Ticari Taksi

Ticari Taksi

Son dakika ticari taksi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ticari taksi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ticari taksi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticari Taksi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticari taksi gelişmeleri de dahil olmak üzere 625 ticari taksi haberi bulunmuştur. Tüm ticari taksi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taksi plakalarında fiyatlar eriyor! Eskiden 4 daire parası ediyordu
Taksi plakalarında fiyatlar eriyor! Eskiden 4 daire parası ediyordu Bir dönem çok popüler olan İstanbul taksi plakası artık güç kaybetmeye başladı. Minibüslerin ve dolmuş plakalarının taksi plakasına dönüşmesi, online seyahat hizmeti veren firmaların artması, korsan taksilerin daha fazla tercih edilmesi gibi durumlar nedeniyle taksi plakaları uzun zaman sonra 6 milyon liranın altına geriledi.
23.03.2024 Ekonomi
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Taksi ücretlerine zam! İşte müşterilerden kesilecek Uber komisyon rakamı...
Taksi ücretlerine zam! İşte müşterilerden kesilecek Uber komisyon rakamı... Taksi ücretlerine Uber zammı geldi. Taksicilerin kullandığı Uber, bugünden itibaren müşterilerden 20 lira komisyon keseceğini açıkladı.
11.12.2023 Ekonomi
Lastikçilerde kış mesaisi başladı
Lastikçilerde kış mesaisi başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri çerçevesinde 1 Aralık-1 Nisan döneminde tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu başlarken, lastik bakım ve onarım bayilerinde yoğunluk arttı.
25.11.2023 Gündem
Kaza sonrası motosikletten fırladı, taksi camında asılı kaldı
Kaza sonrası motosikletten fırladı, taksi camında asılı kaldı Manavgat'ta hatalı 'U' dönüşü yapan ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosikletten fırlayan sürücü taksinin arka camında içeri girerek asılı kaldı.
24.09.2023 Yaşam
Yolcu seçen taksicilere ceza yağdı
Yolcu seçen taksicilere ceza yağdı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sosyal medyada ve haber kanallarında yer alan ''Taksici Terörü Tam Gaz'' başlıklı konu üzerine yaptığı çalışmada taksicileri tespit edip sürücülerine ceza yağdırdı. Daha önce geçici olarak çalışma ruhsatı askıya alınan taksiler bu kez trafikten men edildi.
9.08.2023 Yaşam
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı! Çok sayıda yaralı var
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı! Çok sayıda yaralı var Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ticari taksi ile otomobilin çarpıştığı trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
7.08.2023 Yaşam
Ticari taksi denetimi! Uyanıklık yapan şoförlere ceza
Ticari taksi denetimi! Uyanıklık yapan şoförlere ceza İstanbul Taksim Meydanı'nda trafik polislerinin yaptığı ticari taksi denetiminde 4 şoföre taksimetre açmadığı, müşteriyle pazarlık yaptığı, araç muayene tarihi geçtiği ve yolun ortasından yolcu aldığı için para cezaları kesildi.
6.08.2023 Gündem
Her şey 2,5 saatte oldu! Taksiciye büyük şok, ne var ne yok çaldılar
Her şey 2,5 saatte oldu! Taksiciye büyük şok, ne var ne yok çaldılar Antalya’nın Manavgat ilçesinde ticari taksi sürücüsü sokakta turistleri beklerken yaklaşık 37 bin TL değerindeki dövizi çalındı. Yaşadıkları karşısında büyük şok yaşayan adam şahısların bulunması için şikayetçi oldu. 
20.05.2023 Yaşam
Maltepe’de lüks otomobillere dadanan şahıslar yakalandı
Maltepe’de lüks otomobillere dadanan şahıslar yakalandı Maltepe’de farklı tarihlerde 4 ayrı lüks otomobilden toplamda 360 bin TL değerinde hayalet gösterge ve konsol hırsızlığı gerçekleştiren şahıslar yakalandı.
