Sisam Adası

Sisam Adası

Son dakika sisam adası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sisam adası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sisam adası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sisam Adası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sisam adası gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 sisam adası haberi bulunmuştur. Tüm sisam adası haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB paylaştı: Yunanistan'ın bıraktığı göçmenler kurtarıldı
MSB paylaştı: Yunanistan'ın bıraktığı göçmenler kurtarıldı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan tarafından Ege Denizi'ne bırakılan düzensiz göçmenlerin sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığını duyurdu.
13.04.2024 Gündem
Denizde fırtınaya yakalanan 30 göçmeni balıkçılar kurtardı
Denizde fırtınaya yakalanan 30 göçmeni balıkçılar kurtardı Aydın'dan Yunanistan'a gitmek isteyen ancak denizde sağanak ile fırtınaya yakalanan lastik bottaki 30 kaçak göçmen, Türk balıkçılar tarafından kurtarıldı. Tekneye alınan kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.
21.12.2023 Gündem
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı Son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan deprem hareketliliği, özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanları tedirgin etti. Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Yakın bir fayda oluşacak orta büyüklükte bir deprem dahi İzmir için yıkıcı sonuçlara neden olabilir" derken, Prof. Dr. Naci Görür ise İzmir Fayı'nın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. İşte o 4 il için önemli uyarı.
13.01.2023 Gündem
5 aylık hamile eşi ölüme itilen göçmen yaşadıklarını ağlayarak anlattı! 'Çok üzgünüm'
5 aylık hamile eşi ölüme itilen göçmen yaşadıklarını ağlayarak anlattı! 'Çok üzgünüm' Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarının ölüme terk ettiği 43 düzensiz göçmenin kurtarıldığı, 1'i 5 aylık hamile 2 kadının hayatını kaybettiği olayda hamile eşi Acheng Meryem Shakul'u (21) kaybeden Liberye uyruklu Muhammed Shakul (25) yaşadıklarını ağlayarak anlattı. Shakul'un kız kardeşi Rıhanna İbrahim, "Havaya ateş ediyorlardı. Ablamı kaybettim, çok kötüyüm" dedi. Bottaki göçmenlerin John Jones'ın (28) iç çamaşırına sakladığı cep telefonuyla yaptığı ihbarla kurtarıldığı ortaya çıktı.
26.12.2022 Yaşam
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem Konut yapımında bulunan şantiye şefleri ile ilgili yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında meslekle ilgili pek çok düzenleme getirildi. Buna göre şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek. Düzenlemeyi değerlendiren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Nusret Suna, şantiye şeflerinin kilit konumda olduğunu ifade ederek, çok kritik bir deprem hatırlatmasında bulundu.
21.11.2022 Çalışma Hayatı
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Yunanistan'ın iddialarına yanıt: Misliyle cevap verildi
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Yunanistan'ın iddialarına yanıt: Misliyle cevap verildi İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunan haber sitelerinde yer alan "Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından Yunan sorumluluk sahasına ve karasularına girilerek tehlikeli manevralar yapıldığı, silah gösterildiği ve arama kurtarma operasyonunun zorlaştırıldığı” haberlerini yalanladı.
1.11.2022 Gündem
ABD'nin Ege'deki planı! Yunanistan'ın skandal Midilli ve Sisam adımının perde arkası...
ABD'nin Ege'deki planı! Yunanistan'ın skandal Midilli ve Sisam adımının perde arkası... Yunanistan Doğu Akdeniz ve Ege'deki gerilimi artırmaya devam ediyor. Midilli ve Sisam adalarına ABD'nin hibe ettiği zırhlı araçlar sevk edildi. Türkiye'nin İHA'ları ABD ve Yunanistan'ın hukuk dışı sevkiyatını görüntüledi. Son dönemde Ankara ile 'diyalog' çağrısı yapan Atina'nın bu adımını uzman isimler ABD destekli provokasyon olarak değerlendirdi.
