Sultan Abdülaziz

Sultan Abdülaziz

Son dakika sultan abdülaziz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sultan abdülaziz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sultan abdülaziz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sultan Abdülaziz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sultan abdülaziz gelişmeleri de dahil olmak üzere 219 sultan abdülaziz haberi bulunmuştur. Tüm sultan abdülaziz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta gereken dersi vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta gereken dersi vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "5 yıl boşa geçti. Niye birşey yapılmadı, yapamazlar. Yapmazlar. Bunların böyle bir derdi yok. İşte Sirkeci'den geldiğimiz noktaya kadar tüm binalar yıkık dökük. Surlar yıkık. İşte bunları da yine inşallah biz yapacağız. Bugün amacımızı gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını açıkladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Ben seçimi kazanırsam yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına pirim vermeyin. Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti'ye gideceğim diyen sirk cambazlarına da aldanmayın. " dedi.
26.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Nedir? 1. Ve 2. Tanzimat Dönemi Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Nedir? 1. Ve 2. Tanzimat Dönemi Özellikleri Nelerdir? Tanzimat dönemi Osmanlı devleti için yenilikçi bir dönem olarak kabul edilmektedir. Tanzimat dönemi 1839 ile 1876 seneleri arasında 37 yıllık bir süreci kapsamaktadır.
4.02.2024 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
İstanbul'a yeni hat geliyor! 8 durak olacak, yayalar da yürüyebilecek
İstanbul'a yeni hat geliyor! 8 durak olacak, yayalar da yürüyebilecek Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. İki ray yolundan birini trenler diğerini de yayalar kullanabilecek. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk yapılabilecek. Böylece 1872’de hizmete alınan hat tarihinde ilk kez yaya kullanımına açılmış olacak.
14.09.2023 Ekonomi
Kendisinden 50 gündür haber alınamıyor: Prof. Dr. Korhan Berzeg ‘Grandük’ün torunu çıktı
Kendisinden 50 gündür haber alınamıyor: Prof. Dr. Korhan Berzeg ‘Grandük’ün torunu çıktı Balıkesir'in Gönen ilçesinde 50 gün önce yürüyüşe çıkan ancak bir daha haber alınamayan Prof. Dr. Korhan Berzeg'in tarihi bir kimliğinin olduğu ortaya çıktı.
6.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vuramayacaksınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vuramayacaksınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aydın'dan bir kez daha meydan okuyorum. Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vurmaya başaramayacaksınız. Milletimizin kazanımlarını elinden almayı başaramayacaksınız. 2023 hedeflerine engel olamadığınız gibi Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçmeyi de başaramayacaksınız" dedi.
4.02.2023 Gündem
Darüşşafaka yeni eğitim öğretim yılına hazır! Darüşşafaka 159 yıldır bağışlarla yaşamaya devam ediyor!
Darüşşafaka yeni eğitim öğretim yılına hazır! Darüşşafaka 159 yıldır bağışlarla yaşamaya devam ediyor! Köklerini Osmanlı İmparatorluğu’ndan alan Darüşşafaka 1863 yılında Padişah Sultan Abdülaziz’in fermanıyla beş Osmanlı aydını tarafından kuruldu. Eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından olan Darüşşafaka eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan yapısı ile öğrencilerin barınma, sağlık, beslenme, kıyafet ihtiyaçlarını karşılarken ileri yaş grubu için de pek çok olanağı sunuyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala Darüşşafaka’nın yeni eğitim öğretim döneminde nelerin gerçekleşeceğini Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç anlattı.
19.08.2022 Eğitim
Türkiye aşkına, vatan uğruna! 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, binler Saraçhane Meydanı'na akın ediyor...
Türkiye aşkına, vatan uğruna! 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, binler Saraçhane Meydanı'na akın ediyor... 15 Temmuz 2016 günü Türkiye, demokrasisine yönelen büyük tehlikeyi canlarını ortaya koyan halkın verdiği destansı mücadele sayesinde bertaraf etti. Millet iradesini hiçe sayan cuntacıların girişimi, sokaklara dökülen halk tarafından tarihin çöplüğüne gömüldü. O gün şehit ve gazi olan kahramanların anısı ise yaşatılmaya devam ediyor.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde “Türkiye Aşkına” temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında binlerce anma etkinliği düzenleniyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Saraçhane Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliklere katılacak ve millete seslenecek.
Etkinliğe MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.
