Türkiye Barolar Birliği

Türkiye Barolar Birliği

Son dakika Türkiye Barolar Birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Barolar Birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Barolar Birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Barolar Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye barolar birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.566 türkiye barolar birliği haberi bulunmuştur. Tüm türkiye barolar birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler 💥​ Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut seçim sonuçları
Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler 💥​ Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut seçim sonuçları Adıyaman seçim sonuçları ile birlikte Adıyaman Belediyesi hangi partide, Adıyaman Belediye başkanı kim oldu? Sorularına aranan yanıt dışında Adıyaman ilçe belediyelerini hangi partilerin aldığı da merak konusu oldu. Peki, Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? İşte Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler…
2.04.2024 Gündem
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
Yeni avukatlar mesleklerine ilk adımı törenle attılar
Yeni avukatlar mesleklerine ilk adımı törenle attılar Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlara düzenlenen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.
19.02.2024 Adana
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede, Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının konuları arasında yer aldığı öğrenildi.
12.02.2024 Ekonomi
Galeria Sitesi’nin enkazının kaldırıldığı alanda yürek yakan anlar: Hayallerimiz uçup gitti
Galeria Sitesi’nin enkazının kaldırıldığı alanda yürek yakan anlar: Hayallerimiz uçup gitti Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da hayatını kaybeden 414 kişi, Galeria Sitesi’nin enkazının kaldırıldığı alanda düzenlenen etkinlikle anıldı. Yıkılan Galeria Sitesi’nde 5 yakınını ve 2 arkadaşını kaybeden Ömür Sansar, "Onlarla birlikte bizim hayallerimiz de uçup gitti." dedi.
6.02.2024 Gündem
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Indiana eyaletinde bulunan Purdue Üniversitesi, Davidson School of Engineering Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde araştırmacı olarak çalışan kimya yüksek mühendisi Dr. Çağrı Ün, kullanılmış atık yüz maskelerini yakıta çeviren teknolojiyi geliştirdi. Yapılan yenilikçi çalışma, uluslararası Processes Dergisi tarafından 238 eser arasından seçilerek kapak sayısı oldu.
24.01.2024 Adana
TBB Başkanı Çakar'dan dolar, enflasyon ve faiz tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar, enflasyon ve faiz tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dolar için 40 liraya yükseleceğini tahmin ettiğini belirten Çakar, enflasyonun da yüzde 40 seviyelerinde gerçekleşeceğini söyledi. Çakar, Merkez Bankası'nın faizi son kez artırıp son çeyrekte de düşürmeye başlayabileceğini ifade etti.
24.01.2024 Ekonomi
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı Avukatın bir savcının makamından “Ben asla kaybetmem. Ya kazanırım ya da öğrenirim” mesajıyla paylaştığı fotoğraflar yargıyı karıştırdı. Hem savcı hem de avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca savcının görev yeri de değiştirildi.
15.12.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
Avukatlık sınavı geliyor, artık hukuk bitirmek yeterli olmayacak! 'Çok doğru bir karar'
Avukatlık sınavı geliyor, artık hukuk bitirmek yeterli olmayacak! 'Çok doğru bir karar' Artık hukuk fakültesini bitirenler doğrudan avukat olamayacak, mezuniyetten sonra sınava girecek. “Hukuk fakültesi ve mezun sayımız fazla. Kaliteyi arttırmalıyız” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024’ten itibaren Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nı kazananların stajyer avukat olabileceğini söyledi.
8.11.2023 Gündem
Avukata ters kelepçe ve biber gazı sıkan polislere ceza yağdı! 'Alenen tehdit ve hakaret' suçlaması...
Avukata ters kelepçe ve biber gazı sıkan polislere ceza yağdı! 'Alenen tehdit ve hakaret' suçlaması... Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, kendilerine mukavemet gösterdiklerini iddia ettikleri avukat A.K. ve müvekkili T.O.'ya biber gazı sıkıp, üzerini arayıp, ters kelepçe takarak polis merkezine götüren 2 mahalle bekçisi ve 2 polis memuru hakkında, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'Haksız arama' ve 'Alenen tehdit ve hakaret' suçlamalarından dava açıldı. Tutuksuz sanıklar için 2'şer kez 14'er yıla kadar hapis istendi. Sanıklardan polis memuru M.A. hakkında ayrıca, avukat A.K.'ye 'Alenen hakaret' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis istendi.
21.09.2023 Gündem
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
21.09.2023 Çalışma Hayatı
TCMB Başkanı Erkan'dan OVP sonrası önemli mesaj
TCMB Başkanı Erkan'dan OVP sonrası önemli mesaj Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, OVP açıklanması üzerine TBB yönetim kurulu ile bir araya geldi. Erkan bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurguladı.
11.09.2023 Ekonomi
Sosyal medyadan gelen linke tıkladı, hayatının şokunu yaşadı!
