Türk Havacılık Ve Uzay Sanayi

Türk Havacılık Ve Uzay Sanayi

Son dakika Türk Havacılık ve Uzay Sanayi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Havacılık ve Uzay Sanayi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Havacılık Ve Uzay Sanayi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk havacılık ve uzay sanayi gelişmeleri de dahil olmak üzere 384 türk havacılık ve uzay sanayi haberi bulunmuştur. Tüm türk havacılık ve uzay sanayi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ahmet Akpolat ve Halil Kahraman Türkiye'nin ilk yerli insanlı savaş uçağı KAAN'ın üretildiği tesise girdi. CNN TÜRK ekibi yerli uçak KAAN'ı yerinde görüntüledi ve KAAN'ı uçuran pilotlardan Gökhan Bayramoğlu ile bir araya geldi. Uzun zaman hava kuvvetlerinde F-16 pilotluğu yapan Gökhan Bayramoğlu, "KAAN bizim için bir uçak değil, KAAN bizim için bir silah olacak. Onu en etkili şekilde kullanmak için bütün görev sistemlerini test etmiş olmamış gerekiyor. Amacımız 2028 yılında hava kuvvetlerimize tam kapasiteli bir KAAN'ı teslim etmek olacak" diye konuştu.
16.05.2024 Gündem
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, imalat ve tasarımıyla milli muharip uçak KAAN'ın montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladığı ve taksi operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti. Altay, “İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.
11.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma." dedi.
3.09.2022 Siyaset
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te Kepez Belediyesinin 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde Dokumapark’ta düzenleyeceği BilimFest, Türkiye’nin iftiharı; T 129 ATAK, PUSAT, T-155 Fırtına Obüsü, Aksungur, ULAQ, Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türksat 4B uydusunu ziyaretçilerle buluşturacak.
24.03.2022 Bilim ve Teknoloji
İzmir Foça'da askeri eğitim uçağı düştü
İzmir Foça'da askeri eğitim uçağı düştü Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir'de KT-1 tipi uçağın eğitim uçuşu sırasında Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradığını ve 2 pilotun kurtarıldığını bildirdi.
9.04.2021 Gündem
2 ANKA SİHA, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi
2 ANKA SİHA, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, menzili artırılmış 2 ANKA Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini duyurdu.
24.02.2021 Bilim ve Teknoloji
TUSAŞ'tan heyecanlandıran Hürjet paylaşımı!
TUSAŞ'tan heyecanlandıran Hürjet paylaşımı! Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'nin (TUSAŞ) öz kaynakları ile geliştirilmeye devam eden jet eğitimi ve hafif taarruz uçağı ihtiyacını karşılayacak olan HÜRJET'le ilgili heyecanlandıran bir video paylaşımı yapıldı.
5.02.2021 Ekonomi
Türkiye için tarihi gün! P-72 Deniz Karakol Uçağı görevine başladı
Türkiye için tarihi gün! P-72 Deniz Karakol Uçağı görevine başladı P-72 Deniz Karakol Uçağı görevine başladı. Savunma Sanayi Başkanlığı'nca yürütülen Meltem-3 Projesi'nin ilk P-72 Deniz Karakol Uçağı, Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Deniz Hava Komutanlığı'nda düzenlenen törenle görevine başladı. 9 saat havada kalabilen uçak, keşif, gözetleme, hedefleme ve arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak.
14.12.2020 Gündem
P-72 Deniz Karakol Uçağı görevine başladı
P-72 Deniz Karakol Uçağı görevine başladı Savunma Sanayi Başkanlığı'nca yürütülen Meltem-3 Projesi'nin ilk P-72 Deniz Karakol Uçağı, Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Deniz Hava Komutanlığı'nda düzenlenen törenle görevine başladı.
14.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyadan İHA'lara talep yağıyor! Bir ülke daha satın aldı
Dünyadan İHA'lara talep yağıyor! Bir ülke daha satın aldı Tunus Savunma Bakanlığı, ANKA-S İHA alımı için TUSAŞ ile sözleşme imzaladı. 80 milyon dolar tutarındaki anlaşma, 3 adet ANKA-S İHA ve 3 adet yer kontrol istasyonunun teslimi ile 52 Tunus Hava Kuvvetleri personelinin eğitimini kapsıyor.
13.12.2020 Ekonomi
Barış Kartalı'na lojistik desteği yerli sanayi sağlayacak
Barış Kartalı'na lojistik desteği yerli sanayi sağlayacak Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) Sistemi Lojistik Destek Hizmeti Sözleşmesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile THY Teknik AŞ arasında imzalandı.
