Teknoloji Devi

Teknoloji Devi

Son dakika teknoloji devi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan teknoloji devi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını teknoloji devi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teknoloji Devi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teknoloji devi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.984 teknoloji devi haberi bulunmuştur. Tüm teknoloji devi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Apple'a  500 milyon euroluk Spotify cezası!
Apple'a 500 milyon euroluk Spotify cezası! Müzik uygulaması Spotify'in başvurusu üzerine Avrupa Birliği, Apple'a rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 500 milyon euro ceza verdi.
19.02.2024 Ekonomi
Apple, telefonları yavaşlattığı gerekçesiyle tazminat ödeyecek
Apple, telefonları yavaşlattığı gerekçesiyle tazminat ödeyecek Apple, ABD’de bazı iPhone telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığı gerekçesiyle uzun süredir devam eden toplu davada 500 milyon dolarlık tazminat ödeyecek.
10.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Türk yapımı mobil oyun dünyanın zirvesinde! Bakan Mehmet Fatih Kacır tebrik etti...
Türk yapımı mobil oyun dünyanın zirvesinde! Bakan Mehmet Fatih Kacır tebrik etti... İstanbul merkezli Dream Games'in geliştirdiği mobil oyun Royal Match, ünlü rakibi Candy Crush'ı tahtından indirerek en çok gelir elde eden oyun haline geldi.
25.12.2023 Ekonomi
Kanada'nın Google hamlesi sonrası uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: ‘Platformların belli bir ücret vermesi şart’
Kanada'nın Google hamlesi sonrası uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: ‘Platformların belli bir ücret vermesi şart’ Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesi, Türkiye'yle ilgili beklentileri de artırdı. Peki Dijital Telif Yasası'nın ülkemizde de yürürlüğe girmesi nasıl sonuçlar getirir? İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyler Yetkiner anlattı.
11.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası zorunlu hale geldi! Prof. Aydoğan: sadece Google kazanmayacak
Dijital Telif Yasası zorunlu hale geldi! Prof. Aydoğan: sadece Google kazanmayacak Google'ın Kanada’da dijital yayıncılar için 74 milyon dolar ödeme yapacağını duyurmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Prof. Dr. Filiz Aydoğan, “Bizler teknoloji şirketlerinin bedava çalışanı konumunda oluyoruz. Dijital Telif Yasası habercilere, yazarlara ve yayıncılara kazanım sağlayacak” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
10.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla, ülkenin Google’ın içerik üreticilerine her yıl 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Yasanın Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş açıkladı. Öte yandan Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu. TikTok yetkilileriyle yapılan toplantıda uygulamada eksiklik olduğunu söyleyen Bursalı, Dijital Telif yasası hakkında ise "Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli" dedi.
8.12.2023 Gündem
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktır
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktır Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesinin ardından benzer bir sistemin Türkiye'de de uygulanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Peki Kanada’da varılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçmesinin etkileri ne olur? Dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, olası senaryoları hurriyet.com.tr için değerlendirdi.
7.12.2023 Gündem
Apple, Türkiye'deki ürünlere zam yaptı! iPhone fiyatları rekor kırdı, işte güncel fiyat listesi
Apple, Türkiye'deki ürünlere zam yaptı! iPhone fiyatları rekor kırdı, işte güncel fiyat listesi Apple Türkiye'den tüm cihazlara bir zam daha geldi. Apple, son güncelleme ile Apple Store üzerinde değişikliklere giderek, Türkiye'deki iPhone 15 modellerine zam uyguladı.
1.12.2023 Ekonomi
Maaş zammı ve terfi kararlarında cinsiyetçi tutumu mahkeme affetmedi! 1.15 milyon dolar tazminat kararı verildi
Maaş zammı ve terfi kararlarında cinsiyetçi tutumu mahkeme affetmedi! 1.15 milyon dolar tazminat kararı verildi Google’ın Türk asıllı yöneticisi Ülkü Rowe, maaş zammı ve terfi kararlarında cinsiyetçi bir politika izlediği iddiasıyla şirket aleyhine açtığı davayı kazandı. Google, Ülkü Rowe’a 1.15 milyon dolar tazminat ödeyecek.
