Pandemi Z kuşağını yalnızlaştırdı!
Pandemi Z kuşağını yalnızlaştırdı! Dijital çağa doğan nesil olarak tanımlanan Z kuşağının, yaşamı pandemi ile beraber değişti. Bu dönemin kuşkusuz en büyük özelliği gençlerin ekran başında geçirdikleri sürenin uzaması oldu. Araştırmalar, ekran başında kendini daha yalnız hisseden Z kuşağının önemli bir bölümünün bu yalnızlık duygusu ile daha fazla uyuyarak baş etmeye çalıştığını ortaya koydu.
9.08.2021 Sağlık
Salgın sürecinde sosyal ilişkiler akıllı telefonlarla sürdürüldü
Salgın sürecinde sosyal ilişkiler akıllı telefonlarla sürdürüldü Sosyal izolasyon nedeniyle salgın sürecinde olumsuz etkilenen sosyal ilişkiler, akıllı telefonlar aracılığıyla devam ettiriliyor.
22.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Evde kalanlar için İBB’den fotoğraf yarışması
Evde kalanlar için İBB’den fotoğraf yarışması İstanbul Büyükşehir Belediyesi, corona virüs salgını nedeniyle İstanbulluların evde daha fazla zaman geçirmelerini teşvik etmek amacıyla fotoğraf yarışması düzenliyor. “İçeriden Dışarısı” ismiyle İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma evden çekilen ve dış dünyaya ait izler taşıyan kareler arasında yapılacak. 26 Nisan gece yarısına kadar devam edecek olan yarışma Instagram üzerinden yapılacak. Dereceye giren fotoğrafların sahipleri bisiklet ve tiyatro bileti ile ödüllendirilecek.
18.04.2020 Gündem
Karantina günlerinde kilo almanızı engelleyecek 9 yol
Karantina günlerinde kilo almanızı engelleyecek 9 yol Corona virüs (COVİD 19), enfeksiyonu nedeniyle çoğu kişi evde izolasyon sürecini yaşıyor. Evde geçirilen boş zamanları değerlendirmek ve olumsuz duygularla başa çıkmak gibi birçok etken çoğu kişiyi yemeğe yönlendiriyor. Uzman Klinik Psikolog, Uzman Diyetisyen Merve Öz evde karantina sürecinde bize yemek yediren gücün “açlık” olmadığına dikkat çekiyor. Merve Öz olumsuz duyguyu yok ederek ihtiyacımız olmadığı halde yemek yemeği önleyecek önerilerde bulundu. İşte Karantina günlerinde kilo almanızı engelleyecek 9 yol...
2.04.2020 Sağlık