Tarihi Gün

Tarihi Gün

Son dakika tarihi gün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihi gün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihi gün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihi Gün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihi gün gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.085 tarihi gün haberi bulunmuştur. Tüm tarihi gün haberleri aşağıda listelenmiştir.
Anavarza'nın bilinmeyen tarihi gün yüzüne çıkmayı bekliyor
Anavarza'nın bilinmeyen tarihi gün yüzüne çıkmayı bekliyor Adana'da bulunan Roma İmparatorluğu'nun Doğu Akdeniz'deki önemli ordugah merkezleri arasında öne çıkan Anavarza Antik Kenti, bilinmeyen tarihi ile Anadolu uygarlık tarihini sil baştan yazmaya hazırlanıyor.
1.05.2024 Yerel Haberler
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri Kaan bugün gökyüzü ile buluşarak tarihi bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan'ın ilk uçuşu dünya basınında yer buldu. Bloomberg tarihi uçuş için 'dönüm noktası' değerlendirmesinde bulunurken Yunan basını Kaan'ın gelişmiş özelliklerini yazdı.
21.02.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN aynı F-16 gibi, yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN aynı F-16 gibi, yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Adaylarını dahi vatandaşa değil, yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse bu acemiler de milletin karşısına 'işte adayımız' diyerek onu çıkartıyor' dedi. İlk uçuşunu gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN ile ilgili olarak ise Erdoğan, 'Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler.' ifadelerini kullandı.
21.02.2024 Gündem
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
Bakan Kacır NASA'ya ziyaret: Uzayda daha fazla rol üstleneceğiz
Bakan Kacır NASA'ya ziyaret: Uzayda daha fazla rol üstleneceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Florida eyaletinde gerçekleştirilen fırlatma töreni için bulunduğu ABD’de, NASA’nın Uzay Merkezi’ni ziyaret ederek, Axiom Space firmasının Uzay İstasyonu Geliştirme Tesisinde incelemelerde bulundu. Bakan Kacır, “Hedefimiz; önümüzdeki dönemde insanlı uzay araştırmalarında, uzay keşiflerinde, uzay istasyonlarında ve bütün değer zincirinde daha fazla rol üstlenebilmek adına Türk sanayi ve teknoloji ekosistemini güçlü şekilde desteklemek ve yönlendirmek.” dedi.
20.01.2024 Gündem
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Cumhuriyetin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu: Atatürk ile aynı mesleği yapmak onur verici
Cumhuriyetin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu: Atatürk ile aynı mesleği yapmak onur verici Türkiye’nin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu. Tuğgeneral Özlem Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel demeç verdi.
29.10.2023 Gündem
Cuma mesajları ile İstanbul'un Kurtuluşu mesajları bir arada! İşte Anlamlı, hadisli, kısa ve öz İstanbul'un Kurtuluşu sözleri
Cuma mesajları ile İstanbul'un Kurtuluşu mesajları bir arada! İşte Anlamlı, hadisli, kısa ve öz İstanbul'un Kurtuluşu sözleri İstanbul, 1. Dünya Savaşı sırasında düşmanların işgali altına girdi ve zorlu günler yaşadı. Ancak Türk milletinin milli mücadele ruhu, İstanbul'u özgürlüğüne kavuşturmak için büyük bir kararlılıkla harekete geçti. 6 Ekim 1923 tarihinde, İstanbul düşman işgalinden arındırıldı ve bu tarihi gün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin önemli bir zaferini simgeliyor. İstanbul'un kurtuluşu, tüm Türkiye için bir umut ışığı oldu ve bu güzel şehir, tarih ve kültürle dolu zengin mirasıyla aydınlandı. 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu'nun 100. yılını coşkuyla kutluyoruz! Biz de güne özel olarak Cuma mesajları ile 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu mesajları bir arada derledik.
6.10.2023 Gündem
Altında 'fırtına öncesi sessizlik'! Rüzgar tersine dönecek, sürprizlere hazır olun
Altında 'fırtına öncesi sessizlik'! Rüzgar tersine dönecek, sürprizlere hazır olun Altın fiyatlarında son dakika sürprizi... Gram altın için tarihi gün yaklaşıyor. Üst üste tarihi rekorlar kıran gram altın, yeni döneme giriyor. Sürprizler peş peşe gelecek. Altına yatırım yapanlar kazanacak. Altında alım tarihi açıklandı. Ne zaman satılırsa kazanılır? Gram altın fiyatları ne kadar yükselir? Gram altın rekor kırar mı? İşte altın fiyatları ile ilgili yatırımcının merak ettiği tüm detaylar...
27.09.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında son dakika sürprizi! İslam Memiş açıkladı: Gram altında bu günü bekleyen kazanır
Altın fiyatlarında son dakika sürprizi! İslam Memiş açıkladı: Gram altında bu günü bekleyen kazanır Altın fiyatlarında son dakika sürprizi... Gram altın için tarihi gün yaklaşıyor. Üst üste tarihi rekorlar kıran gram altın, yeni döneme giriyor. Sürprizler peş peşe gelecek. Altına yatırım yapanlar kazanacak. Altında alım tarihi açıklandı. Ne zaman satılırsa kazanılır? Gram altın fiyatları ne kadar yükselir? Gram altın rekor kırar mı? Gram altın 2000 lirayı ne zaman görecek? gibi soruların yanıtı belli oldu. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş rekor için net konuştu. Sürpriz tarihi işaret etti. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi...
20.07.2023 Ekonomi
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor Lefkoşa’da tarihi gün yaşanıyor. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümünde Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı yapılıyor. Test uçuşları başarıyla tamamlanan havalimanına ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı gerçekleştirecek.
