Soyuz

Soyuz

Son dakika soyuz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan soyuz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını soyuz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soyuz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soyuz gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 soyuz haberi bulunmuştur. Tüm soyuz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya ve ABD anlaştı! Kritik uzay hamlesi
Rusya ve ABD anlaştı! Kritik uzay hamlesi NASA ve Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçuşları entegre etmek için bir anlaşma imzaladı.
15.07.2022 Dünya
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi!
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi! SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştı. Uzun süredir Twitter ile gündemde olan Elon Musk’ın Twittter hamlesi sonrası hayat hikayesi merak ediliyor. Peki, Elon Musk kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Elon Musk’ın hayat hikayesi…
26.04.2022 Dünya
Rusya'dan yeni karar! Uluslararası Uzay İstasyonunda iş birliği sonlandırılacak
Rusya'dan yeni karar! Uluslararası Uzay İstasyonunda iş birliği sonlandırılacak Rusya, Ukrayna işgali nedeniyle uygulanan yaptırımlar kaldırılıncaya kadar Uluslararası Uzay İstasyonundaki (ISS) iş birliğini sonlandıracağını duyurdu.
4.04.2022 Dünya
Soyuz MS-19 astronot ve kozmonotları, Dünya’ya döndü! Tarihe geçti
Soyuz MS-19 astronot ve kozmonotları, Dünya’ya döndü! Tarihe geçti ABD’li NASA astronotu Vande Hei ve Roscosmos kozmonotları Anton Shkaplerov ile Pyotr Dubrov’u taşıyan Soyuz MS-19 uzay aracı Dünya’ya iniş yaptı. ABD-Rusya ilişkilerinin Ukrayna savaşı nedeniyle bozulması sonucunda Vande Hei, şimdilik bir Rus uzay aracında uçan son Amerikalı olacak.
30.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Ukrayna - Rusya savaşının gidişatını değiştiren hata! Tankların devri sona mı eriyor?
Ukrayna - Rusya savaşının gidişatını değiştiren hata! Tankların devri sona mı eriyor? Ukrayna-Rusya savaşında Rus ordusunun hızı kesildi. Ukrayna birliklerinin Rusya'nın tanklarının yaklaşık yüzde 10'unu imha etmesi tankları bir kez daha tartışma konusu haline getirdi. Bazı uzmanlar tankların devrinin yavaş yavaş sona erdiğini belirtirken, bu durumun Rusya'nın kritik hatasından kaynaklandığını belirtenler de mevcut. İşte Rus ordusunun tankları tartışmaya açan kritik hatası...
23.03.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında Kiev cephesinden kaçırıldı:Elektrik verip 9 gün işkence ettiler!
Ukrayna-Rusya savaşında Kiev cephesinden kaçırıldı:Elektrik verip 9 gün işkence ettiler! Rus ordusunun Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle başlayan savaş devam ediyor. Cepheden ve sivil yerleşimlerden çok sayıda kayıp haberi gelmeye devam ediyor. Savaşın en büyük zorluklarından birini de bölgedeki gazeteciler yaşamaya devam ediyor. Ukrayna’nın farklı yerlerinde çapraz ateşe yakalanıp ölen gazetecilerden sonra bir Ukraynalı fotoğrafçının da kayıp olduğu ortaya çıktı…
23.03.2022 Dünya
Merkez Bankası yatırımcılarla buluşacak
Merkez Bankası yatırımcılarla buluşacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yarın yatırımcılarla iki ayrı toplantı gerçekleştirecek.
23.03.2022 Ekonomi
Türkiye’ye gelir gelmez toprağı öptü, diz çöküp dua etti
Türkiye’ye gelir gelmez toprağı öptü, diz çöküp dua etti Ukrayna’da günlerce savaşın ortasında kalan, hatta Rus tankının tırına çarpmasıyla korku dolu anlar yaşayan tır şoförü, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda girince toprağı öptü, diz çöküp dua etti. Haftalarca tırın altında ve ormanlıklarda saklanan tır şoförleri yaşanan korku dolu anları anlattı.
23.03.2022 Gündem
SGK'dan ilaç alanlar dikkat! Geçersiz sayılacak, son gün 30 Nisan...
SGK'dan ilaç alanlar dikkat! Geçersiz sayılacak, son gün 30 Nisan... SGK resmen duyurdu. Süre daralıyor, geçersiz sayılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uyarıldı. 30 Nisan 2022 tarihine kadar raporlarını yenilemeyen kişilerin raporları geçersiz sayılacak ve raporlu ilaçlar alınamayacak. Ancak TEİS tarafından yapılan açıklamada hastaların rapor sürelerini uzatabilmeleri için 1.5 - 2 aydan önce randevu alamadığı bu durumunda hastalar için sorun yarattığı kaydedildi.
23.03.2022 Gündem
Çanakkale'de deniz ulaşımına fırtına engeli
Çanakkale'de deniz ulaşımına fırtına engeli Çanakkale boğaz hattında, bugün yapılması planlanan bazı seferler olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildi.
