Van Depremi

Van Depremi

Son dakika Van depremi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Van depremi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Van depremi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Van Depremi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan van depremi gelişmeleri de dahil olmak üzere 528 van depremi haberi bulunmuştur. Tüm van depremi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, Yüksekova depremlerinin levha sınırında meydana geldiğini belirterek, “Depremler küçük ve etkisiz olmasına rağmen oluştukları ortam çok kritik bir bölgededir” dedi.
1.01.2024 Gündem
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'nden son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan acı olaya ilişkin anısını paylaştı. Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depreme yaklanan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, DHA muhabirlerinin de yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nden son anda ayrıldığını söyledi. Yıkılan otelden yer ayırttığını ancak geç döndüğü için odasının başkasına verildiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; ben de tıpkı Japon bilim insanı gibi ölen bir Türk bilim insanı olacaktım. Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.
9.11.2023 Gündem
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek...
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek... Balıkesir açıklarında meydana gelen depremi uzman isimler yorumladı. Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde olan deprem, beklenen büyük bir depremi yeniden hatırlattı. CNN TÜRK canlı yayınına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı. "Deprem tehlikesi son derece yüksek ve de çok yakın" dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem, deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. " ifadelerine yer verdi.
8.11.2023 Gündem
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Fas'ı sarsan depremin 2011'deki Van depremi ile benzerliğine dikkati çekip, "Birbirinden 5 bin kilometre uzakta olmasına rağmen Fas ve Van şehirleri farklı zamanlarda, benzer jeolojik ortam ve benzer fay türü ile 7 civarındaki benzer deprem büyüklüğüyle 12 yıl arayla sarsılmış oldu. Bu depremler, yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip her 2 şehirde de 8-9 şiddetinde hissedildi" dedi.
10.09.2023 Gündem
Fiyatlar yüzde 30 arttı! Depremden sonra 95 bin TL'ye çıktı
Fiyatlar yüzde 30 arttı! Depremden sonra 95 bin TL'ye çıktı Deprem bölgesine gönderilmek üzere konteyner ev üretimi, İstanbul'daki fabrikalarda da sürüyor. İmalatçılar, ortalama 50 bin ile 100 bin TL arasında değişen konteyner evlerin fiyatlarının deprem öncesine göre yüzde 20-30 arasında arttığını belirtti. Konteyner ve prefabrik yapı firması yöneticisi Hakan Durmaz, "Konteynerlerde yüzde 20-30 arasında hammadde ve işçilik kaynaklı fiyat artışı oldu" dedi
23.02.2023 Ekonomi
Sarıyer'de arama kurtarma köpeği Proteo'nun heykeli dikilecek
Sarıyer'de arama kurtarma köpeği Proteo'nun heykeli dikilecek Depremlerde hayatını kaybedenler ve 2011 Van depreminde yardım gönüllüsü olarak geldiği Van'da hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki için Sarıyer'de anma töreni düzenlendi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meksikalı yardım ekibiyle geldiği Adıyaman'daki çalışmalar sırasında ölen arama-kurtarma köpeği 'Proteo'nun parka heykelinin dikileceğini açıkladı.
21.02.2023 Yaşam
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, vatandaşın, AFAD'ın yayımladığı 'Türkiye Deprem Tehlike Haritasını inceleyerek, bölgelerindeki deprem zemin büyütme değerlerini görebileceklerini belirtip, verilere göre binalarını inceletmelerini tavsiye etti. Kutoğlu, "Bu haritada deprem zemin büyütme değeri 0.5g'nin üzerindeyse sarsıntı, binalarda hasar vermeye başlıyor. Kendi seçtiğiniz bölge 0.5g'nin üzerindeyse binanızın depreme ne kadar dayanıklı olduğunu inceletmenizde fayda var" dedi. Söz konusu açıklamaların ve deprem tatbikatının bugün yapılacak olması AFAD MTA fay hattı sorgulama ekranının araştırılmasına neden oldu.
12.11.2022 Gündem
Korkutan deprem sonrası endişelendiren uyarı! Her an olabilir...
