Talasemi

Talasemi

Son dakika Talasemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Talasemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Talasemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Talasemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan talasemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 70 talasemi haberi bulunmuştur. Tüm talasemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kızılay’ın yeni projesinde pilot il Adana oldu
Kızılay’ın yeni projesinde pilot il Adana oldu Türkiye’nin iyilik eli olarak bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirip, gönüllere dokunan Kızılay, talasemi hastaları için sadık bağışçı havuzu oluşturmak amacıyla BİS (Biz İyilik Severiz) Projesini hayata geçirdi. Adana projede pilot il oldu.
28.01.2024 Adana
8 Mayıs ne günü, Anneler Günü mü? Anneler Günü ne zaman?
8 Mayıs ne günü, Anneler Günü mü? Anneler Günü ne zaman? Annelerimizin özel günü Türkiye'de her yıl mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. Bu özel günde annelerini mutlu etmek isteyenler hediye seçimi yapmaya başlarken, gönderecekleri mesajlar için de araştırmaya yapmayı sürdürüyor. Peki, Anneler Günü ne zaman? 8 Mayıs ne günü, Anneler Günü mü?
7.05.2022 Gündem
Akdeniz anemisi taşıyıcıları yorgun değil, depresif ve kaygılı
Akdeniz anemisi taşıyıcıları yorgun değil, depresif ve kaygılı Akdeniz anemisi (Beta Talasemi) kırmızı kan hücrelerimizin içinde bulunan ve dokulara oksijen taşınmasında görevli olan hemoglobinin yapısal bozukluğuyla ortaya çıkan genetik geçişli bir hastalıktır. Belirti vermeyen Akdeniz anemisinin çocuklara geçmesi ihtimalinin hastaları kaygılandırıyor. Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Rafet Eren Akdeniz anemisi hakkında merak edilenleri anlattı.
5.02.2022 Sağlık
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat!
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat! Çocuk Hematoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakli Merkezi’nden Prof. Dr. Bülent Barış Kuşkonmaz, kemik iliği nakli ve sonraki süreçte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
6.11.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki hastane açılış törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki hastane açılış törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesinin açılış törenine telefonla bağlandı.
3.07.2021 Gündem
Yeni nesil sosyal medyadan evlenecek
Yeni nesil sosyal medyadan evlenecek TÜİK verilerine göre, 2010 yılından itibaren akraba evliliklerinde sistematik bir düşüş yaşandı. 70 ve 80'li yıllarda kendisini bir birey olarak değil, ailenin bir parçası olarak gören insanların bugün kendisini birey olarak görmeye başladığını belirten Sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı, "40 yıl önce akrabaların çöpçatanlıkla ortaya çıkardığı evlilikler artık çok değişti. Z kuşağının sosyal medyadan tanıştığını görüyoruz" dedi.
27.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Kanser hastası çocukların yaptığı resimlerden sergi açıldı
Kanser hastası çocukların yaptığı resimlerden sergi açıldı İstanbul’da özel bir hastanede tedavileri devam eden kanser hastası çocukların tuval, yağlı boya ve ahşap üzerine yaptığı eserlerden bir sergi açıldı. Koronavirüs nedeniyle riskli olduğu için çocuklar sergiye gelemedi fakat yaptıkları resimler hastanenin duvarlarını süsledi. Resim yapmanın tedaviye uyumu artırdığını söyleyen Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, "Resim yaparken ağrılarının azaldığını, tedaviye daha uyumlu hale geldiklerini gördük. Çok yetenekliler, hayal güçleri de oldukça zengin" dedi.
7.03.2021 Sağlık
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor Her 10 çiftten birinde infertilite yani kısırlık görülebiliyor. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili tekniğin tüp bebek tedavisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Tüp bebek tedavisinde kişiye özel tedaviler sonucu, başarı şansı yani gebelik elde etme oranları artıyor” dedi.
15.02.2021 Sağlık
15 aylık Zeynep'e ilik nakli için donör aranıyor
15 aylık Zeynep'e ilik nakli için donör aranıyor Sivas’ta yaşayan 15 aylık Zeynep Asel Balk'a, kabızlık şikayetiyle gittiği hastanede halk arasında bilinen adıyla Akdeniz anemisi (Beta talasemi majör) teşhisi konuldu. Tedavisi için ilik gerekli olan Zeynep Asel için ailesi donör aramaya başladı.