Sosyal medyadan gelen linke tıkladı, hayatının şokunu yaşadı! Son zamanlarda dolandırıcılık haberlerinin artmasıyla birçok kişi büyük mağduriyet yaşadı. Tekirdağ'da sosyal medya hesabı Facebook'tan gelen bir linke tıklayan şahıs, açılan siteye bilgilerini girince 34 bin TL parasını kaptırdı.
26.07.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüştü
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüştü Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Finans Merkezi’nde banka yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Erkan, "Fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli" dedi. TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar ise "Hep beraber daha iyi sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı.
23.06.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek bankacılarla görüştü! İşte ilk açıklama
Bakan Şimşek bankacılarla görüştü! İşte ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bankalar Birliği ile toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada, "Refah artışını sağlayacak modelle yolumuza devam edeceğiz" dedi.
16.06.2023 Ekonomi
Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle ilgili kan donduran ifadeler!
Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle ilgili kan donduran ifadeler! Gaziantep’te darp edilerek öldürüldüğü tespit edilen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay’ın katil zanlıları ilk defa SEGBİS ile hakim karşısına çıktı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 19 Eylül'e erteledi.
9.06.2023 Yaşam
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) iş birliğinde, çocukların adalete eşit erişiminin sağlanması için pilot seçilen Adana, Aydın, Batman, Erzurum ve Trabzon'da 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak.
9.06.2023 Gündem
Trabzon'da AK Parti 4, CHP 1, İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı
Trabzon'da AK Parti 4, CHP 1, İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı Trabzon'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan kesin sonuçlara göre; AK Parti 4, CHP ve İYİ Parti 1’er milletvekilliği kazandı. 2020 yılandan beri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu memleketi Trabzondan milletvekili oldu.
15.05.2023 Gündem
'Kargo ücretine icra takibi' yalanı ile tuzak! Bu mesaja sakın itibar etmeyin
'Kargo ücretine icra takibi' yalanı ile tuzak! Bu mesaja sakın itibar etmeyin Hukuk bürosunda çalıştığını iddia eden kişiler vatandaşlara, alınmamış kargo tuzağı kurmaya başladı. Sözde avukatlar, 'Hakkınızda icra işlemi başlatılmaması ücret ödemeniz gerekiyor’ şeklinde mesaj göndererek onlarca kişiyi dolandırdı. Fırsatçıların bu yöntemine ilişkin uyarıda bulunan Avukat Selen Karataş, bu mesajların ya da aramaların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyledi.
26.04.2023 Gündem
İcra borcu olanlara iki önemli uyarı! Tuzağa düşmeyin, suç sayılıyor
İcra borcu olanlara iki önemli uyarı! Tuzağa düşmeyin, suç sayılıyor Hukuk bürolarının icralık vatandaşlara, borcu tahsil etmek amaçlı baskı kurması ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Vatandaşlara bir de dolandırıcıların tuzak kurduğunu dile getiren Avukat Selen Karataş, borçluları iki önemli konuda uyardı.
15.04.2023 Gündem
5 Nisan Avukatlar günü kutlama mesajları ve kısa sözler! Arkadaşa, sevgiliye, eşe, meslektaşa resimli Avukatlar günü mesajları ve avukatlar günü kutlu olsun sözleri!
5 Nisan Avukatlar günü kutlama mesajları ve kısa sözler! Arkadaşa, sevgiliye, eşe, meslektaşa resimli Avukatlar günü mesajları ve avukatlar günü kutlu olsun sözleri! 5 Nisan her yıl Avukatlar Günü olarak kutlanır. Bu gün, Türkiye Barolar Birliği'nin 1969 yılında aldığı bir kararla, tüm ülkede avukatların ortak bir bayram günü olarak kutlanır. Hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, adaletin sağlanmasına ve hukuk devletinin korunmasına vurgu yapmak için kutlanan Avukatlar Günü aynı zamanda avukatların zorlu görevlerini hatırlatmak ve toplumda daha fazla saygı ve takdir kazanmalarına yardımcı olmak için de önemlidir. Biz de bu özel günde yakınlarınızdaki avukatların gününü kutlamak için Avukatlar günü mesajı ve güzel sözler derledik. İşte resimli 5 Nisan Avukatlar günü kutlama mesajları ve avukatlar günü kutlu olsun sözleri…
5.04.2023 Gündem
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak  Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Alman hükümeti tarafından depremzedeler için sunulacak olan kolaylaştırılmış vize uygulaması kapsamında depremzede akrabalarını yanlarına almak isteyen kişilerin, ülkeye gelen yakınlarının tüm masraflarını karşılayacağını belirtildi. 
1.03.2023 Ekonomi
Tutuklu müteahhit sayısı 134’e çıktı
Tutuklu müteahhit sayısı 134’e çıktı Adıyaman’da yıkılan Huzur Apartmanı’nın müteahhiti Yıldıray Varki İstanbul Havaalanı’ndan İsviçre’ye gitmeye çalışırken yakalandı. Yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 134’e ulaştı. Adıyaman barosu konteynerde şikayetleri topluyor.
21.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Barolar Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye barolar birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.