Sürücüsüz Metro

Sürücüsüz Metro

Son dakika sürücüsüz metro haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sürücüsüz metro ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sürücüsüz metro haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sürücüsüz Metro

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sürücüsüz metro gelişmeleri de dahil olmak üzere 74 sürücüsüz metro haberi bulunmuştur. Tüm sürücüsüz metro haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kağıthane-Gayrettepe metrosu açıldı! Erdoğan: İstanbul’da trafik mesele olmaktan çıkacak
Kağıthane-Gayrettepe metrosu açıldı! Erdoğan: İstanbul’da trafik mesele olmaktan çıkacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Fatih'in emaneti olan aziz şehri, inşaatına başlanmış metroları bile yapamayan zihniyetin insafına bırakmadık, bırakmayacağız. 31 Mart seçimleriyle ilgili takvim işlemeye başladıkça maskeler düşüyor. Kimi şehrine aşkla hizmet ettiği kiminin de 3 dönüm bostan yan gel yat Osman misali vaktini boşa geçirdiği netleşiyor" dedi.
29.01.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: 'Yeni Sakarya' milli elektrikli tren setinde seri üretime geçtik
Bakan Uraloğlu: 'Yeni Sakarya' milli elektrikli tren setinde seri üretime geçtik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin saatte 160 kilometre hıza sahip 'Yeni Sakarya' ismini verdiğimiz ilk milli ve yerli elektrikli tren seti projemizde, 2 prototip (ilk örnek) seti tamamlayarak hizmete sunduk. Seri üretime başladık" dedi.
3.01.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu teslim töreninde konuştu: Ülkemizi üretim üssü haline getireceğiz
Bakan Uraloğlu teslim töreninde konuştu: Ülkemizi üretim üssü haline getireceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracının teslim töreninde açıklamalarda bulundu.
1.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Havalimanı Metrosu 1 ay ücretsiz hizmet verecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Havalimanı Metrosu 1 ay ücretsiz hizmet verecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşılabilecek. Metro hattımız 1 ay süreyle ücretsiz hizmet verecek" dedi. Erdoğan, "Kanal İstanbul projesini inşallah hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
22.01.2023 Gündem
İstanbul metrosunda klima patlaması
İstanbul metrosunda klima patlaması Son dakika haberi... Eyüpsultan Veysel Karani Akşemsettin Metro Durağı'nda metronun klimasında patlama sonrası yangın çıktı. Arıza nedeniyle seferler aksadı.
24.07.2021 Gündem
Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu açıldı! 10 gün bedava...
Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu açıldı! 10 gün bedava... Avrupa Yakası’nın ilk sürücüsüz metro hattının 1. etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı bugün ilk sürüşünü yaptı. 10 gün boyunca ücretsiz hizmet verecek olan metroya, güzergahı olduğu için binenler kadar, merakından binen yolcularda vardı. Yolculardan Selahattin Şimşek, "İlk olduğu için merak ettim bindim. Normalde kullandığım bir güzergah değil ama ilk defa binmek için, görmek için geldim. Tedbirliyiz maskemizi taktık geldik" dedi.
28.10.2020 Yaşam
Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı açılıyor! İlk 2 gün ücretsiz...
Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı açılıyor! İlk 2 gün ücretsiz... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının, 28 Ekim saat 12.00'ten itibaren İstanbulluların hizmetine açacağını açıkladı. İlk 2 gün ücretsiz hizmet verilecek hatta, günde 352 sefer yapılacağı ve diğer toplu ulaşım araçlarıyla da entegrasyonu bulunan hattın, tek yönde saatte 70 bin İstanbulluya hizmet verebileceği ifade edildi.
26.10.2020 Gündem
Mecidiyeköy Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?
Mecidiyeköy Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak? Corona virüs salgını nedeniyle açılışı bir süreliğine ertelenen M7 Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının açılış tarihi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Mecidiyeköy Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak? İşte Mecidiyeköy Mahmutbey metro açılış tarihi...
4.10.2020 Gündem
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Nisan sonu yolcu alacak
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Nisan sonu yolcu alacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası konuşan Karaismailoğlu, "Projemizin ilk etapta tamamlanacak olan Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimini Nisan 2021'de, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı kesimini ise 2021 yılı son çeyreğinde tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
3.10.2020 Ekonomi
Türkiye'nin ilk yerden beslemeli tramvay hattının test sürüşüne başlandı
Türkiye'nin ilk yerden beslemeli tramvay hattının test sürüşüne başlandı Türkiye'nin ilk yerden enerji beslemeli Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının test sürüşleri başladı.Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu hattımızın özelliği Türkiye'de ilk defa enerji beslemesi havadan değil, yerden beslemeli bir hat. Yani bu hattımızda tarihi alanlardan geçerken görüntü kirliliği oluşturmama adına hiçbir direk yok.İlk defa Türkiye'de böyle bir hat var" dedi.
19.03.2019 Gündem
Kabataş-Mahmutbey metrosuna ilk araç indirildi
