Testis tümörü nedir? Testis tümörü belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı?
Testis tümörü nedir? Testis tümörü belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Borussia Dortmund'un yeni transferi Sebastian Haller’de testis tümörü tespit edildi. Sebastian Haller’e testis tümörü konulmasının ardından Testis tümörü belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Peki, Testis tümörü nedir? Testis tümörü belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Testis tümörü neden oluşur? İşte detaylar…
19.07.2022 Sağlık
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken!
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken! Dünya Sağlık Örgütü tanımlarına göre İnfertilite yani kısırlık en az 1 yıllık korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik oluşamaması durumu olarak tanımlanıyor. İnfertilite yani kısırlık problemi kadın ve erkeği eşit oranda etkileyen durumların başında geliyor. Erkek üreme sağlığını etkileyen nedenlerin başında hormonlar, sperm üretimi, sperm kanallarında spermin taşınması ve cinsel fonksiyon bozukluklarının geldiğini ifade eden Embriyolog Abdullah Arslan, erkeklerde kısırlığın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.01.2022 Sağlık
Dikkat ölümcül olabilir! Genç erkeklerde sinsice ilerliyor!
Dikkat ölümcül olabilir! Genç erkeklerde sinsice ilerliyor! Testis kanserinin ağrı yapmadığı için sinsi ilerlediğini belirten Prof. Dr. Rahim Horuz “En iyi bilinen risk faktörü bebeklikte görülen inmemiş testis durumudur. Testis kanseriyle genellikle 20’li ve 30’lu yaşlarda karşılaşılır. Bu sebeple genç erkeklere bu konuda yapılacak en önemli tavsiye, kendi kendilerini testis kanseri açısından belirli aralıklarla muayene etmeleridir. Tedavi edilmezse ölümcül olabilir” diyerek testis tedavisinin önemini vurguladı.
2.04.2021 Sağlık
Tüm erkekler bu kontrolü yapmalı
Tüm erkekler bu kontrolü yapmalı Testis kanserinin sinsi gelişen bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar, ileri safhada tespit edildiğinde ölümcül olabileceğini söyledi.
13.12.2016 Sağlık