Stopaj

Stopaj

Son dakika stopaj haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan stopaj ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını stopaj haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Stopaj

haberleri sayfasında son dakika yaşanan stopaj gelişmeleri de dahil olmak üzere 570 stopaj haberi bulunmuştur. Tüm stopaj haberleri aşağıda listelenmiştir.
Birikimini faizde değerlendirenler dikkat! Son tarih belli oldu, zarar kapısı olabilir
Birikimini faizde değerlendirenler dikkat! Son tarih belli oldu, zarar kapısı olabilir Faizde parası olanlar dikkat. Faize para yatıranları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Türk Lirası mevduatlar için getirilen ve uzun süredir yürürlükte olan gelir vergisi stopajına ilişkin düzenlemenin süresi bitiyor. Bu tarihe kadar açıklanan hesaplarda stopaj oranı yüzde 5 olarak devam ederken sonrası için düzenleme değişebilir. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...
25.04.2024 Ekonomi
Kira vergisini ödemeyene ceza geliyor! Tarihler açıklandı
Kira vergisini ödemeyene ceza geliyor! Tarihler açıklandı Konut ve işyeri sahibi 2 milyonun üzerinde vatandaş 2023'te elde ettiği kira geliri için beyanname verecek. Hiç beyanname vermeyen ya da kira gelirini düşük gösterenler içinse cezai işlem uygulanacak.
21.02.2024 Ekonomi
TRT'den Şampiyonlar Ligi yayın hakları için dev teklif: Var olan tutarın iki katına çıktı!
TRT'den Şampiyonlar Ligi yayın hakları için dev teklif: Var olan tutarın iki katına çıktı! TRT, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ni kapsayan ‘Canlı yayın’ pakedi için senelik 27 milyon euro + stopaj olmak kaydıyla, toplamda 100 milyon euroluk bir teklif yaptı.
25.01.2024 Futbol
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
Parasını faize yatıran büyük kazanıyor! 100 bin liraya maaş gibi aylık kazanç
Parasını faize yatıran büyük kazanıyor! 100 bin liraya maaş gibi aylık kazanç Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Ancak Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduatlardan standart vadeli mevduatlara dönüş yapan mudileri çok daha yüksek faiz avantajı bekliyor. Bazı bankalar yüzde 65’e kadar DDKKM’den standart vadeli mevduata dönenlere faiz sunuyor. Yıllık kümülatif getirisi de yüzde 88’i aşıyor. Elinde biraz birikimi olan parasının değerini koruması için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Yatırım araçları nakit miktarına göre değişiyor. Özellikle son yıllarda konut alacak parası olanların ilk tercihi ev almak oluyordu. Daha az parası olanlar ise altın ya da döviz birikimi yaparak tasarruflarını değerlendiriyordu. Ancak şu an en kazançlı yatırım nakitte kalmak gibi görünüyor. Merkez Bankası faiz artırımı yaptıkça mevduat bankaları da faiz yükselterek mevduat toplamaya başladı. Parasını her ay anapara+faiz olarak yatıranların kazançları da artıyor ve enflasyon oranına yakınsayan rakamlara ulaşıyor. Öte yandan Türk lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresi 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldı. Peki bankalar ne kadar faiz veriyor? İşte detaylar...
28.12.2023 Ekonomi
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem
'Artık beIN'e öfkeli değilim asıl sorun TFF'de'
'Artık beIN'e öfkeli değilim asıl sorun TFF'de' Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç "2016 yılında 500 milyon dolarlık ihale yaptık. Bugün rakam 100 milyon dolara indi. TFF'yi çıkarırsak 86 milyon dolara rakam indi" ifadelerini kullandı.
19.07.2023 Fenerbahçe
Hazine ve Maliye Bakanlığı: Art niyetli haberlere itibar etmeyiniz
Hazine ve Maliye Bakanlığı: Art niyetli haberlere itibar etmeyiniz Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kerim Karakaya adlı muhabirin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında yaptığı haberin tüm unsurlarının masa başı ve uydurma olduğunu açıkladı.
7.07.2023 Ekonomi
Döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi
Döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile; döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi. Kur Korumalı Mevduat Hesabına uygulanan stopaj istisnası ise yıl sonuna kadar uzatıldı.
27.06.2023 Ekonomi
Kur Korumalı Mevduat'ta yeni karar! Bakan Şimşek açıkladı, tarih değişiyor
Kur Korumalı Mevduat'ta yeni karar! Bakan Şimşek açıkladı, tarih değişiyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyada yaptığı paylaşımla kur korumalı mevduatta stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.
27.06.2023 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! 91 milyonluk vergi kesintisi yapıldı
Bakanlık harekete geçti! 91 milyonluk vergi kesintisi yapıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı 10 bin youtuber’dan 90 milyon 903 milyon liralık vergi kesintisi yaptı.
14.04.2023 Ekonomi
TFF'den Beşiktaş'a 1989 Samsun ve 1991 Erzincan örnekleri
TFF'den Beşiktaş'a 1989 Samsun ve 1991 Erzincan örnekleri TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın başvurusu hakkında "Geçmiş örneklere bakarak aldık. Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, bundan sonra da böyle olacak." ifadelerini kullandı.
3.04.2023 Beşiktaş
BES’ten borsaya 10 milyar TL’lik yeni kaynak
