Tbmm Adalet Komisyonu

Tbmm Adalet Komisyonu

Son dakika TBMM Adalet Komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TBMM Adalet Komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TBMM Adalet Komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tbmm Adalet Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tbmm adalet komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 556 tbmm adalet komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm tbmm adalet komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Dezenformasyon düzenlemesi' Meclis'te görüşülmeye başlandı!
'Dezenformasyon düzenlemesi' Meclis'te görüşülmeye başlandı! TBMM Adalet Komisyonu, sosyal medya ile internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren ve 'dezenformasyon düzenlemesi' olarak adlandırılan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı.
9.06.2022 Siyaset
'5'inci Yargı Paketi' görüşmeleri, TBMM Adalet Komisyonu'nda başladı
'5'inci Yargı Paketi' görüşmeleri, TBMM Adalet Komisyonu'nda başladı TBMM Adalet Komisyonu'nda '5'inci Yargı Paketi' adı altında 8 kanunda değişiklik öngören 54 maddelik yasa teklifinin görüşmeleri başladı.
5.11.2021 Siyaset
İkinci yargı paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi
İkinci yargı paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi Disiplin hapsine ilişkin karar, kesinleştiği tarihten itibaren 2 yıl geçtikten sonra yerine getirilemeyecek. Taraflar, bilirkişi raporunun, kendilerine tebliği tarihinden itibaren iki hafta içinde raporda eksik gördükleri hususların bilirkişiye tamamlattırılmasını, belirsizlik gösteren hususlar hakkında ise bilirkişinin açıklama yapmasının sağlanmasını veya yeni bilirkişi atanmasını mahkemeden talep edebilecek. Celse harcı yargılama giderleri kapsamından çıkarılacak, yerine başvurma harcı eklenecek.
4.06.2020 Gündem
Son dakika: İnfaz düzenlemesi Meclis'te kabul edildi
Son dakika: İnfaz düzenlemesi Meclis'te kabul edildi AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.
4.04.2020 Siyaset
İnternet gazetecilerine müjde!
İnternet gazetecilerine müjde! İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.
29.09.2021 Gündem
Basın Kanunu TBMM'de!
Basın Kanunu TBMM'de! Görüşmelere Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'da katıldı
29.09.2021 Gündem
Mal varlığına el koymak daha da zorlaştırıldı
Mal varlığına el koymak daha da zorlaştırıldı ‘Demokratikleşme paketi’ Adalet Komisyonu’ndan geçti...
29.09.2021 Gündem
'O savcı benim'
'O savcı benim' YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu, CNN Türk'te Aykırı Sorular programına konuk oldu.
29.09.2021 Gündem
‘5 bin avroya anlaşalım’
‘5 bin avroya anlaşalım’ Türkiye aleyhine açılan davalara anlaşma yolu geliyor
29.09.2021 Gündem
Demirel'den komisyonda ilginç taktik!
Demirel'den komisyonda ilginç taktik! Demirel, TBMM Darbe Komisyonu üyeleriyle yaptığı görüşmeyi ‘’Sözleri yanlış aksetmesin’’ diye kameraya aldırdı. MİT’çi Mehmet Eymür de 1996’da TBMM Susurluk Komisyonuna mikro teyp ile gelmişti.
29.09.2021 Gündem
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şart
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şart Dijital Telif Yasası, haberi ve habercinin fikri mülkiyetini korumak için son derece kritik rol oynuyor. Avrupa Birliği'nden sonra Kanada'da da uygulanmaya başlanan düzenleme için gözler Türkiye'ye çevrilmiş durumda. TBMM'de çalışmaları süren düzenleme ise Doç. Dr. Cahit Suluk'a göre zaman kaybetmeden yürürlüğe girmeli.
23.05.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart AB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerken Posta.com.tr'ye konuşan Telif Hukuku alanında uzman Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, günümüzdeki kanunun dijitalleşmeye uygun olmadığını ve yapılacak düzenleme ile sektörün önünün açılacağına dikkat çekti.
29.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
20.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durum
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durum Son olarak Kanada ile anlaşarak yıllık 74 milyon dolarlık telif ödeyecek olan Google, anlaşma yapmadığı ülkelerde telifli içerikleri kullanmayı sürdürüyor. Uzman isimler Türkiye'nin acil şekilde adım atması gerektiğini belirterek, çıkarılacak düzenleme ile Google'ı masaya oturmaya zorlamanın önemli olduğunu dile getirdi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Avukat Cahit Suluk ise yaptığı açıklamada, "Bu haksız bir talep değil, kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durumdur" ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgi
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgi Google'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrilirken, dikkat çeken açıklamalar da geliyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
6.12.2023 Gündem
3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te
3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te CHP'li 1 ve HEDEP'li 2 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM'ye gönderildi.
13.11.2023 Gündem
12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Meclis'te
12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Meclis'te Aralarında CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de olduğu 12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.
8.08.2023 Gündem
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
22.07.2023 Gündem
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de İsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olup olmayacağına ilişkin belirsizlik Vilnius Zirvesi sonrası çözüme kavuştu. İsveç, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine güçlü destek taahhüdünde bulunurken Türkiye de İsveç’in katılım protokolünü mümkün olan en kısa sürede TBMM’ye sevk etmeyi ve onaylanmasını sağlamayı kabul etti.
11.07.2023 Gündem
Yılmaz Tunç kimdir? Yeni Adalet Bakanı kim oldu, Yılmaz Tunç kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç…
Yılmaz Tunç kimdir? Yeni Adalet Bakanı kim oldu, Yılmaz Tunç kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç… Yılmaz Tunç kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla kabinesini açıkladı. Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu. Peki, Yılmaz Tunç kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
3.06.2023 Gündem
Türkiye Yüzyılı'nın ilk bakanları! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı
Türkiye Yüzyılı'nın ilk bakanları! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı. Yeni kabine ilk toplantısını Salı günü gerçekleştirecek.
3.06.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı Aralarında HDP'li Meclis başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ında bulunduğu 65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı.
24.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tbmm Adalet Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tbmm adalet komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.