Korkutan deprem sonrası endişelendiren uyarı! Her an olabilir... Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de sürekli sarsıntılar yaşanıyor. Korkutan depremlerle ilgili uzman isimden uyarı geldi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, kentte dün akşam meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Selçuk, "50 kilometre uzunluğundaki Çaldıran fayı 1976'da 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretti. Bölgede 9 bin 200 bina kullanılamaz hale geldi, 4 bin 900 kişi hayatını kaybetti. 2011 yılında yine aynı şeyi yaşadık." dedi. İşte uzman ismin bölgeyle ilgili beklentisi...
13.06.2022 Gündem
Van depremi sonrası 'büyük deprem' açıklaması! 'Bölge yükseliyor' dedi ve haberi verdi
Van depremi sonrası 'büyük deprem' açıklaması! 'Bölge yükseliyor' dedi ve haberi verdi AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21.35'te 5.0 büyüklüğünde çevre illerden de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin 18.89 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Deprem sonrası peş peşe açıklamalar geldi. Van depreminin büyük bir depremin habercisi olup olmadığı merak ediliyor. Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması geldi. İşte haberin detayları...
12.06.2022 Gündem
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu, büyük indirim...
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu, büyük indirim... Ev sahibi olmak isteyenlere müjde geldi! Bakan resmen duyurdu, indirim oranı belli oldu. TOKİ’den ev alanları ilgilendiriyor, tarih belli oldu. Bakan Murat Kurum, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) ev sahibi olan ve ödemeleri devam eden vatandaşlarımıza borçlarını kapatmaları halinde yüzde 22 indirim yapıyoruz" dedi.
6.03.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: 2035'te kentsel dönüşüme girmemiş binamız kalmayacak
Bakan Kurum: 2035'te kentsel dönüşüme girmemiş binamız kalmayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2035 yılına geldiğimizde, Türkiye'nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş, yapı stoku yenilenmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.tü
4.03.2022 Siyaset
Deprem riskini hiçe saydılar! Ağır hasarlı binada oturmaya devam ettiler
Deprem riskini hiçe saydılar! Ağır hasarlı binada oturmaya devam ettiler Marmara için korkutan deprem uyarıları gelmeye devam ediyor. Büyük İstanbul depreminin çok uzak olmadığı konusunda uzmanların görüş birliğinde olduğu şu günlerde skandal bir gelişme yaşandı. Silivri’de 2019 yılında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından ağır riskli olduğu için mühürlenen bazı binalarda vatandaşların hala yaşamaya devam ettiği ortaya çıktı.
17.08.2021 Gündem
Bakan Soylu yeni uygulamayı açıkladı! İsmi AFAD olacak, GSM operatörleri...
Bakan Soylu yeni uygulamayı açıkladı! İsmi AFAD olacak, GSM operatörleri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afet ve acil durum anında haberleşme için kullanılacak bir uygulama üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Soylu," İsmi AFAD olan bir aplikasyon yapma hususunda bir değerlendirme ortaya koyduk. Aslında biz bunu GSM operatörlerinden istemiştik, fakat onlarla da konuştuk, kendi kapasitemizle bunu yapabileceğimiz kanaatine vardık" dedi.
30.12.2020 Gündem
Van depremi kaç şiddetinde oldu, kaç saniye sürdü? 23 Ekim 2011 Van depreminde kaç kişi öldü?
Van depremi kaç şiddetinde oldu, kaç saniye sürdü? 23 Ekim 2011 Van depreminde kaç kişi öldü? Van Erciş depreminin üstünden 9 yıl geçti. Yüzlerce kişi hayatını kaybederken, yakınlarını kaybeden kişilerin üzüntüleri hala devam ediyor. 23 Ekim 2011 yılında meydana gelen deprem aradan geçen yıllara rağmen hala unutulmadı. Van depremi hakkındaki detaylar…
23.10.2020 Gündem
Uzmanlardan İstanbul depremi açıklaması! 'Son uyarı, eli kulağında'
Uzmanlardan İstanbul depremi açıklaması! 'Son uyarı, eli kulağında' İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Gölcük Depremi’nden bu yana geçen 21 yılda olası İstanbul Depremi için risk oranının büyüdüğünü söylediler. İki bilim insanı Silivri’de geçen yıl meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ciddi bir uyarı olduğu konusunda birleşti.
