Uzay Turizmi

Uzay Turizmi

Son dakika uzay turizmi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzay turizmi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzay turizmi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzay Turizmi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzay turizmi gelişmeleri de dahil olmak üzere 63 uzay turizmi haberi bulunmuştur. Tüm uzay turizmi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Jeff Bezos ticari uzay istasyonu için planlarını açıkladı
Jeff Bezos ticari uzay istasyonu için planlarını açıkladı Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin adlı uzay turizmi şirketi, ticari bir uzay istasyonu inşa etmeyi planladığını açıkladı.
26.10.2021 Bilim ve Teknoloji
İstanbul-New York uçuşları 76 dakikaya düşecek
İstanbul-New York uçuşları 76 dakikaya düşecek Milyarderlerin uzay yolculuğuyla birlikte gözler hipersonik uçaklara çevrildi. Dakikada 107 kilometre hıza ulaşabilecek araçlar, dünyayı tamamen değiştirecek.
22.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Jeff Bezos ne zaman uzaya gidecek? Uzay bilet fiyatları ne kadar olacak?
Jeff Bezos ne zaman uzaya gidecek? Uzay bilet fiyatları ne kadar olacak? Milyarder iş insanı Jeff Bezos uzaya gidiyor. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, sahibi olduğu uzay araştırmaları şirketi Blue Origin roketi New Shepard ile uzaya fırlatılacak. Peki, Jeff Bezos ne zaman uzaya gidecek? New Shepard roketi ne zaman fırlatılacak? İşte Jeff Bezos'un uzay yolculuğu ile ilgili detaylar...
20.07.2021 Gündem
İnsansız uzay aracının tasarımına başlandı
İnsansız uzay aracının tasarımına başlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sonda roket sisteminin Sinop'taki fırlatma testine katıldı. Bakan Varank burada yaptığı açıklamada, "Adım adım ay misyonuna yaklaşıyoruz, insansız uzay aracının tasarımına başladık." ifadelerine kullandı.
19.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Richard Branson uzaya giden ilk milyarder olacak!
Richard Branson uzaya giden ilk milyarder olacak! Uzay turizminde söz sahibi olmak isteyen İngiliz iş insanı Richard Branson bugün yapılacak test uçuşunda bizzat yer alacak. Uçuş internet üzerinden de canlı olarak yayınlanacak.
11.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Uzay yolculuğuna 82 yaşında eski bir kadın pilotu davet etti
Uzay yolculuğuna 82 yaşında eski bir kadın pilotu davet etti ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un 20 Temmuz’da gerçekleştireceği uzay yolculuğuna 82 yaşındaki eski pilot Mary Wallace Funk’u da onur konuğu olarak davet ettiği belirtildi.
2.07.2021 Bilim ve Teknoloji
'Uzayda yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz'
'Uzayda yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz' Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, "Gelişen zaman içinde bu platformlardan en azından birine bir paydaş olmak arzusundayız. Orada yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz." dedi.
29.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Yörünge altı mekiğinin testini mayısa ertelediler
Yörünge altı mekiğinin testini mayısa ertelediler Uzay turizmi şirketi Virgin Galaktik, yörünge altı mekiğinin testini mayısa erteledi. Ertelemeyle şirket ilk turistleri en erken 2022'de uzaya çıkarabilecek.
27.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Blue Origin, yörünge altı mekiğinin insansız test uçuşunu yaptı
Blue Origin, yörünge altı mekiğinin insansız test uçuşunu yaptı ABD'de, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin şirketi, "New Shepard" adlı yörünge altı mekiğinin insansız test uçuşunu yaptı.
15.01.2021 Bilim ve Teknoloji
2 ay yaşadılar! Ay'daki yaşam koşullarını...
2 ay yaşadılar! Ay'daki yaşam koşullarını... Danimarkalı mimar Sebastian Aristotelis ve Karl-Johan Sorensen, Ay'daki zorlu yaşam koşullarını deneyimlemek için Grönland'ın kırsal bölgesinde katlanabilir barınakta iki ay boyunca yaşadı.
28.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Virgin Galactic'in test uçuşu başarısız oldu
Virgin Galactic'in test uçuşu başarısız oldu ABD'li uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi Virgin Galaktik'in yeni yörünge altı mekiği "VSS Unity"nin test uçuşu başarısız oldu.
13.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzay turizmi için rekor başvuru
Uzay turizmi için rekor başvuru Uzay yolculuğu için 8 bin civarında rezervasyon aldığını aktaran Virgin Galactic şirketi bilet satışlarını tekrar başlatacağını duyurdu.
