Süresiz Nafaka

Süresiz Nafaka

Son dakika süresiz nafaka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan süresiz nafaka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını süresiz nafaka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Süresiz Nafaka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan süresiz nafaka gelişmeleri de dahil olmak üzere 60 süresiz nafaka haberi bulunmuştur. Tüm süresiz nafaka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nafaka mağdurlarını ilgilendiren dikkat çeken detay! “Tek seferde toplu halde ödeyebilirsiniz”
Nafaka mağdurlarını ilgilendiren dikkat çeken detay! “Tek seferde toplu halde ödeyebilirsiniz” Avukat Mücahit Şahin, artık süresiz nafaka yerine bazı kriterler sağlandıktan sonra bir kereye mahsus toplu nafaka ödemesi yapılabileceğini söyledi.
1.09.2023 Gündem
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! Yarın başlıyor, kritik 30 gün detayı...
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! Yarın başlıyor, kritik 30 gün detayı... Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen yarın başlıyor. Bakan Tunç konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arabuluculuk sistemi ile ilgili, "Yarından itibaren arabuluculuk müessesesine kira davaları da katılıyor. Kat mülkiyeti davaları zorunlu arabuluculuk kapsamında olacak." ifadelerini kullandı. Peki bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek? İşte ev sahibi ve kiracıların merak ettiği soruların yanıtı...
31.08.2023 Ekonomi
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile fonu oluşturulsun
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile fonu oluşturulsun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi. Göktaş’ın uygulamayı adil bulmadığına ilişkin açıklamasını uzun süredir gündemde bulunan süresiz nafakayı yeniden tartışmaya açtı.
31.07.2023 Gündem
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
26.07.2023 Gündem
DM'den mezuniyet! 'Fake' öğrencilere sahte diploma
DM'den mezuniyet! 'Fake' öğrencilere sahte diploma Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalı yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Herkes günlerce bu olayı konuşurken, art arda gelen sahtecilik haberlerine yenileri eklendi. Şimdi ise Twitter üzerinden fake (sahte) öğrencilere, sahte diploma satışı yapan ve her üniversite için sahte mezuniyet belgesi hazırlayan kişiler ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden satış yapan dolandırıcıların yüzsüzlüğü ise bu kadar da olmaz dedirtti.
4.02.2023 Gündem
Staj ve çıraklık ile ilgili emsal karar! Yüz binlerce kişiye umut oldu
Staj ve çıraklık ile ilgili emsal karar! Yüz binlerce kişiye umut oldu EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişi emekli olma hayaline kavuşuyor. Teklifin yasalaşması beklenirken, staj ve çıraklık sigortasının da EYT kapsamına dahil edilmesi talep ediliyor. Yargıtay’ın geçtiğimiz yıllarda yurt dışındaki vatandaşlar için verdiği karar ise yüz binlerce kişi için umut oldu. İş Hukuku Uzmanı Avukat Aysel Aba Kesici, mevcut durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki staj ve çıraklık mağduru kişilerin de hukuk yolu ile haklarını arayabileceğini söyledi.
3.02.2023 Gündem
Araba satışında büyük oyun! 300 bin lira fiyat farkı koyuyorlar
Araba satışında büyük oyun! 300 bin lira fiyat farkı koyuyorlar Yeni yılla birlikte ilan sitelerine konulan ikinci el görünümlü sıfır araçların sayısı arttı. Bayilerde bulunamayan birçok sıfır otomobil ‘1001 kilometre’ bilgisi ile ederinin 200-300 bin TL üzerine ilan sitelerinde yer buldu. Şahısların yılda 3 adet olan ikinci el satış limitinin 1 Ocak’ta yenilendiğini hatırlatan uzmanlar, söz konusu artışta bu işi ticaret haline getiren kişilerin etkili olduğunu vurguladı. Galerilerin de şahıslar üzerinden satış yaptığı iddialar arasında.
23.01.2023 Ekonomi
Kız çocuğuna iğrenç istismar! Detayları kan dondurdu
Kız çocuğuna iğrenç istismar! Detayları kan dondurdu Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde kendisini 'öğretmen' olarak tanıtıp, okula götürme bahanesiyle otomobiline aldığı H.Y. (10) adlı kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Mustafa Gökot (27) hakkında '12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı', 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 54 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
23.01.2023 Gündem
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması Kabine'nin gündeminde olacak! İşte paketin detayları
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması Kabine'nin gündeminde olacak! İşte paketin detayları Bugün gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının gündem maddeleri arasında, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi yer alıyor. Paket kapsamında, devlete olan tüm vergi sigorta primi borçları, adli ve idari cezaların yapılandırılması planlanıyor. En geç şubat ayında yasalaşacağı tahmin edilen paket ile 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçların yapılandırılması öngörülüyor.