31.10.2020 Bilim ve Teknoloji
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil taburcu edildi
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil taburcu edildi Corona virüs nedeniyle hastaneye yatırılan ve yoğun bakım ünitesinde entübe edilen Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
15.09.2020 Gündem
TUSAŞ milli hava araçlarını çocuklarla buluşturdu
TUSAŞ milli hava araçlarını çocuklarla buluşturdu Çocukların havacılığa ilgisini artırmak ve milli teknolojileri tanıtmak için Hürkuş öykü kitapları yayımlayan TUSAŞ, bunlara Anka, Gökbey ve uydu sistemlerini konu alan kitapları ekledi - Çocuklar öykülerde araçlarla maceradan maceraya koşarken, aynı zamanda onları yakından tanıma fırsatı yakalıyor
13.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye savunmada 4 koldan akıllı teknoloji geliştiriyor
Türkiye savunmada 4 koldan akıllı teknoloji geliştiriyor Türk savunma sanayisinde alanlarına liderlik eden ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN, kendi işini kendisi halledebilen insansız sistemlere ve bunların sürü halinde kullanımına yönelik yoğun bir çalışma yürütüyor.
10.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Hürjet ne zaman uçacak? Hürjet son durum 2020!
Hürjet ne zaman uçacak? Hürjet son durum 2020! Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Hürjet Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı'nın test ve değerlendirme faaliyetlerinde kullanmak üzere mühendislik simülatörü geliştirdi. Peki, Hürjet ne zaman uçacak? Hürjet son durum 2020!
6.09.2020 Gündem
TUSAŞ Genel Müdürü  Temel Kotil yoğun bakıma alındı
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil yoğun bakıma alındı Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil corona virüs sebebiyle yoğun bakıma alındı.
30.08.2020 Gündem
'Son derece kritik' diyerek açıkladı... Aynı dili konuşacaklar!
'Son derece kritik' diyerek açıkladı... Aynı dili konuşacaklar! Türkiye’nin havadaki gurur kaynaklarından ANKA’nın menzili artırıldı, AİS yeteneği ile donatıldı. TUSAŞ’ın tasarım süreci tamamlanmış bir üründe menzil artırabilmesine dikkat çeken uzmanlar, bunun son derece önemli bir kabiliyet sağladığı görüşünde.
25.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Teknolojik ürün ve yazılımları "yerli beyin" yönetecek
Teknolojik ürün ve yazılımları "yerli beyin" yönetecek Savunma sanayisinin emniyet kritik ve katı gerçek zamanlı işletim sistemi ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla karşılamak üzere geliştirilen Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi'nin (GİS) kullanımı yaygınlaştırılacak.
20.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağı için yazılım çalışmaları başlıyor
Milli savaş uçağı için yazılım çalışmaları başlıyor Türkiye'nin 5'inci nesil bir muharip uçak üretmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi için Türk savunma sanayisindeki güç birliği genişliyor.
2.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Dönemin çocukları yıllar sonra ortaya çıktı
Dönemin çocukları yıllar sonra ortaya çıktı Türk siyasetine damga vuran isimlerin 23 Nisan'da yerine geçen dönemin çocukları, o günü yıllar sonra anlattılar.
23.04.2020 Yaşam
TEKNOFEST İstanbul ödülleri sahiplerini buldu
TEKNOFEST İstanbul ödülleri sahiplerini buldu TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul) kapsamında düzenlenen yarışmaların ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla sahiplerini buldu.
21.09.2019 Gündem
Atak, Paris'te uçuş gösterisi yaptı
Atak, Paris'te uçuş gösterisi yaptı Paris Havacılık Fuarı'nda TK129 Atak helikopteri uçuş gösterisi yaptı.
17.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Türk şirketlerinden dev hamle!
Türk şirketlerinden dev hamle! Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul), savunma ve havacılık alanında Türkiye’de üretilemeyen alt sistemlerin Türk firmaları tarafından ortaklaşa üretilmesi için 6 üretim grubu oluşturdu.
1.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı: Milli uçak 2026'da göklerde
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı: Milli uçak 2026'da göklerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2023'te milli uçağımızı hangardan çıkaracağız ve 2026'da göklerde görmek nasip olacak. 2031'de envantere alıyoruz." dedi.
2.03.2019 Ekonomi
Bakan açıkladı! Binlerce kişiye istihdam sağlanacak...
Bakan açıkladı! Binlerce kişiye istihdam sağlanacak... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Proje bazlı 4 yatırım ile 4 bin 414 kişiye istihdam sağlanacak" dedi.
3.08.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Havacılık Ve Uzay Sanayi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk havacılık ve uzay sanayi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.