gelişme değil. Rakun köpeği ile ilgili acilen bir eylem planına ve detaylı araştırmaya ihtiyaç var.
1.05.2020 Yaşam
Fotokapanla böyle görüntülendi
Fotokapanla böyle görüntülendi KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan ilçesi kırsalında nesli tükenmekte olan vaşak, fotokapana yakalandı. Bu görüntü, yıllardır bölgede varlıkları bilinen vaşakların canlı olarak kaydedilen ilk görüntüsü oldu.
11.03.2020 Yaşam
Caracal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
Caracal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? Türkiye’de karakulak olarak bilinen caracal kedisi, kedigiller familyasının vahşi türleri arasında yer almaktadır. Caracal kedisinin karakterize olmuş siyah kulakları “karakulak” olarak isimlendirilmesine sebep olmuştur. Dış görünüşü sebebiyle uzun bir süre vaşak ile karıştırılsa da sonraki çalışmalar caracal kedisinin, Afrika altın kedisi ve serval ile akraba olduğunu ispatlamıştır.
16.02.2022 Yaşam
Aracın çarptığı nesli tükenmekte olan vaşak öldü
Aracın çarptığı nesli tükenmekte olan vaşak öldü KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun ilçesinde, nesli tükenmekte olduğu için koruma altında olan vaşak, bir aracın çarpması sonucu öldü.
22.01.2020 Yaşam
Artvin'de ortaya çıktı! Bir anda hızlandı ve...
Artvin'de ortaya çıktı! Bir anda hızlandı ve... Artvin'in Yusufeli ilçesinde karayoluna inen vaşak görüntülendi. Korna sesine karşılık vermeyen vaşağın umursamaz hali cep telefonu kamerasına yansıdı.
12.01.2020 Yaşam
Bu halde bulundu... Harekete geçildi!
Bu halde bulundu... Harekete geçildi! Rize’de ayağından asılmış şekilde ölü olarak bulunan vaşak için ekipler harekete geçti.
20.11.2019 Yaşam
Süreyya Yalçın'a tepki yağıyor
Süreyya Yalçın'a tepki yağıyor Gerçek kürk giyen Süreyya Yalçın eleştiri oklarının hedefinde
8.04.2019 Magazin
Sivas'ta ortaya çıktı! Bir öğretmen görüntüledi...
Sivas'ta ortaya çıktı! Bir öğretmen görüntüledi... Sivas'ta bir öğretmen tarafından, nesli tehlike altında olan vaşak görüntülendi.
11.01.2019 Yaşam
Şehirdeki büyük kediler
Şehirdeki büyük kediler Viaport Marina’daki Türkiye’nin ilk Aslan Park’ında, aralarında aslan, kaplan ve leoparların yer aldığı kedigiller, ziyaretçilerini bekliyor.
9.11.2018 Yaşam
Turkish Cargo, vahşi hayvanları güvenle taşıdı
Turkish Cargo, vahşi hayvanları güvenle taşıdı Çekya'da bulunan "Biopark ŠTÍT" doğal yaşamı destekleme ve üreme merkezinden alınan dört kaplan, üçer aslan ile çita, iki vaşak ve puma, sertifikalı personel eşliğinde Turkish Cargo tarafından İstanbul'a nakledildi.
6.10.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vaşak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vaşak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.