26.03.2023 Gündem
Yozgat'ta zincirleme kaza! 3 kişi feci şekilde can verdi
Yozgat'ta zincirleme kaza! 3 kişi feci şekilde can verdi Yozgat’ta 3 aracın karıştığı trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
14.03.2023 Gündem
Turistlere akılalmaz tuzak! Taksici kılığına girip dolandırdılar
Turistlere akılalmaz tuzak! Taksici kılığına girip dolandırdılar İstanbul'da ticari taksi şoförü kılığına girerek turistlerin paralarını, geçerliğini kontrol etme bahanesiyle avuç içine saklayarak çaldıkları belirlenen şebekeye operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı verilen 18 kişiden 6'sı yakalandı.   
24.02.2023 Yaşam
Aldatıldığını düşündü, sevgilisini ormanlık alana götürüp katletti!
Aldatıldığını düşündü, sevgilisini ormanlık alana götürüp katletti! Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir şahıs, arabanın içinde tartıştığı sevgilisini silahla vurarak öldürdü.
17.02.2023 Yaşam
Kendisini savcının manevi oğlu, eşini ise hakim olarak tanıttı, mağduru da savcının akrabası ile evlendirme umuduyla dolandırdı
Kendisini savcının manevi oğlu, eşini ise hakim olarak tanıttı, mağduru da savcının akrabası ile evlendirme umuduyla dolandırdı Kocaeli’de şoför olarak taksisinde çalışan kişiye savcının manevi oğlu olduğunu, adliyede görülen davasıyla ilgili kendisine yardımcı olacağını söyleyerek dolandırdı. Sahte savcı rolüne giren kişiyle görüntülü konuşma yapan ve buna inanan mağdur şahıs, aynı zamanda savcının akrabası ile evlenme umuduyla da kandırıldı. Buna benzer yöntemlerle 2 kişiyi 225 bin TL zarara uğratan 2 şahıs hakim karşına çıktı.
20.01.2023 Gündem
Ticari taksi zammı! 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti
Ticari taksi zammı! 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti Taksi ve taksi dolmuş ücretlerinde yüzde 29.10 oranında fiyat artışı gerçekleştirildi. İndi-bindi ve kilometre başına alınan ücretler artırıldı. Peki, 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti hakkında merak edilenler…
27.12.2022 Ekonomi
'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz olayında astsubay detayı! Skandalı patlatan bir mesaj oldu
'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz olayında astsubay detayı! Skandalı patlatan bir mesaj oldu Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce başka sahte doktorlar olduğunu da itiraf eden Özkiraz, kendisine doğum gününde çelenk göndermiş. Üstelik genç kadının özel hayatındaki sahtekarlıkları da ifşa oldu. Skandaldaki ‘astsubay mesajı detayı’ ise okuyanları şaşırtırken, Özkiraz' hayatı tamamen yalan hikayesi çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 2 müfettiş, hastanedeki çalışmalarını tamamladı. Savcılığın soruşturması kapsamında el konulan cep telefonunun incelemesi süren Özkiraz'ın banka hesapları da incelenmeye alındı.Öte yandan sahte doktor Özkiraz'ın babası Ali Özkiraz ilk kez konuştu. Kızının babası Ali Özkiraz'ı da kandırdığı ortaya çıktı. Baba Özkiraz "Traktörümü satıp parasını kızıma gönderdim. Tıp kitapları için benden 35 bin lira para aldı" dedi ve kendisini nasıl kandırdığını anlattı. İşte Türkiye’nin konuştuğu olayla ilgili şoke eden detaylar...
30.11.2022 Yaşam
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek Taksici yüz binlerce vatandaşa güzel haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; hasılata bağlı günlük yevmiyeli olarak çalışma sisteminde, haftalık 45 saati aşan bir çalışması bulunması durumunda işçinin fazla çalışma ücretine hak kazanacağına hükmetti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Kararın en enteresan ve önemli tarafı uyuşmazlığa konu olayın hangi iş ilişkisine girdiğinin tespitinin sağlanması." dedi.