26.09.2022 Gündem
Ege'de 4.7, 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe depremler! AFAD'dan son dakika açıklaması geldi
Ege'de 4.7, 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe depremler! AFAD'dan son dakika açıklaması geldi Gelen son dakika bilgisine göre, Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre, 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aydın'ın yanı sıra İzmir'den de hissedilen deprem, paniğe neden oldu. Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, 12.56'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremden 14 dakika sonra 5.1'lik ikinci sarsıntı oldu. Vatandaşlar panikle sokağa döküldü. Son depremlerin ardından, 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
31.08.2022 Gündem
Yunanistan'ın, göçmenleri Türk kara sularına ittiği anlar görüntülendi
Yunanistan'ın, göçmenleri Türk kara sularına ittiği anlar görüntülendi Milli Savunma Bakanlığı, düzensiz göçmenlerin Yunanistan unsurları tarafından 6 lastik bota transfer edilerek, Türk kara sularına itildiği anların insansız hava aracı (İHA) ile tespit edildiğini duyurdu.
18.08.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem 45 il, 110 ilçeyi vuracak! İstanbul, İzmir, Ankara için kritik uyarı! 7 ve üzeri...
Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem 45 il, 110 ilçeyi vuracak! İstanbul, İzmir, Ankara için kritik uyarı! 7 ve üzeri... Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Uzman isimlerden beklenen büyük deprem ile ilgili kirik uyarılar yapıldı. Türkiye’de art arda yaşanan depremler, ülkede hangi bölgelerin risk taşıdığının merak edilmesine neden oluyor. Uzmanlar büyük şiddette depremlerin yaklaştığını belirtip endişelendiren açıklamalarda bulunurken, İstanbul, Ankara dahil 45 il ve 110 ilçede büyük sarsıntılar olması bekleniyor. Kuşadası Körfezi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Sisam Adası ile Gümüldür arasında çok sayıda deniz altı fayı bulunuyor. Bu faylar, Gümüldür ve Efes fayı ile bağlantılı. Her iki fay da 'diri fay' sınıfında değerlendirilmelerine rağmen, uzun dönemden beri yıkıcı deprem üretmiyordu. Bu faylar, 5.7 ile 6.8 büyüklüğü arasında değişen depremler üretebilecek potansiyele sahip" dedi. Peki İzmir, İstanbul depremi ne zaman olacak? Deprem olacak mı? Deprem kaç büyüklüğünde olacak? Depremler hangi illerde, ne zaman olur? soruları cevabını buldu. İşte beklenen büyük deprem ile ilgili merak edilen son dakika tüm detaylar...
14.08.2022 Gündem
Yunanistan'ın, göçmenleri Türk kara sularına ittiği anlar görüntülendi
Yunanistan'ın, göçmenleri Türk kara sularına ittiği anlar görüntülendi Milli Savunma Bakanlığı, Ege Denizi'nde düzensiz göçmenlerin, Yunanistan unsurlarınca lastik bota transfer edilerek Türk kara sularına itildiğini, bu anların Deniz Kuvvetleri'ne ait insansız hava aracı ile tespit edildiğini açıkladı.
10.08.2022 Gündem
Yunanistan’da yangın söndürme helikopteri denize düştü: 2 mürettebat kayıp
Yunanistan’da yangın söndürme helikopteri denize düştü: 2 mürettebat kayıp Yunanistan’ın Sisam Adası’ndaki yangına müdahale eden yangın söndürme helikopterinin denize düştüğü ve helikopterde bulunan 4 mürettebattan 2’sinin kayıp olduğu bildirildi.
13.07.2022 Dünya
İstanbul için deprem uyarısı art arda geldi! Çok şiddetli vuracak
İstanbul için deprem uyarısı art arda geldi! Çok şiddetli vuracak Türkiye 17 Ağustos 1999 depreminde yaşanan acı günleri anıyor. Uzmanlar ise beklenen büyük İstanbul depremi için art arda uyarılarda bulunuyor. Marmara’da olması beklenen muhtemel depremde insanın bile ayakta duramayacağını ifada eden Prof. Dr. Naci Görür, “En az beklenen deprem minimum 7.2. Minimum 7.2 ile 7.6 arasında bir deprem bekliyoruz” dedi. Prof. Dr. Haluk Selim ise deprem için tarih verdi.
