Uçaksavar

Uçaksavar

Son dakika uçaksavar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uçaksavar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uçaksavar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uçaksavar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uçaksavar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.101 uçaksavar haberi bulunmuştur. Tüm uçaksavar haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu: 22 mağara imha edildi
4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu: 22 mağara imha edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK'ya yönelik 4 ilde düzenlenen 'Bozdoğan-19' operasyonlarında 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini duyurdu.
1.04.2024 Gündem
Zelenski duyurdu: 3 Rus savaş uçağını düşürdük
Zelenski duyurdu: 3 Rus savaş uçağını düşürdük  Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’ya ait 3 savaş uçağının güneyde Herson bölgesinde düşürüldüğünü duyurdu. 
23.12.2023 Dünya
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi MSB tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere bin 377 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
23.11.2023 Gündem
12 ilde 'Kahramanlar' operasyonu: 42 mağara ve sığınak imha edildi
12 ilde 'Kahramanlar' operasyonu: 42 mağara ve sığınak imha edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde düzenlenen ‘Kahramanlar’ operasyonunda, bölücü terör örgütü mensuplarının kırsalda kış aylarında barınmak için hazırladıkları 42 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
12.11.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya: Teröristlere ait 21 sığınak ve mağara imha edildi
Bakan Yerlikaya: Teröristlere ait 21 sığınak ve mağara imha edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teröristlerin kış aylarında barınmak için hazırladığı sığınak ve mağaralara yönelik 8 ilde gerçekleştirilen 'Kahramanlar' operasyonunda, 21 sığınak ve mağaranın imha edildiğini duyurdu.
5.11.2023 Gündem
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı Azerbaycan'ın dün Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuşa şehrini ateş altına alan Ermeni Silahlı Kuvvetleri sivil yerleşim yerlerine çekilerek, sivilleri çatışmalara çekmeye çalıştığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Yasa dışı Ermeni silahlı gruplarına ait mermilerle dolu 6 'Ural' markalı kamyon ve 4 adet havan topu Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele geçirildi." açıklamasını yaparken Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların silah bıraktığı ve Azerbaycan'ın şartlarını kabul ettiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan unsurlarının silahlarını bıraktığını ve silahsızlandırıldığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Peskov “Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yapıyor" dedi.
20.09.2023 Dünya
MSB: Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, "Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu kapsamda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak'tan itibaren 942'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne ise 38 bin 285'e ulaşmıştır" dedi.
3.08.2023 Gündem
Yerli ve milli silahlar gövde gösterisine hazır! Tüm hazırlıklar tamamlandı
Yerli ve milli silahlar gövde gösterisine hazır! Tüm hazırlıklar tamamlandı Türkiye yerli ve milli silahlarıyla gövde gösterisi yapacak. Canik, dünyanın en prestijli savunma sanayii fuarlarından IDEF'23 ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına yakışacak büyük bir şova imza atmaya hazırlanıyor. Orta kalibre toplar da alanında dünyanın en iddialı ürünlerin başında gelen VENOM LR ve milli uçaksavar ailesinin en yeni üyesi M3'ün yanı sıra CANiK'in bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma'nın iştiraklerinden UNIROBOTICS'in geliştirdiği milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesi de IDEF'23'te ilk kez sergilenecek ürünler arasında yerini alıyor.
20.07.2023 Gündem
Mardin'de 9 mahalle ve mezrada sokağa çıkma yasağı
Mardin'de 9 mahalle ve mezrada sokağa çıkma yasağı Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı 9 Mahalle ve mezrada terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
2.05.2023 Gündem
Bahmut’ta Su-24M bombardıman uçağı düşürüldü
Bahmut’ta Su-24M bombardıman uçağı düşürüldü Ukrayna Savunma Bakanlığı, yerel saatle 01.30 sıralarında Bahmut bölgesinde Rus Su-24M tipi bombardıman uçağının düşürüldüğünü duyurdu.
29.03.2023 Dünya
ABD, Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı gönderecek
ABD, Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı gönderecek ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı göndereceğini duyurarak, “Bu, Rusya için bir saldırı tehdidi değil. Rus birlikleri Rusya'ya ait oldukları yere dönerse, bu savaş bugün bitecek. Rusya'ya yönelik herhangi bir saldırı tehdidimiz yok. Hepimizin istediği bu savaşın bitmesi” dedi.
25.01.2023 Dünya
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Tamamen yerli ve milli, resmen envantere girdi
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Tamamen yerli ve milli, resmen envantere girdi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek üretilen yerli ve milli uçaksavar envantere girdi. CANiK, TSK ve kolluk kuvvetlerine tek seferde 750 adet milli uçaksavar teslim etti. Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan platform makineli tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen yerli ve milli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel), Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı hizmetine girdi.
