Semen testi nedir? Sperm testi nasıl yapılır? Sperm testi nasıl verilir?
Semen testi nedir? Sperm testi nasıl yapılır? Sperm testi nasıl verilir? Sperm sayımı testi olarak da bilinen sperm analizi, bir erkeğin sperminin sağlığını ve canlılığını analiz eder. Çiftler bebek sahibi olma konusunda sorun yaşadığında uzmanlar ile olarak bir semen analizi ister. Semen testi yani sperm testi bir doktorun bir erkeğin kısır olup olmadığını belirlemesine yardımcı olan testlerin başında gelirç Analiz ayrıca, kısırlığın arkasındaki nedenin düşük sperm sayısı veya sperm disfonksiyonu olup olmadığını belirlemeye yardımcı olur. Peki, Semen testi nedir? Sperm testi nasıl yapılır? Sperm testi nasıl verilir? İşte sperm testi hakkında merak edilenler...
5.09.2020 Sağlık
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılmalı?
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılmalı? İkinci tüp bebek denemesinde yapılan tedaviye ve anne adayının yaşına bağlı olarak geçmesi gereken süre değişiklik gösterir. Fakat ileri yaştaki hastalarda bu süreyi aza indirmek mümkün. Peki, İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılmalı? Tüp bebek tedavisinin aşamaları nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ikinci tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenleri anlattı.
27.07.2020 Sağlık
Artık sperm testi evde yapılabilecek
Artık sperm testi evde yapılabilecek İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) İTÜ Çekirdek Big Bang 2019 girişimcilik yarışmasında verdiği İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülleri de sahiplerini buldu. MIPS, 50 bin TL ödül almaya hak kazandı.
5.12.2019 Ekonomi
Cep telefonundan sperm testi!
Cep telefonundan sperm testi! Acaba bir gün evde gebelik testi yapar gibi, sperm analizi yapmak da mümkün olacak mı? Bu konu üzerinde çalışan araştırmacıların geliştirdikleri bir cihaz sayesinde hızlı ve kolay sperm analizi yapmak mümkün; üstelik bu cihaz cep telefonuna takılabiliyor ve maliyeti 5 dolar civarında.
29.03.2017 Sağlık