17.08.2021 Gündem
Prof. Dr. Ercan, Karaburun açıklarındaki depremi değerlendirip uyardı
Prof. Dr. Ercan, Karaburun açıklarındaki depremi değerlendirip uyardı İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında sabaha karşı 4,2 büyüklüğünde depremin ardından 47 sarsıntı daha oldu. Jeofizik Yüksek Mühendisi, Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu bölge, yeniden toparlanarak 6.8- 6.9 büyüklüğünde bir deprem üretmeye gebe" dedi.
22.07.2021 Gündem
Prof. Dr. Ersoy'dan flaş açıklama! 'Her yerde deprem oldu, bir orada olmadı'
Prof. Dr. Ersoy'dan flaş açıklama! 'Her yerde deprem oldu, bir orada olmadı' Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında İzmir ve Kayseri-Gemerek depremlerini değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Biz İstanbul’da bekliyoruz. Ama burada çeşitli sürprizler olabilir." diyerek İzmir'e dikkat çeken Ersoy, "Midilli depremleri önemli ve süreç devam ediyor. İzmir için 1 değil 100 deprem bekliyoruz. Her tarafında fay var. Her yerde deprem oluşturabilecek fay var." ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ersoy, "Koyu kırmızı yerler bizim kader çizgimiz. Her yerde deprem oldu, tek bir yerde olmadı." dedi ve açıkladı...
2.02.2021 Gündem
Prof. Dr. Ercan'dan Marmara'da deprem açıklaması! '24 atom bombasına eşdeğer...'
Prof. Dr. Ercan'dan Marmara'da deprem açıklaması! '24 atom bombasına eşdeğer...' Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Bölgesi’nde büyük depremin Tekirdağ’da olacağını iddia etti. Ercan, "Kimse Tekirdağ depreminden söz etmiyor herkes İstanbul diyor. Oysaki büyük deprem Tekirdağ’da olacak. Marmara Ereğlisi’nin beklediği depremin yıkım kuvveti de 9 olacaktır. İstanbul’da beklenen depremde açığa çıkacak güç 4,3 atom bombası gücünde olacak ama Marmara Ereğlisi’nde olacak olan depremde açığa çıkacak güç ise 24 atom bombasına eşdeğer olacaktır” dedi.
19.11.2020 Gündem
Marmara depremi ile ilgili korkutan açıklama!
Marmara depremi ile ilgili korkutan açıklama! Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Ergin Ulutaş, olası Marmara depreminde deniz içi heyelan olma ihtimali olduğunu ve ciddi tsunami etkisi olacağını belirterek, "Çok büyük boyutlu dalgalar yerine dalgayla beraber su ne kadar içeri girer bunu düşünmek lazım. Özellikle Marmara sanayi kuruluşlarının bol olduğu, limanların ve işletmelerin olduğu bir yer. Böyle bir yerde eğer dalgalar içeri girecek olursa 200 metre kadar girme ihtimali olası" dedi.
4.11.2020 Gündem
Deprem sonrası Yunanistan’dan kritik açıklama: 10 bin bina tehlike altında
Deprem sonrası Yunanistan’dan kritik açıklama: 10 bin bina tehlike altında Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem, Yunan adası Sisam adasında da can kaybı ve hasara neden olurken, Yunanistan Depremden Korunma Teşkilatı Başkanı Efthymios Lekkas, ülke genelinde 10 bin binanın tehlike altında olduğunu duyurdu.
2.11.2020 Dünya
ODTÜ Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezinden İzmir depremi  değerlendirmesi
ODTÜ Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezinden İzmir depremi değerlendirmesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezince, merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan depremde hasarın Bayraklı'da yoğunlaştığı, yıkılan binaların çok katlı betonarme yapılar olduğu, bölgedeki yerel yumuşak zemin koşullarının ve yapısal yetersizliklerin hasar üzerinde etkili olduğunun anlaşıldığı belirtildi.