26.02.2020 Bilim ve Teknoloji
SpaceX ve Space Adventures uzay turizmi tarihini açıkladı
SpaceX ve Space Adventures uzay turizmi tarihini açıkladı SpaceX ve Space Adventures, ilk turistleri uzay yolculuğuna göndereceğini resmen açıkladı.
19.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzay turizmi başlıyor! 4 şanslı kişi serbest uçuş yapacak
Uzay turizmi başlıyor! 4 şanslı kişi serbest uçuş yapacak SpaceX ve uzay turizmi şirketi Space Adventures, uzay turizminin önümüzdeki sene başlayacağını ve 4 turistin Dünya yörüngesinde serbest uçuş yapacağını açıkladı.
19.02.2020 Ekonomi
Blue Origin 'yeniden kullanılabilir' roket ve kapsülle 6. fırlatışını yaptı
Blue Origin 'yeniden kullanılabilir' roket ve kapsülle 6. fırlatışını yaptı Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un kurduğu roket ve mekik üreticisi Blue Origin şirketi, yeniden kullanılabilir özellikteki "New Shepard" roket ve kapsülünü altıncı kez fırlattı.
12.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Uzay turizmi ve kolonileşme birkaç yıl içinde gerçek olabilir
Uzay turizmi ve kolonileşme birkaç yıl içinde gerçek olabilir NASA araştırmacısı Alan Stern, Ay madenciliğinin muazzam bir fırsat olduğunu ve Dünya’daki madenleri bırakarak güneş sistemimize yönelmemiz gerektiğini belirtti. Uzay turizmi ise 10 yıl içinde gerçek olabilir.
6.09.2018 Bilim ve Teknoloji
Türk mühendis, ‘geleceğin uçağı’nda öldü
Türk mühendis, ‘geleceğin uçağı’nda öldü Ford şirketinde çalışan Çağrı Sever, tek motorlu, deniz uçağının göle çakılmasıyla yanında bulunan uçak tasarımcısı Jon Murray Karkow ile birlikte yaşamını yitirdi
9.05.2017 Yaşam
İkinci el roketle uzay turizmi!
İkinci el roketle uzay turizmi! 2018’de başlaması hedeflenen uzay turizmi için çalışan SpaceX adlı firma, 2016’da fırlatılan bir roketi ikinci kez kullanarak bu alanda bir ilke imza attı
31.03.2017 Bilim ve Teknoloji
Uzay turizmi için geri sayım başladı
Uzay turizmi için geri sayım başladı 6 uzay turistine ev sahipliği yapacak olan ‘New Shepard’ uzay aracının test uçuşları önümüzdeki aylarda başlayacak
30.03.2017 Dünya
Fizikçi Stephen Hawking uzay yolculuğuna hazır
Fizikçi Stephen Hawking uzay yolculuğuna hazır Teorik fizik alanındaki çalışmalarıyla tanınan ünlü fizikçi Stephen Hawking, milyarder işadamı Richard Branson'ın kendisine uzay yolculuğu teklifinde bulunduğunu açıkladı. Teklifi kabul ettiğini belirten Hawking, NASA'nın yeni keşfettiği Dünya büyüklüğünde 7 Güneş Sistemi dışı gezegen hakkında da konuştu
20.03.2017 Dünya
Ay’a gitmek için kişi başı 35 milyon $ ödediler!
Ay’a gitmek için kişi başı 35 milyon $ ödediler! Amerikan SpaceX şirketi Ay’a ilk turistik gezinin gelecek yıl gerçekleşeceğini açıkladı. İlk iki uzay turistinin seyahat için kişi başı 35’er milyon dolar ödediği öğrenildi
17.06.2021 Dünya
Uzaya dolmuş 2018’de
Uzaya dolmuş 2018’de ABD’li girişimci Jeff Bezos’un sahibi olduğu özel uzay ajansı Blue Origin, uzay turizmi yolunda önemli bir adımı daha tamamladı...
4.04.2016 Dünya
Ay’da maden ocağı açacak
Ay’da maden ocağı açacak Hint asıllı ABD’li işadamı Naveen Jain, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile birlikte Ay’da gerçekleştireceği sefer için gün sayıyor...
11.03.2015 Dünya
İşte Türkiye'den uzaya gidecek 4 isim
İşte Türkiye'den uzaya gidecek 4 isim Binlerce kişinin başvurduğu uzay seyahati için Türkiye'den 4 isim de sırada. Yolculuğun bedeli ise 100 bin dolar.
26.02.2015 Ekonomi
Uzay turizmi 2015’te başlıyor
Uzay turizmi 2015’te başlıyor Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika geçirmek için Türkiye'den de 8 kişinin başvurduğu uzay seyahatinin ilki, gelecek yılın ilk yarısında yapılacak...
29.11.2014 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Uzay Turizmi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzay turizmi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.