11.02.2021 Sağlık
Sokağa çıkma kısıtlaması kan verme alışkanlıklarını değiştirmedi
Sokağa çıkma kısıtlaması kan verme alışkanlıklarını değiştirmedi Kovid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yerlerden biri de kan bağışı noktaları oldu
6.12.2020 Sağlık
Adliye Çalışanlarından Kızılay’a kan bağışı
Adliye Çalışanlarından Kızılay’a kan bağışı Aydın’ın Nazilli ilçesinde düzenli olarak sürdürülen kan bağışı kampanyası bu kez Nazilli Adliye Sarayı’nda gerçekleştirildi. Adliye çalışanları Başsavcı Murat Dilsiz öncülüğünde Kızılay Kan Merkezine kan bağışında bulundu.
21.11.2020 Sağlık
Kızılay Başkanı Kınık: Zorlu bir 3 ay geçireceğiz, alarm verebiliriz
Kızılay Başkanı Kınık: Zorlu bir 3 ay geçireceğiz, alarm verebiliriz Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu bir 3 ay geçirileceğini belirterek, "Bu sürede stoklarımızın sürekli asgari stok seviyesinin üstünde seyretmesi ve plazma ihtiyacını da günlük karşılayabilecek bir şekilde donasyon (bağış) almamız gerekiyor. Eğer kan ve immün plazma bağışı artmazsa alarm vermek durumunda kalabiliriz, bunu istemiyoruz" dedi.
20.11.2020 Gündem
Tüp bebekte yeni tedavi yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler!
Tüp bebekte yeni tedavi yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler! Türkiye'de her yıl doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 4-5’i tüp bebek tedavisi ile dünyaya geliyor. Bebek hayali kuran çiftler için bebek sahibi olmak kimi zaman kolay olmayabilir. Son yıllarda gelişen teknoloji ve tedavi yöntemleri pek çok çift için umut oluyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Bülent Baysal tüp bebekle ilgili son tedavi yöntemlerini anlattı.
13.11.2020 Sağlık
''Türkiye'de 4 bin 500 talasemi hastası var''
''Türkiye'de 4 bin 500 talasemi hastası var'' Kronik bir hastalık haline gelen talasemi yani Akdeniz anemisine değinen Prof. Dr. Sema Anak, “Hastalar 3-4 haftada bir kırmızı kan hücresi almak zorundadır. Artık dalak alınması çok nadir gerekiyor. Etkin ve başarılı kan ve demir atıcı tedavilerle artık hastalar 50-60 yaşlarına kadar yaşayabiliyor. Ancak iyileştirici tedavi kök hücre nakli ve son zamanlarda deneysel nitelikte yapılan gen naklidir” dedi.
29.08.2020 Sağlık
Genç kadınlara 'kansızlık' uyarısı
Genç kadınlara 'kansızlık' uyarısı Genç yaştaki kadınlardaki demir eksikliği tipi kansızlığın özellikle menopoz dönemine kadar sorun oluşturabileceğine dikkat çeken Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Şahin Balçık, “Demir eksikliği anemisi; halsizlik, yorgunluk, aşırı uyuma isteği veya uykusuzluk, saç dökülmesi, tırnak bozukluğu, kaşıntı, baş ağrısı, baş dönmesi, öğrenme güçlüğü, unutkanlık, çarpıntı, nefes darlığı ve göğüs ağrısı, yutkunma güçlüğü gibi çok sayıda şikâyete neden olabilir” dedi.
17.07.2020 Sağlık
Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi
Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi Corona virüs için alınan tedbirlerin esnetilmesi kapsamında uygulamaya konan normalleşme süreci ile birlikte Türkiye normal hayata dönüyor. 1 Haziran'da normalleşmenin uygulanacağı alanlar belli oldu. Bu kapsamda pek çok yasak da kalktı. Özellikle kapalı olan ve uzaktan çalışma sistemine geçen işyerleri, kurum ve kuruluşlar da bu kapsamda işbaşı yapacak. Kamuda idari izinli olan personel de yarın işe başlıyor. Kamu personeli idari izinleri ile ilgili düzenlemeyi içeren işe dönüş genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı da kronik hastalıklar listesini açıkladı. Peki, Kronik rahasızlığı olanlar ne zaman iş başı yapacak? Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesinde olan hastalıklar hangileri? İşte kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü kamu personeli idari izinleri ile ilgili son gelişmeler...
31.05.2020 Gündem
Akdeniz anemisi kök hücreyle tedavi ediliyor
Akdeniz anemisi kök hücreyle tedavi ediliyor Talaseminin (Akdeniz anemisi) dünyada ve Türkiyede en sık görülen kalıtsal kan hastalığı olduğunu söyleyen Çocuk Hemotoloji ve Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Anak, talaseminin kronik hastalık haline geldiğini vurgulayarak kök hücre nakliyle tedavinin mümkün olduğunu dile getirdi.
