Uçak Gemisi

Uçak Gemisi

Son dakika uçak gemisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uçak gemisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uçak gemisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uçak Gemisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uçak gemisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 743 uçak gemisi haberi bulunmuştur. Tüm uçak gemisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere mesajı: Sıkıntılarını çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere mesajı: Sıkıntılarını çözeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Karabük mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Önümüzdeki en büyük problem olan enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacak. Türkiye'yi geçen 21 yılda nasıl 3 kat büyüttüysek inşallah önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüterek bunu başaracağız. Refah kaybını telafi edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Karabük'ün ardından Çankırı'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. "Gök vatanımızı artık KAAN ile koruyacağız." diyen Erdoğan, "Donanmamızın amiral gemisi Anadolu'dan ardından daha büyük bir uçak gemisi yapmak için şu anda hazırlıklara başladık." ifadelerini kullandı.
22.03.2024 Gündem
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.
3.01.2024 Ekonomi
İzmir'de sökülecek olan 'Raymond Croze' gemisi için 'asbest' tartışması
İzmir'de sökülecek olan 'Raymond Croze' gemisi için 'asbest' tartışması İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm işlemleri planlanan 'Raymond Croze' gemisinin yüksek miktarda asbest taşıdığı iddiası tartışmaya neden oldu. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, "Geminin röntgeni olan ve asbest ile tehlikeli maddelerin olup olmadığını ölçen Tehlikeli Madde Envanteri (IHM) raporunun kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor" derken, söküm işlemlerini yapmaya hazırlanan firmanın İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Mine Aydın, gemide iddia edilenin çok altında asbest olduğunu söyledi.
27.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan İsrail'in Gazze'deki katliamlarına sert tepki: Sonunuz hüsran olacak
Erdoğan'dan İsrail'in Gazze'deki katliamlarına sert tepki: Sonunuz hüsran olacak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. "Siyaseti ile ekonomisi ile askeri gücü ile her alanda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar." diyen Erdoğan, "Yıllarca Ermenistan topraklarımızda ham hayaller peşinde koştu ve Karabağ savaşında dersini alıp yerine oturdu. Şimdi de İsrail benzer hezeyanları dile getiriyor. Bunların da sonu hüsran olacak." ifadelerini kullandı.
15.11.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret etti: Bayraktar TB3 ve Kızılelma devrim yapacak
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret etti: Bayraktar TB3 ve Kızılelma devrim yapacak BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3’ü gemide görev yapabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. 2025 yılında da biraz teknolojiyi iyice emin olduktan sonra Kızılelma’yı inşallah 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz. Bayraktar TB3 ve Kızılelma’da inşallah TCG Anadolu’dan görev yapmaya başladıklarında dünya muharebesinde devrim yapmış olacaklar" dedi.
29.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 8. Aile Şurası'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AB 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız' diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hiçbir zaman sizin gibi bu tür vahşetlere seyirci kalmadım. Ağız birliği etmişçesine saldırılara koşulsuz destek veriyor. Gazzeli mazlumların hayat hakkını yok sayıyor. Ne oldu insan hakları? Orada neler yazıyor, bakmıyor musunuz? İşlerine geldikleri için bakmazlar çünkü akan kan Müslüman kanı... Buradan soruyorum AB'nin ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmeli, daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir." ifadelerini kullandı
26.10.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze için 3 günlük milli yas ilan edilecek
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze için 3 günlük milli yas ilan edilecek AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını lanetlediklerini vurgularken, 'Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 3 gün yas ilan edilecektir. Bu masumlara dayanışmanın, onlarla birlikte olduğumuzun ifadesidir. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır.' dedi.
18.10.2023 Gündem
Devlet Bahçeli'den Gazze tepkisi: İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor
Devlet Bahçeli'den Gazze tepkisi: İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Toplama kampına dönen Gazze'de dökülen kanlardan, yıkılan binalardan başka bir şey kalmamıştır. Ne hazin bir gerçektir ki insanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor. Medeni ülkeler İsraİl arkasında toplanmıştır. Soruyorum alayınıza, neredesiniz?" dedi.
17.10.2023 Gündem
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti...
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti... İsrail Gazze'deki sivillere bomba yağdırmaya devam ederken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) ve Wall Street Journal'dan (WSJ) gündeme adeta bomba gibi düşen iki haber geldi. NYT İsrail'in ABD'den talebini yazdı, WSJ ABD'nin İsrail planını deşifre etti. Hamas ise İsrailli esir bir kadının ilk görüntülerini yayınladı. İsrail ordu sözcüsünün röportajdaki sözleri ise şok etkisi yarattı. İsrail hükümetinden yapılan açıklamaya göre Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.
17.10.2023 Dünya
NY Times dünyaya duyurdu! İşte İsrail'in Gazze işgali planı
NY Times dünyaya duyurdu! İşte İsrail'in Gazze işgali planı Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından bölgeyi ablukaya alan İsrail'in saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Her geçen dakika Gazze'deki can kaybı artarken ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times İsrail'in 'Gazze işgali' planını yazdı.
15.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye savaş gemisi tepkisi: Senin İsrail'de ne işin var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye savaş gemisi tepkisi: Senin İsrail'de ne işin var? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı 2023 Teşkilat Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD'nin İsrail'e destek amacıyla Akdeniz'e uçak gemisi göndermesine tepki göstererek, "ABD uçak gemisi gönderiyor. Bay Amerika, Amerika nere, İsrail-Filistin nere? Ne işin var senin orada. Amerika gibi ülkeye barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle körükle gitmek mi yakışır?" ifadelerini kullandı.