15.11.2022 Ekonomi
Taksicinin ‘kısa mesafe’ bahanesine şikayet uyarısı! Çalışma izni bile iptal ediliyor
Taksicinin ‘kısa mesafe’ bahanesine şikayet uyarısı! Çalışma izni bile iptal ediliyor İstanbul ve Ankara başta olmak üzere taksiler konusunda pek çok şikayet haber konusu olurken, kısa mesafeler ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yaptırım yetkisine sahip olmadıklarını ifade ederek, “Biz istiyoruz ki bize yetki verilsin ve artık hiç kimse taksiciden şikayetçi olmasın” dedi. Ticari taksi şoförleri ile ilgili yapılan ihbarların Kabahatler Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu kapsamında değerlendirildiğini belirten Avukat Ali Coşgun ise konunun hukuki boyutu ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
22.10.2022 Gündem
Antalya'da cinayet gibi kaza: Darp edilip yola bırakılan gencin üzerinden ticari taksi geçti
Antalya'da cinayet gibi kaza: Darp edilip yola bırakılan gencin üzerinden ticari taksi geçti Antalya’da kimliği belirsiz kişilerce yol ortasında darp edilip yere yığılan genç, ticari taksinin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Gencin darp edilme ve ticari taksinin üzerinden geçtiği anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
28.09.2022 Gündem
Bandırma'da taciz iddiası ortalığı karıştırdı
Bandırma'da taciz iddiası ortalığı karıştırdı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde genç bir kızı taciz ettiği iddia edilen taksi şoförü darp edildi.
22.08.2022 Gündem
Ticari taksi denetiminde ceza yağdı
Ticari taksi denetiminde ceza yağdı Taksim'de yapılan ticari taksi denetiminde kurallara uymayan ve evrakları eksik olan taksicilere ceza yağdı. Denetimde trafikten men edilen taksiler çekici ile emniyet otoparkına götürüldü.
17.11.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Maaş bağlanıyor, temmuzda değişti, malullük, yaşlılık ve ölüm aylığı...
SGK resmen duyurdu! Maaş bağlanıyor, temmuzda değişti, malullük, yaşlılık ve ölüm aylığı... Sosyal Güvenlik Kurumu sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Aylık bağlanıyor. Gerekli şartlar tek tek açıklandı. Emekli olma imkanı tanınıyor. Ayrıca hak sahipleri de ölüm aylığından yararlanabiliyor. Bazı sektörlerde 30 günlük sigorta primi ödenmiyor. Geçici iş kollarında 10 günden az çalışılması durumunda çalışan kişi kalan günlerin primlerini isterse kendisi tamamlayabiliyor. Taksi, dolmuş ve şehir içi otobüs şoförleri de sigortalarının eksik kısmını tamamlayabiliyor. Bu şekilde emekli olmak mümkün. Prim ödemeleri temmuzda asgari ücrete yapılan zam ile birlikte değişti. İşte detaylar...
19.07.2022 Çalışma Hayatı
Ticari taksilere yönelik denetim
Ticari taksilere yönelik denetim İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil trafik ekiplerinin, Taksim Meydanı'nda ticari taksilere yönelik denetim yaptı.
18.07.2022 Yaşam
Kavşakta feci kaza! Çarpışan otomobiller parka devrildi, yaralılar var
Kavşakta feci kaza! Çarpışan otomobiller parka devrildi, yaralılar var Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde otomobilin, ticari taksiye çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında araçlar parka devrildi, 3 kişi yaralandı.
13.07.2022 Yaşam
Taksim’de yapılan denetimde taksicilere ceza yağdı
Taksim’de yapılan denetimde taksicilere ceza yağdı Taksim’de yapılan ticari taksi denetiminde kurallara uymayan ve turistlerle pazarlık yapan taksicilere ceza yağdı. Denetimde trafikten men edilen 3 taksi, çekici ile emniyet otoparkına götürüldü. Polis memuru, pazarlık yapan taksi şoförüne, “Buraya o kadar haber kanalı geliyor. Haberlere çıkıyorsunuz. Hala uslanmadınız” dedi.
17.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ticari Taksi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticari taksi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.