Topraksız Tarım

Topraksız Tarım

Son dakika topraksız tarım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan topraksız tarım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını topraksız tarım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Topraksız Tarım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan topraksız tarım gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 topraksız tarım haberi bulunmuştur. Tüm topraksız tarım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Enflasyona ilişkin ise "Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız, biraz sabır bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
21.08.2023 Gündem
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü.
10.01.2023 Ekonomi
Ruslar doğal gazı kıstı, Avrupalı çözümü Türkiye'de buldu! 'Domates 50 lira olacak'
Ruslar doğal gazı kıstı, Avrupalı çözümü Türkiye'de buldu! 'Domates 50 lira olacak' Rusya'nın doğal gaz ambargosu nedeniyle Avrupa'da yaşanan enerji krizine bağlı örtü altı üretim alanlarındaki dikimlerde bu yıl yüzde 30- 40'a varan düşüş yaşanıyor. Avrupa'dan birçok süpermarket zinciri ve tedarikçi, bu üretim açığından kaynaklanacak ihtiyacı gidermek için Antalya'da görüşmelere başladı.
21.09.2022 Ekonomi
Paraya para demiyor, talep patladı! Hobi olarak başladı şimdi...
Paraya para demiyor, talep patladı! Hobi olarak başladı şimdi... Ordu’nun Fatsa ilçesinde, hobi olarak başladıkları ve sonrasında kurdukları topraksız tarım sistemiyle 2 buçuk yıldır çilek üretimi yapan çift, 500 metrekare alan üzerinde yıllık yaklaşık 5 ton üretim gerçekleştirebiliyor. Çiftin hobi amaçlı başladıkları üretim ise şimdi gelir kapıları oldu.
5.08.2022 Ekonomi
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde TEKNOFEST Karadeniz çerçevesinde Ordu’da 7 dalda yarışmaların düzenlendiği festival ikinci gününde devam ediyor.
30.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Balık severlere kötü haber! Yemeyi uyarısı geldi
Balık severlere kötü haber! Yemeyi uyarısı geldi ‘Acilen kimyasal gübre, ilaçtan kurtulmamız lazım, yoksa müsilaj bitmeyecek’ diyen TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, müsilajdan kurtulmanın Marmara’yı kurtarma anlamına gelmediğini söyledi ve ekledi: ‘Orada hâlâ aradığımız yaşam yok. Özellikle Boğaz bölgelerinde balıkçılık yapılmamalı’
3.05.2022 Yaşam
Mühendis çift mesleklerini bırakıp topraksız tarım yapmaya başladılar
Mühendis çift mesleklerini bırakıp topraksız tarım yapmaya başladılar Aydın’ın Efeler ilçesinde 33 yaşındaki inşaat mühendisi Uğurcan Ballı ve 30 yaşındaki tekstil mühendisi Mukaddes Ballı hem hayatlarını hem de işlerini birleştirdi. Kendi mesleklerini yapmak yerine topraksız tarıma yönelerek çilek üretimine başlayan genç çift gözlerden uzak bir hayat sürdürüyor.
8.04.2022 Yaşam
Bodrum Tohum Takas Şenliği’nde ata tohumları el değiştirdi
Bodrum Tohum Takas Şenliği’nde ata tohumları el değiştirdi Muğla ilçeleri yanı sıra çevre illerden gelen tohum standı açan katılımcılar ile renkli görüntülere sahne olan tohum takas şenliğinde, vatandaşlar ata tohumları ile tanıştı. Ata tohumu olan karpuz, çıtır büyük domates, bamya, ince patlıcan, mısır, gibi yerel tohumlar minik poşetler içerisinde takas edildi.
3.03.2022 Yaşam
Yurt dışına iki katı fiyata satıyor! Paraya para demiyor
Yurt dışına iki katı fiyata satıyor! Paraya para demiyor Antalya’nın önemli örtü altı tarım merkezlerinden Aksu ilçesinde topraksız serasında 3 yıldır gerbera çiçeği üretimi yapan Ziraat Mühendisi Esra Okan, yurt içinde 1-1 buçuk TL arasında sattığı çiçekleri yurt dışına iki katı fiyata satıyor.
30.01.2022 Ekonomi
BİM'den yeni atak! Topraksız tarım işine girdi
BİM'den yeni atak! Topraksız tarım işine girdi Türkiye'de perakende marketçiliğin en popüler olanlarından BİM, Afyon'da topraksız tarım yapan şirketi satın aldı. 51.3 milyon lira bedelle şirketi satın alan BİM, meyve ve sebze tedariği sorununu ortadan kaldıracağını açıkladı. Binlerce mağazasıyla Türkiye'de hizmet veren BİM jeotermal seralarda topraksız tarım yapmak için Afyon merkezli Bircan Fide'yi satın aldı. 51.3 milyon lira bedelle satın alınan Bircan Fide, Afyon'da 700 dönüm arazi üzerinde 100 bin metrekare kapalı sera alanında jeotermal seralarda toprakszı tarım usulüyle domates üretiyordu.
15.10.2021 Ekonomi
'Akıllı Tarım Atölyeleri' TEKNOFEST'te boy gösterecek
'Akıllı Tarım Atölyeleri' TEKNOFEST'te boy gösterecek Türkiye'nin ilk tarım ve teknoloji temelli eğitim müfredatına sahip sosyal projesi ve eğitim hareketi olan Akıllı Tarım Atölyeleri (ATA), Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te ziyaretçileriyle buluşacak.
