'Esad'ın görevi terk etmesi kabul edilemez!'
'Esad'ın görevi terk etmesi kabul edilemez!' Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Suriye sorunlarının çözümü için Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın en kısa zamanda görevi terk etmesi yönündeki taleplerin kabul edilemez olduğunu, Suriye halkının kendi kaderini demokratik prosedürlerle belirlemesi gerektiğini bildirdi.
27.02.2017 Dünya
"Rusya dışında askeri üs kurulması gündemde değil"
"Rusya dışında askeri üs kurulması gündemde değil" Rusya ve Suriye'nin Tartus Üssü'nün genişletilmesiyle ilgili anlaşmayı imzalamasının önemli olduğunu belirten Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, yurtdışında askeri üs kurma konusunun gündemde olmadığını söyledi.
17.06.2021 Dünya
Rusya: İran, vizesiz rejimi destekliyor
Rusya: İran, vizesiz rejimi destekliyor Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin aşamalı olarak Rusya ile vizesiz rejim sistemine geçilmesini desteklediğini söyledi.
17.06.2021 Dünya
'Türkiye, düzgün tepki vermeden affedemeyiz'
'Türkiye, düzgün tepki vermeden affedemeyiz' Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen uluslararası konferans sırasında bir araya geldiler.
12.12.2015 Dünya