Sındırgı

Sındırgı

Son dakika Sındırgı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sındırgı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sındırgı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sındırgı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sındırgı gelişmeleri de dahil olmak üzere 120 sındırgı haberi bulunmuştur. Tüm sındırgı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balıkesir yerel seçim sonuçları 2024: Balıkesir'de kim önde? Kim kazandı? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Balıkesir'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Balıkesir yerel seçim sonuçları 2024: Balıkesir'de kim önde? Kim kazandı? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Balıkesir'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Balıkesir geldi. Balıkesir yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Balıkesir'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Balıkesir yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu! "Yıllık 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "Yıllık 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız" Manisa'da Akhisar-Gördes Yolu yapım çalışmalarını inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Proje ile mevcut yolda ortalama 50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısaltarak 39 dakikaya düşüreceğiz. Böylece zamandan 75 milyon lira ve akaryakıttan 30 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin 912 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız" dedi.
5.01.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya, orman yangınlarının nedenlerini açıkladı
Bakan Yerlikaya, orman yangınlarının nedenlerini açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yaşanan küresel iklim değişiklikleri mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar ve bunlara eklenen beşeri dikkatsizlikler, orman yangınlarına ne yazık ki davetiye çıkartıyor. Bakanlık olarak dünkü yangınların her birinin sebeplerini ortaya çıkarmak üzere titiz bir şekilde çalışıyoruz. Şu ana kadar dünkü yangınlardan 5'inin sebebini arkadaşlarımız ortaya çıkardılar. Birisi trafo patlamasından, ikisinin doğal nedenlerden olduğu yine ikisinin de kazaen meydana geldiği değerlendirilmektedir" diyek
17.07.2023 Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekledi, onlarca kadın için iş kapısı oldu! Tamamen doğal yöntemlerle üretilecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekledi, onlarca kadın için iş kapısı oldu! Tamamen doğal yöntemlerle üretilecek Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde jeotermal sebze ve meyve kurutma tesisinden sonra ikinci doğal fabrika kuruluyor. Doğal fabrikada Yağcıbedir Halıları için doğal kök boya üretilecek.
30.05.2023 Yaşam
Balıkesir seçim sonuçları 2023: Balıkesir Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı!
Balıkesir seçim sonuçları 2023: Balıkesir Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı! 14 Mayıs 2023 genel seçim sonuçları için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili genel seçimleri Pazar günü yapılıyor. gazetevatan Balıkesir seçim sayfasından Balıkesir ili ve ilçelerinde seçim sonuçları anlık olarak takip ediliyor. Türkiye geneli seçim sonuçlarının da canlı takip edileceği 14 Mayıs 2023 Pazar günü milyonlarca vatandaş oy kullanmak için okullara akın edecek. Kritik bir viraja girecek Türkiye, sandık başında tercihini kullanacak. Kimlerin nerede oy kullanacağı da e-devlet ekranından öğrenebilecek. 2023 Cumhurbaşanı seçimleri Balıkesir'de nasıl sonuçlanacak? İşte gazetevatan seçim 2023 sayfası ve il il seçim sonuçları...
11.05.2023 Seçim
Yağmur ve kar bir arada! Bahçeler sular altında kaldı
Yağmur ve kar bir arada! Bahçeler sular altında kaldı Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meteorolojik uyarılarla birlikte ilçe genelinde yağmur etkili olurken bin 764 rakımlı Ulus dağında ise kar yağışı etkili oldu.
13.04.2023 Yaşam
38 mülki idare amiri, birinci sınıfa yükseltildi
38 mülki idare amiri, birinci sınıfa yükseltildi Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı kararıyla 38 mülki idare amiri, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltildi.
27.01.2023 Gündem
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı: Kayıplar telafi edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı: Kayıplar telafi edilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, refah düzeyinde yaşanan kayıpları en iyi kendilerinin bildiğini, bunu telafi edecek tedbirleri aldıklarını belirterek, “ Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız. İnşallah yılbaşında tüm kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyip refah kayıplarını biraz daha telafi edecek adımları atacağız” dedi. Erdoğan, faizin her ay inmeye devam edeceğini, yatırımcıyı faize ezdirmeyeceklerini ifade etti.
8.10.2022 Siyaset
'Yıpranmış bayrak, uykumu kaçırıyor' dedi, bir gecede ilçedeki Türk bayraklarını değiştirdi
'Yıpranmış bayrak, uykumu kaçırıyor' dedi, bir gecede ilçedeki Türk bayraklarını değiştirdi Balıkesir'in Sındırgı ilçesinin ana arterlerindeki Türk bayrakları, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi bir gecede yenilendi. Yıpranmış Türk bayraklarını değiştiren tarih öğretmeni Kevser Coşgun Ay, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Bayrakları gönüllü yenileyen Ay, "Yıpranmış Türk bayrağı gördüğümde uykum kaçıyor" dedi.
30.08.2022 Yaşam
Balıkesir'de aranan 165 şahıs yakalandı!
Balıkesir'de aranan 165 şahıs yakalandı! Balıkesir'de polis ekipleri, asayiş uygulamalarında çeşitli suçlardan aranan 165 kişiyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen 43 şahıs tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
4.07.2022 Gündem
Bir kere denediler ama sonu felaketle bitti! Burada 400 yıldır davul çalmak yasak...