17.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Topraksız tarımla yıl boyunca taze çilek ihracatı gerçekleştiriliyor
Topraksız tarımla yıl boyunca taze çilek ihracatı gerçekleştiriliyor Batı Akdeniz'den yurt dışına çilek satışı 1 Ocak-17 Mart'ta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 186'lık artışla 171 bin 900 dolara ulaştı.
24.03.2021 Ekonomi
Ev kadınıydı, kendi bahçesinde yetiştirip çiftçi oldu! Ayda 4 bin lira kazanıyor!
Ev kadınıydı, kendi bahçesinde yetiştirip çiftçi oldu! Ayda 4 bin lira kazanıyor! Mersin’in Erdemli ilçesinde, Meliha Adalı (50), ev hanımı iken internette gördüğü topraksız tarım uygulama modelini kendi bahçesinde oluşturduğu 200 metrekare alanda uygulayıp, ürettiği kıvırcık cinsi marulları satarak, ayda 4 bin lira kazanıyor.
7.03.2021 Yaşam
Domatesin fiyatı, 10 kilometrede 3'e katlandı
Domatesin fiyatı, 10 kilometrede 3'e katlandı Türkiye'nin örtü altı üretim domates ihtiyacının yüzde 62'sinin karşılandığı Antalya'da, seradan kilosu 2 liraya hale götürülen domates, 10 kilometre uzaklıktaki süpermarket rafında, 6 liradan tüketiciye sunuluyor.
29.01.2021 Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Tarım sektörü ekonomiye güç katmaya devam edecek
Bakan Pakdemirli: Tarım sektörü ekonomiye güç katmaya devam edecek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım sektörünün yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,2 büyüme ile önemli bir gelişme gösterdiğini belirterek, "İnşallah bu yılı, önemli bir büyüme rakamıyla kapatarak, ülke ekonomimize güç katmaya devam edeceğiz." dedi.
30.11.2020 Ekonomi
Rektör ve öğrencisi ortak olup yeni nesil bitki tesisi kurdu
Rektör ve öğrencisi ortak olup yeni nesil bitki tesisi kurdu İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ile yüksek lisans öğrencisi Mert Kalaycı, topraksız tarımı özendirmek amacıyla ortak şirket kurup akıllı bahçe oluşturdu.
30.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Çiftçilerin üretim mesaisine ramazan düzenlemesi
Çiftçilerin üretim mesaisine ramazan düzenlemesi Türkiye'nin dört bir yanına ve dünyanın farklı bölgelerine yaş sebze ve meyve gönderen Antalya'daki çiftçiler, çalışma saatlerine ramazan ayına göre düzenleme yaptı.
26.04.2020 Ekonomi
Dünyada ilk! Patatesin kök genetiği inceleniyor
Dünyada ilk! Patatesin kök genetiği inceleniyor Niğde'de Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, 'aeroponi' sistemiyle patatesin toprak altı organlarının genetik mekanizmasını incelediklerini belirterek, bu çalışmanın dünyada ilk defa yapıldığını söyledi.
17.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Domates ihracatı ilk çeyrekte arttı
Domates ihracatı ilk çeyrekte arttı Türkiye'den ocak-mart döneminde yapılan domates ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre değerde yüzde 10 artarak 126 milyon 257 bin dolara çıktı.
10.04.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda sıraladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda sıraladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Tarım ve Orman Şurası'nda konuştu. Ziraat Bankası ile görüştüğünü söyleyen Erdoğan, çiftçilere alışmışın dışında bir kredi sağlanacağının müjdesini verdi. Erdoğan ayrıca "Son 1,5 yılda zorunlu olmadıkça et ithalatı yaptırmadık. Besilik hayvan için kasım ayıyla beraber yeni ithalat müracaatı almıyoruz. Buna 2020'de de devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
21.11.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurban Bayramı'ndan önce ödeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurban Bayramı'ndan önce ödeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yağlı tohum ve hububatta bekleyen 1 milyar 200 milyon lira desteği Kurban Bayramı'ndan önce ödeyeceğiz." dedi.
26.07.2019 Gündem
İstanbul'da "topraksız tarım" serası ilk ürünlerini verdi
İstanbul'da "topraksız tarım" serası ilk ürünlerini verdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin milli tarıma destek ve tarımsal üretimin artması amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi ile iş birliği kapsamında kurduğu topraksız tarım serası, ilk ürünlerini vermeye başladı.
27.01.2019 Ekonomi
Topraksız tarım sistemiyle 100 bin TL kazanmayı hedefliyor
Topraksız tarım sistemiyle 100 bin TL kazanmayı hedefliyor Ordu'nun Kumru ilçesinde yaşayan çiftçi İsmet Zeyrek, tarlasına kurduğu topraksız tarım serası ile yıllık yaklaşık 60 bin adet marul yetiştirerek, yaklaşık 100 bin TL kazanmayı hedefliyor.
30.11.2018 Ekonomi
Milli patateste topraksız tarımla verim artışı sağlandı
Milli patateste topraksız tarımla verim artışı sağlandı Niğde Patates Araştırma Enstitüsünde geliştirilen 8 yerli ve milli patates türünün tohum üretiminde, bu yıl başlanan topraksız tarım tekniğiyle 30 kat fazla verim sağlandı.
2.09.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Topraksız Tarım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki topraksız tarım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.