31.10.2020 Bilim ve Teknoloji
İzmir depremi Sisam adasını da vurdu: Enkaz altından birbirlerine sarılmış halde çıkarıldılar
İzmir depremi Sisam adasını da vurdu: Enkaz altından birbirlerine sarılmış halde çıkarıldılar Seferihisar açıklarında dün gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremden İzmir'den sonra en çok etkilenen yerlerden biri olan Yunanistan'ın Sisam Adası'nda 17 ve 15 yaşlarında iki çocuk hayatını kaybettiği bilgisi gelmişti. Enkaz kaldırma çalışmaları büyük bir dramı ortaya çıkardı. Sevgili oldukları öğrenilen iki çocuğun cansız bedenleri enkaz altından birbirine sarılmış halde çıkarıldı.
31.10.2020 Dünya
Uzmanlardan son dakika deprem açıklaması! 35 atom bombası büyüklüğünde...
Uzmanlardan son dakika deprem açıklaması! 35 atom bombası büyüklüğünde... İzmir Seferihisar'da Ege ve Marmara Bölgesi'nde hissedilen 6,6 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin ardından uzmanlar uyarılarda bulundu. Uzmanlardan Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Fadime Sertçelik, "Binalara girmemelerinde fayda var. Deniz kenarında kalmamalarında fayda var. Küçük çaplı bir tsunami gibi görüntüler görüyorum. Denizden uzaklaşsınlar" dedi. İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan önemli değerlendirmeler geldi. Ercan, depremin olacağını 3 yıldır söylediğini ifade ederek, "Bu deprem sığ bir deprem. Bu depremin yıkım gücü 9'dur. 35 atom bombası gücünde bir enerji boşalmıştır. Bu deprem göçüntülü bir depremdir. Süpürtü dalgaları Seferihisar'da, Kuşadası'nda kıyıya vurdu. Yani tsunami olmuştur. Bunu daha önce hiçbir depremde görmemiştik" dedi.
30.10.2020 Gündem
Deprem kaç şiddetinde oldu, ne kadar sürdü? İzmir'de deprem İstanbul da hissedildi!
Deprem kaç şiddetinde oldu, ne kadar sürdü? İzmir'de deprem İstanbul da hissedildi! Deprem kaç şiddetinde oldu, ne kadar sürdü? İzmir'in Seferihisar ilçesi karşısındaki Sisam adası açıklarında 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Bölgesi'ne kadar hissedildi. İşte İzmir depreminin detayları...
30.10.2020 Gündem
Sisam Adası nerede? İzmir’de yaşanan depremin merkez üssünün Sisam Adası olduğu öğrenildi! Sisam adası haritası!
Sisam Adası nerede? İzmir’de yaşanan depremin merkez üssünün Sisam Adası olduğu öğrenildi! Sisam adası haritası! AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. İzmir olmak üzere pek çok ilde hissedilen depremin Merkez üssünün Sisam Adası olduğu öğrenildi. Sisam Adası nerede?
30.10.2020 Gündem
Yunanistan'da kriz büyüyor! Silahlarına sarılacaklar
Yunanistan'da kriz büyüyor! Silahlarına sarılacaklar Adalardan ana karaya transfer edilen göçmenlere karşı düzenlenen protesto gösterilerinde çatışma çıktı, bazı Skydra sakinleri Atina yönetiminin adım atmaması halinde silahlarına sarılacaklarını söylüyor.
4.11.2019 Dünya
İzmir'de yasa dışı göçle mücadele: 3 gözaltı
İzmir'de yasa dışı göçle mücadele: 3 gözaltı Seferihisar ilçesinde 56 düzensiz göçmen yakalandı, yasa dışı geçişi organize ettikleri iddia edilen 3 zanlı gözaltına alındı
4.12.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sisam Adası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sisam adası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.