24.10.2023 Çalışma Hayatı
Hayallerimizdeki işin anahtarı! İşte CV hazırlarken yapılmaması gerekenler listesi
Hayallerimizdeki işin anahtarı! İşte CV hazırlarken yapılmaması gerekenler listesi İyi yazılmış bir CV için hayallerimizdeki işe açılan kapının anahtarı diyebiliriz. Ama pek çoğumuzun bildiği gibi bunu yapmak başlı başına bir sanat. Ve akılda tutulması gereken uzunca bir ‘yapılmaması gerekenler’ listesi var: Yazım hatası yapmayın, gerçekten sahip olmadığınız becerilere yer vermeyin, tecrübenizi abartmayın…
26.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Google için kötü haber! Samsung, Bing'e geçebilir
Google için kötü haber! Samsung, Bing'e geçebilir Güney Koreli teknoloji devi Samsung mart ayından bu yana cihazlarındaki varsayılan arama motorunu değiştirmeyi düşünüyor. Yıllardır Google'ı varsayılan olarak kullanan Samsung bir değişikliğe giderek bu noktada tercihini Microsoft Bing'den yana kullanabilir. Bu ihtimal Google'da büyük çaplı bir endişe yaratmış durumda.
19.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar TB-2'nin başarısı sınırları aştı! Teknoloji devi ülke harekete geçti
Bayraktar TB-2'nin başarısı sınırları aştı! Teknoloji devi ülke harekete geçti Türkiye'de üretilen silahlı insansız hava araçlarına yurt dışından talepler artarak devam ediyor. Bu kapsamda teknoloji devi ülkenin Bayraktar TB-2'yi deneme amaçlı kullanacağı belirtildi.
7.04.2023 Ekonomi
YouTube'da üst düzey istifa
YouTube'da üst düzey istifa Çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu olan YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki istifa etti.
17.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Google’ın ana şirketi Alphabet 12 bin kişiyi işten çıkarıyor
Google’ın ana şirketi Alphabet 12 bin kişiyi işten çıkarıyor ABD’li teknoloji devi Google’ın sahibi Alphabet, 12 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurdu.
20.01.2023 Ekonomi
Microsoft'tan kötü haber! 24 Ocak bekleniyor
Microsoft'tan kötü haber! 24 Ocak bekleniyor Microsoft 11 bin çalışanını işten çıkarabilir.
19.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en büyük ve en değerli markaları açıklandı! İşte zirvedeki isim
Dünyanın en büyük ve en değerli markaları açıklandı! İşte zirvedeki isim Dünyanın en değerli markaları açıklandı. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan "Dünyanın En Değerli 500 Markası-Global 500-2023” araştırmasının sonucu yayımlandı. Teknoloji devi Amazon, marka değerinde yüzde 15’lik düşüş yaşasa da Apple'ı geride bırakarak zirveye yerleşmeyi başardı.
18.01.2023 Ekonomi
Okullardan teknoloji devlerine ruh sağlığı davası!
Okullardan teknoloji devlerine ruh sağlığı davası! ABD'nin Seattle kentinde devlet okulları, çocukların ruh sağlığına olumsuz etkileri nedeniyle popüler sosyal medya platformlarının bağlı olduğu teknoloji devi şirketleri dava etti. Çocuklar teknolojinin esiri oldu. Sosyal medyanın çocukların ruh sağlığını bozduğunu ve eğitime engel olduğu gerekçe gösterildi. Peki sosyal medya çocukları olumsuz etkiliyor mu? Aileler ve öğretmenler bu konuyla ilgili neler yapmalı? Sosyal medyaya kısıtlama getirmek doğru mu? İşte detaylar...
12.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Teknoloji devinden flaş hamle! Yaklaşık bin kişiyi işten çıkardı
Teknoloji devinden flaş hamle! Yaklaşık bin kişiyi işten çıkardı ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un yaklaşık bin çalışanın işine son verdiği belirtildi.
19.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Ethereum Merge güncellemesi ne zaman? Ethereum’da değişim nasıl olacak? Merge’den sonra Ethereum (ETH) fiyatları etkilenir mi?