23.03.2022 Gündem
Silivri'de restoran alev alev yandı
Silivri'de restoran alev alev yandı  Silivri'de restoran olarak işletilen 2 katlı villa alev alev yandı. Yangın itfaiyenin çalışmaları sonucu söndürülürken, restoran kullanılamaz hale geldi.
23.03.2022 Yaşam
Rusya, üzerinde Z harfi yazan Soyuz roketini uzaya gönderdi
Rusya, üzerinde Z harfi yazan Soyuz roketini uzaya gönderdi  Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Rusya’nın Arhangelsk Bölgesi’ndeki Plesetsk Uzay Üssü’nden Rus ordusu için üzerinde Rusya’nın Ukrayna operasyonlarında kullandığı Z harfi yazılı Soyuz 2.1a roketini uzaya gönderdi.
23.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşı 'uzaya' da sıçradı! Kararı resmen açıkladılar
Rusya-Ukrayna savaşı 'uzaya' da sıçradı! Kararı resmen açıkladılar Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile arasındaki ortak Mars görevi olan ExoMars programını Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle askıya aldığını duyurdu.
17.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşı uzaya da sıçradı! Askıya alındı
Rusya-Ukrayna savaşı uzaya da sıçradı! Askıya alındı Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile arasındaki ortak Mars görevi olan ExoMars programını Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle askıya aldığını duyurdu.
17.03.2022 Dünya
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı: Uzaya gidecek ilk Türk bir bilim insanı olacak
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı: Uzaya gidecek ilk Türk bir bilim insanı olacak Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk Türk bir bilim insanı olacak. TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye'nin astronot adayının 2022'de seçileceğini belirterek, uzaya gidecek ilk Türk'ün bir bilim insanı olacağını söyledi.
5.11.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA paylaştı! Uzaydaki en çılgın Cadılar Bayramı
NASA paylaştı! Uzaydaki en çılgın Cadılar Bayramı Cadılar Bayramı yalnızca Dünya’da değil, uzayda da ilginç kutlamalara sahne oluyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) görev alan mürettebat, her yıl 31 Ekim’de Dünya’da düzenlenen kostümlü kutlamalardan eksik kalmıyor.
1.11.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA duyurdu! ‘Soyuz MS-18' uzayda kayboldu
NASA duyurdu! ‘Soyuz MS-18' uzayda kayboldu NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu astronotlarının uçuşunu gerçekleştirecek Soyuz MS-18 insanlı uzay aracının motorlarını test ederken, istasyonun uzayda yönünü kaybettiğini duyurdu.
15.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Rusya ilk uzay filmini çekecek
Rusya ilk uzay filmini çekecek Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda “Vyzov” isimli ilk uzay filmini çekmeye hazırlanıyor.
18.09.2021 Dünya
NASA görüntüleri paylaştı! İlk kez ‘uzay oyunları’ düzenlendi
NASA görüntüleri paylaştı! İlk kez ‘uzay oyunları’ düzenlendi Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan astronotlar ve kozmonotlar, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nı kutlamak için istasyonda ilk defa ‘uzay oyunlarını’ gerçekleştirdi.
8.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 'uzay oyunları' düzenlendi
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 'uzay oyunları' düzenlendi Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan astronotlar ve kozmonotlar, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nı kutlamak için istasyonda ilk defa ‘uzay oyunlarını’ gerçekleştirdi. Soyuz Ekibi ve Dragon Ekibi olarak ikiye ayrılan astronot ve kozmonotlar, karşılıklı uzay oyunları oynadı.
7.08.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX'in 4 astronotu taşıyan kapsülü Dünya'ya döndü
SpaceX'in 4 astronotu taşıyan kapsülü Dünya'ya döndü Uluslararası Uzay İstasyonunda görevlerini tamamlayan 4 astronot Dünya'ya ulaştı. Astronotlar, istasyonda 167 gün kaldı.
2.05.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA ve SpaceX astronotların dönüşünü erteledi
NASA ve SpaceX astronotların dönüşünü erteledi Yapılan açıklamada, astronotları taşıyan kapsülün inmesinin planlandığı Florida açıklarında deniz rüzgarlarının hızının standart koşulların üzerinde ölçülmesi nedeniyle söz konusu kararın alındığı belirtildi.
28.04.2021 Bilim ve Teknoloji
'Crew Dragon' mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı
'Crew Dragon' mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı ABD'li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in 4 astronotu taşıyan Crew Dragon mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı.
24.04.2021 Bilim ve Teknoloji
ISS’te 6 ay kalan astronot ve kozmonotlar dünyaya döndü
ISS’te 6 ay kalan astronot ve kozmonotlar dünyaya döndü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 6 ay boyunca kalan NASA astronotu Kate Rubins, Rus kozmonotlar Sergey Rıjikov ve Sergey Kud-Svreçkov ile Soyuz MS-17 uzay aracıyla dünyaya döndü.
17.04.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Soyuz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soyuz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.