17.08.2020 Gündem
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı: Büyük depremler bekleniyor!
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı: Büyük depremler bekleniyor! Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin özel açıklamalarda bulundu. Ercan, "Erciş kırığı harekete geçti" dedi.
25.06.2020 Gündem
Van Özalp'da deprem! Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Van Özalp'da deprem! Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi Van'da deprem! Van'ın Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. 13.03'te meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Van Valisi Bilmez yaptığı son dakika açıklamasında "Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı." dedi.
25.06.2020 Gündem
Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor... Kira ücreti için erteleme veya taksitlendirme talep edilebilir
Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor... Kira ücreti için erteleme veya taksitlendirme talep edilebilir Corona virüs salgını sonrasında kredi ve kredi kartı borçları ile elektrik ve su faturaları için gündeme gelen erteleme ve taksitlendirme gibi seçenekler kiralar için de talep edilebilir
23.04.2020 Ekonomi
Yıkılan binalarla ilgili flaş detay! Dere kumu...
Yıkılan binalarla ilgili flaş detay! Dere kumu... Elazığ'da meydana gelen depremde yıkılan binalarla ilgili flaş bir detay ortaya çıktı. Yıkılan binalarla ilgili konuşan uzmanlar, kullanılan malzemelerin kalitesizliğine ve hiçbir işlem görmemiş dere kumundan inşa edilmelerine dikkat çekti.
27.01.2020 Yaşam
Deprem uzmanından uyarı: İstanbul'da 2 deprem olacak!
Deprem uzmanından uyarı: İstanbul'da 2 deprem olacak! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, CNN TÜRK canlı yayında olası Marmara depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2019 Gündem
Deprem sigortası DASK nasıl yapılır? Deprem sigortası fiyatı ne kadar, başvuru şartları nedir?
Deprem sigortası DASK nasıl yapılır? Deprem sigortası fiyatı ne kadar, başvuru şartları nedir? İstanbul'da meydana gelen deprem sonrası birçok kişi DASK ve zorunlu deprem sigortasının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. DASK sigortasıyla ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde...
1.10.2019 Ekonomi
'Ankara’da deprem olmazdı nereden çıktı bunlar…'
'Ankara’da deprem olmazdı nereden çıktı bunlar…' Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Ankara’da son günlerde yaşanan depremlerle ilgili, “Ankara’nın hem merkezinde hem kent çevresinde çok sayıda aktif fay var” dedi. Prof. Dr. Pampal, "Bu depremler haberci deprem değil uyarıcı deprem” diye konuştu.
26.08.2019 Gündem
'Kentsel dönüşüm eylem planı eylülde açıklanacak'
'Kentsel dönüşüm eylem planı eylülde açıklanacak' Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Marmara Depremi sonrası 730 bin bina denetlendi.Kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalarımızı daha planlı bir şekilde yürütmek, 2023'ün güçlü şehirlerini hep birlikte inşa etmek için 'Kentsel Dönüşüm Eylem Planı' hazırladık. Eylülün ilk haftası İstanbul'da düzenleyeceğimiz toplantıyla eylem planını kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
16.08.2019 Siyaset
Marmara depremi ile ilgili yeni açıklama! 2045...
Marmara depremi ile ilgili yeni açıklama! 2045... Jeofizik Profesörü, deprembilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin depremselliğini anlattığı konferansta, “2019 ve 2020 yıllarında Türkiye’de 7’den daha büyük bir deprem olursa benim için şaşırtıcı olmaz” ifadelerine yer verdi.
5.12.2018 Gündem
Öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi
Öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi Erzurum'da öğrenciler, Türkiye'de yaşanmış büyük depremlerin canlandırıldığı AFAD'ın simülasyon tırında hem teorik hem pratik eğitim aldı hem de deprem korkularını yenmeye çalıştı.
31.10.2018 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Van Depremi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki van depremi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.