8.05.2020 Sağlık
Demir zehirlenmesine dikkat!
Demir zehirlenmesine dikkat! Dr. Asuman Mersin Kökrek, “Çok sık kan almak zorunda kalan talasemi hastalarında alerjik reaksiyon ya da demir zehirlenmesi riski büyüktür. Talasemi de kalp yetmezliği, karaciğer yetmezliği, şekil bozukluğu, büyüme-gelişme geriliği ve diyabet gibi sorunlar gözlemlenebilir'' dedi.
8.05.2020 Sağlık
Bu hastalığa dikkat! O bölgede çok yaygın
Bu hastalığa dikkat! O bölgede çok yaygın Türkiye’de yaklaşık1 milyon 300 bin civarında Akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğunu söyleyen Çocuk Hematoloji ve Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, bu hastalığın taşıyıcılığının yüzde 12 ile en fazla Antalya ve çevresinde bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Baytan, “Bebeklik döneminde başlayarak sürekli kan nakli gerektiren bu hastalık, demir eksikliği ile karıştırılabiliyor” dedi.
8.05.2020 Sağlık
Talasemi hastaları, kan bağışı bekliyor
Talasemi hastaları, kan bağışı bekliyor Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı (AKHAV), Türk Kızılay Derneği Akdeniz Bölge Müdürlüğü ve Antalya Talasemi Derneği öncülüğünde, coronavirüs sürecinde kan bulma sıkıntısı yaşayan talasemi hastaları için 'Kan Annesi ve Kan Babası' adlı kan bağışı kampanyası başlatıldı.
7.05.2020 Sağlık
“Akdeniz anemisi ile demir eksikliği anemisi karıştırılıyor”
“Akdeniz anemisi ile demir eksikliği anemisi karıştırılıyor” Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi akdeniz anemisi olarak bilinen talasemi hastalığında taşıyıcı durumda. 4 bin 500 kişi ise hastalık nedeniyle tedavi görüyor.
7.05.2020 Sağlık
Talasemi hastası Merve, 15 yıl sonra sağlığına kavuştu
Talasemi hastası Merve, 15 yıl sonra sağlığına kavuştu Şanlıurfa'da yaşayan ve 2,5 yaşında genetik geçişli kan hastalığı olan Akdeniz Anemisi (talasemi) teşhisi konulan Merve Ekinci (17), 15 yıl sonra bulunan donörle sağlığına kavuştu. Hastalığı nedeniyle gelişimi akranlarından geri kalan Merve, bu süre boyunca geçirdiği siroz tehlikesine ve pankreasındaki hasarlar nedeniyle şeker hastası olmasına rağmen umudunu yitirmeden nakil olmayı bekledi. Nakil öncesi yumurtalıkları toplanarak dondurulan, bu sayede ileride anne de olabilecek Merve, taburcu edildi.
15.02.2020 Sağlık
THY'nin pilot ilanına yoğun ilgi
THY'nin pilot ilanına yoğun ilgi Türk Hava Yolları'nın (THY) kendi pilotunu yetiştirdiği Uçuş Akademesi'ne üniversite mezunlarının pilot olmak için başvuruları dünden itibaren başladı. 29 Ağustos 2019 saat 15.00’a kadar yayında kalacak olan yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayı ilanı üniversite mezunlarından yoğun ilgi görüyor. THY başvuruları kabul edilmeyecek sağlık şartlarını da detaylı açıkladı.
11.06.2019 Ekonomi
"Türkiye'de talasemi taşıyıcılık oranı yüksek"
"Türkiye'de talasemi taşıyıcılık oranı yüksek" Prof. Dr. Buket Erer Del Castello, talasemide taşıyıcılık oranının yüksek olmasının hastalığın çıkma oranını artırdığını belirterek, "Ülkemizde taşıyıcılık oranının yüksek olmasının yanı sıra akraba evliliklerinin de fazla olması hasta çocuk doğma riskini de artıyor. Türkiye'deki beta talasemi taşıyıcılığı sıklığı yüzde 2,1 düzeylerinde. Bu oran farklı bölgelerde artmakta, yüzde 13'e kadar yükselmektedir." dedi.
11.05.2019 Sağlık
Aileden geçen genetik miras; Talasemi
Aileden geçen genetik miras; Talasemi İştahsızlık, solgun bir cilt gibi birçok çocukta görülen şikâyetlerin yol açtığı sebepleri bir türlü bulamasanız da tüm bunların arkasında yatan gizli faktörü göz ardı ediyor olabilirsiniz; Akdeniz anemisi…
22.02.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Talasemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki talasemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.