23.01.2023 Ekonomi
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor'
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor' Boşanmalarda bir eşin, diğerine ödemesine karar verilen yoksulluk nafakasına çoğunlukla süresiz hükmediliyor. Binlerce kişi ise bu karar nedeniyle mağdur olduğunu iddia ediyor. Peki süresiz nafaka ödenmesi hangi durumlarda ortaya çıkıyor? Avukatlar konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.01.2023 Gündem
Bakan Yanık duyurdu! 2021'de 73.9 milyar lira yardım yapıldı
Bakan Yanık duyurdu! 2021'de 73.9 milyar lira yardım yapıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gündemin sıcak başlıklarını CNN Türk ekranlarında Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e değerlendirdi. Bakan Yanık, sosyal yardımlara ilişkin "2002'de sosyal yardımlar 1.3 milyar TL'ydi, 2021'de 73.9 milyar TL'ye çıktı. Şu anda 48 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz" dedi.
2.04.2022 Gündem
İşsiz kalınca nafakayı ödeyemedi, 6 yılda 15 kez cezaevine girdi! '3 ayda bir beni tutuklatıyor'
İşsiz kalınca nafakayı ödeyemedi, 6 yılda 15 kez cezaevine girdi! '3 ayda bir beni tutuklatıyor' Ankara'da, halde kabzımal olan Orhan Korkmaz (49), işlerinin bozulması nedeniyle evi terk eden 16 yıllık eşinden 2015'te boşandı, mahkeme de aylık 500 TL nafaka ödemesine karar verdi. Korkmaz, nafakayı ödeyemeyince 6 yılda 3'er aylık sürelerde 15 kez cezaevine girdi. 80 bin TL nafaka borcu olan Korkmaz, sürekli cezaevine girince işte çalışamadığını, nafakanın düşürülmesi veya kaldırılması için dava da açamadığını söyledi.
30.03.2022 Gündem
Nafaka ile ilgili flaş karar! Cezaevine giren de ödeyecek
Nafaka ile ilgili flaş karar! Cezaevine giren de ödeyecek Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, erkeğin cezaevinde tutuklu veya hükümlü olmasının, yoksulluk nafakası ile sorumlu tutulmasını engellemeyeceğine hükmetti. Emsal kararla birlikte, cezaevindeki kocalar da kusurlu bulunmaları halinde nafaka ödeyecek.
21.03.2022 Gündem
Yeni nafaka düzenlemesi! Nafaka süresi inecek mi, son durum ne?
Yeni nafaka düzenlemesi! Nafaka süresi inecek mi, son durum ne? Nafaka düzenlemesi ile ilgili detaylar merakla bekleniyor. “Nafaka düzenlemesi ne zaman Meclis’e gelecek, ne zaman çıkacak?” sorularına yanıt aranırken uzun süredir tartışılan süresiz nafaka uygulamasına yönelik detaylar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı. Peki, nafaka süresi inecek mi? İşte nafaka düzenlemesinde son durum…
8.02.2022 Gündem
Nafaka ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Süre sınırı...
Nafaka ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Süre sınırı... Nafaka ile ilgili son dakika gelişmesi! Nafakaya süre sınırı getiriliyor. Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor. Adalet Bakanı Bozdağ’ın incelemeye aldığı nafaka düzenlemesinin detayları belli oldu. 2 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 5 ila 10 yıl arasındaki evliliklerde 12 yıl nafaka verilmesi planlanıyor. Süre sonunda nafaka alan eşin maddi olumsuzlukları devam ediyorsa ‘ara süre’ uygulanacak ve 2-3 yıl daha nafaka alabilecek.
8.02.2022 Yaşam
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! Kademeli formül, devlet destekli ödeme...
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! Kademeli formül, devlet destekli ödeme... Nafaka ödemeleri son dönemde gündemdeki yerini koruyor. Süresiz nafakanın kaldırılması ile ilgili talepler gelirken bunun tam aksine nafaka ödemelerinin süresiz olarak yapılması gerektiğini savunanlar da bulunuyor. Çekişmeli boşanmalar ve milyonları ilgilendiren süresiz nafaka düzenlemesinde ise sona gelindi. Kademeli formülün öne çıktığı düzenlemeye göre, nafaka süresine üst sınır ya da evlilik süresine göre nafaka seçenekleri masada. Çekişmeli boşanmalarda ise anlaşmazlıkların eşler boşandıktan sonra karara bağlanması planlanıyor. Öte yandan süresiz nafakaya yönelik çalışmalarda, evlilik süresiyle sınırlılık şartı ve devamında nafaka alacak eşin gelir durumuna göre devletin nafaka ödemesi üzerinde duruluyor.
