Türk hava sahasında yoğunluk! Uçaklar rotayı değiştirdi, tümü Türkiye’ye yöneldi!
Türk hava sahasında yoğunluk! Uçaklar rotayı değiştirdi, tümü Türkiye’ye yöneldi! Rusya'nın Ukrayna'ya harekât başlatmasının ardından, Ukrayna ve Rusya hava sahalarını kapattı. Sivil uçaklar Türk Hava sahasına yöneldi. Uçak radar kayıtlarında Ortadoğu, Uzakdoğu ve Akdeniz bölgesi kaynaklı uçakların tümü Türk rotasını kullanıyor. Peki, Uçak radar kayıtlarına nerden bakılır? İşte Uçuş takip ve Flightradar24’deki kayıtlar!
5.09.2022 Dünya
Ukrayna uçuşları kapatıldı mı? Ukrayna hava sahası kapalı mı? THY-Pegasus uçak seferleri iptal edildi mi?
Ukrayna uçuşları kapatıldı mı? Ukrayna hava sahası kapalı mı? THY-Pegasus uçak seferleri iptal edildi mi? Rusya Ukrayna savaşı başladı. Ukrayna hava sahasını kapattı. Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da yaşayan vatandaşlar için bir duyuru yayımladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz. Ülkeden ayrılmak isteyenler için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacaktır" denildi. Bu uyarının ardından THY ve Pegasus açıklama yaptı. Peki, Ukrayna uçuşları kapatıldı mı? Ukrayna hava sahası kapalı mı? THY-Pegasus uçak seferleri iptal edildi mi? İşte detaylar…
24.02.2022 Dünya
Türkiye'den geçmemek için Avrupa'yı dolaştı
Türkiye'den geçmemek için Avrupa'yı dolaştı Türkiye ile Mısır arasında yaşanan siyasi gerginlik bir uçağın rotasında açıkça ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem