Sivil

Sivil

Son dakika sivil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sivil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sivil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivil gelişmeleri de dahil olmak üzere 32.030 sivil haberi bulunmuştur. Tüm sivil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız!
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız! Havacılık ve savunma şirketlerinin temsilcileriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayii anlamında başkalarının kanatlarıyla uçma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Başkan Görgün, "Biz kendi kanatlarımızla ‘Hürkuş’ olacağız" dedi.
26.04.2024 Gündem
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı!
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı! İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında Ahlam Albashır “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak “ ve 6 kişiye karşı “Kasten öldürme” suçlarından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Albashır'a ayrıca diğer suçlardan bin 794 yıla kadar hapis cezası verildi
26.04.2024 Gündem
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir araya geldiği depremzede çocuklara hediye verip, sohbet etti. Şahin, “RTÜK olarak, çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, umut dolu olması toplumun geleceği için büyük önem taşır” diye konuştu.
23.04.2024 Gündem
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu! Kurtulmuş: Gündem asra uygun anayasa
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu! Kurtulmuş: Gündem asra uygun anayasa TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'nda konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, 'Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması Meclis'in boynunun borcudur. Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız' dedi.
23.04.2024 Gündem
ASELSAN'dan elektronik harp sistemi! Elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek
ASELSAN'dan elektronik harp sistemi! Elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek Askerî Elektronik Sanayi (ASELSAN), tarafından üretilen, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve güvenlik güçleri için geliştirilen EJDERHA, elektronik devre içeren her türlü sivil ve askeri aracı elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabileceği açıklandı.
23.04.2024 Gündem
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "13'üncü Çalışma Meclisi’ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.
22.04.2024 Gündem
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı Beylikdüzü'nde uluslararası bir emlak firmasında gayrimenkul danışmanı olan Ahmet Temel, dünya çapındaki satış kotasını aşarak "uzaya gitme" ödülü kazandı. Virgin Galactik firmasıyla uzaya gitmeye hazırlanan Ahmet Temel, uzaktan eğitimlerini tamamladı. Önümüzdeki günlerde Amerika'ya giderek yüz yüze eğitimlere katılacak Temel, yıl sonunda Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in ardından uzaya gidecek üçüncü Türk olacak.
21.04.2024 Gündem
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı Ankara- Diyarbakır hattında işletilecek olan Turistik Diyarbakır Ekspresi, ilk seferi için Ankara'dan uğurlandı.
19.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak'a kritik ziyaret! İlk kez ortak harekât merkezi kurulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak'a kritik ziyaret! İlk kez ortak harekât merkezi kurulacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet 22 Nisan'da Irak'a ziyaret gerçekleştirecek. Irak yönetimi ile 30'a yakın anlaşma imzalanacak. Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki beklentileri ne, hangi adımlar atılacak? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, anlaşma metnindeki güvenlik ve terörle mücadele başlıklarına ilişkin detayları paylaştı.
19.04.2024 Gündem
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı!
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı! Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Erzincan'ın İliç ilçesindeki Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Komisyon başkanlığına seçilen AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, ihmalleri olanların ortaya çıkması için çalışacağının altını çizdi.
18.04.2024 Gündem
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği, dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunları konu eden “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti.
17.04.2024 Vitrin
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapıyor.
16.04.2024 Gündem
MHP'de  yeni Başkanlık Divanı belli oldu
MHP'de yeni Başkanlık Divanı belli oldu Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu, ilk kez bir araya gedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığındaki toplantıda 15 kişilik Başkanlık Divanı belirlendi.
15.04.2024 Gündem
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır Dünyanın gözü Ortadoğu'da sıcak gelişmelerde. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.
14.04.2024 Dünya
Antalya'da teleferik faciasında kurtarma operasyonu! Acı haber geldi, işte son durum
Antalya'da teleferik faciasında kurtarma operasyonu! Acı haber geldi, işte son durum Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kurtarma çalışmalarındaki son durumu açıkladı. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılma anları CNN TÜRK yayınına yansıdı.
13.04.2024 Gündem
Bayram namazına 'Örümcek Adam' kostümüyle gitmişti! Neden yaptığını açıkladı
Bayram namazına 'Örümcek Adam' kostümüyle gitmişti! Neden yaptığını açıkladı Hatay’ın İskenderun ilçesinde bayram namazı kılmak için cemaat arasına 'Örümcek Adam' kostümüyle giren ve polis ekipleri tarafından camiden çıkartılan Ayaz Koç, yaşadıklarını anlattı.
11.04.2024 Gündem
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’da rekor kıracağız
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’da rekor kıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bir dönem adı terörle anılan ve girilmez denilen Gabar çok şükür bugün artık petrolle anılıyor. Artık orası çok daha güvenli ve biz oradan Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. İnşallah üretimde bir rekor kıracağız" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
Bakan Tekin: Bayramı buruk yaşıyoruz
Bakan Tekin: Bayramı buruk yaşıyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'un Yakutiye İlçesinde bayram mesajı verdi. Bayramı buruk yaşadığımızı vurgulayan Tekin,"İsrail'in vahşice saldırıları neticesinde din kardeşlerimiz ramazan ayını yaşamadıkları gibi bayrama da doğru dürüst erişemeyecekler" dedi.
9.04.2024 Gündem
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün grubunu kapsıyor
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün grubunu kapsıyor Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin 54 ürün grubunda İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı aldığını duyurdu.
9.04.2024 Gündem
Şanlıurfa'da Süper Kupa heyecanı: Biletler tükendi, oteller doldu
Şanlıurfa'da Süper Kupa heyecanı: Biletler tükendi, oteller doldu 7 Nisan'da Galatasaray ve Fenerbahçe, Şanlıurfa'da Süper Kupa için karşı karşıya gelecek. Kentte büyük bir hareketlilik yalanırken uçak biletleri tükendi, oteller doldu. İşte detaylar...
5.04.2024 Fenerbahçe
İstanbul Havalimanı'nın gözü yükseklerde! Avrupa'nın en fazla uçuşu gerçekleştirildi
İstanbul Havalimanı'nın gözü yükseklerde! Avrupa'nın en fazla uçuşu gerçekleştirildi Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (EUROCONTROL) 25-31 Mart dönemini kapsayan hava trafik istatistiklerine göre İstanbul Havalimanı günlük 1328 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.
4.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sivil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.