20.07.2023 Gündem
Türkiye'nin NATO kararı dünyada birinci manşet! New York Times'tan dikkat çeken F-16 yorumu
Türkiye'nin NATO kararı dünyada birinci manşet! New York Times'tan dikkat çeken F-16 yorumu Türkiye NATO için kararını verdi. Vilnius'taki NATO zirvesinden bir gün önce kente giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri ile görüştü. Görüşmenin ardından İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakıldı. Türkiye'nin kararı kısa sürede dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. ABD'nin önce gelen gazetelerinden New York Times karar sonrası dikkat çeken bir F-16 yorumunda bulundu. Yunan basını ise 'Erdoğan yeşil ışık karşılığında ne aldı' sorusunu sordu ve Türkiye'nin elde ettiği kazanımları yazdı.
11.07.2023 Gündem
Türkiye'nin İsveç kararı dünya basınının gündeminde
Türkiye'nin İsveç kararı dünya basınının gündeminde Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin verdiği karar hem zirveye hem de dünya gündemine damgasını vurdu. Yabancı basın bu kritik gelişmeyi ilk haber olarak verdi.
10.07.2023 Gündem
Seçime ilişkin provokatif paylaşımlara soruşturma
Seçime ilişkin provokatif paylaşımlara soruşturma  Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine ilişkin sosyal medya hesapları yolu ile provokatif paylaşımlar yapanlar hakkında resen soruşturma başlatıldı.
28.05.2023 Gündem
Türkiye'de tarihi gün! Sandık başında seçim heyecanı
Türkiye'de tarihi gün! Sandık başında seçim heyecanı Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri için 81 ilde ilk oylar kullanılmaya başlandı. Yurt genelinde vatandaşlar erken saatlerde sandıklara akın ederken renkli görüntüler de ortaya çıktı. Ankara'da Mehmet Emin Özbey (42), oy kullandığı okulda hazırladığı özel oy pusulası ve sandık eşliğinde Gizem Esin'e (35) evlilik teklif etti.
28.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tur! Türkiye sandık başına koştu
Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tur! Türkiye sandık başına koştu Türkiye'de tarihi gün başladı. Bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerin 2'nci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Oy verme işlemi de saat 08.00 itibarıyla başladı.
28.05.2023 Gündem
Altın fiyatları şimdi ne olacak? İslam Memiş ikinci tura kadar yaşanacakları sıraladı
Altın fiyatları şimdi ne olacak? İslam Memiş ikinci tura kadar yaşanacakları sıraladı Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme. İlk turda kazanan çıkmadı. Gözler ikinci tura çevrildi. Böylece altın yatırımcıları da altın fiyatlarının kaderini merak ediyor. Altın fiyatları için bomba bir tahmin geldi. Altın uzmanı İslam Memiş, 28 Mayıs'a kadar geçecek süreci tek tek anlattı. Altın alacaklar bu detaya dikkat edin. Bu hatayı yapan çok büyük kaybeder. Altın fiyatlarında son durum ne? Altın yükselecek mi? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatlarında tarihi gün yaklaşıyor. İşte tüm detaylar...
15.05.2023 Ekonomi
İngiltere'de tarihi gün! Kral Charles, dünyanın izlediği törenle tacına kavuştu
İngiltere'de tarihi gün! Kral Charles, dünyanın izlediği törenle tacına kavuştu Hayatının büyük bir bölümünü "veliaht prens" olarak geçiren Charles, sonunda muradına erdi. Annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in geçen yıl eylül ayında, 96 yaşında hayata veda etmesinin ardından onun yerine tahta geçen Charles, 75 yaşında Kral 3. Charles olarak tacın giydi.
6.05.2023 Dünya
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Muharip Uçağın adının KAAN olduğunu açıkladı. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken düzenlenen tören için 'büyük bir güç gösterisi' yorumu yapıldı.
2.05.2023 Gündem
Dünyanın gözü Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninde! Tarihi gün ilklere sahne olacak...
Dünyanın gözü Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninde! Tarihi gün ilklere sahne olacak... Dünyanın gözü İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme töreninde olacak. Birleşik Krallık’ta monarşi kimi zaman sembolik görevleriyle ön plana çıksa da Anglikan Kilisesi ile olan bağı sebebiyle manevi kimliği önem arz ediyor. Kraliçe II. Elizabeth’ten sonra ikinci kez televizyonlarda canlı yayınla gerçekleşecek olan 6 Mayıs’taki taç giyme töreni ilklere sahne olacak. Aslen bir Hristiyanlık ayini olan taç giyme töreninde modern İngiliz toplumunun çeşitli unsurları ilk kez temsil edilecek.
1.05.2023 Dünya
Bakan Dönmez Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı
Bakan Dönmez Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı Mersin Akkuyu nükleer güç santrali ilk nükleer yakıt getirme töreni yapıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, törende Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı.
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
70 yıllık hayal gerçek oldu! Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde tarihi gün...
70 yıllık hayal gerçek oldu! Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde tarihi gün... Türkiye için tarihi gün. Akkuyu Nükleer Güç Santrali açıldı. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, döneminde çalışmalara başlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için '70 yıllık hayal' ifadelerini kullanmıştı.
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali için bugün tarihi gün. Enerji üretiminde kullanılacak 'taze nükleer yakıt' tesise getirilecek. Böylece Akkuyu, nükleer santral statüsüne kavuşacak. Ardından üretim için test aşamasına geçilecek.
27.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Türkiye Yüzyılı’na armağan olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Türkiye Yüzyılı’na armağan olsun Karadeniz gazı için tarihi gün geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Karadeniz doğal gazımız Türkiye Yüzyılı’na armağan olsun." ifadelerini kullandı.
20.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Gün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihi gün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.