2.01.2023 Ekonomi
Rusya, Ukrayna'ya ait İHA üretim tesislerini vurdu
Rusya, Ukrayna'ya ait İHA üretim tesislerini vurdu Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'ya ait insansız hava aracı (İHA) üretim tesislerini vurduklarını duyurdu.
1.01.2023 Dünya
İngiltere’den Ukrayna’ya 50 milyon sterlinlik hava savunma yardımı
İngiltere’den Ukrayna’ya 50 milyon sterlinlik hava savunma yardımı  İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı görüşmenin ardından Ukrayna’nın hava savunma kabiliyetlerini güçlendirmek için 50 milyon sterlinlik yardım yapılacağını duyurdu.
20.11.2022 Dünya
MSB: Pençe- Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
MSB: Pençe- Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Milli Savunma Bakanlığı'nca, Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen bir mağarada, PKK'lı teröristlere ait silah ile çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği açıklandı.
5.11.2022 Gündem
Zelenskiy'den bomba iddia: Putin bir ülkeyi daha savaşa çekmek istiyor
Zelenskiy'den bomba iddia: Putin bir ülkeyi daha savaşa çekmek istiyor G7 zirvesine çevrimiçi olarak katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Rusya, Ukrayna'da ve tüm demokratik dünyada kaosu kışkırtmak istiyor” ifadelerini kullanarak, “İstihbaratımıza göre (Rusya) İran'dan 2 bin 400 İHA sipariş etti” dedi. Zelenskiy ayrıca, "Rusya, Belarus'u bu savaşın içine çekmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.
11.10.2022 Dünya
Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın askeri yönetim, haberleşme ve enerji sistemlerinin bulunduğu tesislere yoğun atışlar yapıldı”
Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın askeri yönetim, haberleşme ve enerji sistemlerinin bulunduğu tesislere yoğun atışlar yapıldı” Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun bugün Ukrayna'ya yaptığı geniş çaplı füze saldırılarında belirlenen tüm hedeflerin vurulduğunu açıkladı.
10.10.2022 Dünya
Terör örgütüne Eren Abluka darbesi! 3 teröristin cesedi ele geçirildi
Terör örgütüne Eren Abluka darbesi! 3 teröristin cesedi ele geçirildi Terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken son haber Hakkari'den geldi. Kavaklı köyü kırsalındaki operasyonda 7 katlı mağara içerisinde 3 teröristin cesedi ele geçirildi.
30.09.2022 Gündem
Eren Abluka-37 başlatıldı! İçişleri duyurdu
Eren Abluka-37 başlatıldı! İçişleri duyurdu İçişleri Bakanlığınca Hakkari Kazan Vadisi’nde 610 personelin katılımıyla ‘Eren Abluka-37 Operasyonu' başlatıldı.
15.09.2022 Gündem
MSB: Pençe- Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
MSB: Pençe- Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi  Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde PKK'nın kullandığı 2 mağarada çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı.
14.09.2022 Gündem
5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yaptılar, ödülleri kaptılar
5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yaptılar, ödülleri kaptılar TEKNOFEST KARADENİZ'de; 5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yapan, 4 yılda 3 defa üçüncülük ve jüri özel ödülü alan üniversitenin standı yoğun ilgi gördü.
1.09.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST'in ana sponsorlarından Canik standına yoğun ilgi
TEKNOFEST'in ana sponsorlarından Canik standına yoğun ilgi TEKNOFEST Karadeniz'in ana sponsorlarından olan Canik'in standı, 7'den 70'e herkesin yoğun ilgisini gördü. Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral ise yaptığı açıklamada, "Her sene, dünyanın 20'den fazla ülkesine giderek oralarda etkinlikler yapıyorduk. Ama Samsun'da kendi halkımızla beraber, ürünlerimizi paylaşabildiğimiz ilk etkinlik bu" şeklinde konuştu.
31.08.2022 Bilim ve Teknoloji
CANiK’ten TEKNOFEST 2022’de yerli ve milli uçaksavar şovu
CANiK’ten TEKNOFEST 2022’de yerli ve milli uçaksavar şovu CANiK, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılında, Samsun’da coşkulu bir törenle kapılarını açan TEKNOFEST 2022 kapsamında gençlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor. Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, “Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan Platform Makineli Tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen, yerli ve milli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel) ailesini de festivalde gururla sergileyeceğiz” dedi.
30.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Yunanistan Ege'de yine taciz etti S-300 yalanı ortaya çıktı!
Yunanistan Ege'de yine taciz etti S-300 yalanı ortaya çıktı! Yunanistan’dan NATO Angajman Kuralları’nda ‘düşmanca’ olarak nitelendirilen bir hareket geldi. Rus yapımı S-300’ler 23 Ağustos günü uluslararası hava sahasında görev uçuşu yapan Türk F-16’larına ‘radar kilidi’ attı.
29.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uçaksavar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uçaksavar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.