15.07.2022 Gündem
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye bu hain tertibi boşa çıkardı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye bu hain tertibi boşa çıkardı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "15 Temmuz, darbelerle oluşan tarihi dönemin kapatıldığının tescil edildiği bir gecedir. Bu yönüyle 15 Temmuz'a çok net bir şekilde halk hareketi diyebiliriz. Böyle bir hareket dünya tarihinde de yoktur" dedi.
15.07.2022 Siyaset
8 Mayıs ne günü, Anneler Günü mü? Anneler Günü ne zaman?
8 Mayıs ne günü, Anneler Günü mü? Anneler Günü ne zaman? Annelerimizin özel günü Türkiye'de her yıl mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. Bu özel günde annelerini mutlu etmek isteyenler hediye seçimi yapmaya başlarken, gönderecekleri mesajlar için de araştırmaya yapmayı sürdürüyor. Peki, Anneler Günü ne zaman? 8 Mayıs ne günü, Anneler Günü mü?
7.05.2022 Gündem
Bakan Ersoy: 124 türbenin, ihyası çalışmasını gerçekleştiriyoruz
Bakan Ersoy: 124 türbenin, ihyası çalışmasını gerçekleştiriyoruz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy II. Mahmud Türbesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi. Bakan Mehmet Nuri Ersoy "Bu proje kapsamında, İstanbul Türbeler Müze Başkanlığımız ve Galata Mevlevihanesi Müze Başkanlığımız sorumluluğunda 124 tane türbenin, ihyası çalışmasını gerçekleştiriyoruz. 124 tanenin 15 tanesi padişah türbesi 28 tanesi hanedan türbesi, 60 tanesi sadrazam ve paşaların olduğu türbe ve 21 tane de önemli dini şahsiyetin türbesi var. Şu ana kadar 45 tanesi ile ilgili çalışmamızı başlattık" dedi.
14.04.2022 Siyaset
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir?
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir? 33 yıl Osmanlı tahtında kalan Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 104. Yılında anılıyor. 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı Devleti 2. Abdülhamid döneminde eğitim, sağlık, iktisat, kültür-sanat ve diğer birçok alanda gelişim gösterdi. Peki, Abdülhamid han kimdir? Abdülhamid han kaç yılında öldü? İşte 2. Abdülhamid hakkında merak edilenler…
10.02.2022 Gündem
Tekaüt ne demek? Tekaüt Sandığı hangi padişah döneminde kurulmuştur?
Tekaüt ne demek? Tekaüt Sandığı hangi padişah döneminde kurulmuştur? Tekaüt, belli bir süre çalışılan işten emekliye ayrılmak anlamına gelen Tekaüt kelimesi Arapça kökenlidir. Bir iş kazası sonrası mesleğini eskisi gibi sürdüremeyecek olanlar malulen emekliye ayrılır. Osmanlı döneminde bu kelimenin yerine ''malulen tekaüt'' ifadesi kullanılırdı. Peki, Tekaüt Sandığı hangi padişah döneminde kurulmuştur? Tekaüt ne demek? İşte detaylar…
9.02.2022 Eğitim
İstanbul Boğazı'nın ortasında moloz yığını! Kaderine terk edildi
İstanbul Boğazı'nın ortasında moloz yığını! Kaderine terk edildi Kuruçeşme'de 2017 yılında üzerindeki kaçak yapıların yıkılmasıyla başlayan süreçte adeta harabeye dönen Galatasaray Adası sessiz bekleyişini sürdürüyor. Bir zamanlar eğlenceli partilerin verildiği Galatasaray Adası, suyunun rengi yeşile dönen havuzu, üzerindeki yarı yıkık binalarla İstanbul Boğazı'nda görüntü kirliliği yapmaya devam ediyor.
27.09.2021 Yaşam
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün güderi ceketi açık artırmaya çıkıyor
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün güderi ceketi açık artırmaya çıkıyor Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün güderi ceketi açık artırmaya çıkıyor. Ceketin geliri Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak.
14.04.2021 Gündem
Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman bitecek? Hangi illerden geçecek?
Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman bitecek? Hangi illerden geçecek? Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen ve 2. Abdülhamid Han zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında sonlara gelindi. 2020 yılının sonlarına doğru açılması planlanan yol pandemi dolayısıyla yavaşladı. Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman bitecek? Karadeniz Akdeniz yolu hangi yollardan geçiyor?
21.11.2020 Gündem
Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vasiyeti!
Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vasiyeti! Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması ile ilgili karar açıklandı. Pek çok kişi de Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vasiyeti'ni araştırıyor. İşte Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vasiyeti!
