Sivrihisar

Sivrihisar

Son dakika sivrihisar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sivrihisar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sivrihisar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivrihisar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivrihisar gelişmeleri de dahil olmak üzere 222 sivrihisar haberi bulunmuştur. Tüm sivrihisar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eskişehir Seçim Sonuçları, 31 Mart 2024 Eskişehir Yerel Seçim Sonuçları
Eskişehir Seçim Sonuçları, 31 Mart 2024 Eskişehir Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde oy sayımına geçildi. Eskişehir seçim sonuçları belli oluyor. İşte yirmi bir adayın yarıştığı Eskişehir'de ilk sonuçlar ve partilerin oy oranları…
31.03.2024 Gündem
Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Kudret helvası faydaları neler?
Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Kudret helvası faydaları neler? Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diyerek Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur? Sorusunun Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon TL'lik soru olduğunun ortaya çıkmasının ardından Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranmaya başlandı.
26.03.2024 Gündem
31 Mart 2024 Eskişehir yerel seçim sonuçları: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? İlçelerde hangi partiler kazandı? YSK Eskişehir aday listesi
31 Mart 2024 Eskişehir yerel seçim sonuçları: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? İlçelerde hangi partiler kazandı? YSK Eskişehir aday listesi Eskişehir yerel seçim sonuçları için geri sayım başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Hızlı ve güvenilir sonuçlar gazetevatan'da takip edilebilecek. Oy kullanma saatinin bitmesinin ardından belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye meclis üyelerine ait veriler açıklanmaya başlanacak. İl il, ilçe ilçe seçim sonuçlarını haberimizden takip edin. Eskişehir iline ait seçim sonuçları da bu ekrandan aktarılacak. 11 ilçenin olduğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanan aday, partisi ve aldığı oy oranı haberimizde olacak. İşte Yüksek Seçim Kurulu Eskişehir aday listesi
24.03.2024 Gündem
Ameliyat olmuştu! Alişan, taburcu oldu
Ameliyat olmuştu! Alişan, taburcu oldu Konsere giderken rahatsızlanan Alişan, apandisit ameliyatı olmuştu. Ünlü şarkıcı, dün taburcu olduğunu duyurdu
30.01.2024 Magazin
Alişan acil ameliyata alınmıştı! Doktoru sağlık durumunu açıkladı
Alişan acil ameliyata alınmıştı! Doktoru sağlık durumunu açıkladı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde konser vermek için yola çıkan Alişan, karnında ağrı hissedince hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerin ardından ünlü şarkıcıya akut apandisit tanısı konuldu. Hemen ameliyata alınan Alişan'ın sağlık durumunu doktoru açıkladı.
29.01.2024 Magazin
Konser yolunda rahatsızlanan Alişan hastaneye kaldırıldı
Konser yolunda rahatsızlanan Alişan hastaneye kaldırıldı Şarkıcı Alişan, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki konserine giderken yolda rahatsızlanınca; Bursa'da özel bir hastanede tedavi altına alındı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ameliyat olacağını belirten Alişan, konserini erteledi.
28.01.2024 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşarak, "Ülkemize ve şehirlerimize vakit kaybettiren şov, ajans, milletin ortak dertlerinin istismar siyasetinin artık sonuna gelinmiştir. 31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişi olacaktır" dedi. Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.
28.01.2024 Gündem
Bursa'da eğitim uçağı tarlaya zorunlu iniş yaptı
Bursa'da eğitim uçağı tarlaya zorunlu iniş yaptı Bursa'da eğitim uçağı tarlaya zorunlu iniş yaptı. İlk bilgilere göre uçağın pilotunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
5.01.2024 Gündem
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
500 kiloluk ayının saldırısından mucizevi bir şekilde kurtuldu: Koyunlarla hiç işi olmadı, kükreyerek geldi pençeledi
500 kiloluk ayının saldırısından mucizevi bir şekilde kurtuldu: Koyunlarla hiç işi olmadı, kükreyerek geldi pençeledi Ayı saldırısı haberi bu sefer Eskişehir'den geldi. Sivrihisar İlçesi'nde koyun güttüğü sırada uğradığı ayının saldırdığı Murat Akyatak, "Beni devirdi, ısırdı ve parçalamaya başladı" diyerek mucize kurtuluşunu anlattı.
13.11.2023 Gündem
Cumhuriyet dönemine tanıklık eden konak, 121 yıldır ayakta
Cumhuriyet dönemine tanıklık eden konak, 121 yıldır ayakta Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, Cumhuriyet döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında Ankara dışında ilk ve tek Bakanlar Kurulu (İcra Vekilleri Heyeti) toplantısını yapıldığı Zaimağa Konağı, geçen yıl aslına uygun restore edilerek, ziyarete açıldı. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, konağın 121 yıldır ayakta olduğunu belirterek, “Zaimağa Konağı, Kurtuluş Savaşı döneminde çok önemli bir rol oynadı ve o aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün karargah olarak kullandığı bir konaktır. Bu konak zamanında Kurtuluş Savaşı döneminde ilk ve tek Bakanlar Kurulu’nun Ankara dışında toplandığı yerdir” dedi.
28.10.2023 Yaşam
Afyonkarahisar AFAD'da görevli müdür trafik kazasında öldü
Afyonkarahisar AFAD'da görevli müdür trafik kazasında öldü Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mustafa Eser (42), Eskişehir yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Eser'in bulunduğu aracı kullanan şoför ise ağır yaralandı.