Bir kere denediler ama sonu felaketle bitti! Burada 400 yıldır davul çalmak yasak... Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Hisaralan Mahallesi'nde yüz yıllardır davul çalmak yasak. Yıllardır köylerinde düğün ve Ramazan aylarında davul çalınmadığını ifade eden Mahalle Muhtarı Sezgin Altınöz, İbrahim Dede'nin istekleri köyümüzde kuşaktan kuşağa yerine getiriliyor. Zaten bunu bilen davulcular da köye düğüne geldiği zaman davul çalmıyor. Ancak yakın zamanda köyümüz sakinlerinden bir kişi oğlunu evlendirirken zorla davulcuya davul çaldırmak istedi. Davul çalınmaya başlayınca düğün evinde yangın çıkıyor. Onun için köyde o gündür bugündür davul çalınmıyor” dedi.
1.05.2022 Yaşam
Bu köyde 400 yıldır davul çalmak yasak
Bu köyde 400 yıldır davul çalmak yasak Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Hisaralan Mahallesi'nde yüz yıllardır bayramlarda ve düğünlerde davul çalınmıyor. Sındırgı’ya 23 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1600'lü yıllarda kurulduğu söylenen Hisaralan Mahallesi'nde İbrahim Dede Türbesi sebebiyle derenin bir tarafında davul çalınırken, diğer tarafında davul çalınmıyor. Düğünlerde de köy girişinde gelin karşılamasında dere üzerindeki köprüye kadar davul çalınıyor, mahalle aralarında darbuka ile devam ediliyor. Ramazan aylarında ise İbrahim Dede'ye saygıdan dolayı davul yerine önceleri teneke çalınarak mahalle halkı sahura kaldırılırken, son zamanlarda camiden verilen sela ile sahura kalkılıyor.
1.05.2022 Yaşam
Balıkesir'de orman yangını
Balıkesir'de orman yangını Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde karaçam ormanında çıkan yangın, itfaiye ekiplerin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı.
3.04.2022 Gündem
Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 20:23 civarında meydana gelen depremin derinliği ise 11.48 km olarak ölçüldü.
30.12.2021 Gündem
Okul öncesi eğitimle ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama!
Okul öncesi eğitimle ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, okul öncesi eğitime erişimi artırmaya çalışıyoruz. Anaokullarını mümkün olduğu kadar şehirlerin farklı bölgelerine kurarak vatandaşların çocuklarını özel eğitim öğrencisiyse özel eğitim anaokuluna, değilse normal anaokuluna göndermeleriyle ilgili imkanlarımızı artırmaya çalışıyoruz." dedi.
8.10.2021 Eğitim
Manisa'da 3 aracın karıştığı kazada 1 çocuk öldü, 6 kişi yaralandı
Manisa'da 3 aracın karıştığı kazada 1 çocuk öldü, 6 kişi yaralandı Manisa'nın Akhisar ilçesinde, 3 aracın karıştığı kazada Güngör Emir Eren (11) yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.
11.09.2021 Yaşam
Bu mahallede herkes böyle anılıyor! Çıtır, boyalı, berduş, eşekarısı...
Bu mahallede herkes böyle anılıyor! Çıtır, boyalı, berduş, eşekarısı... Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı kırsal Pürsünler Mahallesi'nde, soyadı kanunu çıkmadan önce aynı isimli vatandaşları birbirinden ayırmak için takılan lakaplar, halen kullanılmaya devam ediyor. Eşekarısı, çaycı, çıtır, pamuk, boyalı, berduş, kara, satır, camcı, bakkal, tanker gibi kullanılan lakapların çıkış öyküleri de oldukça ilginç.
25.05.2021 Yaşam
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem AFAD verilerine göre, Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
21.04.2021 Gündem
Meteoroloji 'den kritik uyarı! Yoğun kar yağışı
Meteoroloji 'den kritik uyarı! Yoğun kar yağışı Türkiye'nin birçok yerinde yoğun kar yağışı etkili olurken meteoroloji genel müdürlüğü buzlanma ve don olayları hakkında da uyarıda bulundu.
14.02.2021 Gündem
Bakan Kasapoğlu: Balıkesir'e 175 milyon TL'lik yatırım hayırlı olsun
Bakan Kasapoğlu: Balıkesir'e 175 milyon TL'lik yatırım hayırlı olsun Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanlarından oluşan Balıkesir heyetiyle bir araya gelerek, kente yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imzaladı. Bakan Kasapoğlu, “175 milyon lirayı aşan tüm yatırımların hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
27.01.2021 Gündem
Sosyal medya bunu konuşuyor! Vatandaş ile polisin 'kartopu' oyunu
Sosyal medya bunu konuşuyor! Vatandaş ile polisin 'kartopu' oyunu Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, devriye gezen polis ile vatandaşlar kartopu oynadı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ilgi gördü.
16.01.2021 Yaşam
Balıkesir - Savaştepe karayolu 'kar' nedeniyle ulaşıma kapandı
Balıkesir - Savaştepe karayolu 'kar' nedeniyle ulaşıma kapandı Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde öğle saatlerinde başlayarak etkisini artıran kar yağışıyla Balıkesir- Savaştepe karayolu trafiğe kapandı.
16.01.2021 Yaşam
5 evin kül olduğu yangında, kemiklere ulaşıldı
5 evin kül olduğu yangında, kemiklere ulaşıldı Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan metruk binada çıkan yangında 5 ev küle dönerken, haber alınamayan 81 yaşındaki Ulviye Abeş'e ise ulaşılamadı. Yanan evlerin birinde jandarma ceset arama köpeği tarafından kemiklere ulaşıldı.
18.11.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sındırgı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sındırgı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.