24.07.2020 Gündem
Hacı Arif Bey dizisi kaç yılında çekildi? Hacı Arif Bey dizisi oyuncuları kimdir?
Hacı Arif Bey dizisi kaç yılında çekildi? Hacı Arif Bey dizisi oyuncuları kimdir? TRT'de ekranlara gelen nostalji kuşağı dizileri büyük ilgi görüyor. Bunlardan biri de Ahmet Özhan'ın oynadığı Hacı Arif Bey dizisi. Peki, Hacı Arif Bey dizisi kaç yılında çekildi? Hacı Arif Bey dizisi oyuncuları...
17.05.2020 Gündem
Alparslan Türkeş'in vefatının 23. yılı: Alparslan Türkeş kimdir, ne zaman öldü?
Alparslan Türkeş'in vefatının 23. yılı: Alparslan Türkeş kimdir, ne zaman öldü? Ülkücü Hareketin Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş vefatının 23. yılında rahmetle anılıyor. Peki, Alparslan Türkeş kimdir, ne zaman öldü? İşte Alparslan Türkeş'in biyografisi...
4.04.2020 Gündem
Karadeniz-Akdeniz yolu hangi illerden geçiyor? Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman açılacak? (Ordu'dan başlıyor)
Karadeniz-Akdeniz yolu hangi illerden geçiyor? Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman açılacak? (Ordu'dan başlıyor) Karadeniz Akdeniz yolu hangi illerden geçiyor? Merak edilen sorulardan birini oluşturuyor. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gündeme gelen, 2'nci Abdülhamid döneminde de projesi Fransız mühendislere çizdirilen '144 yıllık rüya' Karadeniz- Akdeniz Otoyolu projesinin yüzde 95’i tamamlandı. Peki Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman açılacak? İşte detaylar…
30.03.2020 Gündem
50 ilin beklediği Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nda sona doğru
50 ilin beklediği Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nda sona doğru Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2'nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen, 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesiyle Karadeniz ile Akdeniz kara yolu bağlantısı, 6 saate inecek.
3.03.2020 Gündem
Koca Yusuf kimdir? Korkunç Türk lakaplı güreşçi ne zaman öldü? Koca Yusuf uçağı Çin’deki Türkleri almak için yola çıkıyor
Koca Yusuf kimdir? Korkunç Türk lakaplı güreşçi ne zaman öldü? Koca Yusuf uçağı Çin’deki Türkleri almak için yola çıkıyor Koronavirüs salgınının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü ortak operasyonla Çin'in Wuhan Eyaleti'nde bulunan 35 Türk ve 10 Azerbaycan vatandaşını almak için TSK'ya ait Koca Yusuf isimli A-400 kargo uçağı bugün yola çıkıyor. Çin’deki 45 kişiyi almak için yola çıkan Koca Yusuf uçağından sonra, Koca Yusuf kimdir? Koca Yusuf nerelidir? Gibi sorularda artış yaşandı.
30.01.2020 Gündem
Asrın projesi tamamlanmak üzere
Asrın projesi tamamlanmak üzere Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gündeme gelen ve II. Abdülhamid Han zamanında da projesi çizilen, direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 50 ili ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'lik kısmı tamamlandı. Yaklaşık 600 kilometre uzunluğundaki yol, Karadeniz Bölgesi’nin ekonomisini de olumlu yönde etkileyecek.
26.12.2019 Gündem
Karadeniz Akdeniz yolu nerelerden geçiyor? Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman açılacak?
Karadeniz Akdeniz yolu nerelerden geçiyor? Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman açılacak? Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gündeme gelen, 2'nci Abdülhamid döneminde de projesi Fransız mühendislere çizdirilen '144 yıllık rüya' Karadeniz- Akdeniz Otoyolu projesinin yüzde 95’i tamamlandı. Peki, Karadeniz Akdeniz yolu nerelerden geçiyor? Karadeniz Akdeniz yolu ne zaman açılacak? İşte detaylar…
2.12.2019 Gündem
144 yıllık rüya gerçek oluyor! 50 ili uçuracak proje
144 yıllık rüya gerçek oluyor! 50 ili uçuracak proje Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gündeme gelen, 2'nci Abdülhamid döneminde de projesi Fransız mühendislere çizdirilen '144 yıllık rüya' Karadeniz- Akdeniz Otoyolu, Karadeniz’den Akdeniz’e ulaşımı 6 saate indirecek. 2020'de tamamlanması hedeflenen 818 kilometrelik yoldan 50 il faydalanacak.
16.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sultan Abdülaziz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sultan abdülaziz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.