BES’ten borsaya 10 milyar TL’lik yeni kaynak Depremin finansal piyasalar üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için de bir dizi önlem alındı. Önce Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Borsa İstanbul’daki hisse geri alımlarında stopaj vergisi yüzde 15’ten sıfıra indirildi. Borsada işlem gören şirketlere; kendi hisselerini ve iştirak hisselerini genel kurul kararına gerek olmadan yönetim kurulu kararıyla geri alım programı başlatmalarına imkân tanındı. Ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da tedbir kararları aldı. Bu kararları altı madde halinde açıkladı.
16.02.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul ile ilgili yeni kararlar tek tek açıklandı!
Borsa İstanbul ile ilgili yeni kararlar tek tek açıklandı! Borsa İstanbul beş günlük kapatmanın ardından bugün açılıyor. Borsa açılmadan bir gün önce alınan tedbirler tek tek açıklandı. Hisse alımında stopaj oranı sıfırlandı. Varlık Fonu Fiyat İstikrarı Fonu üzerinden borsayı destekleyecek. Şirketler genel kurul şartı aranmaksızın geri alım yapabilecek.
15.02.2023 Ekonomi
Hisse geri alımında stopaj sıfırlandı
Hisse geri alımında stopaj sıfırlandı Hisse geri alımında stopajın sıfırlanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
14.02.2023 Gündem
Erdoğan'dan flaş seçim açıklaması: Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 'yeter' diyecektir
Erdoğan'dan flaş seçim açıklaması: Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 'yeter' diyecektir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ‘Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir’ diyerek 2023’te milletimizin desteğine talibiz." diyerek, "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'yeter' diyecektir." dedi.
18.01.2023 Gündem
Türk Lirası ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı
Türk Lirası ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı Türk Lirasında mevduata sağlanan stopaj desteğinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
29.12.2022 Ekonomi
Türk Lirası'nda mevduata sağlanan stopaj desteğinin süresi uzatıldı
Türk Lirası'nda mevduata sağlanan stopaj desteğinin süresi uzatıldı Türk Lirası'nda mevduata sağlanan stopaj desteğinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
28.12.2022 Ekonomi
Borsaya giren yatırımcı vergi ödeyecek mi?
Borsaya giren yatırımcı vergi ödeyecek mi? Altın, döviz, mevduat gibi yatırım araçlarının yanında; yılbaşından bugüne en büyük getiriyi Borsa İstanbul (BİST) sağladı. 2022 başında (BİST 100) 2.033,32 seviyesinde iken 5.193,30 seviyesine gelmiş durumda. Yatırımcı sayısı da; getiriyle beraber yılbaşından bugüne yaklaşık 1 milyon artarak hisse senedi yatırımcı sayısı 3.4 milyona ulaştı. Peki borsaya giren milyonlarca kişi vergi yüküyle karşılaşacak mı?
13.12.2022 Ekonomi
Matrah düzenlemesi ne demek, Matrah nedir? Otomobilde matrah artırımı ne anlama gelir? Bakan açıkladı: Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor!
Matrah düzenlemesi ne demek, Matrah nedir? Otomobilde matrah artırımı ne anlama gelir? Bakan açıkladı: Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor! Otomobilde matrah düzenlemesi nedir, matrah ne demek? sorularına Bakan Nebati’nin açıklaması sonrası yanıt aranmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bir süredir otomobillere gelmesi beklenen ÖTV indirimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi. Peki, Matrah nedir, matrah düzenlemesi ne demek? Matrah artırımı nedir, nasıl hesaplanır?
11.11.2022 Ekonomi
'Demir Yumruk' soruşturmasında Erol Evcil için istenen ceza belli oldu
'Demir Yumruk' soruşturmasında Erol Evcil için istenen ceza belli oldu Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen ve 29 şüphelinin tutuklandığı 'Demir Yumruk' soruşturması kapsamında suç örgütü lideri Erol Eşrefoğlu (Evcil) gurubuna yönelik soruşturma tamamlandı. İddianamede, 32 şüpheliden aralarında Erol Eşrefoğlu (Evcil) da bulunan 17'si hakkında 2 yıldan 30 yıl 9 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi. 15 kişi hakkında ise 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararı verildi.
1.09.2022 Gündem
Kilosu 3 bin 500 liraya satıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı
Kilosu 3 bin 500 liraya satıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı Manisa’da 2021 yılında pandemi nedeniyle yapılamayan sezonun ilk kuru üzüm alım töreni Manisa Ticaret Borsası tarafından Kurşunluhan’da gerçekleştirildi. 20 Ağustos tarihinde Manisa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 TL olarak açıklanan çekirdeksiz kuru üzümde ilk ürün kilosu 3 bin 500 TL gibi rekor fiyata açık artırma usulüyle alındı.
24.08.2022 Ekonomi
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek?
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Yeni Varlık Barışı düzenlemesi ayrıntılar belli oldu. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların ekonomiye kazandırılması hedeflenenen Varlık Barışı’nda son gün 31 Mart 2023 olarak belirlendi. Peki, Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Varlık Barışı’nda vergi dairelerinde beyanda bulunulacak mı? Varlık Barışı’nda transfer nasıl gerçekleşecek? Varlık Barışı vergilendirme nasıl olacak? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Stopaj ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki stopaj haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.