Ücretli uygulamayla 'poşet kirliliği' yüzde 81 azaldı
Ücretli uygulamayla 'poşet kirliliği' yüzde 81 azaldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, çevre kirliliğinin önlenmesi, plastik poşet ve ambalajların kullanımının azaltılması amacıyla 1 Ocak 2019'da yürürlüğe koyduğu, plastik alışveriş poşetlerinin tüketiciye ücretli verilmesi kararının ardından kirlilik yüzde 81 azaldı.
27.05.2022 Gündem
Ücretli poşet uygulamasında yeni dönem! Bakanlık resmen duyurdu, artık zorunlu...
Ücretli poşet uygulamasında yeni dönem! Bakanlık resmen duyurdu, artık zorunlu... Son dakika haberi... Marketlerle ilgili flaş açıklama! Ücretli poşet uygulamasında yeni dönem, artık zorunlu oldu. Bakanlık resmen duyurdu, kasa önlerinde bulundurulacak. Kâğıt torba, file ve bez çanta kararı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” üzerinde yeni düzenleme yapmıştır. Düzenlemeyle zincir market ve zincir mağazalara (kasa önlerinde vatandaşın görüp kolay erişebileceği şekilde) kâğıt, file veya bez çanta ve benzeri alternatif çok kullanımlık taşıma ekipmanlarından bulundurma zorunluluğu getirilmiştir" denildi.
5.01.2022 Ekonomi
Mağaza poşetine 25 kuruş sınırı!
Mağaza poşetine 25 kuruş sınırı! Ücretli poşet uygulaması değişiyor. Artık mağaza poşetleri de market poşetleri gibi 25 kuruşa satılacak. Bazı perakende mağazaları 50 kuruş ila 1 lira arası poşet parası alıyordu
29.03.2019 Ekonomi