Kabataş-Mahmutbey metrosuna ilk araç indirildi İstanbul'un ikinci, Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Kabataş-Mahmutbey hattının raylarına ilk vagonlar indirildi. Şubat ayı sonuna kadar, raylara indirilen araçların iç testlerinin yapılarak bunların ana hatta test sürüşlerine hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Sürücüsüz sinyal testlerine başlanacak metro hattının, bu yılın son çeyreğinde açılması planlanıyor.
24.01.2019 Ekonomi
Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu vagonları raylara indirildi
Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu vagonları raylara indirildi Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda, vagonlar raylara indirildi. Şubat ayında test sürüşlerine başlanacak metro, bu yılın son çeyreğinde hizmete girecek.
20.01.2019 Ekonomi
Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı Avrupa birincisi seçildi!
Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı Avrupa birincisi seçildi! Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olma özelliğini taşıyan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından dünyada üçüncü, Avrupa’da ise birinci seçildi.
14.11.2018 Ekonomi
Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ilk günde 179 bin 612 yolcu taşıdı
Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ilk günde 179 bin 612 yolcu taşıdı Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın ikinci etabı olan ve önceki gün açılışı yapılan Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Metro hattının ilk gününde 334 sefer ile toplamda 179 bin 612 yolcu taşındı.
23.10.2018 Ekonomi
Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabı açıldı
Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabı açıldı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul'da raylı sistemde 170 kilometreye ulaştıklarını, Türkiye'de sürücüsüz metro devrini başlattıklarını belirterek, "En gelişmiş teknolojiyi sunarken, hatların birbiriyle koordineli bir şekilde ulaşımı sağlamasını planladık. Bu anlayışla, bugün hizmete aldığımız hattı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayacak olan Sultanbeyli metrosunun inşaatına da başlamış durumdayız." dedi.
21.10.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kaşıkçı' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kaşıkçı' açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar - Çekmeköy metro hattı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturmasına ilişkin, "15 kişi buraya niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı? Salı günü çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda anlatacağım. Orada bunların detayına gireceğim." dedi.
21.10.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışını yapıyor. Erdoğan, konuşmasında Ocak ayından itibaren lisans öğrencilerine 500 TL burs verileceğinin müjdesini verdi.
21.10.2018 Siyaset
Metro seferlerine 4 gün ara
Metro seferlerine 4 gün ara Çalışmaları tamamlanan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu ile hizmette olan Üsküdar-Yamanevler bölümünün birleştirme testleri nedeniyle seferlere yarından itibaren 4 gün ara verilecek.
19.09.2018 Gündem
Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu hizmete giriyor
Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu hizmete giriyor Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı bugün hizmet vermeye başlayacak.
1.08.2018 Gündem
Sürücüsüz metronun test sürüşleri devam ediyor
Sürücüsüz metronun test sürüşleri devam ediyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ağustosta hizmete almayı planladığı Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test sürüşleri yeniden başladı.
16.07.2018 Gündem
Yenikapı metrosu da sürücüsüz olacak
Yenikapı metrosu da sürücüsüz olacak İstanbul’un ilk metro hattı olarak 1989’da hizmete giren Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı, sürücüsüz metro hattına dönüştürülecek. İBB’nin hat için sinyalizasyon ve platform ayırıcı kapı sistemleri alımı için açtığı ihale 12 Haziran’da yapılacak. 23 istasyona güvenlik için peron ayırıcı kapı sistemi yerleştirilecek. Proje kapsamında ayrıca metro hattına 2 yeni istasyon da eklenecek.
16.05.2018 Ekonomi
Mecidiyeköy’e yer altı meydanı!
Mecidiyeköy’e yer altı meydanı! Kabataş’tan Mahmutbey’e kadar gidecek metro ile birlikte 2018’in sonunda açılacak Mecidiyeköy Metro İstasyonu adeta bir yer altı meydanı olacak. 400 m2’den 2 bin m2’ye çıkarılan istasyondan kentin nerede ise tüm noktalarına aktarma yapılacak. İstanbul’da sürücüsüz ikinci hat olacak
25.02.2018 Gündem
Sanayi kentine 'sürücüsüz metro' geliyor
Sanayi kentine 'sürücüsüz metro' geliyor Kocaeli'de başlatılan raylı ulaşım projesi kapsamında, sanayi kuruluşlarının en yoğun olduğu Gebze ile Darıca ilçeleri arasında yapımı planlanan metro hattında "sürücüsüz sistem" kullanılacak.
26.01.2018 Ekonomi
Erdoğan ve Yıldırım sürücüsüz metro ile yolculuk etti
Erdoğan ve Yıldırım sürücüsüz metro ile yolculuk etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'ne katıldı. Açılışın yapılmasının ardından Erdoğan ve Yıldırım, sürücüsüz metroya Üsküdar durağından binip Ümraniye'ye gitti.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan sürücüsüz metro hattı açılışında konuştu
Erdoğan sürücüsüz metro hattı açılışında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın açılış töreninde konuştu. İşte birbirinden önemli o açıklamalar...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sürücüsüz Metro ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sürücüsüz metro haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.