7.01.2022 Gündem
Mahkemeden emsal 'nafaka' kararı! 2 yıl ödedikten sonra...
Mahkemeden emsal 'nafaka' kararı! 2 yıl ödedikten sonra... İstanbul'da S.U. (31) 5 aylık kocası C.U.'ya (35) boşanma davası açtı. Dava devam ederken taraflar uzlaşınca mahkeme, koca C.U.'nun 2 yıl süreyle S.U.'ya ayda bin lira yoksulluk nafaka ödemesine ve 2 yıl geçmesinin ardından süreli nafakanın sona ermesine karar verdi. Kararı değerlendiren Avukat Büşra Kanpalta Köklü, Türkiye'de bazı insanların sadece nafaka almak için kayıtsız olarak çalıştığını, artık bu olayın gelir kapısı haline geldiğini belirterek "Bu sebeple sayın mahkemenin verdiği karar çok değerli ve yerinde bir karar oldu" dedi.
9.09.2021 Gündem
Nafaka ile ilgili flaş gelişme!
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! Yeni yargı paketiyle birlikte nafaka ve çocuk teslimi konusunda önemli değişikliklerin gerçekleşmesi bekleniyor. Nafakada ya üst sınır belirlenecek ya da evlilik süresi esas alınacak. Çocukların icra yolu ile teslimine ise son verilmesi bekleniyor.
29.12.2020 Gündem
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! 6 yıl sınırı...
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! 6 yıl sınırı... Hükümet harekete geçti. Nafaka ile ilgili yeni düzenleme çalışması yapılıyor. AK Parti'de iki yıldır üzerinde çalıştığı nafaka konusunu yeniden ele alındı. Cumhurbaşkanlığı ve parti grubunda toplantılar yapıldı. Adalet Bakanlığı, nafaka süresini 6 yılla kısıtlayan bir öneri getirdi. Alt sınır da 2 yıl olarak öngörüldü.
22.10.2020 Yaşam
Nafaka süresi ile ilgili flaş açıklama! 2 ya da 3 yıl...
Nafaka süresi ile ilgili flaş açıklama! 2 ya da 3 yıl... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk süresiz nafaka ve minimum nafaka süresi ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, "Nafaka konusunda takdir yetkisinin hakimde olması, nafaka süresinin de minimum 2 ya da 3 yıl olması tartışılabilir." dedi.
16.10.2020 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan flaş açıklama! 1 Ekim'de başlıyor
Adalet Bakanlığı'ndan flaş açıklama! 1 Ekim'de başlıyor Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, Ceza İnfaz Kurumlarında bulunanların yakınları ile görüntülü görüşebilmesini sağlayan teknolojik yenilikten bahsederek, pilot uygulamanın 1 Ekim 2020 tarihinde Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda başlatılacağını bildirdi.
25.09.2020 Gündem
Bakan Gül duyurdu: İstanbul ve diğer illerde de yaygınlaşacak
Bakan Gül duyurdu: İstanbul ve diğer illerde de yaygınlaşacak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, canlı yayında önemli açıklamalarda bulunarak, "E-duruşma' pandemiden önce bir hayalimizdi. Bu hafta Ankara’da pilot olarak başlattık. İstanbul ve diğer illerde de yaygınlaşacak." ifadelerini kullandı.
19.09.2020 Gündem
Bakan Gül: Yargı hiç kimseden emir almaz
Bakan Gül: Yargı hiç kimseden emir almaz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer; Anayasa ve kanunlardır. Yargı, hiçbir ideolojinin, şu ya da bu grubun değil, sadece hukukun emri altındadır" dedi.
10.01.2020 Siyaset
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den, CNN Türk'te önemli açıklamalar
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den, CNN Türk'te önemli açıklamalar Adalet Bakanı Abdulhamit Gül CNN Türk canlı yayınında 'Tarikatlar devlete sızıyor' iddiasına cevap vererek, "Burada bir zihniyet anlamında hiç bir grubun devletin içinde örgütlü bir şekilde sızması, hiyerarşi dışında bir yapı oluşturulmasına asla izin verilemez." dedi.
4.01.2020 Gündem
Çocuğu olmayan kadın nafaka alabilir mi?
Çocuğu olmayan kadın nafaka alabilir mi? Çocuğu olmayan kadın nafaka alabilir mi? konusu boşanma davalarında ilk akla gelen sorulardan bir tanesidir. Nafakanın hangi hallerde, kim tarafından ödendiği ne zaman ve ne kadar ödendiği bugün boşanma davası açan ya da açmayı düşünen kişilerin merak ettiği soruların başını çekiyor.
27.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Süresiz Nafaka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki süresiz nafaka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.