12.10.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Her türlü sivil kaybına karşıyız
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Her türlü sivil kaybına karşıyız AK Parti'nin saat 14:00'te başlayan MYK toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrasında açıklama yaptı. Çelik, "Gazze ağır bir şekilde bombalanıyor. İsrail'de de sivillerin kaybı oldu. Kudüs'te ve başka yerlerde gerçekleşen saldırılara karşı çıkıyorsa aynı şekilde Filistin'deki saldırıya da karşı çıkıyoruz. Bütün tabloyu doğuran şey 67 sınırlarındaki iki devletli çözüm hayata geçmemiştir. Bütün taraflarda sivillerin hedef alınmasına karşıyız" dedi.
12.10.2023 Gündem
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz İsrail tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Bölgedeki ölü sayısı her geçen dakika artarken İsrail basını saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları yeni silahını görücüye çıkarırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Çatışmalar 3. gününde de devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Dünya
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
Hürjet, Kaan, Kızılelma, Tayfun! Son test sonuçlarını canlı yayında açıkladı: Vuruş hassasiyeti dünyada yok
Hürjet, Kaan, Kızılelma, Tayfun! Son test sonuçlarını canlı yayında açıkladı: Vuruş hassasiyeti dünyada yok Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı 'Hürjet', 25 Nisan'daki ilk uçuşundan itibaren 10 kez uçuş gerçekleştirdi. Türk savunma sanayiindeki son gelişmeleri değerlendiren Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Eray Güçlüer ise CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun'un dikkat çeken özelliğini paylaşan Güçlüer, 'Tayfun karadan karaya bin kilometre menzilli Türk füzesi. Test atışları en son Karadeniz’de yapıldı. Vuruş hassasiyeti dünyada yok, 1 buçuk metre.' ifadelerini kullandı.
11.06.2023 Gündem
Dünyanın ilk siha gemisi TCG Anadolu Türkiye'nin gücüne güç kattı! İşte en büyük 2023'ün en büyük donanmaları...
Dünyanın ilk siha gemisi TCG Anadolu Türkiye'nin gücüne güç kattı! İşte en büyük 2023'ün en büyük donanmaları... Dünyanın en büyük donanmalarını belirleyen liste açıklandı. Amerikan merkezli ünlü savaş istatistik sitesi Globalfirepower'ın en son verilere göre dünyanın en güçlü donanmasına sahip ülkeleri belirlendi. ABD'nin ilk 3 dışında kaldığı listede Türkiye üst sıralara çıktı.
27.05.2023 Dünya
TCG Anadolu yeniden İstanbul'da
TCG Anadolu yeniden İstanbul'da Türkiye'nin insansız uçak gemisi TCG Anadolu, yeniden İstanbul Sarayburnu’na demirledi. Gemi, saat 14.00'ten itibaren ziyarete açık olacak.
17.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay çadır satışına giremez, bu beni üzdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay çadır satışına giremez, bu beni üzdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimi öncesi gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Meydanlar zaten konuşuyor. Anketlere falan pek inanmam. Meydanların dili neyse bizim için çok önemli." dedi. Erdoğan, Kızılay'ın çadır satışıyla da ilgili olarak, "Kızılay böyle bir çadır satma fiiline işine giremez ve süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir" açıklamasında bulundu.
11.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da yankı buldu! "Türk liderden çifte mesaj"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da yankı buldu! "Türk liderden çifte mesaj" Türkiye seçim için geri sayıma geçti. Dünyanın dört bir yanından pek çok gazete ve televizyon bu süreçte gözünü Ankara'ya çevirmiş durumda. Seçim sürecini yakından takip eden Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını manşetlerine taşıdı.
24.04.2023 Gündem
Dünyada bir ilk! Ziyarete açılıyor: 'TCG Anadolu harp tarihindeki yerini aldı'
Dünyada bir ilk! Ziyarete açılıyor: 'TCG Anadolu harp tarihindeki yerini aldı' Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, demirlediği Sarayburnu'nda vatandaşların ziyaretine açılıyor. “TCG Anadolu Türkiye’nin özellikle denizlerdeki yeteneklerini önemli ölçüde geliştirdi” diyen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Kemal Olçar, “Gemi, Türk ordusunun hem ulusal hem bölgesel hem de NATO faaliyetlerinde kuvvet çarpanı olarak harp tarihindeki yerini aldı” şeklinde konuştu.
17.04.2023 Gündem
MSB'den TCG Anadolu töreninde 'Atatürk' açıklaması
MSB'den TCG Anadolu töreninde 'Atatürk' açıklaması Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), TCG Anadolu'nun hizmete alım törenine ilişkin Twitter'da paylaşılan görüntülerde; törende okunan marşta 'Atatürk' ifadesine sansür uygulandığı iddiasına ilişkin, "Görüntüleri hazırlayan kuruluş söz konusu görüntülerle ilgili soruşturma başlatmış olup, Bakanlığımız tarafından da konu yakından takip edilmektedir" açıklaması yapıldı.
12.04.2023 Gündem
Devlet Bahçeli: TCG Anadolu’nun hizmete alınması çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır
Devlet Bahçeli: TCG Anadolu’nun hizmete alınması çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, 2'nci 5 yıllık döneme de mührünü vurması gerektiğini belirterek, "Eser ve hizmet kervanı yarı yolda kalmamalıdır. Türkiye bir yol kazasına uğramamalıdır" dedi.
12.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uçak Gemisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uçak gemisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.