Ethereum Merge güncellemesi ne zaman? Ethereum’da değişim nasıl olacak? Merge’den sonra Ethereum (ETH) fiyatları etkilenir mi? Kripto para piyasalarının beklediği Ethereum Merge güncellemesi başlıyor. Ethereum Merge sürecine ilişkin yatırımcıların aklında pek çok soru var. Ethereum’daki büyük değişimin neler getireceği, fiyatları etkileyip etkilemeyeceği merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Ethereum Merge güncellemesi ne zaman? Ethereum’da değişim nasıl olacak? Merge’den sonra Ethereum (ETH) fiyatları etkilenir mi? Ethereum Merge neler getiriyor? Merge (Birleşme) Nedir? Ethereum Merge hakkında dikkat edilmesi gerekenler!
14.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Apple, iPhone 14'ü tanıttı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı
Apple, iPhone 14'ü tanıttı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı Teknoloji devi Apple'ın iPhone 14 ve Apple Watch 8'i tanıtacağı Apple etkinliği 20:00'de başladı. İşte tanıtılan ürünlerin özellikleri ve fiyatları...
7.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Yunanistan'da casus yazılım skandalı! Kyriakos Miçotakis'e soğuk duş: 2023 planları suya düştü...
Yunanistan'da casus yazılım skandalı! Kyriakos Miçotakis'e soğuk duş: 2023 planları suya düştü... Yunanistan'da casus yazılım skandalının sarsıntıları devam ediyor. Atina'da adeta deprem etkisi yaratan olay ile ilgili Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis 'özür' geldi. Ancak bu özrün Miçotakis'i kurtaramayacağı belirtiliyor. İşte skandal sonrası Miçotakis'i bekleyen tehlike...
9.08.2022 Dünya
Teknoloji devi, UEFA ile iş birliğini duyurdu
Teknoloji devi, UEFA ile iş birliğini duyurdu Önümüzdeki iki sezonu kapsayan birçok turnuvada UEFA ile iş birliği yapacağını duyuran Oppo, UEFA'nın futbol turnuvası Şampiyonlar Ligi'ne ortak olan ilk Çinli marka olacak. Marka, UEFA ile, arasında UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi Finalleri ve UEFA Gençlik Ligi Finalleri'nin bulunduğu turnuvaları kapsayan iki yıllık ortaklık anlaşması yaptı.
22.07.2022 Bilim ve Teknoloji
iPhone'ların ismi değişiyor! Apple'dan bomba hamle,  iPhone 14 ve...
iPhone'ların ismi değişiyor! Apple'dan bomba hamle, iPhone 14 ve... iPhone'ların ismi değişiyor. Teknoloji devi Apple, yeni seride bir sürpriz ile birlikte geliyor. İddiaya göre; şirket, iPhone 14 serisinde şaşırtan isim değişikliği ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Öte yandan yeni çıkacak iPhone 14'lerin fiyatı da merak ediliyor. İşte son dakika haberinin detayları...
25.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk’ın oğlu cinsiyet değiştiriyor! 'Babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum'
Elon Musk’ın oğlu cinsiyet değiştiriyor! 'Babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum' Teknoloji dünyasının dahi çocuğu ve dünyanın en zengin adamı Elon Musk'ın oğlu, cinsiyetini ve adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu ve "Biyolojik babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum" dedi.
21.06.2022 Dünya
Apple'a dava açıldı! iPhone'lara istemli yavaşlatma mı uygulanıyor?
Apple'a dava açıldı! iPhone'lara istemli yavaşlatma mı uygulanıyor? ABD merkezli teknoloji devi Apple, bir kez daha iPhone’larda 'istemli yavaşlatma' uyguladığı suçlamasıyla karşı karşıya. İngiltere’de tüketici avukatı Justin Gutmann’ın bu ülkedeki yaklaşık 25 milyon iPhone kullanıcısı için açtığı davada şirketin 768 milyon Sterlin tutarında tazminat ödemesi talep ediliyor.
17.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Teknoloji Devi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teknoloji devi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.