25.09.2023 Yaşam
Bakan Ersoy açıkladı! Anadolu’nun ahşap destekli camileri de 'Dünya mirası'
Bakan Ersoy açıkladı! Anadolu’nun ahşap destekli camileri de 'Dünya mirası' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, sosyal medya hesaplarından Gordion Antik Kenti’nin Dünya Mirası ilan edildiği ve yeni bir müjdenin daha beklendiği paylaşımının ardından bugün Riyad’dan bir güzel haber daha geldi.
19.09.2023 Kültür Sanat
Çoban Mehmet Topaloğlu cinayetinde katili gördüğünü söyledi 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Çoban Mehmet Topaloğlu cinayetinde katili gördüğünü söyledi 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı Yanında çalışan çobanı öldüren katili gördüğünü ama yakalayamadığını açıklamıştı, müebbet ile yargılandı 25 yıl hapis cezası aldı. Eskişehir’de çobanlık yapan Mehmet Topaloğlu’nun (22) öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan ve ifadelerinde kar maskeli katili gördüğünü ancak yakalayamadığını anlatan Ahmet Çetin (44), ‘kasten öldürme’ suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemece kararla birlikte hakkında tutuklama kararı verilen Çetin, cezaevine konuldu.
19.09.2023 Gündem
Sağanak yağış ve dolu Ankara'da etkili oldu! Sokakları sel aldı, caddeleri fareler bastı...
Sağanak yağış ve dolu Ankara'da etkili oldu! Sokakları sel aldı, caddeleri fareler bastı... Sağanak yağmur ve dolu yağışı Ankara'da hayatı felç etti. Başkent'te haftalardır yaşanan yoğun yağışın ardından bu sefer de dolu yağdı, sokakları sel aldı. Öte yandan sağanaklar sebebiyle fareler caddeleri bastı. Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş, "Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır" dedi.
3.06.2023 Yaşam
Ankara'da sağanak; yollar göle döndü
Ankara'da sağanak; yollar göle döndü Ankara’da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.
3.06.2023 Gündem
Ahmet Yener kimdir, YSK Başkanı nereli, kaç yaşında? Seçim ile birlikte Yener’in biyografisi merak ediliyor!
Ahmet Yener kimdir, YSK Başkanı nereli, kaç yaşında? Seçim ile birlikte Yener’in biyografisi merak ediliyor! Ahmet Yener, 2023 seçimlerinde yaptığı açıklamalarla merak konusu oldu. YSK Başkanı olan Ahmet Yener'in hayatı hakkında bilgiler sorgulanınca biz de Ahmet Yener kimdir, kaç yaşında, nereli? Sorularının yanıtını derledik.
28.05.2023 Gündem
YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir? Ahmet Yener kaç yaşında, nereli?
YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir? Ahmet Yener kaç yaşında, nereli? YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 seçimlerinde sıklıkla merak edilen isimlerin başında gelen Ahmet Yener hakkında araştırmalar da başladı. Peki YSK Başkanı Ahmet Yener kaç yaşında? Ahmet Yener nereli?
14.05.2023 Gündem
YSK yeni başkanı Ahmet Yener kimdir? Muharrem Akkaya yerine gelen Ahmet Yener kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
YSK yeni başkanı Ahmet Yener kimdir? Muharrem Akkaya yerine gelen Ahmet Yener kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığına, görev süresi dolan Muharrem Akkaya yerine Ahmet Yener seçildi. Peki, YSK yeni başkanı Ahmet Yener kimdir?
26.01.2023 Gündem
YSK Başkanı Ahmet Yener oldu
YSK Başkanı Ahmet Yener oldu Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına Ahmet Yener seçildi.
26.01.2023 Gündem
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde eski adıyla Hortu köyünde 1208 yılında dünyaya gelerek 1284 yılında ölen Türk mizahının usta ismi ve halk filozofu Nasreddin Hocanın, oğluna ait olduğu sanılan 738 yıllık, 147 santim uzunluğunda, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki mermer sandukanın Nasreddiin Hocanın mezarına ait olduğu tespit edildi. Sandukanın üzerinde, Selçuklu döneminde kullanılan Arapça yazı stiliyle Nasreddin ve babası Şemseddin isimlerinin yazılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, Bu taşın üzerinde yaptığımız filolojik araştırmalar neticesinde bu taşın Nasreddin Hocamıza ait olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz dedi.
6.12.2022 Yaşam
Karısıyla ilişkisi olduğunu öğrendi, öldürüp gömdü! 'Keşke yanına gitmeseydim'
Karısıyla ilişkisi olduğunu öğrendi, öldürüp gömdü! 'Keşke yanına gitmeseydim' Konya'da eşiyle ilişkisi olduğunu öğrendiği Hekim Bingöl'ü (49), boğazını kesip öldürdükten sonra Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde molozlar arasına sakladı. Ali Şentürk (42), haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle, 12 yıl hapse mahkum edildi. Sanık Şentürk, son savunmasında, "İşimde gücümde olan birisiydim. Bunları hak etmedim" dedi.
21.10.2022 Yaşam
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Eskişehir’de gökyüzü akrobasi gösterisiyle renklendi! İlk kadın akrobasi pilotu da yer aldı
Eskişehir’de gökyüzü akrobasi gösterisiyle renklendi! İlk kadın akrobasi pilotu da yer aldı Eskişehir’de Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi’nce bu yıl 7’incisi düzenlenen hava gösterileri, 2 günde 70'e yakın akrobasi gösterisiyle tamamlandı. Türk Hava Kuvvetleri’nin göz bebeği SoloTürk, ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk ile İsviçreli Danielle ve Emiliano Del Buono çiftinin, kanat yürüyüşü gösterileri nefes kesti.
18.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sivrihisar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivrihisar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.